Corry van der Valk officieel doodverklaard

De ruim zeven jaar geleden verdwenen Corry van der Valk – lid van de bekende horecafamilie – is door de rechtbank in Arnhem doodverklaard. Corry verdween op 7 januari 2001 spoorloos.
Politie en justitie hebben na haar verdwijning meer dan een jaar aan de zaak gewerkt. Corry is echter nooit teruggevonden. Wat er met haar gebeurd is, is voor de familie nog steeds een raadsel. De datum van haar overlijden is vastgesteld op 8 januari 2001, een dag na haar verdwijning.

Na haar verdwijning verdacht justitie in eerste instantie haar man Nico, de achterneef van peetvader Gerrit  van der Valk, van moord op zijn vrouw. In april 2002 werd het gerechtelijk vooronderzoek naar de verdwijning echter gesloten zonder een enkel spoor van Corry te hebben.

Op de dag van haar verdwijning dronken Nico en Corry nog samen hun laatste kop koffie. De maand van haar verdwijning zouden zij veertig jaar samen zijn en dat jaar zouden ze 35 jaar getrouwd zijn. Corry werkte als receptionist in het familiebedrijf bij Motel Nuland, haar man werkte in hetzelfde motel in de keuken. Ze hadden samen zes kinderen, maar nadat de laatste het ouderlijk huis verlaten had begon het echtpaar uit elkaar te groeien.

Pas na twintig dagen na haar verdwijning werden de kinderen ongerust omdat moeder niet bij de 60e verjaardag van haar man was verschenen. Iedereen dacht dat ze op vakantie was, maar alle persoonlijke bezittingen van Corry waren nog in het huis aanwezig. Alleen het paspoort van Corry was er niet en dat is tot op heden nog steeds verdwenen.

De familie Van der Valk is achtergebleven met de knellende vraag waar hun moeder, oma en tante is. Op de vraag of de officiële doodverklaring een afsluiting is voor de familie antwoordt dochter Sandra: "Nee, ik heb haar nooit dood gezien. We hebben nooit werkelijk afscheid kunnen nemen. Het slijt wel en je gaat door met je leven, maar dood? Nee." Het officiële document is echter wel nodig om allerlei formaliteiten te regelen, zoals verzekeringen, erfenissen en de woning.

Dochter Sandra geeft ook aan dat de hoop op terugkeer van haar moeder door de jaren heen vervlogen is. Jaap Jongbloed van TROS Vermist, evenals de winnares uit het televisieprogramma Het Zesde Zintuig hebben de familie benaderd en verder onderzoek gedaan in de zaak. Ook dit heeft niets op kunnen helderen omtrent de verdwijning van Corry van der Valk.