Heidfeld: "Kwalificatieproblemen voorbij"

Sally (Tessa)
Nick Heidfeld heeft tijdens de kwalicatie op Silverstone de vijfde startplek hebaald voor zijn team BMW-Sauber. De Duitser klijkt zijn problemen tijdens de kwalifcatie overwonnen te hebben. Teamgenoot Robert Kubica kende een probleem en zal als tiende starten.

"Ik ben redelijk tevreden met de vijfde plaats. Dit resultaat toont aan dat het steeds beter gaat met mijn kwalificaties", vertelde Heidfeld na afloop. "Ik weet mijn banden momenteel weer redelijk goed op temperatuur te krijgen voor een snelle ronde. Ik zal voorlopig echter nog wel blijven werken aan het verbeteren van mijn kwalificaties." Heidfeld merkte nog wel iets eigenaardigs aan de wagen aan het einde van de kwalificatie. "Mijn wagen was een stuk beter dan vrijdag, alhoewel de auto in het laatste kwalificatiedeel nog wel een beetje vreemd aanvoelde. We moeten nog even kijken wat dat precies was."

Kubica keek heel anders naar zijn kwalificatie: "Het bleek een lastige kwalificatie. We waren goed op snelheid en tijdens de eerste twee sessies was er nog niets aan de hand. Tijdens Q3 ging ik zonder problemen door de eerste sector, maar daarna voelde ik dat er iets mis was met de achterkant van de auto. Het voelde als hetzelfde probleem dat we vrijdag ook hadden. We moeten gaan onderzoeken wat daar precies aan de hand is."