FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 4 mei 2008

Van Basten maakt dinsdag selectie bekend

Aanstaande dinsdag zal Marco van Basten zijn voorlopige selectie voor het EK in Oostenrijk en Zwitserland bekend maken. Op de website van de KNVB laat de bondscoach weten dat de lijst zo'n dertig namen zal bevatten.

Op 28 mei zal Van Basten de definitieve selectie van 23 spelers naar de UEFA toesturen. Hij noemt de kans klein dat er verrassende namen zullen opduiken in de selectie: "Dat is nu niet logisch. We hebben de afgelopen vier jaar een redelijk vaste selectie kunnen formeren. Bovendien zitten we nu al dicht tegen het EK aan. De kans dat er nu nog iemand op de deur van Oranje klopt, is klein."

Uitslagen Spanje speelronde 35

De jacht naar de Spaanse landstitel is vanavond tot een einde gekomen. Real Madrid pakte de titel, maar er gebeurde verder ook genoeg, waaronder een slachtpartij in Barcelona.

FC Barcelona kon al geen kampioen meer worden, maar aast nog altijd op de tweede plaats, die recht geeft op directe plaatsing voor de Champions League. Vandaag stond het thuisduel met Valencia op het programma, en het zou voor Barça een wandeling in het park worden. Valencia kon absoluut geen druk zetten, en keek na een kwartier al tegen een 3-0 achterstand aan. Lionel Messi opende vanaf elf meter, en zag vervolgens teamgenoten Xavi en Thierry Henry het net vinden. Na rust kon de thuisclub het simpel uitspelen en wanneer het wilde de score uitbreiden. Henry zorgde allereerst voor de vierde goal, terwijl Bojan met twee goals de eindstand op 6-0 bepaalde.

Villarreal moest winnen om nog enigszins druk op Real Madrid te houden, maar vooral om de tweede plaats te verstevigen. Daarvoor trad het thuis aan tegen Getafe, en kwam het eerste half uur onder immense druk te staan. De bezoekers uit Madrid waren veel beter, maar stuitten keer op keer op doelman Diego López. Na dik een half uur nam Villarreal zomaar te leiding, door sterspeler Nihat Kahveci. De Turkse spelmaker had vlak voor rust ook nog de tweede treffer in huis, waarmee hij uiteindelijk ook de eindstand bepaalde. Getafe kon het goede spel niet voortzetten in de tweede helft, terwijl de thuisclub het welletjes vond.

Daniel Güiza heeft de leiding in het topscorerskampioenschap overgenomen. Luís Fabiano had lange tijd een ruime voorsprong met 23 goals, maar de Braziliaan scoort al maanden niet meer. De Spanjaard was vandaag wederom tweemaal trefzeker namens zijn club Mallorca, waardoor het drie punten meenam uit Bilbao. Club Atlético de Madrid won weer eens, en houdt de beste papieren op de vierde plaats. Thuis werd Recreativo gemakkelijk aan de kant gezet. De 17-jarige Ignacio Camacho scoorde tweemaal, terwijl topscorer Kun Agüero de tweede goal voor zijn rekening nam: 3-0. Real Murcia is na één seizoen alweer gedegradeerd. Uit bij nummer vijf Real Racing Club de Santander leek het te gaan stunten toen het na een half uur 0-2 voor stond. Toch zou de thuisclub onder leiding van Pedro Munitis de drie punten behouden, waardoor het voor Murcia onmogelijk is geworden uit de degradatiezone te kruipen.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
3/5Club Atlético de MadridRC Recreativo de Huelva3-0
3/5Real ZaragozaDeportivo de La Coruña1-0
4/5UD AlmeríaReal Betis Balompié1-1
4/5Athletic Club de BilbaoRCD Mallorca1-2
4/5Levante UDRCD Espanyol1-1
4/5Real Racing ClubReal Murcia CF3-2
4/5Sevilla FCReal Valladolid CF2-0
4/5Villarreal CFGetafe CF2-0
4/5FC BarcelonaValencia CF6-0
4/5CA OsasunaReal Madrid CF1-2

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid*3578+42
2Villarreal CF3568+17
3FC Barcelona3564+35
4Club Atlético de Madrid3558+1
5Real Racing Club de Santander3556+3
6Sevilla FC3555+18
7RCD Mallorca3550+12
8UD Almería3549-1
9Deportivo de La Coruña3549+1
10RCD Espanyol3548-4
11Athletic Club de Bilbao3546-1
12Real Betis Balompié3545-4
13Getafe CF3542-6
14Real Valladolid CF3542-15
15Valencia CF**3542-21
16Real Zaragoza3541-9
17RC Recreativo de Huelva3540-20
18CA Osasuna3540-5
19Real Murcia CF***3530-25
20Levante UD***3526-34

* Kampioen, Champions League 2008-09
** UEFA Cup 2008-09
*** Gedegradeerd, Segunda División 2008-09

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Daniel GüizaRCD Mallorca24
2Luís FabianoSevilla FC23
3Sergio 'Kun' AgüeroClub Atlético de Madid17
=Nihat KahveciVillarreal CF17
=Raúl GonzálezReal Madrid CF17
6Diego MilitoReal Zaragoza15
7Diego ForlánClub Atlético de Madid14
=Frédéric KanoutéSevilla FC14
=Joseba LlorenteReal Valladolid CF14
=Ricardo OliveiraReal Zaragoza14
=Samuel Eto'oFC Barcelona14

Programma:

DatumThuisUit
7/5Real Betis BalompiéReal Valladolid CF
7/5Deportivo de La CoruñaLevante UD
7/5Real Racing ClubSevilla FC
7/5Real Madrid CFFC Barcelona
7/5Valencia CFReal Zaragoza
7/5Getafe CFUD Almería
7/5RCD MallorcaCA Osasuna
7/5Real Murcia CFAthletic Club de Bilbao
7/5RC Recreativo de HuelvaVillarreal CF
8/5RCD EspanyolClub Atlético de Madrid

Fans aan de haal met kartonnen Madonna

Hongkongse platenboeren klagen steen en been. Speciale, bordkartonnen Madonna's blijken namelijk massaal te worden gestolen.

De kartonnen Madonna's sieren menig winkel om het nieuwste album van de Britse zangeres, 'Hard Candy', te promoten. Het kartonnen bord is ruim anderhalve meter hoog en laat de zangeres in een wulpse houding zien. Een gewild verzamelobject, want een derde van de Madonna's in Hong Kong is nu al gestolen.

Warner, Madonnna's platenbaas, is woedend op de stelende fans. "In het verleden namen mensen ook wel posters mee, maar voor het stelen van deze grote borden is toch wel veel moed nodig", vindt een woordvoerder.

 

Madonna
Niet slecht voor een dame die dit jaar Sara ziet

Real Madrid grijpt Spaanse titel

Een knotsgekke slotfase in Pamplona heeft Real Madrid vanavond de 31e landstitel opgeleverd. Lange tijd leek er niet gescoord te worden, maar de Madrilenen wonnen er toch met 1-2.

Als Real Madrid vandaag kampioen wilde worden moest het winnen bij Osasuna, dat er niet best voor staat. De herstelde Ruud van Nistelrooij begon op de bank bij de Madrilenen, Wesley Sneijder en Arjen Robben in de basis. In de eerste helft was Real licht de betere, maar scoren kon het niet. Enkele seconden na rust kreeg de Koninklijke een tegenslag te verwerken. Fabio Cannavaro liep tegen zijn tweede gele kaart op, waardoor de bezoekers met tien verder moesten. Het kon vrij gemakkelijk stand houden, maar kreeg acht minuten voor tijd een penalty tegen, toen Gabriel Heinze een overtreding beging. Francisco Puñal stuurde Iker Casillas de verkeerde hoek in, en zette Osasuna ietwat onverdiend op voorsprong.

Het leek erop dat Real Madrid het titelfeestje nog wat moest uitstellen, maar drie minuten voor het verstrijken van de speeltijd kopte Robben de bal achter Ricardo. Hierdoor zou Real aankomende woensdag tegen Barcelona aan een puntje alsnog genoeg hebben aan de titel. Maar toen iedereen dacht dat het gebeurd was werd Gonzalo Higuaín volledig vrijstaan aangespeeld, waarop de Argentijnse invaller de bal hard tegen de touwen werkte. Met nog drie speelrondes te gaan heeft Real een voorsprong van tien punten op Villarreal, die onmogelijk in te halen is.

CA Osasuna - Real Madrid CF 1-2
46' Fabio Cannavaro (Real Madrid)
82' Francisco Puñal 1-0 (Pen)
87' Arjen Robben 1-1
90' Gonzalo Higuaín 1-2

Klöden wint Ronde van Romandië

Andreas Klöden is de winnaar geworden van de 62ste editie van de Ronde van Romandië. De Duitser, die in dienst rijdt van Astana, zag zijn leiderspositie in de slotrit niet meer in gevaar komen.

In die laatste rit, 159 kilometer lang, was er een tijdje een kopgroep van vijf man maar die kon nooit ver weg rijden van het peloton. Toen de vijf waren bijgehaald waagde Nick Nuyens nog een poging op weg te komen, maar hij kreeg geen ruimte. De sprint werd uiteindelijk gewonnen door de Italiaan Bennati.

Klöden en zijn ploeg gaan volgende week toch van start in de Giro d'Italia, na eerder niet uitgenodigd te zijn.

Canadees eiland verruimt blik

Een blikje frisdrank of bier is niet langer een misdrijf op het Oost-Canadese Prince Edward Island. Het nieuwe liberale bestuur van het eiland maakte korte metten met de ban op het gebruik van de drankblikjes.

Het verbod in de kleinste provincie van Canada gold als uniek in Noord-Amerika. Sinds 1984 was frisdrank in blikjes taboe. Bier in blik werd 35 jaar geleden verboden. De maatregelen waren bedoeld om de werkgelegenheid in de lokale bottelarij niet in gevaar te brengen. Tevens werd het milieu gespaard.

Canadese media meldden een ware stormloop op de drank in blikjes. In de hoofdstad Charlottetown was zelfs een feest georganiseerd. De regionale minister van Milieu mocht er het 'eerste' blikje openen.

Anne Frank herdacht in rockopera

Het leven van Anne Frank staat centraal in een nieuwe rockopera. In de Amsterdamse bioscoop Tuschinski is vanavond, kort na de nationale dodenherdenking, Dear Anne in première gegaan.

Musici en operasterren brachten vijftien nummers ten gehore over de beroemde onderduiker, de jodenvervolging en de strijd voor vrijheid. Historische filmbeelden lardeerden het concert.

De rockopera, "een muzikaal antwoord op haar dagboek", werd uitgevoerd door tenor Robert Kops, sopraan Henny de Snoo-Breugel, mezzosopraan Marleen van Breugel en de band Pure. De nummers zijn geschreven door Mahinder Toelaram, Pan Blasky en Jeroen Joustra.

Toelaram heeft het initiatief genomen tot de productie. "Dear Anne maakt ons ervan bewust dat wat met Anne Frank is gebeurd, opnieuw kan gebeuren. Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dat er mensen zijn die hun leven hebben gegeven voor de vrije samenleving waar wij in mogen leven."

Buddy Elias, de neef van Anne Frank en beheerder van het Anne Frank Fonds in Basel, heeft volgens de makers zijn goedkeuring gegeven aan de rockopera. Elias had eerder dit jaar bezwaar gemaakt tegen een musical over Anne Frank die in Spanje in première ging. Hij vond een musical geen gepaste vorm voor het verbeelden van oorlogsleed.

De rockopera Dear Anne is deze maand verder nog te zien in Den Haag, Leeuwarden, Eindhoven, Lelystad en Arnhem.

Nederland 2 minuten stil voor oorlogsslachtoffers

In heel Nederland zijn vanavond om 20.00 uur met twee minuten stilte de slachtoffers herdacht van de Tweede Wereldoorlog, latere oorlogshandelingen en vredesmissies. Koningin Beatrix en kroonprins Willem-Alexander legden kort daarvoor een krans bij het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam.

Het was de 63e keer dat de Nationale Dodenherdenking plaatsvond. Na de twee minuten stilte hield Jet Bussemaker, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, een toespraak. "We staan stil bij de verschrikkingen van oorlog, bij wat mensen andere mensen aandoen: onverdraagzaamheid, onbegrip. Dat ligt niet achter ons, maar is van alle tijden."

