Schut verlengt contract

Alje Schut blijft in ieder geval nog twee jaar langer bij FC Utrecht. Zijn contract liep aan het einde van het seizoen af, waarna zijn contract werd open gebroken en verlengd.

Schut speelt al negen seizoen lang bij de club uit de Domstad. ‘’Ik ben nu negen jaar contractspeler bij FC Utrecht en het is mooi om in elk geval de tien vol te maken.’’ De speler had ook nog andere mogelijkheden tot zijn beschikking, maar koos voor deze.

Jan Willem van Dop is tevreden met het feit dat Schut nog twee jaar langer bij Utrecht kan blijven spelen. ‘’Het is mooi, dat we een echte Utrechtse jongen bij de club hebben weten te houden’’. Hij vervolgt: ‘’Alje is een speler die bijna als geen ander de clubcultuur kent en ook vertegenwoordigt.’’

Schut is dan wel bezig aan zijn negende seizoen, maar was toch verscheidene keren geblesseerd waardoor hij niet aan spelen toekwam. Zo brak de Utrechter in de wedstrijd tegen FC Twente van eind maart zijn jukbeen. Hierdoor kon hij niet deelnemen aan de laatste wedstrijden van het seizoen, inclusief de play-off wedstrijden.