FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 7 april 2008

[NASCAR] Uitslag Samsung 500

Voor de derde maal dit seizoen in zeven races was het Carl Edwards (#99) die als eerste de finish bereikte. Ditmaal was de Roush-Fenway Ford-coureur de sterkte tijdens de Samsung 500 op de Texas Motor Speedway.

In de slotfase van de race waren er nog maar negen wagens die in dezelfde ronde reden als Edwards. Toen met nog twee ronden te gaan er een cautionvlag viel, betekende dit dat er nog één en laatste herstart zou volgen van twee rondes, ook wel een green-white-checker genoemd. Omdat de race nu twee ronden langer werd dan de geplande 335 rondes, werd er gevreesd of er wel voldoende benzine aanwezig was in de bolides van de coureurs. Jimmie Johnson (#48) die tweede lag kon hierdoor geen vuist maken bij de laatste restart en moest Edwards laten gaan om zelf alsnog als tweede te eindigen.

De polesitter van de wedstrijd, Dale Earnhardt jr. zag zijn race langzaam wegglippen omdat zijn wagen een steeds slechtere weglegging kreeg tijdens de race. Aanpassingen tijdens de pitstops bleken niet te werken en Earnhardt jr. finishte uiteindelijk op een kleurloze twaalfde plek. Jeff Gordon (#24) viel ook op, ditmaal niet omdat hij weer eens won (inmiddels 81 overwinningen), maar omdat hij voor de tweede keer in zijn vijftienjarige carrière in de topserie van de NASCAR op de allerlaatste plaats eindigde. Gordon had veel moeite met de afstelling van zijn wagen en maakte daardoor in het begin van de race een, voor hem zeldzame, spin waarbij zijn wagen te zwaar beschadigd raakte om verder te kunnen.

In de laatste bocht van de laatste ronde kwamen Denny Hamlin (#11) en Clint Bowyer (#07) nog in aanraking met elkaar waarbij Bowyer in de muur belandde. Wonder boven wonder raakte niemand anders betrokken bij deze aanvaring en finishten beide heren respectievelijk als vijfde en tiende.

Voetballer Gorius scheurt balzak

De Franse voetbalspeler Julien Gorius moet het de komende tijd rustig aan doen met zijn edele delen. De speler van FC Brussels, actief in de Belgische Jupiler League, gaf een assist, viel daarbij op de grond en kreeg de noppen van de schoenen van een speler van KV Mechelen in zijn balzak, die daarbij scheurde.

Een arts heeft het zaakje weer bij elkaar gebracht met twaalf hechtingen. Hij is ongeveer twee weken uitgeschakeld. De wedstrijd eindigde in 2-2.

Het bewuste 'za(a)kje'.

Tot morgenochtend geen metroverkeer in Amsterdam

Amsterdam moest het vandaag na 17.00 uur zonder metrovervoer stellen. In de namiddag ontspoorde een metro bij vertrek van het Centraal Station in Amsterdam. Niemand raakte gewond, lieten woordvoerders van de politie en het openbaarvervoerbedrijf GVB weten.

Metro 53 raakte omstreeks 17.00 uur bij het wegrijden door nog onbekende oorzaak van de rails, maar bleef wel overeind. De passagiers moesten nog ongeveer een uur in het voertuig blijven omdat eerst de stroom moest worden uitgeschakeld.

Belangenorganisatie Rover was woedend over de gang van zaken. "Wij willen dat de Inspectie Verkeer in Waterstaat deze zaak grondig onderzoekt", aldus een woordvoerder van de reizigersorganisatie. "Waarom moest het een uur duren voordat de mensen weg konden uit deze metro? En wat was precies de oorzaak? Lag het misschien aan het verouderde materieel waarmee de GVB rondrijdt?"

Door het ongeval reden de hele avond geen metro's in het centrum van Amsterdam. Vervoerder GVB zette extra trams in. Reizigers met verder gelegen bestemming werd geadviseerd de trein te nemen. Het duurt mogelijk nog tot morgenochtend voor de metro weer volgens de dienstregeling rijdt.

Krajicek onderuit tegen Cornet

Michaëla Krajicek wacht nog altijd op haar eerste overwinning van 2008. In de eerste ronde van het WTA toernooi van Amelia Island was Alizé Cornet te sterk.

Krajicek verloor met duidelijke cijfers, het werd 2-6, 1-6. Krajicek verloor in het begin van de wedstrijd direct haar eerste twee servicegames en was vervolgens kansloos in de eerste set. In de tweede set werd ze wederom direct gebroken. Bij 1-2 kreeg de Nederlandse drie breakpoints (0-40) om op gelijke hoogte te komen, maar Cornet werkte ze alle drie weg. Daarna was het verzet van Krajicek gebroken.

Dode man gevonden in Brabants bos

Een wandelaar heeft in de omgeving van de Fressevenweg in Bergeijk het stoffelijk overschot gevonden van een man. Waarschijnlijk is het slachtoffer door een misdrijf om het leven gekomen. De man had een grote wond aan zijn hoofd.

Het lichaam lag op een zijweggetje van de Fressevenweg in het buitengebied van Bergeijk. De politie heeft de omgeving van het misdrijf ruim afgezet om sporenonderzoek te kunnen doen. Volgens de politie zijn er twintig mensen op de zaak gezet.

Trailer van Yume Neko DS (Ubicats) verschenen

Een flinke tijd terug had Nintendo een geweldig succes met Nintendogs op de Nintendo DS. Wereldwijd zijn er miljoenen exemplaren van de game over de toonbank gegaan en het was het begin van het succes van de DS.
Vanaf het begin dat de game aangekondigd werd waren er echter mensen die liever een Nintencats hadden gezien. Nintendo is echter niet bezig gegaan aan die game en daarom springt SEGA nu in dat gat met de game Yume Neko DS. Bekijk de trailer en je ziet dat de gameplay gelijkwaardig is aan Nintendogs.

Israël dreigt Iran met vernietiging

Als Iran Israël aanvalt zal de tegenaanval vernietigend zijn. Dat heeft de Israëlische minister van infrastructuur, Binyamin Ben-Eliezer, maandag gezegd. In Israël worden deze week allerlei oefeningen gehouden voor noodsituaties, zoals terreuraanslagen en een aanval van een leger.

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft zich hard uitgelaten over de Israëlische regering en steunt de Libanese guerrillabeweging Hezbollah, die in 2006 oorlog voerde met Israël. "Een Iraanse aanval zou gevolgd worden door een harde Israëlische reactie die tot de vernietiging van de Iraanse natie leidt", zei Ben-Eliezer.

De Verenigde Staten, Europese landen en Israël zeggen dat Iran naar atoomwapens streeft, maar Iran zegt slechts energie te willen opwekken. Israël heeft al atoomwapens, maar wil dit bevestigen noch ontkennen. Iran zegt raketten te hebben die Israël kunnen bereiken.

Verdachten martelmoord Pernis zagen geen gevaar

Het slachtoffer Björn Jue van de gruwelmoord in Pernis zat van top tot teen onder de ernstige wonden. Toch hadden de twee mannelijke verdachten van de moord, die vandaag voor de rechtbank in Rotterdam moesten verschijnen, weinig benul van hoe hij aan die zware verwondingen was gekomen.

Verdachte Walter A. verklaarde dat de situatie die avond in juni van het vorig jaar uit de hand was gelopen, maar gaf aan niet bedacht te hebben dat zijn slachtoffer na langdurig schoppen en slaan wel eens zou kunnen overlijden.

Verdachte Jeffrey van S. ontkende dat hij die avond grof geweld heeft gebruikt. Wel heeft hij de armen en benen van het slachtoffer met tape aan elkaar vastgemaakt.