Na Bussemakers toespraak droeg de 18-jarige Bahar Azizi uit Den Haag haar gedicht 'In mijn en ieder hart' voor. Met dat gedicht won zij de poëziewedstrijd voor jongeren die het Nationaal Comité 4 en 5 mei ieder jaar organiseert. Daarna legden onder anderen de voorzitters van Eerste en Tweede Kamer en de Amsterdamse burgemeester Cohen een krans, gevolgd door het defilé.

Uitslagen Duitsland speelronde 31

In de Duitse Bundesliga werd dit weekend de 31e speelronde gespeeld. Hieronder de uitslagen, stand en het aankomende programma.

Bayern München is kampioen van Duitsland geworden. Vandaag speelde Bayern gelijk tegen VfL Wolfsburg. Dat was voldoende om de 21e titel in de historie veilig te stellen. De voorsprong op nummer twee Werder Bremen bedraagt tien punten en met nog drie duels op het programma is dat verschil niet meer in te lopen. Eerder deze week ging de club van onder meer Mark van Bommel nog fors onderuit in het UEFA Cup-toernooi toen er met maar liefst 4-0 werd verloren van Zenit St. Petersburg.

Werder Bremen won een dag eerder met 2-0 van Energie Cottbus. Pas na de pauze vielen de twee doelpunten. De 1-0 kwam op naam van Markus Rosenberg na 67 minuten gevoetbald te hebben. Tien minuten voor tijd besliste Hugo Almeida het duel definitief. Derde op de ranglijst staat Schalke 04 dat niet wist te winnen. Tegen Hannover 96, de nummer acht, werd het 1-1. Arnold Bruggink zette de bezoekers na acht minuten op voorsprong maar zag Halil Altintop kort voor rust de gelijkmaker maken.


Uitslagen

ThuisUitEindstand
Borussia Dortmund1.FC Nürnberg0 - 0
VfB StuttgartEintracht Frankfurt4 - 1
Arminia BielefeldVfL Bochum2 - 0
Hansa RostockHamburger SV1 - 3
Werder BremenEnergie Cottbus2 - 0
Hertha BSCKarlsruhe3 - 1
Schalke 04Hannover 961 - 1
VfL WolfsburgBayern München0 - 0
MSV DuisburgBayer Leverkusen3 - 2


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1Bayern München * 3119102591867
2Werder Bremen311768674457
3Schalke 043115106493255
4Hamburger SV3113126402351
5VfB Stuttgart3116312534851
6Bayer Leverkusen3114611543648
7VfL Wolfsburg3112910474245
8Hannover 9631111010465043
9Eintracht Frankfurt31111010374443
10Karlsruhe3111911364242
11VfL Bochum3191111444838
12Hertha BSC3110813353938
13Borussia Dortmund319913435436
14Energie Cottbus318815325132
15Arminia Bielefeld318815315432
16MSV Duisburg318518324629
171.FC Nürnberg3161015334828
18Hansa Rostock 317618274627

* = Kampioen

Programma

DatumThuisUit
6-5KarlsruheEnergie Cottbus
6-5Hannover 96Hansa Rostock
6-5VfL BochumSchalke 04
6-5Borussia DortmundVfB Stuttgart
7-5Hamburger SVWerder Bremen
7-5Bayer LeverkusenHertha BSC
7-5Bayern MünchenArminia Bielefeld
7-5Eintracht FrankfurtVfL Wolfsburg
7-51.FC NürnbergMSV Duisburg

Iwata denkt aan meer opslagruimte voor de Wii

Saturo Iwata, president van Nintendo, heeft laten weten dat hij een tijdje heeft nagedacht over een mogelijke uitbreiding van de opslagruimte van de Nintendo Wii. Al sinds de release van de Nintendo Wii komen er regelmatig klachten van ontevreden gamers binnen over de beperkte opslagruimte. Ook de komst van nieuwe Virtual Console- en WiiWare-games hebben een invloed op de toename van dat soort klachten. Veel gamers, die regelmatig de Virtual Console- en WiiWare-games downloaden, kampen met een ruimtegebrek en dat is een serieus probleem. Iwata hoopt binnenkort met een oplossing te komen:

Statistically speaking, it is true that there are a small number of customers who feel that the flash memory is too small, while many others find that they have plenty of memory. However, because this small number of people are none other than the most avid players, we know we have to review the best possible solution to eliminate their inconvenience.

Waarschijnlijk krijgen we meer te horen op de aankomende E3, die over enkele maanden plaatsvindt. Tot die tijd is het gewoon afwachten geblazen.

Slechte start voor Oranje -17

Het Nederlands Elftal voor spelers onder de 17 jaar heeft het eerste groepsduel tijdens het Europees Kampioenschap met 3-0 verloren. Gastland Turkije was duidelijk een maatje te groot
voor Oranje.

Turkije begon agressief en dit resulteerde in de derde minuut al in een kans voor Kayali. Doelman Zoet werd echter nog niet gepasseerd. De druk van Turkije op het Nederlandse doel werd groter en groter en dit resulteerde uiteindelijk in de 1-0. Karatas was de gevierde man, hij kwam rechts het strafschopgebied binnen en haalde hard uit.

Door dit doelpunt leek het of Oranje ontwaakte. Feyenoorder Rajiv van La Parra kreeg de beste kans, hij raakte de paal. Na rust ging het duel gelijk op, al namen de Turken na tien minuten opnieuw het heft in handen.

Het duurde pas tot de 71e minuut toen de Turken opnieuw tot score kwamen. Eren Albayrak wist een voorzet van Gokhan Tore binnen te werken. In de tachtigste minuut was het opnieuw raak. Invaller Muhammet Demir wist een voorzet van opnieuw Gokhan binnen te koppen.

Woensdag mag Oranje tegen Servie aantreden. De Serven wonnen hun eerste duel met 2-0 van Schotland. Verliest het Nederlands Elftal ook dit duel, dan is de formatie van coach Albert Stuivenberg uitgeschakeld.

We zoeken bevlogen nieuwsposters!

Met het Europees kampioenschap voetbal en de Olympische Spelen voor de deur, zijn we op zoek naar versterking om al het nieuws dat er zal zijn, te posten.

Al die grote sportevenementen worden natuurlijk behandeld op FOK!sport. We kunnen dan ook alle hulp gebruiken om dat voor elkaar te krijgen. Denk je dat je wel een goed en interessant bericht kunt maken? Durf jij het aan? Het enige dat we van je vragen is een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wil jij mee komen helpen en deel uitmaken van een gezellige en enthousiaste groep mensen? Stuur dan je gegevens in een mailtje naar sport@fok.nl, onder vermelding van 'Sollicitatie FOK!sport'. Vermeld in ieder geval je nickname, je leeftijd en op welke dagen en uren je beschikbaar bent.

Stuur je mailtje vóór 5 mei 20:00 uur naar ons toe!

Mannen lopen niet altijd pik achterna

Het aloude vooroordeel dat de man altijd alleen maar aan seks denkt, kan overboord. Onderzoekers van het Kinsey Instituut voor Seksuologie, verbonden aan de Amerikaanse Indiana University, hebben namelijk het tegendeel bewezen.

In het kader van het onderzoek werden vijftig mannen tussen de 18 en 70 jaar ondervraagd. De heren moesten beschrijven wat hen opwindt en waar zij juist op afknappen. En hieruit blijkt dat mannen lang niet altijd aan seks denken. Zelfs gezellig met vrienden en een biertje wordt er vrijwel nooit over seks gepraat. Het zijn juist de vrouwen die hun vriendinnen hun seksavonturen in geuren en kleuren vertellen.

Ook is uit het onderzoek naar voren gekomen dat sommige mannen ook een erectie krijgen zonder opgewonden te zijn. Oudere mannen daarentegen, hebben juist last van het tegenovergestelde. Ondanks dat zij opgewonden zijn, krijgen ze hem niet altijd omhoog. Verder wordt de man niet alleen geil van een mooi vrouwenlichaam en een dito gezicht, ook intelligentie, geur en emotionele band spelen een rol van betekenis.

Ook de vrije natuur schijnt wonderen te doen bij de heren. Bijna alle mannen blijken namelijk lyrisch te zijn over vrijen in de buitenlucht. Zo worden de meeste mannen opgewonden als ze denken aan een campingtripje of een picknick. Maar bovenal moet de man lekker in zijn vel zitten. Want als een man zich niet goed voelt, komt hij moeilijker tot een erectie.

 

Bier en tieten
Naar de combinatie bier en tieten is niet gevraagd

 

Nadal wint toernooi Barcelona

Rafael Nadal heeft zondag voor de vierde keer op rij het toernooi van Barcelona op zijn naam geschreven. In de finale versloeg de 21-jarige Spanjaard zijn landgenoot David Ferrer in drie sets: 6-1, 4-6 en 6-1.

Het was niet voor het eerst dat Nadal en Ferrer tegenover elkaar stonden. Twee weken weken speelde beide heren een kwartfinale in Monte Carlo, toen speelde Nadal een goede partij. In de finale leek het echter anders te liggen. De eerste set trok Nadal nog eenvoudig naar zich toe, maar in de tweede set ging Ferrer goed van start. Een snelle break bracht hem een verrassende voorsprong die hij tot de achtste game van de set vol hield. Nadal brak in die set nog wel terug, maar in de negende game wist Ferrer de set te pakken.

In de derde set leek Ferrer gebroken te zijn. Nadal liep zonder al te veel moeite uit naar een 5-0 voorsprong. Ferrer wist in de derde set nog een game te behalen, maar dit weerhield Nadal er niet van om zijn matchpoint te verzilveren.

Virus China velt al 25 mensen

Vijfentwintig mensen zijn in het oosten China inmiddels aan een virusuitbraak overleden en ongeveer vijfduizend mensen zijn besmet met het enterovirus 71 (EV71). Dit liet persbureau Xinhua vandaag weten. De slachtoffers zijn vooral kinderen. Zij hebben koorts, zweren in de mond en hebben last van huiduitslag.

Het virus wordt ook wel de hand-, voet- en mondziekte genoemd, maar is iets anders dan mond- en klauwzeer bij dieren. Het virus wordt verspreid bij hoesten, ontlasting en vocht dat uit de zweren komt.


Nieuwe coach MPC Capitals

Marco van den Berg gaat de Spanjaard Pep Claros opvolgen als coach van de Groningse basketbalploeg Hanzevast Capitals. De oud-bondscoach van Nederland tekent een contract voor drie jaar.

Claros zag geen mogelijkheden meer om de Groningse club naar een hoger Europees niveau te tillen en zegde zijn contract voortijdig op. Van den Berg was dit jaar nog coach van Almere. Dinsdag zal de nieuwe coach worden gepresenteerd aan pers en publiek.

Minderjarigen schieten wandelaar per ongeluk neer

In Frankrijk zijn zaterdag vier minderjarige kinderen in de leeftijd van 15 tot en met 17 onder toezicht van de politie gesteld. Zij worden verdacht van het feit iemand ‘per ongeluk’ te hebben gedood. De kinderen waren in een bos in de Essonne aan het spelen met een 22 kaliber geweer en waren voor de grap op mussen aan het schieten. Eén van de kogels raakte per ongeluk een man die daar met zijn vrouw een boswandeling aan het maken was. De man werd dodelijk in de hals getroffen.

De ondervraging door de politie verliep stroef omdat er verder geen ooggetuigen zijn. Er zijn experts bezig om de hoek te bepalen van waaruit de dodelijke kogel kwam. De kinderen waren zich, volgens de eerste onderzoeken, niet bewust van het feit dat zij iemand geraakt hadden.


Parkeerfout doet illegaal de das om

Een 29-jarige automobilist moet dankzij een parkeerfout in Heerenveen waarschijnlijk ons land verlaten. De uit Azerbejdzjan afkomstige man blijkt namelijk illegaal en ongewenst in ons land te verblijven.

Dit was niet het enige wat er niet in de haak was. De man bleek namelijk te hebben gedronken en niet over een rijbewijs te beschikken. De Friese politie heeft de illegaal overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

 

Politie past op tuinkabouters

De politie van Capelle aan den IJssel heeft afgelopen nacht opgepast op tientallen tuinkabouters. Het kleurrijke heerschap werd door twee pubers uit het dorp ontvreemd en vergezeld van eenden en vazen op een rotonde gezet. Dit alles rond half twee 's nachts.

De agenten konden de vrolijke opstelling niet waarderen en hebben de jongens van zestien en zeventien op de bon geslingerd. De kabouters zijn met de politiebus naar het bureau vervoerd. De rechtmatige eigenaar van de tuinkabouters kan ze hier weer ophalen.

