Real Madrid grijpt Spaanse titel

Maikel (WeebI)
Een knotsgekke slotfase in Pamplona heeft Real Madrid vanavond de 31e landstitel opgeleverd. Lange tijd leek er niet gescoord te worden, maar de Madrilenen wonnen er toch met 1-2.

Als Real Madrid vandaag kampioen wilde worden moest het winnen bij Osasuna, dat er niet best voor staat. De herstelde Ruud van Nistelrooij begon op de bank bij de Madrilenen, Wesley Sneijder en Arjen Robben in de basis. In de eerste helft was Real licht de betere, maar scoren kon het niet. Enkele seconden na rust kreeg de Koninklijke een tegenslag te verwerken. Fabio Cannavaro liep tegen zijn tweede gele kaart op, waardoor de bezoekers met tien verder moesten. Het kon vrij gemakkelijk stand houden, maar kreeg acht minuten voor tijd een penalty tegen, toen Gabriel Heinze een overtreding beging. Francisco Puñal stuurde Iker Casillas de verkeerde hoek in, en zette Osasuna ietwat onverdiend op voorsprong.

Het leek erop dat Real Madrid het titelfeestje nog wat moest uitstellen, maar drie minuten voor het verstrijken van de speeltijd kopte Robben de bal achter Ricardo. Hierdoor zou Real aankomende woensdag tegen Barcelona aan een puntje alsnog genoeg hebben aan de titel. Maar toen iedereen dacht dat het gebeurd was werd Gonzalo Higuaín volledig vrijstaan aangespeeld, waarop de Argentijnse invaller de bal hard tegen de touwen werkte. Met nog drie speelrondes te gaan heeft Real een voorsprong van tien punten op Villarreal, die onmogelijk in te halen is.

CA Osasuna - Real Madrid CF 1-2
46' Fabio Cannavaro (Real Madrid)
82' Francisco Puñal 1-0 (Pen)
87' Arjen Robben 1-1
90' Gonzalo Higuaín 1-2