Het tweetal had het samen met de andere verdachte, Marian D. op het geld van het slachtoffer voorzien. Het drietal bedacht een plan voor een roof. D., die een relatie met het slachtoffer Jue had gehad, stal al voor zijn dood geld van zijn rekening. Jue deed daartoe aangifte.

Waarschijnlijk vermoedde het slachtoffer dat er meer aan de hand was, want de politie vond na zijn dood een briefje van zijn hand bij hem thuis. Daar stond op: ''Ik ben met Walter mee. Als er iets met mij gebeurt, is Marian verantwoordelijk''.

D. ontkent dat de plannen van de roof van haar kwamen.

De rijksrecherche onderzoekt of de politie die avond eerder had moeten ingrijpen. De zaak gaat dinsdag verder. Het Openbaar Ministerie maakt dan de eisen bekend.


Verdachte Marian D. en slachtoffer Björn
Verdachte Walter A.

Pavarotti playbackte tijdens laatste optreden

Wijlen Luciano Pavarotti heeft bij zijn laatste optreden niet zelf gezongen. De tenor playbackte tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Turijn in 2006. Dat zegt de dirigent van het concert, Leone Magiera. Volgens hem werd Pavarotti toen al geteisterd door ernstige pijnscheuten.

De voormalige manager van de wereldster, Terri Robson, zei maandag dat de beslissing om niet live te zingen was genomen wegens de ijskoude lucht op de avond van het concert.

Pavarotti overleed in september vorig jaar aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Rover: mislukte evacuatie na metro-ontsporing onaanvaardbaar

De Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer, oftewel ROVER, eist een onderzoek van inspectie Verkeer en Waterstaat. Bij een ontsporing van de Amsterdamse metro, vlakbij het Centraal Station, hebben 600 reizigers meer dan een uur in de ontspoorde metro opgesloten gezeten. ROVER vindt het onaanvaardbaar, dat dat zo lang heeft geduurd. Daarom zal ROVER aan de Inspectie Verkeer en Waterstaat vragen, te onderzoeken wat de oorzaak was van deze slechte afhandeling van het ongeval.

Daarnaast wil ROVER dat wordt uitgezocht wat de oorzaak van de ontsporing is geweest. Meestal worden ontsporingen veroorzaakt door een defect aan rails of wissels, maar de Amsterdamse metro rijdt met overjarig materieel dat tot de draad versleten is, en waarvoor nog nauwelijks onderdelen verkrijgbaar zijn. Daarom wil ROVER dat bij het onderzoek met name wordt gekeken of de ontsporing is veroorzaakt door een defect aan de metrotrein.

Punten F1-manager ronde 3

Het is maandagavond en dus de hoogste tijd om de punten bekend te maken. Hieronder vind je de punten van de derde ronde.

Felippe Massa won afgelopen weekend in de woestijn van Bahrein zijn eerste GP van dit seizoen. Kimi Räikkönen werd tweede en nam de leiding over in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Robert Kubica werd derde na van pole vertrokken te zijn. Minpunten waren er deze race alleen voor Nelson Piquet. Zijn Renault hield er door een probleem met de versnellingsbak mee op en dat kost de Renault-motor 15 punten.

Een echte winnaar was er deze ronde wederom niet. Zeven deelnemers wisten 251 punten te scoren. In het Algemeen Klassement is STi_Power de nieuwe nummer één met 582 punten. catfish bezet met 580 punten de tweede plek. De top drie wordt gecomplementeerd door Stanicz, hij pakte tot op heden 571 punten. Daarna volgen vier mensen met 570 punten.


Let op! Je kunt je team nog aanpassen tot zaterdag 26 april 0:01 uur.

Man zet vrouw aan het werk

Dankzij haar man is een vrouw gemiddeld zeven uur meer kwijt aan het huishouden. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Michigan in Amerika. Omdat mannen meer naar buiten zijn gericht, neemt de vrouw automatisch meer huishoudelijke taken op zich.

Door te trouwen of te samenwonen hoeft de man minder tijd in het huishouden te steken. Vrouwen daarentegen zijn juist meer tijd kwijt aan soppen en afwassen door manlief. Toch blijkt dat de man wel steeds vaker de handen uit de mouwen steekt. Als vergelijkingsmateriaal namen de onderzoekers het jaar 1975, toen de man nog helemaal niets in huis deed.

Ook kinderen bezorgen moeder de vrouw handenvol werk. Een vrouw met drie kinderen is wekelijks maar liefst 28 uur achter het fornuis of de strijkplank te vinden. Haar man verdoet zijn tijd slechts tien uur met huishoudelijke karweitjes.

 


Zo ziet een man zijn vrouw toch het liefst

Hyypiä blijft Liverpool trouw

Sami Hyypiä weet van geen wijken. De Finse verdediger heeft zijn verblijf bij Liverpool met een jaar verlengd. Hyypiä stond in de belangstelling van enkele buitenlandse clubs, maar hij blijft dus liever bij Liverpool.

"Ik ben opgetogen dat iedereen wil dat ik blijf", aldus Hyppiä op de website van The Reds. "Ik had enkele opties elders te gaan spelen." De interesse van buitenaf kon Hyypiä echter niet op andere gedachten brengen.

Dat Rafael Benitez de Fin maar weinig meer opstelt is blijkbaar geen obstakel voor een contractverlenging. "Het is niet gebruikelijk dat een buitenlander in Engeland tien jaar bij één club zit. Ik ben dus uitermate gelukkig te kunnen blijven. We zullen zien wat komend jaar brengt. Ik zal hard blijven werken en mezelf fit houden. In het geval dat de manager een beroep op me doet, zal ik er klaar voor zijn."

Jorinde Moll bevallen van meisje

Babygeluk voor presentatrice Jorinde Moll. Met behulp van een keizersnede is zij in Zwitserland bevallen van een dochter. Het meisje heeft de naam 'Loebna' gekregen.

Het is het eerste kindje voor de 36-jarige Jorinde en haar echtgenoot Chalid. De Marokkaans-Duitse Chalid verdient de kost als freefighter in Zürich.

Het stel stapte vorig jaar in het huwelijksbootje. Het gezin wil nu in Spanje gaan wonen.

Contador wint eerste rit in Baskenland

Alberto Contador kende een goede start in de Ronde van het Baskenland. De Spanjaard in dienst van Astana won de eerste rit. De winnaar van de Tour de France in 2007 soleerde op de laatste col van de rit naar de overwinning.

De rit ging over 137 kilometer en er kwamen zeven klimmetjes in voor. In het slechte weer reed Contador op twee kilometer van de finish weg bij de voorste groep en pakte een paar seconden op een klein peloton dat achter hem reed. Thomas Dekker en Robert Gesink zaten de hele rit goed voorin, maar hadden geen antwoord op de versnelling van Contador.

"Hij verdiende de zege", vond Rabo-ploegleider Erik Breukink. "De slotklim was niet lang, maar er was één heel steil stuk waar Contador mooi zijn slag kon slaan." Breukink keek tevreden terug op de verrichtingen van zijn ploeg. "De mannen deden wat wij van hen verwachtten. Het verschrikkelijk slechte weer maakte de koers hard. Beestenweer went nooit, maar het hoort nu eenmaal bij het Baskenland."

Contador zelf liet er geen gras over groeien en liet na afloop nog even weten waarom hij naar Baskenland gekomen is. "Ik ben hier gekomen om de ronde te winnen en dan is dit precies de start die ik nodig heb."