 

Puber over straat met baby aan navelstreng

Een zeventienjarig meisje uit Amerika stapte vlak voor het naar school gaan nog even onder de douche. Tot haar grote schrik kreeg de jonge moeder ineens last van weeën. Ze aarzelde echter niet maar nam het baby'tje, terwijl deze nog via de navelstreng aan zijn moeder was verbonden, onder de arm en liep naar het ziekenhuis.

"Ik voelde zijn hoofd, dus ging ik zitten en begon ik te persen zodat hij eruit kon", vertelt Xochitl Parra, de trotse moeder. Omdat haar gsm niet werkte en ze de buren vanwege het onchristelijke tijdstip niet wilde wekken, wikkelde ze haar kersverse zoon in een doek. Zelf trok ze ook haar kleren aan en liep naar het ziekenhuis.

Het meisje heeft al die tijd haar zwangerschap verzwegen. Ze was bang door haar moeder op straat te worden gezet. Haar moeder heeft zich inmiddels bij de situatie neergelegd. Zoonlief Alejandro maakt het inmiddels goed.

[Upd] 'Super Aguri niet welkom'

De soap gaat door. Nu zou Super Aguri niet welkom zijn bij de volgende Grand Prix van Turkije, die op 11 mei verreden zal worden. Honda's teambaas Nick Fry zou aan het Formula One Management (FOM) gezegd hebben dat Super Aguri niet zal racen in Turkije.

Fry zou het bod van de WEIGL Group niet voldoende vinden om het team te redden. Frank Weigl heeft echter tegenover autosport.com verklaard dat er een langetermijnplanning ligt, met meerdere investeringspartners. Nick Fry heeft echter weinig zin dat er nog meer middelen van het Honda Racing F1-team naar het noodlijdende Super Aguri gaan. Er zou al meer geld naar toe zijn gegaan dan oorspronkelijk gepland.

De trucks en het motorhome van het Japanse team van Aguri Suzuki staan, in afwachting van het recht op toegang, naast het circuit geparkeerd. Het personeel is al wel afgereisd naar het circuit.

Update
Honda heeft bekend gemaakt dat het team van Super Aguri dinsdag een reddingsplan moet overleggen om haar toekomst veilig te stellen, maar Honda-teambaas Nick Fry heeft al laten weten daar weinig heil in te zien.

Van Loen: "Liever geen Groningen weer"

FC Utrecht is dit seizoen weer uitgeschakeld in de play-offs door FC Groningen. Vanmiddag verloor de formatie van Willem van Hanegem met 3-1 in de Euroborg. Ook vorig seizoen waren de Groningers verantwoordelijk voor de uitschakeling van Utrecht.

"Wéér FC Groningen," zo verzucht assistent-trainer John van Loen na afloop. "Het wordt wel heel vervelend. In de eerste helft hadden we Groningen behoorlijk in de tang. Marcus Berg maakt na rust het verschil. Hij is een spits met bijzondere kwaliteiten. Hopelijk treffen we Groningen komend seizoen in totaal maar twee keer."

FC Groningen-coach Ron Jans was uiteraard dolblij met de prestaties van zijn elftal. "Ik ben hartstikke tevreden. Zeker omdat we opnieuw een hoop spelers misten. Dit biedt perspectief voor de volgende ronde. NEC is gewaarschuwd."

Bussemaker wijst op rol allochtonen bij bevrijding

Scholen moeten meer aandacht schenken aan de rol die allochtonen in Nederland speelden bij de bevrijding van de nazi's. Dat heeft staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Jet Bussemaker (PvdA) zondag gezegd in een gesprek bij de Nederlandse Moslim Omroep.

De bewindsvrouw wil dat pabo-studenten meer leren over de rol van allochtonen. Zodra zij zelf voor de klas staan, kunnen ze daar dan over vertellen. Naast de geallieerden waren bijvoorbeeld ook Marokkanen, Algerijnen, Surinamers en Antillianen bij de bevrijding van Nederland betrokken.

In Zeeland heeft een groep Marokkanen nog verzet geboden tegen de Duitsers. Het idee om voor dit soort zaken meer aandacht te geven is volgens een woordvoerder van Bussemaker vorig jaar gelanceerd. Samen met het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) wordt nu gewerkt aan een lespakket.

Het NIOD doet een basisonderzoek naar wat allochtonen zoal hebben betekend tijdens de oorlog. De resultaten daarvan worden in oktober verwacht. Dan kan het werk aan het lespakket zelf beginnen.

Dinsdag Resistance 2 en Haze demo's op PSN

Aanstaande dinsdag is het Playstation Day. Eerder meldden we al een aantal demo's die we vanaf dan kunnen downloaden. Maar naast de first-person-shooter Haze zal er ook een demo van Resistance 2 verschijnen.

Een insider bij Insomniac Games heeft dat op Neogaf bevestigd. Over de inhoud van de demo is nog niets bekend. Wellicht dat we vanaf overmorgen al met acht man co-op kunnen spelen. Maar dat is wat Resistance betreft alleen nog maar giswerk.

Anders is het bij Haze, PS3-eigenaren krijgen namelijk het eerste level in single-playermodus te spelen. Dat heeft Derek Littlewood tegen Videogaming247
gezegd. Hij vertelde ook dat het een 'great' level was. De demo's zullen dus vanaf 6 mei aanstaande beschikbaar zijn.

Raboploeg maakt Tourselectie bekend

Voor de Tour de France van dit jaar heeft de Rabobank-ploeg een voorlopige selectie samengesteld van twaalf renners. In juni wordt officieel bekend welk negental aan de Tour deelneemt.

De voorselectie bestaat dus uit twaalf renners. Daarvan moeten er drie afvallen, om zo een negental over te houden dat aan de grootste wielerronde van de wereld deelneemt. Eén van de renners die waarschijnlijk niet af zal vallen is Oscar Freire. De Spanjaard is een renner die vaak bij massasprints betrokken is, en dat is wat de Rabobank nodig heeft tijdens de Tour.

Een Rabo-renner waarvan het al zeker is dat hij niet deel zal nemen aan de Ronde van Frankrijk, is Robert Gesink. Eerder werd al bekend dat de Nederlander gaat starten in de Vuelta. De renner wekte verbazing door goed te rijden in Parijs-Nice. Hij had zelfs enkele dagen de leiderstrui om zijn schouders.

De voorselectie van de Rabobank bestaat uit de volgende renners: Denis Menchov, Thomas Dekker, Oscar Freire, Pieter Weening, Sebastian Langeveld, Bram de Groot, Bram Tankink, Joost Posthuma, Juan-Antonio Flecha, Koos Moerenhout, Laurens ten Dam en Grischa Niermann.

Kovalainen voelt zich goed

McLaren-coureur Heikki Kovalainen voelt zich goed genoeg om het komend weekend te racen bij de Grand Prix van Turkije. De Fin crashte hard in de bandenstapels bij de GP van Spanje, nadat de linkervoorvelg het begaf.

Hij hield er uiteindelijk niets ergs aan over, maar het zag er lange tijd niet goed uit. De wagen had zich voor meer dan de helft begraven over de bandenstapel en de stewards hadden moeite om Kovalainen te bevrijden. Hij is al weer aan het trainen voor de komende wedstrijd.

"Ik voel me goed en ben alweer aan het trainen. Ik was eerst met een licht programma begonnen en vlak voor het weekend aan mijn volledige trainingsprogramma was begonnen", liet Kovalainen weten. "De volgende stap is nu de test die ik op donderdag in Turkije bij de FIA moet ondergaan. Ik kan niet wachten om weer te racen, maar de beslissing ligt uiteindelijk bij de FIA. Ik maak me verder geen zorgen over het ongeluk, ik wil gewoon weer racen."

Als de coureur niet kan rijden, staat testrijder Pedro de la Rosa klaar om het stuurtje over te nemen. "Net als bij alle andere Grands Prix hebben we wat achter de hand, mocht de FIA beslissen dat Heikki niet mag racen", vertelde de Brit. "Maar hij wil zelf dolgraag rijden en het is dan ook het doel van het team om hem weer in de auto te krijgen."

Jongetje bedolven onder strandzand

Gisteren is een 12-jarig Duits jongetje bedolven geraakt onder het zand op het strand van Breskens. Het jongetje was een gat aan het graven en na enkele minuten misten zijn ouders hem. Zij hebben hem opgegraven en vervolgens heeft een toevallig passerende arts hem gereanimeerd.

Na een minuut of zes reanimeren begon het kind weer te ademen. Vervolgens werd hij overgebracht naar het ziekenhuis in Brugge. Hoe erg het jongetje eraan toe is, is nog niet bekend.

Zestien bruiloftsgasten in India verongelukt

Op een weg in de buurt van het Indiase Mumbai zijn zondag zestien bruiloftsgasten om het leven gekomen. Ze zaten in een open vrachtwagen die met een enorme snelheid op een ervoor rijdende vrachtwagen botste.

De auto met de bruiloftsgasten klapte met zo'n vaart op de truck dat hij eraan vast kwam te zitten. De vrachtwagenchauffeur merkte pas een kilometer of tien verderop wat er was gebeurd. Onder de dodelijke slachtoffers zijn drie kinderen. Dit heeft de politie van Mumbai bekendgemaakt.

Spaceshuttle Discovery aangekomen bij lanceerplatform

Spaceshuttle Discovery is gisteren aangekomen bij het lanceerplatform op het Kennedy Space Center. Het ruimteveer zal op 31 mei gelanceerd worden om een bezoek te brengen aan het internationaal ruimtestation ISS. Tot die tijd zullen er diverse testen uitgevoerd worden.

De missie, STS-124 genaamd, is de 123e shuttlemissie en de 35e vlucht van spaceshuttle Discovery. Tijdens de missie zal een drukmodule voor het Kibo laboratorium afgeleverd worden. Ook zullen er drie ruimtewandelingen uitgevoerd worden.


Spaceshuttle Discovery tijdens een eerdere lancering

Uitslagen zondaghoofdklasse

Vanmiddag stond de vijfentwintigste speelronde in de zondaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen.

Hoofdklasse A

ADO '20 - DCV 1-0
DWV - Elinkwijk 4-3
FC Omniworld - VUC 1-1
Argon - Hollandia 2-0
DWS - VVSB 0-2
AFC - FC Türkiyemspor 3-3
Haaglandia / Sir Winston - Westlandia 1-1 gestaakt

Hoofdklasse B

OJC Rosmalen - Papendrecht 1-1
DESK - Geldrop / AEK 0-1
UDI '19 / Beter Bed - Dijkse Boys 4-3
UNA - Schijndel / Bol Accountants 1-2
sv Deurne - sv Meerssen 2-1
JVC Cuijk - Gemert 0-0
EVV - Baronie 1-3

Hoofdklasse C

De Treffers / Kegro - Rheden 3-0
sv Babberich - Quick '20 2-2
Be Quick 1887 - Achilles '29 1-1
Sneek - WKE 4-0
HSC '21 / Brein - De Bataven 2-1
FC Lienden - SVBO 2-0
SC Enschede - WSV 2-2

Epilepsieaanval verraadt lingeriedief

Een 39-jarige lingeriedief uit Dordrecht is gistermiddag tegen de lamp gelopen door een epileptische aanval. De politie kreeg een melding binnen van een man die op straat onwel was geworden. Toen agenten en ambulancebroeders hem hielpen, constateerden zij dat de man een tas vol met kanten dameslingerie bij zich had.

Op de vraag van de agenten hoeveel vrouwen de man wel niet had, antwoordde de man dat hij helemaal geen vriendin had. Ook kon hij niet verklaren hoe alle lingerie in zijn tas was beland. Na onderzoek bleek de man alles te hebben ontvreemd uit een filiaal van de HEMA. De buit bestond uit broekjes en shirtjes van kant. De politie maakte proces-verbaal op.

[A1GP] Uitslag hoofdrace Brands Hatch

Indiër Narain Karthikeyan heeft de hoofdrace van de A1 Grand Prix in Brands Hatch gewonnen. De coureur van Team India was al van poleposition gestart. De tweede stek was voor Robbie Kerr, die in de morgen de sprintrace al had gewonnen. Neel Jani voor Zwitserland werd derde, nadat hij eerder al de titel veilig gesteld had.

Landgenoot Jeroen Bleekemolen reed naar een zesde plek, en door het uitvallen van Team Duitsland stijgt Nederland een plaatsje in het kampioenschap. Nederland stond slechts één puntje achter op de oosterburen, maar omdat Duitsland vandaag geen punten pakte, heeft Nederland hen ingehaald.

