Tiener blijft agenten voor homo uitmaken

Redactie

Een 17-jarige Brabander is zaterdagochtend in Veghel aangehouden omdat hij agenten voor homo bleef uitschelden. Ook in het bijzijn van zijn door de politie opgetrommelde ouders wist de jongen van geen ophouden. Dat ging gepaard met het non-stop opsteken van zijn middelvingers.

De volgens de politie dronken jongen kreeg een lift naar huis en toen was het gedaan met de coulance van de agenten. Thuis werd de onverminderd scheldende jongen voor de tweede keer aangehouden en kreeg gratis een lift terug naar het bureau.

Het opsteken van middelvingers en het uitschelden van agenten begon zaterdagochtend vroeg in de Hoofdstraat. Twee surveillerende agenten knepen eerst nog een oogje dicht, maar toen de jongen pal voor hun auto tekeerging konden ze naar eigen zeggen niet meer om hem heen en hielden hem aan.

Op het bureau werden zijn ouders erbij gehaald, waarna twee andere agenten de tiener naar huis brachten. Ook zij moesten het ontgelden, wat het totaal aantal agenten dat zich beledigd voelde, op vier bracht.