Zatte vrouw in invalidekar

De politie van Alkmaar heeft gisteren een dronken weggebruiker een rijverbod van vijftien uur opgelegd. De 33-jarige vrouw uit Heiloo was namelijk, flink beneveld door de drank, met haar invalidenautootje tegen een stilstaande auto gebotst.

Na de botsing viel de vrouw uit het karretje. Omdat de vrouw ladderzat was, moest ze door omstanders weer in het karretje worden geholpen. Toen de politie de vrouw een alcoholproef aflegde, kwam aan het licht dat de vrouw maar liefst vijf maar zoveel had gedronken als toegstaan.

Jongeren maken school Australië onveilig

In Sydney, Australië, hebben vijf jongeren tussen de 14 en 16 jaar voor onrust gezorgd door, bewapend met knuppels en kapmessen, een middelbare school binnen te vallen. Achttien leerlingen en één leraar zijn gewond geraakt bij de bestorming. Allerlei dingen werden kort en klein geslagen.

Doordat schuilende leerlingen hun ouders en radiostations belden, werd de actie van de baldadige jongeren gauw bekend. De jongeren zijn door de politie gearresteerd.

Waarom de groep de school binnenviel is nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat de jongeren niet op de betreffende school zaten.

politie bij school australië

N'Kufo langer bij Twente

Blaise N’Kufo heeft het naar zijn zin in Twente, getuige de verlenging van zijn contract bij de Tukkers. N’Kufo heeft zijn contract met een jaar verlengd, wat hem tot 2010 aan Twente verbindt.

De Zwitser is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Twente en maakt een succesvolle tijd door. Hij werd in al zijn voorgaande seizoenen bij Twente clubtopscorer en is ook dit seizoen op weg naar die bekroning. Hij heeft er al 21 in liggen en is dichtbij zijn persoonlijke record van 22.

"Ik ben zeer blij met de verlenging van het contract", zegt N'Kufo op de website van FC Twente. "Ik heb vertrouwen in de toekomst van de club en het team. Ik hoop nog veel goals te maken voor FC Twente."

Wilders bereid tot rectificatie na foute foto

Geert Wilders en Salah Edin gaan overleggen over een rectificatie waarin staat dat in 'Fitna' per abuis de foto van de rapper wordt vertoond, waar op Mohammed B. wordt gedoeld. Dat is de uitkomst van een zitting in de rechtbank in Amsterdam, waar maandag het kort geding diende dat de rapper tegen de PVV-voorman had aangespannen. De politicus was zelf bij de zitting aanwezig.

Afgesproken is dat Wilders een rectificatie opstelt, die op de website van de PVV wordt geplaatst en naar nationale en internationale persbureaus wordt gestuurd. Hij legt de tekst voor dinsdag 17.00 uur ter goedkeuring voor aan Edin. Op zijn beurt maakt de rapper een lijst met websites die 'Fitna' aanbieden, om hen op de hoogte te stellen van het onrechtmatig gebruik van de foto. Wilders wijst die websites woensdag op het gebruik van de verkeerde foto in de eerste versie van 'Fitna'. Het versturen van de rectificatie en het informeren van de sites over het verkeerde portret, stuitte bij Wilders op 'geen enkel probleem', zo bleek tijdens de zitting.

De advocaat van de politicus, Patrice Katz, haalde maandag hard uit naar de rapper. Volgens de raadsman is Edin 'niet het heilige boontje zoals hij doet voorkomen' en is hij onder meer een ontkenner van de Holocaust, doelend op zijn uitspraken in een uitzending van het televisieprogramma Premtime. Margriet Koedooder, de advocaat van de rapper, voerde aan dat de uitspraken waren verknipt en dat uitlatingen van Edin niet in de juiste context zijn getoond. Ook heeft de rapper volgens de raadsvrouw afstand genomen van de uitzending.

Het verwijt aan het adres van Wilders dat de rapper na de antikoranfilm bekend kan staan als de moordenaar van Theo van Gogh, is ongegrond, betoogde Katz. De foto stond immers ook al voor het verschijnen van 'Fitna' op internet. Edin had dus al eerder in verband kunnen worden gebracht met moord en terreur, betoogde de advocaat.

Koedooder vertegenwoordigde ook Ilja Meefout, de fotograaf van het portret. Zijn auteursrecht is geschonden, maar hier kon Katz zich niet in vinden. Volgens de raadsman is onvoldoende creativiteit in de foto te ontdekken omdat het portret als 'twee druppels water' lijkt op de foto van Mohammed B. "Er is geen persoonlijke stempel van de fotograaf."

De rapper en fotograaf willen dat de verspreiding van de originele 'Fitna' met het portret van Edin wordt gestaakt. Zondag liet Wilders een nieuwe versie online zetten waarin de foto van de echte Mohammed B. wordt getoond. Doordat de partijen nu een akkoord hebben over de rectificatie en het persbericht, blijft de eis tot schadevergoeding nog staan. Edin wil 25 duizend euro voor de geleden schade, Meefout eist vijfduizend euro, zo werd donderdag al duidelijk. De rechter doet hier 17 april uitspraak over.

FOK!radio is terug!

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Oudejaarsavond was de laatste uitzending van FOK!radio. Maar na drie maanden komt de live-uitzending weer terug! In de drie maanden hebben we niet stil gezeten. Het programma is compleet vernieuwd. Luisteren dus , vanavond live vanaf 20:00 uur!

We gaan het in ieder geval hebben over Sorryvoordefilm.nl. Die website werd gestart nadat Geert Wilders zijn anti-koran film Fitna uitbracht. De makers zeiden met de site in te spelen "op de behoefte van Nederlanders om de mening over ons land in de rest van de wereld te nuanceren". Maar is dat ook gelukt? En hoeveel mensen hebben nu daadwerkelijk een reactie gegeven? We gaan het vragen aan een van de initiatiefnemers. En hij heeft ook een duidelijke mening over hoe FOK! met Fitna is omgegaan.

Daarnaast zitten er veel nieuwe dingen in FOK!radio. Zo nemen we contact op met een FOK!ker die we al lang niet meer hebben gezien op FOK!. En je hoort iedere week een andere columnist. Vanavond trappen we al af. En mensen die meer behoefte hebben aan seks en porno worden ook op hun wenken bediend. Hoe? Dat hoor je allemaal vanavond. Natuurlijk hoor je ook het laatste nieuws over FOK!.

De media staan al anderhalve week bol van Wilders en Fitna. Ben je het al een beetje beu of boeit het je juist weinig? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

Sommige dingen veranderen nooit. Zo kun je uiteraard mee praten via ons irc-kanaal #fokradio. Het kan ook via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.


Winamp

Winamp / Itunes
 
Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

13-jarige krijgt rijles van vader

Een Papendrechter is gisteren aangehouden omdat hij zijn 13-jarige dochter rijles gaf. Onder de ogen van een wijkagent reden zij aan het einde van de middag op en neer op een parkeerplaats.

De vader was verbaasd dat hij een proces-verbaal tegemoet kon zien. Hij leerde zijn kinderen altijd alles zelf en vond de boete daarom onterecht, vertelde hij de agent. De hoogte van de boete zal door de Officier van Justitie bepaald worden.

Volgens een woordvoerder van de politie is dit een uniek geval; hij kon zich geen eerder incident herinneren waarbij zo'n jong meisje achter het stuur werd betrapt. "Ik heb wel een gezien dat een kind op schoot aan het stuur mocht draaien, maar een rijles aan een kind dat zo jong is, is volgens mij uniek", aldus de woordvoerder.