Uitslag hoofdrace

Pos. Rijder Team Tijd
1N. Karthikeyan A1 Team India 1:07:24.691
2R. Kerr A1 Team Groot-Brittannië + 1,078
3N. Jani A1 Team Zwitserland + 8,725
4C. Cong Fu A1 Team China + 9,132
5F. Montagny A1 Team Frankrijk + 12,96
6J. Bleekemolen A1 Team Nederland + 15,538
7F. Albuquerque A1 Team Portugal + 15,714
8J. Reid A1 Team Nieuw Zeeland + 19,862
9E. Piscopo A1 Team Italië + 26,353
10S. Hermanto A1 Team Indonesië + 49,268
11A. Zaugg A1 Team Zuid-Afrika + 49,661
12J. Summerton A1 Team USA + 50,032
13A. Carroll A1 Team Ierland + 50,247
14A. Negrao A1 Team Brazilië + 1:00,662
15F. Salaquarda A1 Team Tsjechië + 1 ronde(n)
16D. Martinez A1 Team Mexico + 1 ronde(n)
17J. Hinchcliffe A1 Team Canada + 1 ronde(n)
18K. Beschir A1 Team Libanon + 2 ronde(n)
DNFM. Ammermuller A1 Team Duitsland + 9 ronde(n)
DNFF. Fauzy A1 Team Maleisië + 9 ronde(n)
DNFA. Khan A1 Team Pakistan + 46 ronde(n)
DNFJ. Martin A1 Team Australië + 46 ronde(n)

Aanhoudingen bij Caribisch feest

Rond een Caribisch feest in Den Haag zijn zaterdagnacht zeven feestgangers aangehouden. Ze waren onder meer betrokken bij vechtpartijen en negeerden bevelen van agenten, meldt de politie zondag.

De verdachten komen uit Den Haag en Rotterdam en zijn tussen 19 en 28 jaar oud. Agenten moesten tot drie keer toe uitrukken wegens ongeregeldheden rond het feest aan de Prinsegracht. Zowel binnen als buiten waren vechtpartijen. De zeven arrestanten hebben allen een proces-verbaal gekregen.

Uitslagen Play-offs promotie/degradatie

Er werden vanmiddag vier wedstrijden gespeeld in de tweede ronde van de promotie/degradatieplay-offs. Hieronder vind je de uitslagen.

VVV Venlo - ADO Den Haag 1-0
59' Linssen 1-0

Scheidsrechter: Haverkort
Gele Kaart: Verhoek, v.d. Haar, Kum, Bosschaart(ADO Den Haag)


RKC Waalwijk - MVV 2-0
72' Obodai 1-0
90+4' Benson 2-0

Scheidsrechter: Nijhuis
Gele Kaart: D.Mulder, Di Gregorio (RKC Waalwijk), Vermast, Winkens (MVV)
Rode Kaart: Ogunjimi (67), H.Mulder (90/2xg) (RKC Waalwijk, v.d.Ban (67) (MVV)


FC Den Bosch - FC Zwolle 1-2
35' Garritsen 0-1
79' Beekmans 1-1 (pen)
85' Zuidam 1-2

Scheidsrechter: v. Hulten
Gele Kaart: Aborah (FC Den Bosch), Reijnen, Zuidam, Garritsen, Boer (FC Zwolle)


De Graafschap - Helmond Sport 3-1
34' Hese 1-0
36' Tarvajärvi 2-0
42' Höcher 2-1 (pen)
90' Tarvajärvi 3-1

Scheidsrechter: v. Boekel
Gele Kaart: Van Fessem, Fränkel (De Graafschap)
Rode Kaart: J. Buijs (75/2xg)(De Graafschap), Nieuwenburg (15), Uneken (68/2xg) (Helmond Sport)


Aanstaande woensdag zullen er nog drie beslissingsduels worden gespeeld. Alleen De Graafschap weet zich verzekerd van de volgende ronde. Het programma ziet er als volgt uit:

ADO Den Haag - VVV-Venlo
RKC Waalwijk - MVV
FC Zwolle - FC Den Bosch

Dodenherdenking in Tweede Kamer

De voorzitters van Eerste en Tweede Kamer, Yvonne Timmerman-Buck en Gerdi Verbeet, hebben vandaag bij het nationaal monument Erelijst van Gevallenen in de Tweede Kamer een krans gelegd ter gelegenheid van dodenherdenking. Ook premier Jan Peter Balkenende legde een krans.

In een korte toespraak ging Verbeet ook in op de Nederlandse soldaten die het afgelopen jaar zijn omgekomen in Afghanistan. Ze citeerde uit een onderzoek waaruit blijkt dat een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking uitzending van militairen naar een oorlogsgebied steunt als de Verenigde Naties ingrijpen noodzakelijk achten.

Verbeet noemde het goed dat Nederlanders solidair willen zijn met mensen in oorlog, ook als ze hun namen niet kennen. "Het is goed om te weten dat Nederlanders eraan willen bijdragen dat ook die miljoenen onbekenden de kans krijgen in vrede hun doden te herdenken."


Dodenherdenking in de Tweede Kamer

Dubbele steekpartij in Reijmerstok

In het Limburgse Reijmerstok is zaterdagnacht een 20-jarige man neergestoken. Ook een 19-jarige vriend van de man liep een steekwond op. De politie laat weten een verdachte op het oog te hebben, maar hij kon nog niet worden aangehouden.

De 20-jarige uit Margraten werd bij de vechtpartij in de Reijmerstokkerdorpsstraat in zijn onderbuik gestoken. Agenten vonden hem heftig bloedend op straat aan. De dader had toen al de benen genomen. De man is opgenomen in het ziekenhuis met een slagaderlijke bloeding. Zijn vriend kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

Steeds meer Britse mannen willen geen seks

Het aantal Britse mannen dat helemaal geen seks meer wil en daar openlijk voor uitkomt bij de relatieconsulent, is de afgelopen jaren met 40 procent toegenomen. Dit stelt Relate, het grootste Britse bedrijf in de sector, aldus de krant The Observer vandaag.

Volgens het hoofd van de relatieconsulenten van Relate klaagt de helft van de mannelijke klanten over een totaal gebrek aan libido. "Tien jaar geleden had nog niemand van dit soort klachten gehoord", aldus Peter Bell. Volgens hem praten veel mannen nu als vrouwen in de jaren vijftig. Er is sprake van een "psychoseksuele dysfunctie".

Groep molesteert vader en zonen met knuppels

Vijftien jongens en mannen van 16 jaar en ouder hebben vrijdagavond een vader en zijn twee zonen in hun woning in Maastricht met stokken en knuppels mishandeld. Aanleiding was volgens de politie een opmerking die de broers eerder die avond tegen een van deze mannen hadden gemaakt.

Die zou een van de broers vorig jaar mishandeld hebben, en daarop wenste de vermeende dader niet aangesproken te worden. Hulptroepen werden ingeschakeld en de twee broers werden intussen naar huis achtervolgd. De inmiddels tot vijftien jongeren aangezwollen groep bestormde de woning, trapte de voordeur in en sloeg erop los.

De gealarmeerde politie wist twee verdachten op te pakken, en sluit meer arrestaties niet uit.

Voetbal: Uitslagen play-offs ronde 1

Dit weekend stonden de returns van de eerste ronde van de play-offs op het programma. FC Groningen en NEC gaan door naar de tweede ronde van de play-offs om een UEFA Cup-ticket. De wedstrijd tussen Ajax en SC Heerenveen, die oorspronkelijk vandaag op het programma stond, zal morgenavond gespeeld worden. Hieronder een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

FC Twente heeft zich definitief geplaatst voor de finale van de play-offs om deelname aan de Champions League-voorronde. In de eerste helft was het een matig duel maar na de pauze ging de amusementswaarde omhoog. Lurling raakte de lat en daarna vielen er drie doelpunten in vijf minuten tijd. Huysegems, Fehér en N'Kufo wisten het net te vinden. NAC-speler Sikora kreeg rood en vervolgens werd het duel stilgelegd wegens spreekkoren. In het vervolg van de wedstrijd waren de Tukkers beter en wisten Hersi, Huysegems en Braafheid nog te scoren: 1-5.

FC Groningen heeft de tweede ronde van de play-offs om een UEFA Cup-ticket gehaald. In de Euroborg werd FC Utrecht met 3-1 verslagen. De eerste helft was het aanzien niet waard en na 45 minuten was er nog niet gescoord. In de tweede helft miste Nijland een enorme kans, maar even later was Berg wel trefzeker. FC Utrecht kwam langszij door een doelpunt van Vandenbergh maar de thuisploeg herstelde zich. Svejdík kopte raak en even later besliste Berg de wedstrijd: 3-1.

Ook NEC heeft een UEFA Cup-ticket in het vizier. Vandaag won de ploeg uit Nijmegen, net als enkele dagen geleden, van Roda JC. NEC trok het goede spel van de vorige wedstrijd door en kwam verdiend op voorsprong via Van Beukering. In de tweede helft kon Roda eindelijk voor gevaar zorgen. Oper kopte de bal naast en twee keer stond Babos een doelpunt in de weg. In de slotfase gooide Kivuvu het duel op slot door uit de counter en na een knappe actie te scoren: 2-0.

Uitslagen van de play-offs:
Zaterdag 3 mei:
NAC Breda - FC Twente (1-5)

Zondag 4 mei:
FC Groningen - FC Utrecht (3-1)
NEC - Roda JC (2-0)

Resterende programma ronde 1:
Maandag 5 mei:
Ajax - SC Heerenveen (20.15 uur)

Programma ronde 2 (voor zover bekend):
Donderdag 8 mei:
NEC - FC Groningen (20.00 uur)

Zondag 11 mei:
FC Groningen - NEC (14.30 uur)

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Uitslagen play-offs 4/5/2008

FC Groningen en NEC zijn de winnaars van de eerste play-offs-ronde om een UEFA Cup-ticket. De twee ploegen nemen het nu tegen elkaar op in de tweede ronde. De eerste wedstrijd vindt plaats op woensdag 7 of donderdag 8 mei in de Euroborg. De return is volgend weekend.

FC Groningen - FC Utrecht 3-1 (2-2)
54' Berg 1-0
68' Vandenbergh 1-1
73' Vejdík 2-1
75' Berg 3-1

Toeschouwers: 19.000
Scheidsrechter: Kuipers
Gele kaart: Kruiswijk (FC Groningen), George, Loval, Keller (FC Utrecht)

Opstellingen
FC Groningen: v. Loo, De Roover, Vejdík, Kruiswijk, Stenman (Cahais/78), Fledderus, Hiariej, Nijland, Levtsjenko, Berg (Kolder/82), Powel
FC Utrecht: Grandel, Cornelisse, Keller, Schut, Pieters, Loval, v. Dijk, Somers, George (Vandenbergh/66), Nelise (Rossini/71), v.d. Gun



NEC - Roda JC 2-0 (1-0)
40' v. Beukering 1-0
84' Kivuvu 2-0

Toeschouwers: 7.500
Scheidsrechter: Braamhaar
Gele kaart: Holman, v. Beukering (NEC), Tioté (Roda JC)

Opstellingen
NEC: Babos, Nalbantoglu (Fernández/88), Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui, Sibum, Vadócz, Holman (Kivuvu/76), Davids, Lens, v. Beukering (Janssen/46)
Roda JC: Castro, De Fauw, Saeijs, De Jong, Tioté (Hadouir/76), Meeuwis (v. Kouwen/90+1), W. Janssen, Bodor (Cissé/67), Yulu Matondo, Oper, Lamah

Hej Sun; Ik heb de hel overleefd!

Nee, dan met z'n allen naar een optreden luisteren.  Ja, luisteren, want ik kan me niet voorstellen dat je ook maar IETS kunt zien.  Wat bezielt mensen toch dat ze zich elk jaar weer massaal blootstellen aan een drukte waarin je werkelijk NIETS kunt dan je mee laten voeren met de mensenmassa?  Waarom in Godsnaam niet gewoon thuisblijven en de barbecue aanzetten met een paar vrienden en GTA4 spelen?  Ow ja, omdat GTA4 je Playstation 3 en XBox360 kan 'bricken'.  Nu is mijn PS3 nog wel niet gebricked, maar GTA4 doet het niet meer.  Ja, hij start op, maar slaat na 3 minuten spelen compleet vast. 

Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 25

Wekelijks zal FOK!sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de vijfentwintigste speelronde op het programma.

