Slechte start voor Oranje -17

Het Nederlands Elftal voor spelers onder de 17 jaar heeft het eerste groepsduel tijdens het Europees Kampioenschap met 3-0 verloren. Gastland Turkije was duidelijk een maatje te groot
voor Oranje.

Turkije begon agressief en dit resulteerde in de derde minuut al in een kans voor Kayali. Doelman Zoet werd echter nog niet gepasseerd. De druk van Turkije op het Nederlandse doel werd groter en groter en dit resulteerde uiteindelijk in de 1-0. Karatas was de gevierde man, hij kwam rechts het strafschopgebied binnen en haalde hard uit.

Door dit doelpunt leek het of Oranje ontwaakte. Feyenoorder Rajiv van La Parra kreeg de beste kans, hij raakte de paal. Na rust ging het duel gelijk op, al namen de Turken na tien minuten opnieuw het heft in handen.

Het duurde pas tot de 71e minuut toen de Turken opnieuw tot score kwamen. Eren Albayrak wist een voorzet van Gokhan Tore binnen te werken. In de tachtigste minuut was het opnieuw raak. Invaller Muhammet Demir wist een voorzet van opnieuw Gokhan binnen te koppen.

Woensdag mag Oranje tegen Servie aantreden. De Serven wonnen hun eerste duel met 2-0 van Schotland. Verliest het Nederlands Elftal ook dit duel, dan is de formatie van coach Albert Stuivenberg uitgeschakeld.