 

Ikaruga woensdag op XBLA

Aanstaande woensdag zal Ikaruga op Xbox Live Arcade gaan verschijnen.
De shoot 'em up zal 800 punten gaan kosten. De game bevat een single player mode en een een co-op mode die zowel offline als online te spelen is. Ook krijg je de mogelijkheid om filmpjes van je acties op te slaan. Uiteraard zijn de graphics in HD uitgevoerd, dus ook voor de mensen die de Gamecube versie al hadden is het een leuke upgrade.

Metro Amsterdam ontspoord

Een metrotrein met zeshonderd passagiers is vanmiddag rond vijf uur ontspoord bij het Centraal Station in Amsterdam. Nadat de stroom eraf was gehaald, konden de passagiers bevrijd worden.

Er raakte niemand gewond, maar een aantal passagiers waren dermate geschrokken dat zij na de bevrijding opgevangen moesten worden door medewerkers van de ambulancedienst.

Het GVB heeft tijdens het incident extra trams laten rijden om gestrande reizigers naar de plaats van bestemming te brengen. Verwacht wordt dat er tot morgenochtend hinder zal zijn door de ontsporing.

 

Antivandalismeboom in de fik

In het Brabantse Moergestel hadden ze een mooi initiatief. Als aanklacht tegen het vandalisme, werd er begin vorige maand een anti-vandalismeboom geplant. Eind vorige maand bleek de boom al in rook te zijn opgegaan.

Twee jongens van veertien en vijftien jaar hebben nu bekend de boom te hebben overgoten met een brandbare vloeistof waarna de boom werd aangestoken. De jongens kwamen gisteren uit eigen beweging naar het politiebureau om hun snode daad te bekennen. Ze gaven te kennen berouw te hebben van de brandstichting.

De boom was geplant langs een riviertje aan de Oirschotseweg. Hoeveel schade het duo heeft veroorzaakt is niet bekend.

IJsstokjesboot vaart nog maar net.

Zaterdag 5 april 2008 was het zo ver, de ijsstokjesboot vertrekt van Urk. Het stond in steen geschreven.
Bepakt en bezakt stond de bemanning bij de kade, ze hebben er zin in.
Heel even lijkt het er op dat het schip niet blijft drijven, er is een lek ontdekt bij de WC. Dus paniek in de tent, een lekkend schip is niet echt iets waar je de wereldzeeën mee wil bevaren, je bent de hele dag bezig met het water lozen.
Na wat knip en plak werk wordt het gat gedicht: Aan bóóóord!

De bemanning loopt richting het schip en de kapitein kijkt tevreden toe en staat de pers te woord. Zo nu en dan kijkt kapitein Rob met een scheef oog naar zijn bemanning, hij krijgt een trost gevoel. En dat allemaal voor de zielige kindjes in Polen. 

DCV eerste hoofdklassedegradant

Gisteren werd de eerste degradant in de hoofdklasse bekend. DCV uit Krimpen aan den IJssel degradeerde uit de zondaghoofdklasse A. Het hoofdklasseverblijf van de club blijft hiermee dus beperkt tot één seizoen.

De Rijnmonders gingen gisteren onderuit bij VVSB. Het werd in Noordwijkerhout 1-0. In 22 duels behaalde promovendus DCV slechts negen punten. Daarmee is ook de twaalfde plaats, die veroordeelt tot het spelen van een promotie / degradatiewedstrijd, uit het zicht. DCV wist slechts twee keer te winnen. Daarnaast speelde het drie keer gelijk en werd er liefst zeventien keer verloren. Bovendien wist men in deze 22 wedstrijden slechts zestien keer te scoren, waar er wel 43 keer een tegengoal geïncasseerd moest worden. De vrijkomende plaats in de zondaghoofdklasse A kan mogelijk worden opgevuld door FC Hilversum, dat gisteren zonder te spelen promoveerde. Die club keert na een jaar afwezigheid dus weer terug op het hoogste niveau.

Vrouw van fiets getrokken en verkracht in Ermelo

Een 24-jarige vrouw uit het Gelderse Ermelo is vannacht rond 2.00 uur op een fietspad van de Hardewijkerweg richting haar woonplaats van haar fiets getrokken en in een greppel naast het fietspad verkracht.

Kort nadat de vrouw een rotonde gepasseerd had sprong er een man vanuit de berm het fietspad op, greep haar vast en vergreep zich aan haar. De onbekende man vluchtte weg richting de rotonde toen er een lichtkleurige personenauto voorbij reed.

De vrouw heeft hulp gezocht bij omwonenden, waarna de politie werd gebeld. De politie start een uitgebreid recherche-onderzoek, waarbij wordt gezocht naar de onbekende man met een licht getinte huidskleur. Hij is naar schatting tussen de 30 en 40 jaar oud, heeft een normaal postuur en is tussen de 1.70 en 1.80 meter lang.

Berger langer bij RKC Waalwijk

Ruud Berger blijft spelen voor RKC Waalwijk. De 28-jarige middenvelder verlengde zijn aflopende contract met drie seizoenen.

De zoon van Han Berger, de huidige technisch directeur van De Graafschap, kwam al in 2005 naar Waalwijk. Mede door diverse blessures kwam hij dit seizoen slechts vijf keer in actie voor de titelkandidaat in de Jupiler League. In totaal speelde Berger 42 competitieduels voor RKC, waarin hij vijf keer scoorde. Daarin liet hij volgens technisch directeur Henry van der Vegt zien wat hij in huis heeft. De club ziet in Berger dan ook een belangrijke pion voor de nabije toekomst.

"EA overname kan voor vertraging GTA IV zorgen"

Analisten, soms hebben ze het goed, soms niet. Vandaag stellen we Michael Pachter aan je voor. Deze heeft de interessante uitspraak gedaan dat als EA Take Two overneemt, de release van GTA IV wellicht wordt uitgesteld.

De theorie van Pachter is dat Take Two GTA IV wel moet uitbrengen, als ze dat niet doen komen ze in financiële problemen. Aangezien EA wel genoeg geld heeft, zouden zij GTA naar het najaar kunnen schuiven. Traditioneel worden er in het najaar veel meer spellen verkocht, dus dat zou meer winst opleveren voor EA.

GTA IV werd al eens uitgesteld, nog een keer uitstellen zou een serieuze klap zijn voor vele gamers die maar al te graag willen spelen.



Het zal toch niet...

Verdonk-forum tot nader order uit de lucht

Het is nog niet bekend hoe lang het forum op de website van Rita Verdonk nog uit de lucht blijft. Dat laat een woordvoerder van de leider van Trots op Nederland maandag weten. Delen van de site werden zondag geblokkeerd omdat er kwetsende en onzinnige bijdragen werden geplaatst.

Verdonk wil de kiezers meer invloed geven op de standpunten die zij zal innemen op het gebied van bijvoorbeeld filebestrijding, immigratie, integratie en veiligheid. Toen Verdonk vorige week haar nieuwe beweging presenteerde, ging ook een uitgebreide interactieve site de lucht in. Via een wiki - een principe bekend van de internetencyclopedie- kunnen burgers 'meeschrijven' aan het programma van Trots op Nederland en ideeën aandragen, was de gedachte.

Een deel van de site ging zondag echter op slot omdat bezoekers zich niet aan de huisregels hielden. Momenteel wordt 'hard gewerkt' om deze 'kinderziekten' te bestrijden, zegt de voorlichter. Dat betekent waarschijnlijk dat een moderator toezicht gaat houden. Voorstellen hiertoe van de beheerder van de site moeten eerst nog worden goedgekeurd door Verdonk. "Even geduld dus nog", zegt de woordvoerder.

Breda door stroomstoring getroffen

In grote delen van Breda hadden zo'n 10.000 aansluitingen vanmiddag geen stroom meer. Onder andere in het centrum van de stad zaten mensen uren zonder stroom. Dat zei de netwerkbeheerder van Essent.