In de Hoofdklasse A is sinds gisteren de kampioen bekend. FC Lisse mocht door een 0-2 overwinning bij Ter Leede een feestje bouwen. De nerveus acterende koploper kwam via Patrick Duarte al snel op voorsprong, maar daarna was het beste van het spel voor Ter Leede. Michael van der Heijden schoot na rust Lisse naar de bevrijdende 0-2. Omdat achtervolger Quick Boys bij Barendrecht niet won, is de strijd bovenin gestreden. Chima Onyeike leek Quick Boys met wederom twee goals in de race te houden, maar Elwin Spoel schoot namens Barendrecht de 2-2 binnen en dompelde Quick Boys in rouw. Ter Leede staat na de nederlaag tegen Lisse nog altijd twaalfde en moet dus vrezen voor een promotie / degradatie-duel. De kloof met Excelsior Maassluis is echter slechts één punt, zodat Ter Leede zich volgende week op de slotdag nog zou kunnen redden. Maassluis verzuimde afstand te nemen, want men verloor verrassend met 1-3 van het al gedegradeerde TOGR. In de strijd om een KNVB-beker ticket deed DOTO goede zaken door een 2-0 zege op Capelle. Katwijk hield alles in eigen hand door ASWH in eigen huis op 2-2 te houden. Ook Noordwijk mag nog hopen, na een klinkende 9-1 tegen Zwaluwen '30 / Henver. Maik van Zanten scoorde vier keer in het Noordwijkse schuttersfeestje.

Topscorers

1. Michael van Dommelen (DOTO) 20
2. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 16
Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 16
4. Henk Roeland (Capelle) 14
5. Glynor Plet (FC Lisse) 12

De titelstrijd in de Hoofdklasse B wordt pas op de slotdag beslist. Spakenburg deed echter goede zaken. De ploeg wist bij Hoek, mede dankzij twee goals van Duncan van Moll, met 0-3 te winnen. Concurrent Sparta Nijkerk kwam bij AFC Ajax niet verder dan 1-1 en gaat nu met twee punten achterstand de laatste speelronde in. Men kan dus nog slechts hopen, waar de ploeg enkele weken terug nog onbedreigd richting titel leek te gaan. Net als de titelstrijd wordt ook de strijd om plaats twaalf pas volgende week beslist. LRC Leerdam bewees zichzelf een goede dienst door met 3-2 te winnen in de streekderby met Kozakken Boys. Het heeft nu twee punten voorsprong op Nunspeet, dat tegen Geinoord op 0-0 bleef steken. Nunspeet kan door een zege volgende week nog naar de veilige elfde plek klimmen, aangezien LRC dan bij Spakenburg speelt. Die ploeg kan zoals gezegd bij winst kampioen worden. Opvallend was verder dat de degradanten punten pakten. Nivo Sparta won met 1-3 bij Bennekom, terwijl Kloetinge met een 1-1 gelijkspel mocht vertrekken bij de zwalkende zaterdagkampioen IJsselmeervogels. GVVV wist de derby van Veenendaal voor de tweede keer dit seizoen te winnen. Bij DOVO werd het 0-2.

Topscorers

1. Ruben Wilson (Spakenburg) 22
2. Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 12
3. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 11
Sergio Cameron (AFC Ajax) 11
Thijs Houwing (Spakenburg) 11
Dennis van Meegdenburg (Bennekom) 11
Sam Ysebaert (Hoek) 11

Ook in de Hoofdklasse C weten we pas volgende week wie kampioen wordt. Titelverdediger en koploper HHC Hardenberg liet gisteren echter duidelijk zien waar de ambities liggen. De Hardenbergers vermorzelden VVOG met 9-1. Men gaat nu met drie punten voorsprong op Be Quick '28, dat met 4-1 van Flevo Boys won, de laatste speelronde in. Mochten beide teams volgende week alsnog gelijk eindigen, zal er een beslissingsduel volgen. Onderin viel het doek voor DOS Kampen. De ploeg, waar Jaap Stam ooit zijn loopbaan begon, ging op eigen veld onderuit met 1-3 tegen concurrent PKC '83. ACV, een grootmacht in het zaterdagvoetbal, hangt aan een zijden draadje. Door een 0-2 zege bij SC Genemuiden stelde de club, die in de top tien van de ranglijst aller tijden van het zaterdagvoetbal staat, degradatie nog even uit. Desondanks is de kloof van drie punten met de veiligere twaalfde plaats vermoedelijk te groot. VVOG is nu twaalfde en zou eventueel nog kunnen ontsnappen ten koste van Go Ahead Kampen, Oranje Nassau, Flevo Boys of PKC '83. Excelsior '31 plaatste zich door een 1-2 zege bij WHC voor de KNVB-beker, net als ONS Sneek, dat thuis van Staphorst won.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 19
2. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 17
3. Martijn Jansen (SC Genemuiden) 14
Cuneyt Karakaya (PKC '83) 14
5. Yves Heskamp (Be Quick '28) 12
Kenny Kroeze (HHC Hardenberg) 12

[MotoGP] Uitslag GP van China

Valentino Rossi heeft eindelijk weer een race weten te winnen. Zijn laatste race die hij gewonnen heeft, dateert al weer van de GP van Portugal in 2007. Dani Pedrosa en Casey Stoner finisten op grote achterstand achter Rossi, Jorge Lorenzo en Marco Melandri werden vierde en vijfde. De GP van China had 's nachts regen, maar die zette niet door.

Pos. Rijder Team Banden*Tijd
1 V. Rossi Yamaha Factory Racing Team B44:08.061
2 D. Pedrosa Repsol Honda Team M+ 3.890
3 C. Stoner Ducati Marlboro Team B+ 15.928
4 J. Lorenzo Yamaha Factory Racing Team B+ 22.494
5 M. Melandri Ducati Marlboro Team B+ 26.957
6 N. Hayden Repsol Honda Team M+ 28.369
7 C. Edwards Tech 3 Yamaha M+ 29.780
8 T. Elias Team Alice B+ 30.225
9 L. Capirossi Rizla Suzuki MotoGP B+ 31.440
10 Shinya Nakano Honda Gresini B+ 35.969
11 A. Dovizioso JiR Scot Racing Team M+ 36.246
12 J. Toseland Tech 3 Yamaha M+ 43.191
13 R. de Puniet Honda LCR M+ 43.442
14 J. Hopkins Kawasaki Racing Team B+ 45.855
15 S. Guintoli Team Alice B+ 46.330
16 A. de Angelis Honda Gresini B+ 50.593
17 A. West Kawasaki Racing Team B+ 1:05.593
DNFC. Vermeulen Rizla Suzuki MotoGP B+ 14 ronde(n)
* ) B = Bridgestone, M = Michelin

[DTM] Uitslag race Mugello

Jamie Green heeft de DTM-race in Mugello op zijn naam weten te schrijven. Zijn teamgenoot Paul Di Resta nam de tweede plaats in, Tom Kristensen werd derde.

Bij de start verloor polehouder Timo Scheider direct de leiding. Hij kwam te vroeg van zijn plaats, maar moest toch in twee bochten tijd drie posities inleveren. Bovendien zou hij bestraft worden voor zijn jumpstart. Ook Mattias Ekström kwam slecht weg. De Zweed viel van plaats vier terug naar negen. Het team van Abt Sportsline kreeg nog een tegenslag te verwerken; Martin Tomczyk kreeg een tik en moest al na één ronde de pits bezoeken. Mercedes profiteerde optimaal en nam met Jamie Green en Paul di Resta de leiding. Tom Kristensen volgde in zijn Audi op de derde stek. Ralf Schumacher kende een probleem met zijn Mercedes, en moest deze na drie ronden in de pitbox parkeren.

De pitstops leverden ondanks een bijna-aanrijding tussen Kristensen en Bernd Schneider weinig veranderingen op aan de kop. Christijan Albers deed wel uitstekende zaken door lang buiten te blijven alvorens zijn tweede pitstop te maken. Bij het uitrijden van de pitstraat bevond de Nederlander zich vervolgens op de dertiende positie. Dat zou hij niet meer weggeven, en datzelfde gold voor de mannen aan de leiding. Mercedes wint zijn eerste race dit seizoen, en komt terug in het kampioenschap.

Uitslag:

#RijderTeamAutoTijd
1Jamie GreenHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse59:39.961
2Paul Di RestaHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse+3.166
3Tom KristensenAbt SportslineAudi A4 DTM+5.313
4Bernd SchneiderHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse+9.410
5Oliver JarvisTeam PhoenixAudi A4 DTM (2007)+15.037
6Mattias EkströmAbt SportslineAudi A4 DTM+15.798
7Markus WinkelhockTeam RosbergAudi A4 DTM (2007)+16.989
8Alexandre PrématTeam PhoenixAudi A4 DTM (2007)+22.656
9Bruno SpenglerHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse+23.260
10Timo ScheiderAbt SportslineAudi A4 DTM+23.774
11Maro EngelMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse (2007)+35.741
12Gary PaffettPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse (2007)+41.366
13Christijan AlbersFuturecom TMEAudi A4 DTM (2006)+45.259
14Mike RockenfellerTeam RosbergAudi A4 (2007)+55.234
15Susie StoddartPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse (2007)+1:11.329
16Mathias LaudaPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse (2007)+1:12.233
17Martin TomczykAbt SportslineAudi A4 DTM+1:13.944
18Katherine LeggeFuturecom TMEAudi A4 DTM (2006)+1:16.587
19Ralf SchumacherMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse (2007)DNF

Stand:

#RijderTeamAutoPunten
1Timo ScheiderAbt SportslineAudi A4 DTM18
2Jamie GreenHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse17
3Mattias EkströmAbt SportslineAudi A4 DTM14
4Paul Di RestaHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse13
5Martin TomczykAbt SportslineAudi A4 DTM12
=Tom KristensenAbt SportslineAudi A4 DTM12
7Bruno SpenglerHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse11
8Bernd SchneiderHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse6
9Markus WinkelhockTeam RosbergAudi A4 DTM (2007)5
10Oliver JarvisTeam PhoenixAudi A4 DTM (2007)4
11Mike RockenfellerTeam RosbergAudi A4 DTM (2007)2
=Gary PaffettPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse (2007)2
13Alexandre PrématTeam PhoenixAudi A4 DTM (2007)1

Heijboer mist Giro door blessure

Mathieu Heijboer zal aanstaande zaterdag, in tegenstelling tot een eerder bericht, niet aan de start van de Giro d'Italia verschijnen. De renner van Cofidis heeft teveel last van zijn rechterbeen en moet daardoor verstek laten gaan.

"Ik heb vorige week veel bergop getraind in de buurt van Nice. Daar merkte ik dat ik in mijn rechterbeen veel te weinig kracht heb", liet Heijboer in een reactie weten.

Een onderzoek heeft uitgewezen dat de problemen met zijn been het gevolg zijn van een operatie aan zijn rug. "Sindsdien heb ik het probleem geprobeerd te verhelpen met oefentherapie en andere methoden, maar er zat weinig verbetering in. Vandaar dat er gekozen is om tot een operatie over te gaan."

Schut verlengt contract

Alje Schut blijft in ieder geval nog twee jaar langer bij FC Utrecht. Zijn contract liep aan het einde van het seizoen af, waarna zijn contract werd open gebroken en verlengd.

Schut speelt al negen seizoen lang bij de club uit de Domstad. ‘’Ik ben nu negen jaar contractspeler bij FC Utrecht en het is mooi om in elk geval de tien vol te maken.’’ De speler had ook nog andere mogelijkheden tot zijn beschikking, maar koos voor deze.

Jan Willem van Dop is tevreden met het feit dat Schut nog twee jaar langer bij Utrecht kan blijven spelen. ‘’Het is mooi, dat we een echte Utrechtse jongen bij de club hebben weten te houden’’. Hij vervolgt: ‘’Alje is een speler die bijna als geen ander de clubcultuur kent en ook vertegenwoordigt.’’

Schut is dan wel bezig aan zijn negende seizoen, maar was toch verscheidene keren geblesseerd waardoor hij niet aan spelen toekwam. Zo brak de Utrechter in de wedstrijd tegen FC Twente van eind maart zijn jukbeen. Hierdoor kon hij niet deelnemen aan de laatste wedstrijden van het seizoen, inclusief de play-off wedstrijden.

Beckham voorkomt nederlaag LA Galaxy

David Beckham kon eindelijk zijn kwaliteiten weer eens tonen aan de toeschouwers. Nadat Los Angeles Galaxy op een 2-0 achterstand kwam tegen Real Salt Lake, zorgde Beckham er persoonlijk voor dat er een 2-2 eindstand op het scorebord kwam te staan.

