Voetbal: Uitslagen play-offs ronde 1

Dit weekend stonden de returns van de eerste ronde van de play-offs op het programma. FC Groningen en NEC gaan door naar de tweede ronde van de play-offs om een UEFA Cup-ticket. De wedstrijd tussen Ajax en SC Heerenveen, die oorspronkelijk vandaag op het programma stond, zal morgenavond gespeeld worden. Hieronder een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

FC Twente heeft zich definitief geplaatst voor de finale van de play-offs om deelname aan de Champions League-voorronde. In de eerste helft was het een matig duel maar na de pauze ging de amusementswaarde omhoog. Lurling raakte de lat en daarna vielen er drie doelpunten in vijf minuten tijd. Huysegems, Fehér en N'Kufo wisten het net te vinden. NAC-speler Sikora kreeg rood en vervolgens werd het duel stilgelegd wegens spreekkoren. In het vervolg van de wedstrijd waren de Tukkers beter en wisten Hersi, Huysegems en Braafheid nog te scoren: 1-5.

FC Groningen heeft de tweede ronde van de play-offs om een UEFA Cup-ticket gehaald. In de Euroborg werd FC Utrecht met 3-1 verslagen. De eerste helft was het aanzien niet waard en na 45 minuten was er nog niet gescoord. In de tweede helft miste Nijland een enorme kans, maar even later was Berg wel trefzeker. FC Utrecht kwam langszij door een doelpunt van Vandenbergh maar de thuisploeg herstelde zich. Svejdík kopte raak en even later besliste Berg de wedstrijd: 3-1.

Ook NEC heeft een UEFA Cup-ticket in het vizier. Vandaag won de ploeg uit Nijmegen, net als enkele dagen geleden, van Roda JC. NEC trok het goede spel van de vorige wedstrijd door en kwam verdiend op voorsprong via Van Beukering. In de tweede helft kon Roda eindelijk voor gevaar zorgen. Oper kopte de bal naast en twee keer stond Babos een doelpunt in de weg. In de slotfase gooide Kivuvu het duel op slot door uit de counter en na een knappe actie te scoren: 2-0.

Uitslagen van de play-offs:
Zaterdag 3 mei:
NAC Breda - FC Twente (1-5)

Zondag 4 mei:
FC Groningen - FC Utrecht (3-1)
NEC - Roda JC (2-0)

Resterende programma ronde 1:
Maandag 5 mei:
Ajax - SC Heerenveen (20.15 uur)

Programma ronde 2 (voor zover bekend):
Donderdag 8 mei:
NEC - FC Groningen (20.00 uur)

Zondag 11 mei:
FC Groningen - NEC (14.30 uur)

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!