Het Amphia Ziekenhuis zat ook zonder stroom, maar het ziekenhuis schakelde zonder problemen over op noodstroom. De slagbomen van de parkeerplaats van het ziekenhuis deden het echter niet.

Waarschijnlijk is de storing ontstaan in drie kabels van het stroomverdeelstation bij de Lovensdijkstraat. Wat de oorzaak was van de stroomstoring, is nog onbekend. De stroomvoorziening is rond 16.00 weer hersteld.

Concert: Het Goede Doel live in Rijssen

Vrijdag 4 april was een mooie dag voor vele nederpopliefhebbers. Het was namelijk de dag waarop Henk Westbroek en Henk Temming voor het eerst sinds zeven jaar weer samen op de bühne stonden.

Het Goede Doel
Het Goede Doel scoorde in de jaren '80 van de vorige eeuw grote hits met nummers als 'België', 'Vriendschap' en 'Nooduitgang'. Ook nummers voor en met andere artiesten werden een groot succes, zoals 'Alles Kan een Mens Gelukkig Maken' van René Froger en 'Toveren' van Herman van Veen. Het laatste studioalbum van Het Goede Doel, 'Souvenir', verscheen in 1989. Daarna gingen Henk Temming en Henk Westbroek, de beide voormannen van de band, ieder hun eigen weg. Een geheel vredige split was dit niet. Maar inmiddels zijn al die meningsverschillen weer vergeten. In 2001 gaf de band al twee eenmalige reünieconcerten in de Heineken Music Hall.


Rapper wil geld zien van Wilders

De Nederlands-Marokkaanse rapper Salah Edin wil 25.000 euro van politicus Geert Wilders. Hij is niet tevreden met de aanpassing van de anti-Koranfilm Fitna, waarin het portret van de rapper is verwijderd.

Dat bleek vandaag tijdens een kort geding tegen Wilders op de rechtbank in Amsterdam. Het Tweede Kamerlid was aanwezig bij de rechtszitting. Zijn advocaat noemde de rapper ter zitting een 'heilig boontje', nadat hij door eigen toedoen wordt geassocieerd met geweld. Hij gebruikt in zijn clips schokkende beelden en teksten, aldus de raadsman.

Mr. Patrice Katz noemde Salah Edin ook een provocateur en een verheerlijker van geweld en zelfs een ontkenner van de Holocaust.

Wilders had zich bij het maken van de film vergist en in de oorspronkelijke versie een foto van Edin gebruikt waarin hij er bijna hetzelfde uitziet als Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh.


Negen terroristen in Marokko ontsnapt

Negen islamisten die lange gevangenisstraffen in Marokko uitzitten wegens de aanslagen in Casablanca in 2003 zijn vanochtend ontsnapt uit een gevangenis in Kenitra. Dat maakte het ministerie van Justitie bekend.

De zelfmoordaanslagen op 16 mei 2003 waren de bloedigste uit de Marokkaanse geschiedenis. Er vielen 45 doden onder wie twaalf daders en tientallen gewonden.

De daders wisten via een tunnel te ontsnappen uit de zwaar beveiligde gevangenis even ten noorden van de hoofdstad Rabat, aldus een bron bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. De negen daders zijn allen afkomstig uit Casablanca en zeven van hen zijn veroordeeld tot levenslang. De twee anderen zaten straffen van twintig jaar uit.

[Upd] Nys gaat Rabobank verlaten

De Belgische veldrijder Sven Nys gaat weg bij zijn huidige werkgeven Rabobank, dat meldt het AD. Nys zou volgend jaar uit willen komen voor het Belgische Landbouwkrediet.

Nys komt al tien jaar uit voor de Nederlandse wielerformatie. Vorig jaar werd hij bij de ploeg gehuldigd omdat hij 200 overwinningen had geboekt in het professionele veldrijden.

Update
Volgens Nys heeft hij nog nergens getekend. "Er is absoluut nog geen akkoord", zegt Nys tegen Sporza. "Het klopt dat ik met Landbouwkrediet om de tafel heb gezeten. Maar ook met andere ploegen én met Rabobank. Mijn manager was ook met vakantie, dus ik kon nog niks tekenen. Maar in de loop van de week valt mijn beslissing."

De meeste dromen zijn bedrog

Spitsmuis stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Héél langzaam richt ik half op van mijn warme bed waarin ik tien seconden geleden nog lag te slapen. Met mijn ogen gesloten, breng ik mijn hoofd op gelijke hoogte met mijn wekker. ‘Laat het alsjeblieft nog iets van vier uur in de nacht zijn. Ik wil nog wat uren slapen!’ denk ik in mijzelf. Mijn gevoel zegt echter dat het tijd is om op te staan. Wanneer ik mijn wekker volledig scherp in beeld heb, blijkt mijn intuïtie het weer goed te hebben: de wijzers wijzen onverbiddelijk op kwart over zeven. Tijd om op te staan.

[MLB] Vd Hurk uit roulatie gehaald

Rick van den Hurk is alweer uit de roulatie van de Florida Marlins gehaald. De 22-jarige Nederlander heeft twee wedstrijden gespeeld in het tenue van de Marlins, maar heeft niet kunnen overtuigen.

Zondagavond, tegen de Pittsburgh Pirates, stond Van den Hurk in de derde inning drie punten toe, voordat hij van de heuvel werd gehaald. Van den Hurk zal voorlopig in de Double-A spelen, twee divisies onder de Major League. De Marlins verloren het duel overigens met 9-2.

Details voor Mafia 2

De eerste Mafia game staat nog altijd hoog op het lijstje bij menig gamer, ondanks de lage verkoopcijfers. De verwachtingen voor de sequel zijn dus hoog nu de sequel een geruime tijd in ontwikkeling is. Na de mooie screenshot van zaterdag hebben we nu wat verse details uit een preview op de website van Tiscali Games:

Vito en Joe nemen de hoofdrollen op zich. Joe is echter niet speelbaar, dus we zullen het moeten doen met Vito.

De verhaallijn van Mafia 2 staat volledig los van het eerste deel, dus het zal geen directe opvolger zijn.

Het schademodel van de auto's zou zeer goed zijn, er wordt zelfs gezegd dat deze beter is dan in Burnout Paradise. De auto's hebben onder meer explosieve gastanks.

Lege tank of vieze auto? Bij een benzinepomp kun je de auto bijtanken en wassen.

Geld speelt in Mafia 2 een soortgelijke rol als in GTA: San Andreas. Met geld kun je namelijk nieuwe kleren kopen en voedsel.

Empire City, afgeleid van San Francisco, zal de stad zijn waar Mafia II zich afspeelt. De stad is twee keer zo groot als de City of Lost Heaven.

Het coversysteem werkt als in Gears of War.

De PlayStation 3 en Xbox 360 zijn hoofdplatformen,waardoor de PC release enkele weken tot maanden later zou kunnen komen.

De game staat gepland voor de lente of zomer van 2009.

Het verhaal start voor het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Mocht je beschikken over het vermogen van Tsjechies kunnen lezen, dan kun je de gehele preview hier lezen.

De Graafschap contracteert broertje Siem de Jong

De Graafschap heeft Luuk de Jong, het broertje van Ajacied Siem de Jong, vastgelegd. De club uit Doetinchem heeft de 17-jarige speler, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, een driejarig contract aangeboden.

“Luuk is een van onze talentvolle spelers, ook al kampt hij dit seizoen met een aantal blessures. We zijn blij dat we hem hebben kunnen vastleggen. De periode van drie jaar is gezien de leeftijd van Luuk de maximale contractduur”, aldus directeur voetbalzaken Han Berger op de site van De Graafschap. De Jong kan zowel op het middenveld als in de spits uit de voeten.