Allebei de doelpunten kwamen van de Engelsman. Vooral bij het eerste doelpunt liet Beckham zien zijn kwaliteiten nog altijd niet verloren te hebben, vond ook Ruud Gullit, trainer van de club uit Los Angeles. ‘’Bij het tweede doelpunt, de vrije trap, had David alle tijd. Maar bij de eerste goal kreeg hij de bal verkeerd aangespeeld en dan zie je pas zijn kwaliteiten.’’

Beckham zorgde met zijn specialiteit, de vrije trap, er persoonlijk voor dat het team van Gullit er nog een punt uit kon slepen. Aanvankelijk vond Gullit zijn team niet goed spelen. ‘’We gaven te veel ruimte weg, vooral tussen de linies. Het is frustrerend om dat vanaf de zijlijn te zien, maar uiteindelijk kwam alles goed.’’

Na zes competitiewedstrijden gespeeld te hebben staat Los Angeles Galaxy op een gedeelde eerste plaats die ze moeten delen met FC Dallas. Laatst genoemde heeft echter nog een wedstrijd tegoed.

[upd] Cycloon Myanmar eist honderden levens

Cycloon Nargis heeft in Myanmar honderden mensenlevens geëist. De cycloon heeft dit weekeinde een spoor van vernielingen getrokken door het voormalige Birma. De autoriteiten hebben in de vijf zwaarstgetroffen regio's de noodtoestand uitgeroepen. Volgens staatsmedia is in die delen van het land minstens 50 procent van de gebouwen beschadigd of ingestort door het natuurgeweld.

De harde winden bereikten snelheden tot 192 kilometer per uur. In de laaggelegen kustgebieden is de kans op catastrofale overstromingen groot. De wind zou volgens meteorologen het zeewater kunnen opstuwen tot 3,5 meter boven het normale peil. In het gebied wonen tienduizenden mensen. Volgens de staatsradio van Myanmar zijn grote gebieden aan de kust bijna compleet verwoest.

De schade in de grootste stad van het land, Yangon, is ook bijzonder groot. De elektriciteitvoorziening, telecommunicatie en de drinkwatervoorziening zijn uitgevallen. Van tal van gebouwen zijn de daken afgewaaid. Omgewaaide bomen maken verkeer onmogelijk. Treinen en vliegtuigen kunnen eveneens niet worden gebruikt. Delen van de stad zijn overstroomd en in de haven zijn zeker vijf schepen gekapseisd, meldde het Chinese persbureau Xinhua vandaag.

Update: 13.38 uur
De cycloon heeft inmiddels 243 mensenlevens geëist. Dat meldt de BBC op basis van de staatstelevisie in Myanmar. Meer dan twintigduizend huizen zouden zijn verwoest. De totale omvang van de schade zal vermoedelijk pas over enkele dagen duidelijk worden.

[A1GP] Uitslag sprintrace Brands Hatch

Zwitserland heeft op het circuit van Brands Hatch de titel veroverd. Zwitserland werd vierde achter winnaar Groot-Brittannië, Verenigde Staten en Ierland. Nieuw-Zeeland eindigde als achtste net één plek beter dan Jeroen Bleekemolen die als negende over de finish kwam.

Uitslag sprintrace

PosTeamCoureurRondenTijd Verschil
1Groot-BrittanniëRobbie Kerr15 19:19.143
2Verenigde StatenJonathan Summerton15 19:20.269 1.126
3IerlandAdam Carroll15 19:21.329 2.186
4ZwitserlandNeel Jani15 19:23.268 4.125
5IndiaNarain Karthikeyan15 19:23.610 4.467
6PortugalFilipe Albuquerque15 19:24.540 5.397
7Zuid-AfrikaAdrian Zaugg15 19:25.257 6.114
8Nieuw-ZeelandJonny Reid15 19:27.528 8.385
9NederlandJeroen Bleekemolen15 19:28.968 9.825
10FrankrijkFranck Montagny15 19:30.021 10.878
11DuitslandMichael Ammermüller15 19:30.346 11.203
12TsjechiëFilip Salaquarda15 19:31.138 11.995
13MaleisiëFairuz Fauzy15 19:33.497 14.354
14AustraliëJohn Martin15 19:34.989 15.846
15CanadaJames Hinchcliffe15 19:36.460 17.317
16BraziliëAlexandre Negrão15 19:37.250 18.107
17ItaliëEdoardo Piscopo15 19:37.744 18.601
18PakistanAdam Khan15 19:43.030 23.887
19IndonesiëSatrio Hermanto15 19:49.097 29.954
20MexicoDavid Martínez15 19:49.465 30.322
21ChinaCheng Cong Fu15 19:50.664 31.521
22LibanonKhalil Beschir15 19:55.381 36.238

Vrouwen Maleisië boos over plan reisrestricties

Vrouwenorganisaties in Maleisië zijn boos over plannen van de regering om buitenlandse reizen van vrouwen aan banden te leggen. Vrouwen zouden schriftelijke toestemming van hun familie of hun werkgever nodig hebben om het land te verlaten.

Organisaties van vrouwen zijn boos over deze "schending van onze rechten", aldus de pers in het Aziatische land vandaag. De regering kwam gisteren met het voorstel om te voorkomen dat vrouwen worden misbruikt als drugskoeriers. Volgens de organisatie Zusters in de Islam lijkt de regering te denken dat vrouwen minder dan mannen in staat zijn om beslissingen voor zichzelf te nemen.

Wietkwekerij op het water

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft gisteravond een wietkwekerij op een hijsbok in het Johan van Hasseltkanaal in Amsterdam Noord ontdekt. Op de drijvende kraan werden meer dan duizend wietplanten aangetroffen.

Dat heeft een zegsman van de KLPD vandaag gemeld. Hij kon niet zeggen of de wietkwekerij van de eigenaar van de hijsbok is of niet. Een speciaal team van de KLPD ontmantelt de plantage vanmiddag. Medewerkers van de Waterpolitie ontdekten de kwekerij toen zij op patrouille langs de hijsbok voeren en een sterke wietlucht roken.

Rutte: kabinet liegt over belastingverhogingen

Het argument van het kabinet dat belastingverhogingen op verpakking, diesel en vliegreizen goed zijn voor het milieu, zijn "een leugen". VVD-leider Mark Rutte zei dat vandaag in het tv-programma Buitenhof.

Volgens het kabinet zouden de hogere belastingen leiden tot minder milieu-onvriendelijk gedrag bij consumenten. Maar tegelijk boekt het kabinet de opbrengt van de lastenstijgingen in. Dat bewijst voor Rutte dat die alleen maar bedoeld zijn om de schatkist te spekken.

Rutte verwacht dat de hogere lasten de belastingmoraal van de burger zullen aantasten. "Burgers gaan zoeken naar gaten om de belastingdruk te ontduiken." Daarnaast wakkeren de extra lasten de inflatie aan, wat slecht is voor de economie, aldus de VVD-leider.

Mystiek en schaars geklede dames in Dracula: Origin beelden

De makers van de Sherlock Holmes-adventures komen later deze maand met een nieuwe adventure, waarmee je in de rol kruipt van een andere mystieke held: professor Van Helsing. Ontwikkelaar Frogwares heeft nog drie screenshots vrijgegeven die de sfeer van de game duidelijk neerzetten.

Dracula: Origin ligt vanaf 30 mei in de winkels.



In Dracula: Origin kruip je in de huid van de beruchte vampierjager professor van Helsing. Je gaat op jacht naar Count Dracula, die sinds de zelfmoord van zijn vrouw veranderd is in een monster, verdoemd tot in de eeuwigheid. Het is je taak om Dracula tegen te houden in zijn zoektoch naar een manuscript waarmee hij de doden kan doen herrijzen. Natuurlijk moet je hem hierbij ook doden, zodat de zielen van zijn slachtoffers bevrijd worden.

Feyenoord blundert met Fer

Nadat eerder PSV een administratieve fout beging, is het nu de beurt aan Feyenoord. De Rotterdammers konden met de A1 kampioen worden en coach Jean-Paul van Gastel dacht dat hij Leroy Fer wel kon gebruiken.

Fer speelde de hele wedstrijd tegen de jeugd van Willem II mee maar bleek dit niet te mogen. De regels schrijven namelijk voor dat een speler die achttien wedstrijden of meer in een hoger elftal speelt, niet meer voor de A-jeugd mag spelen. De jonge Rotterdammer speelde dertien maal in het elftal van Bert van Marwijk en deed meer dan vijf maal mee met Jong Feyenoord.

Sparta en Feyenoord zouden een beslissingswedstrijd voor de titel bij de A1 moeten spelen. Tekenen de Kasteelheren protest aan tegen het spelen van Fer tegen Willem II, dan is de kans groot dat de KNVB, volgens de regels, punten in mindering brengt bij de stadionclub. En dan is Sparta A1 kampioen. Dinsdag zal de KNVB zich buigen over de zaak.

[A1GP] India nieuw op de kalender

Ook in India wordt volgend seizoen een race verreden voor de World Cup of Motorsport. Op welk circuit er in India gereden gaat worden is op dit moment nog niet duidelijk. Eerder werd al bekend dat Mugello het seizoen gaat openen. Dit gaat ten kosten van Zandvoort.

Naast India als nieuwe lokatie voor de race komt Zuid-Korea met een nieuw team. Ook gaan er geruchten dat Marokko en Spanje met een eigen team komt.

'Lager IQ door veel e-mailen'

Uit onderzoek van de universiteit van Glasgow is gebleken dat veel e-mailen en vaak de inbox controleren op nieuwe berichten kan leiden tot een tijdelijke afname van het IQ. Een onderzoek dat Hewlett Packard uitvoerde, toonde aan dat het IQ aan het einde van een werkdag gemiddeld met tien punten kan dalen als gevolg van intensief e-mailen. Ter vergelijking: blowen laat het IQ gemiddeld maar met vier punten dalen.

Naar aanleiding van het onderzoek, concludeerden de onderzoekers dat de concentratie en productiviteit afneemt, naarmate met meer langer met de elektronische communicatie bezig is dan noodzakelijk is. Gemiddeld wordt er vier uur per dag besteed aan e-mailen, waarbij zowel het versturen als ontvangen wordt meegerekend. Maar liefst twee op de drie mensen is dwangmatig bezig met zijn of haar e-mail.

De onderzoekers raden aan om gestructureerd te werk te gaan. Laat bijvoorbeeld de e-mails gesorteerd binnenkomen in aparte mapjes en laat niet meteen alles vallen zodra er een bericht binnenkomt. Een dag zonder e-mail, zoals diverse bedrijven in de Verenigde Staten hebben ingesteld, is ook een mogelijkheid, al wordt dat niet door iedereen als zinvol gezien.

Bedrijf drie keer in korte tijd doelwit ramkrakers

Ramkrakers hebben zaterdagnacht voor de derde keer in ruim twee maanden toegeslagen bij een bedrijf in Almere. In tegenstelling tot de vorige keren slaagden de dieven er nu niet in met de buit, die bestond uit computeronderdelen, te ontkomen. Het busje met de buit werd na een achtervolging in een woonwijk in Naarden achtergelaten. De daders werden niet meer gevonden, zegt een woordvoerder van de politie zondag.

De dieven ramden met een kleine gestolen vrachtwagen het rolluik van het bedrijf aan de Antennestraat. Daarna gingen ze er met een gestolen busje vandoor. Sinds de vorige ramkraken zijn telkens de rolluiken vervangen. Ook zijn er paaltjes voor het bedrijf geplaatst, maar volgens de politie lijken de dieven zich aan te passen aan de beveiligingsmaatregelen.

Een getuige sloeg alarm toen hij rond middernacht verdachte voertuigen zag bij het bedrijfspand. Omdat daar in maart ook al twee keer een ramkraak was gepleegd, trok de politie er met meerdere politiewagens op uit. Andere agenten stelden zich tactisch op in de buurt. De inbraak duurde slechts een paar minuten.

Hoewel de politie binnen tien minuten ter plaatse was, slaagden de dieven erin te ontkomen. Een verdekt opgestelde politieauto zette de achtervolging in, maar verloor het busje uit het oog in Naarden. Toen die weer werd gevonden waren de dieven verdwenen. Een grote zoekactie in Naarden leverder niets meer op.

