Kovalainen voelt zich goed

Sally (Tessa)
McLaren-coureur Heikki Kovalainen voelt zich goed genoeg om het komend weekend te racen bij de Grand Prix van Turkije. De Fin crashte hard in de bandenstapels bij de GP van Spanje, nadat de linkervoorvelg het begaf.

Hij hield er uiteindelijk niets ergs aan over, maar het zag er lange tijd niet goed uit. De wagen had zich voor meer dan de helft begraven over de bandenstapel en de stewards hadden moeite om Kovalainen te bevrijden. Hij is al weer aan het trainen voor de komende wedstrijd.

"Ik voel me goed en ben alweer aan het trainen. Ik was eerst met een licht programma begonnen en vlak voor het weekend aan mijn volledige trainingsprogramma was begonnen", liet Kovalainen weten. "De volgende stap is nu de test die ik op donderdag in Turkije bij de FIA moet ondergaan. Ik kan niet wachten om weer te racen, maar de beslissing ligt uiteindelijk bij de FIA. Ik maak me verder geen zorgen over het ongeluk, ik wil gewoon weer racen."

Als de coureur niet kan rijden, staat testrijder Pedro de la Rosa klaar om het stuurtje over te nemen. "Net als bij alle andere Grands Prix hebben we wat achter de hand, mocht de FIA beslissen dat Heikki niet mag racen", vertelde de Brit. "Maar hij wil zelf dolgraag rijden en het is dan ook het doel van het team om hem weer in de auto te krijgen."