'Makaay haalt bekerfinale'

Volgens Feyenoord-clubarts Robbart van Linschoten zal Roy Makaay voor de bekerfinale, op 27 april, klaar zijn met revalideren. Hij heeft goede hoop dat Makaay dan ook mee kan spelen tegen Roda JC.

“Roy gaat met de dag vooruit. Hij staat dicht bij zijn rentree in de groepstraining. Alleen is het gevaar dat het misgaat in dit stadium vrij groot, dus we nemen geen risico”, liet hij maandag weten op de site van Feyenoord. Makaay scheurde op 12 maart jongstleden zijn enkelbanden in het duel met AZ. Vooraf werd gedacht dat hij zes weken zou moeten revalideren, wat betekende dat hij de bekerfinale zou moeten missen. Van Linschoten denkt echter dat Makaay voor 27 april zijn rentree al zal maken.

Van Persie mee naar Liverpool

Robin van Persie is terug in de selectie van Arsenal. De Oranje-international moest afgelopen zaterdag nog het duel met Liverpool aan zich voorbij laten gaan, maar keert nu dus terug bij de Londenaren, ondanks een lichte dijbeenblessure.

Van Persie speelde ook al een helft in de heenwedstrijd. In de rust moest hij zich echter uit voorzorg laten vervangen. Wenger wilde geen risico nemen met de dit seizoen door blessures geplaagde spits. Arsenal moet in Liverpool de 1-1 van vorige week zien weg te werken.

Totti wederom geblesseerd

De nederlaag van AS Roma van 2-0 in eigen huis moet woensdag in de Champions League goed gemaakt worden tegen Manchester United. Dit zal moeten gebeuren zonder Francesco Totti. De aanvoerder en clubtopscorer van de Romeinen ontbreekt ook op Old Trafford.

Door de dijbeenblessure, die hem ook in de heenwedstrijd aan de kant hield, zal Totti niet aanwezig zijn in de twintigkoppige selectie voor de return in de kwartfinale van de Champions League. Het herstel van de aanvaller verloopt niet goed genoeg om mee te kunnen doen.

De middenvelder Alberto Aquilani is wél van de partij. Hij ontbrak afgelopen weekend door een nekblessure, maar is fit genoeg bevonden om mee te reizen naar Engeland.

Beste markt van Nederland staat in Twello

De beste markt van Nederland is dit jaar de weekmarkt in Twello. Dat blijkt uit een verkiezing georganiseerd door brancheorganisatie Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel. Vorig jaar stond de Amsterdamse Dappermarkt nog op nummer 1, dit jaar moeten ze het met een tweede plaats doen. De top vijf bestaat verder uit de markten in Apeldoorn, Woerden en Etten-Leur.

Dit jaar is de verkiezing voor de zestiende keer gehouden. De jury let onder andere op het aantal hoekplaatsen, de stroomvoorziening, de bewaking, kwaliteit en de netheid. De markt in Twello is volgens de jury "voortreffelijk verzorgd". Daarnaast was de jury gecharmeerd van het gratis parkeren en de openbare toiletten.

[GERUCHT]Battlefield: Bad Company nog later?

Iedereen die meedoet aan de beta-test van Battlefield: Bad Company heeft misschien geluk. Volgens website LazyGamer heeft EA besloten het spel uit te stellen naar 26 juni. Dit besluit zou genomen zijn naar aanleiding van de publieke beta-test, waarin veel bugs en scherpe randjes zouden zitten. Blijkbaar is het zoveel werk dat er dus een paar maandjes langer gewacht moet worden op deze vernietigende FPS. EA heeft zelf echter nog geen officieel bericht de wereld in geholpen, dus we houden het er voorlopig even bij dat het een gerucht is.



"Zouden ze meteen wat aan die dikke vinger kunnen doen?"

Of de huidige testers door mogen blijven knallen als er uitstel komt is niet bekend. Misschien wordt de test geupdate en mogen ze alsnog de rotte vissen eruit halen. Wij houden je in ieder geval op de hoogte als EA met een officiele statement komt.

Reusachtige machines op screenshots Red Faction: Guerilla

De eerste Red Faction bood je de mogelijkheid om een groot deel van de omgeving met de grond gelijk te maken om zo andere paden naar je doel te vinden of je tegenstanders onder een hoop puin te begraven. Op de huidige generatie consoles gaat Volition door op deze weg met het derde deel in de Red Faction-serie, getiteld Red Faction: Guerilla. Onderstaande screens laten zien dat er weer een hoop stuk gemaakt kan worden en dat de vijanden er in de tussentijd niet kleiner op zijn geworden.







Terugkeer 'Ushi & Van Dijk' in de maak

Wendy van Dijk is bezig met een comeback van haar populaire tv-programma Ushi & Van Dijk. Het programma moet in het najaar op de buis te zien zijn.

De plannen zijn volgens Endemolbaas Paul Römer nog wel in een voorbereidend stadium, maar Wendy heeft er wel veel zin in. De kans dat Ushi zelf terugkeert is zeer klein, omdat Ushi inmiddels in binnen- en buitenland bekend is. Römer vermoedt dat Wendy nu een nieuw typetje moet verzinnen.

In Ushi & Van Dijk interviewde Wendy van Dijk, verkleed als de Aziatische tv-verslaggeefster Ushi, nationale en internationale gasten. Als Ushi stelde ze de meest bizarre vragen, waardoor het interview voor de meeste gasten als "bizarste interview ooit" wordt beschouwd. Aan het eind van het interview verwijderde Wendy haar pruik en gebit en kreeg de geïnterviewde door dat het om een grap ging.

Een interview uit 2002 tussen 'Ushi' en Ronn Moss is hier te bekijken.

Vreugde over 's werelds eerste kameel-lama kruising

Rama, sinds haar geboorte in 1995 de enige "kama" ter wereld, heeft na 13 jaar eindelijk vriendjes gekregen om mee te kunnen spelen. Door verbeterde foktechnieken is het Kameel Reproduktie Centrum in Dubai erin geslaagd drie kama's op de wereld te zetten. Kama's hebben de pluizige vacht van een lama, oren die wat betreft lengte het midden houden tussen die van kamelen en lama's, en bezitten geen bult(en). Ook de hoeven van de dieren, sterk en zeer geschikt voor de woestijn, zijn een soort compromis tussen die van beide tot de familie der kameelachtigen behorende ouders.


De geboorte van de dieren is een uitgekomen droom voor Dr Lulu Skidmore en haar team van het Kameel Reproduktie Centrum. "Toen we het project begonnen, wisten we niet eens of het mogelijk zou zijn de dieren te fokken. Nu hebben we vier van gezondheid blakende dieren", aldus de blije Lulu. "De belangrijkste doelstelling was om het beste uit beide diersoorten te halen. We dachten dat de lange vacht van de lama en de kracht van de kameel tot een zeer bruikbaar dier zou leiden."


Het fokprogramma bleek echter geen gemakkelijk karwei. Het bleek onmogelijk om met het zaad van een lama een kameel te bevruchten, en andersom leverde het in eerste instantie slechts twee niet-uitgedragen bevruchtingen op. Uiteindelijk werden toch de dieren geboren waarop gehoopt werd. De kama's gedragen zich goed in een groep, en zijn sterk maar kleiner en gemakkelijker te behandelen dan een kameel. Het is nog te vroeg om iets over de levensverwachting van de kama's te kunnen zeggen, maar het team heeft er vertrouwen in dat ze een rijpe oude leefijd zullen bereiken.