Bij de eerdere kraken maakten de dieven voor enkele duizenden euro's aan computerapparatuur en computeronderdelen buit. Voor de jongste kraak stond al een uitzending van het regionale opsporingsprogramma Bureau Flevoland op het programma die aandacht aan de kraken zou besteden. De kraak van zaterdagnacht wordt nu ook in de uitzending van donderdag betrokken.

Pinksterdrukte begint vroeg

De pinksterdrukte op de Nederlandse wegen begint in verband met de gunstige weersvooruitzichten al op vrijdag rond 13.00 uur. Dat verwacht de VerkeersInformatieDienst (VID).

De drukte op vrijdagavond zal meevallen omdat veel forenzen nog vrij zijn vanwege de meivakantie. Zaterdag wordt het vanaf 10.00 uur drukker door een invasie van Duitse toeristen die hun vakantie vooral aan de Zeeuwse kust komen vieren.

Tijdens de pinksterdagen is het ook druk door dagjesmensen die de verschillende meubelboulevards in het land bezoeken, stelt de VID.

Verdonk en D66 blijven stijgen

Trots op Nederland (TON) van Rita Verdonk en D66 zijn opnieuw gestegen in de wekelijkse opiniepeiling van Maurice de Hond. TON haalt deze week 25 Tweede Kamerzetels, twee meer dan vorige week, en is virtueel de tweede partij van Nederland. D66 komt uit op 13 zetels,één meer dan vorige week en tien meer dan bij de laatste verkiezingen.

De democraten evenaren daarmee de VVD, die vergeleken bij de vorige verkiezingen negen zetels moet inleveren. Ook CDA, PvdA en SP verliezen. Het CDA haalt 32 zetels, een verlies van negen vergeleken bij de laatste verkiezingen. De PvdA zakt naar 19 zetels (min veertien). De SP zou 16 zetels halen (min negen). De PVV van Geert Wilders is volgens De Hond goed voor elf zetels. Dat zijn er twee meer dan bij de vorige verkiezingen, maar één minder dan vorige week. GroenLinks wint drie zetels ten opzichte van de laatste verkiezingen en stijgt naar tien. De ChristenUnie zou omhoog gaan van zes naar zeven. SGP en PvdD houden de twee zetels die zij bij de laatste verkiezingen kregen.

Politie zoekt identiteit zwaargewonde fietsers

De politie had vandaag rond het middaguur de identiteit van twee fietsers, die gisteren zwaargewond raakten bij een ongeval in Odijk, nog niet kunnen achterhalen. Bij het ongeval kwam een 80-jarige automobilist uit Odijk om het leven.

Een man en een vrouw raakten ernstig gewond en lagen vandaag nog steeds in kritieke toestand in het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Utrecht. Volgens de politie is de is 80-jarige automobilist onwel geraakt, waarna hij de fietsers aanreed en vervolgens tegen een boom botste. Hij overleed aan de gevolgen van een hartstilstand.

[DTM] Albers boos op Mathias Lauda

Christijan Albers is niet te spreken over de actie van Mathias Lauda. Lauda hield Albers in zijn snelle ronde op en kwalificeerde zich als zestiende voor de race. De Larenaar vond dat hij nog beter had kunnen doen dan deze zestiende positie.

"Ik was bezig met mijn laatste snelle ronde", zei Albers na afloop van de kwalificatie, "toen Lauda voor me reed. Helaas maakte hij geen plaats. We kwamen in een snelle bocht en mijn downforce was weg en toen ging hij ook nog van het gas. Je reinste tijdverspilling. Hierdoor heb ik de kwalificatie gemist. Een goede tijd zou mogelijk zijn geweest."

FC Volendam strikt twee verdedigers

FC Volendam heeft de eerste versterkingen voor het nieuwe seizoen binnen, namelijk Marijn Sterk en Gerry Koning. De kampioen van de Jupiler League maakte zaterdag bekend dat de twee verdedigers een contract hebben getekend.

Sterk is afkomstig van Ajax en tekent voor drie seizoenen bij FC Volendam. Koning, die van RBC Roosendaal overkomt, speelde al eerder voor de ploeg uit het vissersdorp en zette zijn handtekening onder een overeenkomst voor de duur van één seizoen.

Acht doden in haven door hoge golven

In de haven van de Zuid-Koreaanse stad Boryeong zijn vandaag zeker acht mensen om het leven gekomen toen zij werden meegesleurd door hoge golven. Dit heeft de kustwacht van het Aziatische land laten weten.

"Blijkbaar waren sommige mensen aan het hengelen en wandelden anderen langs de kust toen het ongeluk gebeurde", aldus een functionaris. Twaalf Koreanen zijn levend uit zee gevist en naar een ziekenhuis gebracht. De toestand van vijf van hen is kritiek. De hoge golven zijn veroorzaakt door een storm boven de Gele Zee.

Boek: Toon Tellegen - De genezing van de krekel

Boeken over depressies zijn vaak van zichzelf al de moeite waard om depressief van te worden. Ze zijn er vaak op gericht om jezelf zo snel mogelijk weer vrolijk en op de been te krijgen en dat is voor een depressief persoon nu juist moeilijk voor te stellen dat dat ooit gaat gebeuren. Toon Tellegen begreep in 1999 al dat de eerste stap bij het overwinnen van een depressie het accepteren ervan is. Aan de hand van zijn bekende dierenbos schreef hij dan ook De genezing van de krekel, over de krekel die van de ene op de andere dag te kampen heeft met een zwaar, onwrikbaar gevoel in zijn hoofd.

Miljardenstrop dreigt voor Nederland

De Europese regels voor schoner slootwater dreigen zo streng te worden, dat het Nederland de komende tien jaar minstens 10 miljard euro gaat kosten. Europarlementslid Lambert van Nistelrooij (CDA) waarschuwde daar vandaag voor.

De EU-regels dienen om de schadelijke stoffen in oppervlaktewater terug te dringen. De liberale groep in het Europees Parlement, op initiatief van de Franse Anne Laperrouze, heeft een voorstel ingediend om die flink aan te scherpen.

Nederland zou daardoor het totale rioolstelsel moeten aanpassen, omdat zogeheten meng- of economische zones niet meer worden toegestaan. "De milieuwinst weegt niet op tegen deze enorme kosten", zei Van Nistelrooij, voormalig gedeputeerde van provincie Noord-Brabant.

De milieuspecialisten in het Europees Parlement stemmen dinsdag over de plannen. Op 17 juni stemt het voltallige parlement over de richtlijn, waarna het parlement een compromis moet zoeken met de gezamenlijke EU-landen.

PSV verliest van PAOK Saloniki

PSV is er zaterdagavond niet in geslaagd om een oefenwedstrijd tegen PAOK Saloniki te winnen. De Eindhovense formatie verloor met 2-1 van de club, die in eigen land als negende in de competitie eindigde.

Halverwege het tweede bedrijf wist PSV nog wel op voorsprong te komen. Genero Zeefuik was verantwoordelijk voor het doelpunt. Niet veel later veroorzaakte Cassio Ramos een strafschop. De derde doelman van de Eindhovenaren kreeg hiervoor de rode kaart en Hristodoulopoulos wist het gegeven buitenkansje te benutten. Tien minuten voor tijd besliste Lakis het duel met de tweede treffer voor de Grieken.

Bij PSV waren Ibrahim Afellay, Carlos Salcido, Jefferson Farfán en Heurelho da Silva Gomes niet aanwezig. De laatstgenoemde persoon verblijft momenteel in zijn vaderland. Het is nog maar de vraag of de keeper nog in Eindhoven zal terugkeren.

De aanleiding hiervoor zijn de uitspraken aan het adres van voorzitter Jan Reker, die Gomes in Voetbal International deed. De Raad van Commissarissen heeft inmiddels laten weten de preses te steunen, waardoor de kans zeer groot is dat de Braziliaanse sluitpost niet meer in Eindhoven te zien zal zijn.

Balkenende herdenkt inzet zeelieden tijdens oorlog

Minister-president Jan Peter Balkenende heeft vandaag bij het nationale monument voor de koopvaardij De Boeg in Rotterdam de zeelieden herdacht die zich in de Tweede Wereldoorlog hebben ingezet voor de vrijheid van Nederland.

"Terwijl Nederland en Nederlands-Indië bezet waren, werkten meer dan 18.000 inwoners van ons koninkrijk op vrachtschepen, passagiersschepen, kustvaarders en vissersboten aan onze bevrijding", zei de premier. "Zij lieten de dunne draad van de vrijheid niet breken, hoe guur de storm ook was en hoe hoog de golven ook gingen. Dat wij hier vandaag in vrijheid kunnen staan, hebben we óók aan hun te danken."

Volgens Balkenende kan de essentiële rol van de koopvaardij in de Tweede Wereldoorlog niet genoeg worden beklemtoond. "De thuiskomst van deze helden - in een land dat volop bezig was met zijn wederopbouw - was vaak kil. De verdiende erkenning bleef lang uit."

Koevermans te duur voor Feyenoord

Feyenoord slaagde er vorig seizoen niet in om Danny Koevermans binnen te halen. Dit seizoen zullen de Rotterdammers geen nieuwe poging wagen. Dat heeft niets te maken met wat de spits wil, maar met de prijs die PSV vraagt. Dit liet zaakwaarnemer Rob Jansen weten.

AZ zette Koevermans in de zomer van 2007 op de transferlijst. Zowel PSV als Feyenoord waren geïnteresseerd in de diensten van de speler. De ploeg uit de Lichtstad trok uiteindelijk aan het langste eind. Komende zomer zal de aanvaller dus niet in het shirt van de Rotterdamse formatie te zien zijn. "Danny is onhaalbaar voor Feyenoord. Hij is te duur", aldus Jansen.

DVD: Dad's Army

Als er een land is dat bekend staat om de briljante humor, dan is het Groot-Brittanië wel. Met toptitels als Blackadder, Fawlty Towers en het meer recente Little Brittain en The Office weet de Britse publieke omroep, de BBC, al decennia de hele wereld te vermaken. Opvallend daarbij is dat er maar weinig onderwerpen zijn die onbesproken blijven binnen het genre. De Tweede Wereldoorlog bijvoorbeeld, toch in veel landen nog tot zeer recent een gevoelig onderwerp voor flauwe humor, was bij de Britten al snel onderwerp voor spot. Een van de eerste series die de oorlog inzette om mensen aan het lachen te krijgen was Dad's Army. De serie was voor het eerst in 1968 te zien en liep maar liefst negen seizoenen door. Het eerste seizoen is nu door de BBC en Warner Brothers op dvd uitgebracht.

Brandts baalt van gedrag NAC-fans

Ernie Brandts had zaterdagavond, na afloop van het play-offduel tussen NAC Breda en FC Twente, geen goed woord over voor het gedrag van de supporters van de Bredase club. In de tweede helft uitten zij namelijk kwetsende spreekkoren richting scheidsrechter Roelof Luinge.

Luinge staakte het duel uiteindelijk voor de duur van een kwartier. "Dit kan je niet goedpraten", was de duidelijke taal van Brandts. Na bijna een uur spelen werd Victor Sikora, na een charge op Sander Boschker, met rood van het veld gestuurd. De thuisploeg keek toen al tegen een 2-1-achterstand aan.

"Je weet hoe supporters zijn. Als er in hun ogen een verkeerde beslissing tegen hun club wordt genomen, weet je wat er kan gebeuren", vervolgde Brandts. NAC Breda verloor het duel uiteindelijk met 1-5. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde al in een 3-0-zege voor FC Twente.

Microsoft neemt Yahoo! niet over

Microsoft zal Yahoo niet op korte termijn overnemen. Het softwarebedrijf heeft zijn overnamebod van 49,6 miljard dollar ingetrokken, omdat Yahoo! niet op het bedrag wil ingaan. Eerder deed Microsoft al een bod van 44,6 miljard dollar.

Steve Balmer, CEO van het softwarebedrijf, zeg het volgende over het intrekken van het bod: "Ondanks al onze inspanningen en hoewel we het bod hadden verhoogd met ongeveer vijf miljard dollar, heeft Yahoo! geen aanstalten gemaakt om ons bod te aanvaarden."

Het persbericht dat Microsoft heeft uitgebracht spreekt over een onredelijke eis van Yahoo! "Na diepgaand onderzoek hebben wij besloten dat het door Yahoo! gevraagde bedrag voor ons niet redelijk is en dat het voor de aandeelhouders en werknemers van Microsoft beter is om het bod in te trekken." In het persbericht valt verder te lezen dat de overname van Yahoo! een stroomversnelling in de strategie van Microsoft teweeg zou brengen, maar dat het bedrijf net zo goed zonder kan.

