Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 25

Michel (methodmich)
Wekelijks zal FOK!sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de vijfentwintigste speelronde op het programma.

In de Hoofdklasse A is sinds gisteren de kampioen bekend. FC Lisse mocht door een 0-2 overwinning bij Ter Leede een feestje bouwen. De nerveus acterende koploper kwam via Patrick Duarte al snel op voorsprong, maar daarna was het beste van het spel voor Ter Leede. Michael van der Heijden schoot na rust Lisse naar de bevrijdende 0-2. Omdat achtervolger Quick Boys bij Barendrecht niet won, is de strijd bovenin gestreden. Chima Onyeike leek Quick Boys met wederom twee goals in de race te houden, maar Elwin Spoel schoot namens Barendrecht de 2-2 binnen en dompelde Quick Boys in rouw. Ter Leede staat na de nederlaag tegen Lisse nog altijd twaalfde en moet dus vrezen voor een promotie / degradatie-duel. De kloof met Excelsior Maassluis is echter slechts één punt, zodat Ter Leede zich volgende week op de slotdag nog zou kunnen redden. Maassluis verzuimde afstand te nemen, want men verloor verrassend met 1-3 van het al gedegradeerde TOGR. In de strijd om een KNVB-beker ticket deed DOTO goede zaken door een 2-0 zege op Capelle. Katwijk hield alles in eigen hand door ASWH in eigen huis op 2-2 te houden. Ook Noordwijk mag nog hopen, na een klinkende 9-1 tegen Zwaluwen '30 / Henver. Maik van Zanten scoorde vier keer in het Noordwijkse schuttersfeestje.

Topscorers

1. Michael van Dommelen (DOTO) 20
2. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 16
Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 16
4. Henk Roeland (Capelle) 14
5. Glynor Plet (FC Lisse) 12

De titelstrijd in de Hoofdklasse B wordt pas op de slotdag beslist. Spakenburg deed echter goede zaken. De ploeg wist bij Hoek, mede dankzij twee goals van Duncan van Moll, met 0-3 te winnen. Concurrent Sparta Nijkerk kwam bij AFC Ajax niet verder dan 1-1 en gaat nu met twee punten achterstand de laatste speelronde in. Men kan dus nog slechts hopen, waar de ploeg enkele weken terug nog onbedreigd richting titel leek te gaan. Net als de titelstrijd wordt ook de strijd om plaats twaalf pas volgende week beslist. LRC Leerdam bewees zichzelf een goede dienst door met 3-2 te winnen in de streekderby met Kozakken Boys. Het heeft nu twee punten voorsprong op Nunspeet, dat tegen Geinoord op 0-0 bleef steken. Nunspeet kan door een zege volgende week nog naar de veilige elfde plek klimmen, aangezien LRC dan bij Spakenburg speelt. Die ploeg kan zoals gezegd bij winst kampioen worden. Opvallend was verder dat de degradanten punten pakten. Nivo Sparta won met 1-3 bij Bennekom, terwijl Kloetinge met een 1-1 gelijkspel mocht vertrekken bij de zwalkende zaterdagkampioen IJsselmeervogels. GVVV wist de derby van Veenendaal voor de tweede keer dit seizoen te winnen. Bij DOVO werd het 0-2.

Topscorers

1. Ruben Wilson (Spakenburg) 22
2. Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 12
3. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 11
Sergio Cameron (AFC Ajax) 11
Thijs Houwing (Spakenburg) 11
Dennis van Meegdenburg (Bennekom) 11
Sam Ysebaert (Hoek) 11

Ook in de Hoofdklasse C weten we pas volgende week wie kampioen wordt. Titelverdediger en koploper HHC Hardenberg liet gisteren echter duidelijk zien waar de ambities liggen. De Hardenbergers vermorzelden VVOG met 9-1. Men gaat nu met drie punten voorsprong op Be Quick '28, dat met 4-1 van Flevo Boys won, de laatste speelronde in. Mochten beide teams volgende week alsnog gelijk eindigen, zal er een beslissingsduel volgen. Onderin viel het doek voor DOS Kampen. De ploeg, waar Jaap Stam ooit zijn loopbaan begon, ging op eigen veld onderuit met 1-3 tegen concurrent PKC '83. ACV, een grootmacht in het zaterdagvoetbal, hangt aan een zijden draadje. Door een 0-2 zege bij SC Genemuiden stelde de club, die in de top tien van de ranglijst aller tijden van het zaterdagvoetbal staat, degradatie nog even uit. Desondanks is de kloof van drie punten met de veiligere twaalfde plaats vermoedelijk te groot. VVOG is nu twaalfde en zou eventueel nog kunnen ontsnappen ten koste van Go Ahead Kampen, Oranje Nassau, Flevo Boys of PKC '83. Excelsior '31 plaatste zich door een 1-2 zege bij WHC voor de KNVB-beker, net als ONS Sneek, dat thuis van Staphorst won.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 19
2. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 17
3. Martijn Jansen (SC Genemuiden) 14
Cuneyt Karakaya (PKC '83) 14
5. Yves Heskamp (Be Quick '28) 12
Kenny Kroeze (HHC Hardenberg) 12