WR blindsimultaandammen verbeterd

Peterselieman
Erno Prosman is er na een marathonsessie van 22 uur in geslaagd het record blindsimultaandammen van Ton Sijbrands te verbeteren. De Delftenaar won van de 27 partijen er vijftien, speelde er acht gelijk en verloor er vier.

Werelddambond FMJD vereist dat er een percentage van 70% van de te behalen punten vereist is. Hij voldeed hier met een percentage van 70,4% nipt aan. Na ongeveer twintig uur spelden deed de Econometrist enkele zetten die tot verlies van partijen leidden, waardoor hij in de eindfase zich geen fout meer kon permitteren.

"Het was werken, werken, werken. Het ging niet echt soepel," aldus Prosman, die alweer een nieuwe poging wil doen om zijn record te verbeteren. "Als ik voldoende tijd heb en er zich een goede sponsor en dito organisatie melden, wil ik het graag nog een keer overdoen."

De vorige recordhouder, Ton Sijbrands, zal waarschijnlijk in de nabije toekomst pogingen gaan doen om zijn record terug te veroveren. Sijbrands had het record al sinds 1982 op zijn naam staan en bij zijn vorige poging kwam Sijbrands tot 25 partijen en een percentage van 92%.