 

Corry van der Valk officieel doodverklaard

De ruim zeven jaar geleden verdwenen Corry van der Valk – lid van de bekende horecafamilie – is door de rechtbank in Arnhem doodverklaard. Corry verdween op 7 januari 2001 spoorloos.
Politie en justitie hebben na haar verdwijning meer dan een jaar aan de zaak gewerkt. Corry is echter nooit teruggevonden. Wat er met haar gebeurd is, is voor de familie nog steeds een raadsel. De datum van haar overlijden is vastgesteld op 8 januari 2001, een dag na haar verdwijning.

Na haar verdwijning verdacht justitie in eerste instantie haar man Nico, de achterneef van peetvader Gerrit  van der Valk, van moord op zijn vrouw. In april 2002 werd het gerechtelijk vooronderzoek naar de verdwijning echter gesloten zonder een enkel spoor van Corry te hebben.

Op de dag van haar verdwijning dronken Nico en Corry nog samen hun laatste kop koffie. De maand van haar verdwijning zouden zij veertig jaar samen zijn en dat jaar zouden ze 35 jaar getrouwd zijn. Corry werkte als receptionist in het familiebedrijf bij Motel Nuland, haar man werkte in hetzelfde motel in de keuken. Ze hadden samen zes kinderen, maar nadat de laatste het ouderlijk huis verlaten had begon het echtpaar uit elkaar te groeien.

Pas na twintig dagen na haar verdwijning werden de kinderen ongerust omdat moeder niet bij de 60e verjaardag van haar man was verschenen. Iedereen dacht dat ze op vakantie was, maar alle persoonlijke bezittingen van Corry waren nog in het huis aanwezig. Alleen het paspoort van Corry was er niet en dat is tot op heden nog steeds verdwenen.

De familie Van der Valk is achtergebleven met de knellende vraag waar hun moeder, oma en tante is. Op de vraag of de officiële doodverklaring een afsluiting is voor de familie antwoordt dochter Sandra: "Nee, ik heb haar nooit dood gezien. We hebben nooit werkelijk afscheid kunnen nemen. Het slijt wel en je gaat door met je leven, maar dood? Nee." Het officiële document is echter wel nodig om allerlei formaliteiten te regelen, zoals verzekeringen, erfenissen en de woning.

Dochter Sandra geeft ook aan dat de hoop op terugkeer van haar moeder door de jaren heen vervlogen is. Jaap Jongbloed van TROS Vermist, evenals de winnares uit het televisieprogramma Het Zesde Zintuig hebben de familie benaderd en verder onderzoek gedaan in de zaak. Ook dit heeft niets op kunnen helderen omtrent de verdwijning van Corry van der Valk.

 

 

Man doodgeschoten in eigen garage

Aan de Spanjaardstraat in Alkmaar is gisteren een man in zijn eigen garage beschoten met een vuurwapen. De man was in de garage bij zijn woning, die direct aan de openbare weg grenst. De deuren van de garage stonden open.

Een nog onbekende dader heeft enkele malen op het slachtoffer geschoten met een vuurwapen. Direct daarop is het slachtoffer met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij enige tijd later aan zijn verwondingen overleed.

Over het motief van de dader is nog niets bekend. Er is direct gestart met een grootscheeps onderzoek door de politie, met onder meer een speurhond, helikopter en onderzoek door forensisch rechercheurs. Er werkt een team van twintig rechercheurs aan de zaak.

De politie roept getuigen op zich te melden. Mensen die iets weten over de toedracht van de schietpartij of andere inlichtingen hebben die de politie verder kunnen helpen, kunnen contact opnemen met de recherche in Alkmaar (0900-8844) of met Meld Misdaad Anoniem (0800-7000)

 

Met dank aan Quazie, Boesh en Future_Echo voor de submit

Nieuws over fataal ongeluk leidt tot tweede ongeluk

Een 43-jarige man uit Numansdorp is zaterdagnacht om het leven gekomen bij een ongeluk. Toen politieagenten het slechte nieuws brachten aan de familie ging de schoonzoon van het slachtoffer er in verwarde toestand vandoor. Enkele minuten later kreeg de politie een melding binnen dat de schoonzoon ook een ongeluk had gehad. Hij is naar een ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar, meldt de politie zondag.

Een fietser vond de auto van het 43-jarige slachtoffer onderaan de Middelsluissedijk Westzijde in Numansdorp en waarschuwde de politie. De automobilist reed rond 03.00 uur in een bocht van de weg, botste tegen twee bomen en was op slag dood.

Twee uur na het ongeluk kwam de politie aan de deur bij de familie van de man. De 26-jarige schoonzoon reed kort daarna met zijn auto een elektronicazaak aan de Voorstraat binnen. De man moest met met rug-, nek-, en beenklachten naar een ziekenhuis.

Gouden Geert voor winnende reactie op Fitna

De film Ashkar is gisteravond de winnaar geworden van het Geert Wilders Filmfestival. De 'Gouden Geert' werd uitgereikt door rappers Lange Frans en Baas B.

De film is "in een paar avonden in elkaar geknutseld" door Vincent Wever, Eildert Noorda en Jochem van Veluw. Het filmfestival is een reactie van presentatoren Jeroen Kijk in de Vegte en Willem Alkema op de hype rond Fitna, de film van Geert Wilders.

Het duo riep professionele en amateur filmmakers op een polariserende film over minderheden te maken. Tussen de inzendingen zaten onder meer filmpjes van de Wereldomroep en de Arabisch-Europese Liga (AEL), de Vlaamse organisatie die opkomt voor Arabische moslimimmigranten in Europa.

Mexicaan overvalt bank met ijslolly

Een man bewapend met een ijslolly in een plastic zak heeft in de Mexicaanse stad Aguascalientes een bank overvallen. De bankrover hield een bankbediende voor dat hij een pistool had en eiste geld. De caissière overhandigde hem daarop de inhoud van de kas.

Lang kon de overvaller niet genieten van zijn buit, die omgerekend 200 euro bedroeg. Hij sloeg op de vlucht in zijn rolstoel maar de politie zat hem al op de hielen en rekende hem snel in.

Vervroegde dodenherdenking vanwege zondagsrust

In onder meer Staphorst, Genemuiden, Kamperzeedijk en Sprang-Capelle vond afgelopen avond dodenherdenking een dag eerder plaats dan gebruikelijk. Dat gebeurde omdat 4 mei, als de rest van Nederland de doden herdenkt, op een zondag valt.

Burgemeester Joop Alssema van Staphorst zei eerder dat ''we zoveel mogelijk mensen bij de plechtigheid willen betrekken en mensen vanwege de zondagsrust niet voor het hoofd willen stoten''.

In diverse gemeenten in Gelderland en Overijssel wordt per plaats anders gedacht over het houden van een dodenherdenking op zondag. Zo wordt in Kampen de herdenkingsbijeenkomst op zondag gehouden, maar in de kern Grafhorst op zaterdag. Inwoners van de Gelderse gemeente Nunspeet kunnen er voor kiezen de bijeenkomst in Elspeet op zaterdag of in een van de andere dorpskernen op zondag bij te wonen. Ook in de gemeenten Elburg, Zwartewaterland en Oldebroek verschilt de dag van herdenken per kern.

Formeel genomen moeten Nederlandse gemeenten zich houden aan de datum van 4 mei. De ministerraad besloot in 1968 dat alle plechtigheden op die dag moeten plaatsvinden, maar gemeenten hebben de vrijheid om van de regels af te wijken.

Nederland herdenkt op 4 mei om 20.00 uur met twee minuten stilte de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, latere oorlogshandelingen en vredesmissies.

Amerikaanse aanval vlakbij ziekenhuis

Door het Amerikaanse leger afgevuurde raketten hebben zaterdag een gebouw vlakbij een ziekenhuis in de Bagdadse sloppenwijk Sadr City verwoest. Zeker 23 mensen zijn daarbij gewond geraakt. Het ziekenhuis werd niet getroffen, maar onder de gewonden bevinden zich naar verluidt wel mensen die voor het ziekenhuis stonden te wachten tot het bezoekuur zou beginnen. Ook zijn zeventien ambulances verwoest of beschadigd, aldus de directeur van het ziekenhuis.

Het verwoeste pand was volgens de Amerikanen een commandocentrum van sjiitische strijders. Het leger beschuldigde de opstandelingen ervan burgers als menselijk schild te gebruiken. Amerikaanse en Iraakse troepen voeren al sinds maart operaties uit tegen sjiitische strijders in Sadr City, een bolwerk van het Mahdi-leger van de radicale geestelijke Muqtada al-Sadr. Uit de wijk zijn de afgelopen tijd honderden raketten en granaten afgeschoten op de Groene Zone, waar de Iraakse regering en ambassades huizen.

In totaal vielen vrijdag en zaterdag bij gevechten in Sadr City zeker honderd gewonden, meldden Iraakse gezondheidsfunctionarissen. Vrijdag werden volgens het Amerikaanse leger tien sjiitische strijders gedood.

Prinses Margarita getrouwd met Tjalling ten Cate

Prinses Margarita de Bourbon de Parme, de dochter van prinses Irene, is zaterdag in het midden des lands getrouwd met de jurist Tjalling ten Cate. Dat hebben betrouwbare bronnen uit de omgeving van het paar laten weten.

Het stel huwde omringd door hun voltallige families en goede vrienden, onder wie koningin Beatrix. Het paar verwacht in augustus een baby. Het bruidspaar woont sinds ruim een jaar samen in Amsterdam. Prinses Margarita (35) volgt sinds anderhalf jaar een opleiding interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze is ook al zelfstandig werkzaam als adviseur op dit gebied. Tjalling ten Cate (32) is sinds enige jaren jurist bij De Nederlandsche Bank.

Het huwelijk werd alleen voor de wet voltrokken. Prinses Margarita en Tjalling ten Cate hechten er sterk aan dat hun toekomstige gezinsleven buiten de publieke belangstelling blijft. ''Zij hopen van harte dat deze wens om in alle onbevangenheid en rust te leven, begrepen en gerespecteerd zal worden'', benadrukte de secretaresse van prinses Irene, Mariëtte Helmann, al eerder.

Dat de relatie serieus was, bleek op 1 februari in het Amsterdamse Carré, waar het stel in gezelschap van koningin Beatrix en prinses Margriet arriveerde om de verjaardagen van Margarita's tantes mee te vieren. Daaruit kon al worden afgeleid dat de vorstin ook niet ontevreden is over de nieuwe verbintenis van haar nichtje.

Prinses Margarita was eerder getrouwd met Edwin de Roy van Zuydewijn. Halverwege het huwelijk bezorgde dit paar het Koninklijk Huis, waar het zelf niet toe behoorde, grote problemen door interviews in een weekblad en op televisie. Het uitte veel kritiek op onder anderen de koningin, die naderhand op een persconferentie in Chili zei de verhalen 'niet te herkennen'.

40 miljoen pogingen gedaan om Unreal Tournament 3 te kraken

Crytek heeft al eerder laten weten dat zij één van de vele slachtoffers zijn van piraterij. Er worden veel dollars misgelopen. We mogen zelfs praten over biljoenen dollars verlies dat wordt geleden. Naast Crytek is er ook een andere ontwikkelaar dat hier enorm veel last van heeft, namelijk Epic Games.

Mark Rein, vice president van Epic Games, meldt dat er meer dan 40 miljoen pogingen zijn gedaan om met een illegale key de officiële Unreal Tournament 3 servers te betreden. Gelukkig krijgen deze piraten geen toegang tot de online servers, maar tegenwoordig kunnen handige mensen zelf gekraakte servers opzetten. Oftewel, probleem opgelost.

Als deze 40 miljoen spelers hun game netjes hadden gekocht, had Epic Games ongeveer 2 miljard dollars verdiend. Deze 2 miljard dollars waren nuttig geweest voor de ontwikkeling van nieuwe games, denk aan Gears of War 2 of de volgende Unreal Tournament game.

Dit bij elkaar opgeteld zorgt voor een lijstje met hoofdredenen om geen PC-exclusives - of zelfs PC-games - meer te maken. Epic Games doet al niet meer aan PC-exclusives, maar ze weten dat PC-games steeds minder geld gaan opleveren. Dus hoe de toekomst eruit gaat zien voor PC-gamers, is nog niet bekend. Natuurlijk worden er ook console games gedownload, maar relatief gezien veel minder dan de PC-games.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.