Wimbledon: Venus wint zussenstrijd

Venus Williams heeft haar vijfde Wimbledon-titel binnengehaald, in twee sets werd 'zusje' Serena opzij gezet. Het werd 7-5 en 6-4.

"In de eerste plaats was ik 'Grote Zus'", zo zei Venus na afloop. De kleine zus Serena wist in de eerste set haar twee jaar oudere zus nog te verrassen, maar Venus wist nog net te voorkomen dat ze een dubbele break achter kwam. Maar gaandeweg de set bood de titelhoudster toch tegenwicht op het krachtige spel van Serena.

Er ontstond een aantrekkelijke wedstrijd, met een aantal prachtige rally's met krachtige slagen van beide speelsters. Venus was langszij gekomen met 4-4 en om elk punt werd gestreden. De games werden steeds langer en beide zussen kregen kansen. Maar alleen Venus pakte die van haar, op setpunt.

De tweede set was voor de jonge zus, de 26-jarige bracht haar zus in de problemen met een verwoestende forehand. Venus gleed uit waardoor Serena de game kon pakken. Maar Venus bleek niet uit het veld geslagen, want ze maakte de break direct weer ongedaan (2-2) en dat gaf haar veel vertrouwen. Zoveel zelfs dat ze haar servicegames steeds makkelijker won. Voor Serena, die in 2002 en 2003 wist te winnen, bleek het lastiger, maar ze wist niet van opgeven.

De slotfase was voor Venus, en nadat haar jongere zus nog een matchpoint weg werkte, pakte ze wel het tweede.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.