Raboploeg maakt Tourselectie bekend

ErikHK
Voor de Tour de France van dit jaar heeft de Rabobank-ploeg een voorlopige selectie samengesteld van twaalf renners. In juni wordt officieel bekend welk negental aan de Tour deelneemt.

De voorselectie bestaat dus uit twaalf renners. Daarvan moeten er drie afvallen, om zo een negental over te houden dat aan de grootste wielerronde van de wereld deelneemt. Eén van de renners die waarschijnlijk niet af zal vallen is Oscar Freire. De Spanjaard is een renner die vaak bij massasprints betrokken is, en dat is wat de Rabobank nodig heeft tijdens de Tour.

Een Rabo-renner waarvan het al zeker is dat hij niet deel zal nemen aan de Ronde van Frankrijk, is Robert Gesink. Eerder werd al bekend dat de Nederlander gaat starten in de Vuelta. De renner wekte verbazing door goed te rijden in Parijs-Nice. Hij had zelfs enkele dagen de leiderstrui om zijn schouders.

De voorselectie van de Rabobank bestaat uit de volgende renners: Denis Menchov, Thomas Dekker, Oscar Freire, Pieter Weening, Sebastian Langeveld, Bram de Groot, Bram Tankink, Joost Posthuma, Juan-Antonio Flecha, Koos Moerenhout, Laurens ten Dam en Grischa Niermann.