Kama
De aandoenlijke 'Kama'

 

Met dank aan ysduiker voor de herschreven submit.
 

Mel B poseert voor lingeriemerk

Mel B is niet bij de pakken neer gaan zitten nu de reünietournee van de Spice Girls voorbij is. De 32-jarige Scary Spice begint een carrière als lingeriemodel, zo meldt de Britse krant The Sun.

De rondborstige zangeres zou een contract ter waarde van ruim 630 duizend euro hebben getekend met lingeriemerk Ultimo. "Ze ziet er zo goed uit, we waren diep onder de indruk", vertelt een bron bij de lingeriegigant.

De moeder van twee treedt met de deal in de voetsporen van Girls Aloud-zangeres Sarah Harding, Penny Lancaster, de echtgenote van Rod Stewart, en Rachel Hunter, de ex-vrouw van Stewart.

Sadr bereid Mahdi Leger te ontbinden

De Iraakse geestelijke Moqtada al-Sadr is bereid zijn Mahdi Leger te ontbinden. Dat heeft maandag een naaste medewerker van hem gezegd.

Sadr zal de kwestie voorleggen aan religieuze sjiitische leiders en zal de militie ontbinden als zij hem hiertoe de opdracht geven, aldus zijn vertrouweling Hassan Zargani.

Volgens Zargani zullen sjiitische topgeestelijken in Najaf en het Iraanse Qom zich over de kwestie buigen. "Als zij opdracht geven het Mahdi Leger te ontbinden, dan zullen Moqtada al-Sadr en de Sadr-beweging gehoor geven aan de instructie van de religieuze leiders", zei Zargani. Eerder op de dag verklaarde premier Nuri al-Maliki dat Sadr zal worden uitgesloten van verkiezingen als hij zijn militie niet ontbindt.

Het Mahdi Leger is een van de sterkste gewapende groepen van Irak en telt volgens sommige bronnen enkele tienduizenden gewapende strijders en miljoenen volgelingen. De beweging vormt echter geen hechte eenheid. Er zijn veel gewapende groepen die zeggen te opereren namens Sadr, maar intussen hun eigen (criminele) weg gaan.

Startersloon hoogopgeleiden stijgt

Het is een gunstige periode voor hoogopgeleide starters. Dat concludeert onderzoeksbureau HayGroup uit een analyse van salarissen van mensen die maximaal drie jaar meedraaien op de arbeidsmarkt. Het gemiddelde jaarinkomen van hbo- en universitaire starters op de arbeidsmarkt steeg afgelopen jaar met ongeveer vijf procent naar 31.710 euro. Over de gehele arbeidsmarkt namen de lonen met zo'n twee procent toe.

Dat het goed gaat met de lonen van starters is in de eerste plaats het gevolg van de lage werkloosheid en de krapte op de arbeidsmarkt, verklaart het onderzoeksbureau. Omdat de economie en daarmee het aantal banen groeit, blijven de lonen dit jaar naar verwachting toenemen. Wel wordt verwacht dat de stijging zal afnemen, omdat de economie minder hard groeit.

Vooral vacatures in de financiële sector worden moeilijk vervuld. Deze krapte bestaat al jaren. Hetzelfde geldt voor de personeelsschaarste in de ICT en de technische sector, concludeert het onderzoeksbureau, dat de situatie onderzocht bij 126 middelgrote en grote bedrijven.

Of ook lager opgeleide starters meer zijn gaan verdienen is niet met zekerheid te zeggen, laat onderzoeker Bart Godthelp weten. Vergelijkbare historische gegevens over salarissen van mbo-starters heeft het onderzoeksbureau niet. "Maar gezien de schaarste in bijvoorbeeld de technische en financiële sector zijn loonstijgingen op mbo-niveau in deze sectoren aannemelijk."

Ondergoed James Brown onder de hamer

Onderbroeken, sokken, zakdoeken en pyjama's van James Brown worden in augustus door veilinghuis Christie's geveild. Entertainmentwebsite TMZ wist de hand te leggen op de volledige waslijst van de ruim vijfhonderd voorwerpen van de soulzanger die onder de hamer gaan. De veiling is nodig om de schulden van de zanger af te betalen.

Brown overleed in 2006 op 73-jarige leeftijd, waarna zijn familie ruzie kreeg om zijn nalatenschap. De rechter kende de bezittingen van Brown vervolgens toe aan een raad van onafhankelijke beheerders.

In het testament werden zes volwassen kinderen genoemd die recht hadden op zijn nalatenschap. Maar na zijn dood wierpen zich meer dan twaalf mensen op die beweerden ook door de zanger verwekt te zijn. Na DNA-onderzoek bleken drie van hen ook daadwerkelijk kind te zijn van de soullegende.

De laatste vrouw van Brown, Tomi Rae Hynie, heeft zich ook gewikkeld in de strijd om het testament. Hun 6-jarige zoontje James Joseph en zijzelf zouden niet in het document worden vermeld omdat het voor de geboorte van het jongetje zou zijn opgesteld.

De juridische kosten voor de raad van vermogensbeheerders rijzen inmiddels de pan uit. Mede gezien de enorme belastingschuld die Brown na zijn dood heeft achtergelaten, besloot de rechter daarom in februari dat een veiling noodzakelijk is om een deel van de schulden af te betalen.

Naast de slaap- en onderkleding van Brown gaan onder meer ongedekte cheques, lp's en meubels van de soulzanger onder de hamer. Een opvallend item is een vliegtuigticket met op de achterkant een brief die Brown schreef aan Prinses Diana.

Vrouw vijf dagen vast in badkuip

Een bejaarde vrouw uit Oregon heeft vijf dagen vastgezeten in haar badkuip. De vrouw genoot van een heerlijk badje, maar ze had naar eigen zeggen geen kracht meer om uit de kuip te komen. Ze liet het water weglopen en wachtte geduldig op hulp.

Na vijf dagen kwam haar hulp. De vrouw werd in haar appartement in Beaverton gevonden door de klusjesman, die het vreemd vond de vrouw al een tijdje niet meer te hebben gezien. Hij heeft het alarmnummer gebeld, waarna de vrouw uit haar benarde situatie bevrijd kon worden.

Ze ligt momenteel in het ziekenhuis om bij te komen van haar emoties. Ze maakt het naar verluidt prima.

Column: Seks, leugens en... yep

Vorige week kwam de Britse tabloid News of the World met het verhaal dat FIA voorzitter Max Mosley een orgie had gehouden met vijf prostituees, en dat dit alles op videoband was vastgelegd. Niets nieuws zou je denken - bijna wekelijks lekt er wel een sekstape van een bekendheid uit, en met Formule 1 heeft het al helemaal niets te maken.

FOK!sport heeft tot nu toe niet over de sekstape bericht, en in eerste instantie met goede reden. Als we over iedere seksuele escapade van een F1-celebrity zouden moeten schrijven, zouden we aan vrijwel niets anders toekomen dan de affaires van Briatore, Irvine, Coulthard, Raikkonen enzovoort. En hoe opmerkelijk het ook is dat de oude baas vijf(!) prostituees nodig heeft om aan z'n trekken te komen, het gaat ons gewoon niet aan hoe hij dat thuis aan z'n vrouw verkoopt.

Wat ons wel aan gaat, is de integriteit van de voorzitter van de overkoepelende autosportfederatie. Dat Mosley op camera betrapt wordt met vijf prostituees is tot daar aan toe. Dat hij met die vijf prostituees een nazi-rollenspel zou uitvoeren maakt de zaak wel nieuwswaardig, zelfs zonder de fascistische familieachtergrond van Mosley. Als de voorzitter Spaanse fans aanspreekt op hun racistische gedrag jegens Hamilton, en dreigt serieuze stappen te ondernemen als het gedrag zich niet verbetert, dan mag daar geen enkele schijn van hypocrisie aan kleven. Bestuurders van het type "doe wat ik zeg, niet wat ik doe" zijn er al teveel in de wereld.

Wanneer wordt een privéschandaal Formule 1-nieuws? Op het moment dat het schandaal raakt aan de kernwaarden van de sport. Op het moment dat Mosley een reactie op het schandaal de wereld in stuurt, en die reactie ondertekend is uit hoofde van de voorzitter van de FIA. Op het moment dat de gastheer van een Grand Prix vriendelijk vertelt dat de voorzitter van de FIA niet welkom is in zijn land. Op het moment dat de bedrijven en instituten waaraan de FIA haar bestaansrecht ontleent roepen om het aftreden van de voorzitter.

Voor vrijwel iedere leider van een democratisch orgaan zou dit alles al genoeg zijn om af te treden, in een poging de schade aan de organisatie zo beperkt mogelijk te houden. Mosley daarentegen heeft een desastreuze koers gekozen. Hij heeft persoonlijk besloten aan te blijven als voorzitter van de FIA, en klaagt News of the World aan wegens schending van privacy en smaad. Hij beweert dat er geen sprake was van een nazi-rollenspel, hij speelde alleen maar een gevangene in een 'gewone' gevangenis en sprak enkel Duits omdat één van de prostituees toevallig Duits was.

Het is duidelijk dat hij zich niet kan inleven in de perceptie van de buitenwereld. Voor de publieke opinie maakt het helemaal niet uit hoeveel van het verhaal waar is of niet. Het maakt niet uit of News of the World het recht op publicatie had of niet. Hij had nooit zelf mogen beslissen aan te blijven, maar had zijn functie onmiddellijk aan moeten bieden. Amerikanen zouden zeggen "om zich volledig te kunnen richten op de juridische campagne, en om dicht bij de familie te kunnen zijn, die ook zo lijdt onder de situatie." Europeanen zouden het al geaccepteerd hebben als hij zichzelf hangende een onderzoek naar zijn integriteit op non-actief gesteld zou hebben.

Maar niets van dit alles. Mosley is op oorlogspad. Mosley beweert het slachtoffer te zijn van een geheime campagne om hem in diskrediet te brengen, en zal niet rusten voor de daders hangen. En al die tijd zullen de berichten in de media niet spreken over Max Mosley, maar over Max Mosley, voorzitter van de FIA. En iedere keer weer komen er nieuwe feiten, en nieuwe onthullingen. Gisteren verklaarde één van de prostituees in News of the World: "Max wist absoluut dat de orgie een nazi-thema zou hebben - hij heeft het zelf besteld!"

In artikel 151C van de Internationale Sportcode van de FIA staat te lezen dat iedere daad die de strijdig is met de belangen van de internationale motorsport, strafbaar is. Dit is het artikel waarmee Ferrari bestraft is toen Schumacher de bovenste trede op het podium aan Barrichello schonk, na de farce van Oostenrijk in 2002. Dit is het artikel waarmee Turkije bestraft is, toen ze de 'president' van Turks-Cyprus een bokaal lieten uitdelen na de Grand Prix van Turkije in 2005. Dit is het artikel waarmee McLaren vorig jaar bestraft is, na het spionageschandaal.

Artikel 27 lid e sub 5 van de Statuten van de FIA doet er nog een schepje bovenop. Daarin staat dat de Wereld Motorsport Raad (WMSC) het recht heeft om het vertrek uit de FIA te eisen van een ieder die "bij woord, daad of geschrift morele schade en verliezen toebrengt aan de FIA".

Voldoet een uitgelekte sekstape aan deze omschrijving? Hoe walgelijk ik bejaardenseks ook vind, ik denk het niet. Voldoet een nazi-rollenspel er aan? Dat is al een twijfelgeval waar een uitgebreid onderzoek zeker voor op de plaats is. Voldoet een persoonlijke kruistocht van de FIA voorzitter tegen een tabloid vanwege een seksschandaal aan de criteria 'daden, woorden en geschriften die schade toebrengen aan de FIA'? Laat ik het zo zeggen: ik kan me niet voorstellen hoe Mosley ooit nog iemand kan veroordelen wegens reputatieschade aan de sport, als hij nu zelf aanblijft.

Alves scoort tegen Man United

Het eerste doelpunt van Afonso Alves voor Middlesbrough is een feit. Afgelopen zondag scoorde hij twee keer tegen Manchester United (2-2). De spits, die in de winterstop SC Heerenveen verliet om zijn geluk te beproeven in de Premier League, vond het een droom die uitkwam.

Beide doelpunten in de wedstrijd kwamen van Alves tegen de regerend landskampioen van Engeland. \"Scoren tegen United was een droom die uitkwam voor me. Maar begrijp me niet verkeerd, tegen andere teams wil ik precies hetzelfde doen,” gaf de Braziliaanse aanvaller aan.

"Ik had wat tijd en geduld nodig, maar ik wist dat de doelpunten zouden komen. Ik raakte dan ook niet in paniek toen ik die kansen tegen Chelsea miste, want ik wist dat het een kwestie van tijd zou zijn voordat ik zou gaan scoren," voegde de dolblije Alves toe.

Rosický uitgeschakeld dit seizoen

Arsenal heeft nog meer slecht nieuws ontvangen. TomᨠRosický, de aanvaller van de Gunners, zal dit seizoen niet meer in actie komen door een knieblessure. Het EK, komende zomer in Zwitserland en Oostenrijk, komt waarschijnlijk ook te vroeg voor de Tsjech.

In het FA Cup-duel tegen Newcastle United (3-0) van 26 januari liep Rosický de knieblessure op. Sindsdien heeft hij voor de Gunners geen wedstrijden gespeeld. Volgens de medische staf van de Tsjechische nationale team zal Rosický dit seizoen niet meer spelen. De bondscoach van Tsjechië, Karel Brückner, is ook erg bezorgd over de ster van het Tsjechische nationale team.

De dokter van de Tsjechen voegde toe dat het mogelijk is dat hij over twee weken hersteld is maar dat het ook drie maanden kan gaan gebeuren. Voorlopig herstelt hij goed. De aanvaller kan rennen en joggen maar neemt geen risico's. Sprinten is voor de aanvaller op dit moment niet mogelijk. Zijn prioriteit ligt nu op het meedoen aan het EK. Hij zal volgens de dokter in niet meer in actie komen in de Premier League dit seizoen.

Cech loopt weer hoofdblessure op

Chelsea zal het dinsdagavond in het Champions League-duel tegen Fenerbahçe moeten doen zonder Petr Čech. De doelman kreeg zondag tijdens de training een tik op zijn hoofd, waardoor hij de wedstrijd waarschijnlijk zal gaan missen.

Čech is net hersteld van een enkelblessure, waardoor het voor de hand lag dat de Tsjechische doelman zou gaan starten tegen de Turken. De blessure van de zondagstraining maakt het nu onwaarschijnlijk voor de doelman.

Het is overigens niet de eerste keer dat de 25-jarige doelman problemen met zijn hoofd heeft. Tijdens een wedstrijd tegen Reading op 14 oktober 2006 liep hij een schedelbasisfractuur op en sindsdien is hij gedwongen om met een soort rugbyhelm te keepen. De medici beweren dat de fractuur niet ernstig is, maar Chelsea wil geen enkel risico lopen.

Paul de Leeuw blaast Seth & Fiona nieuw leven in

Paul de Leeuw kruipt opnieuw in de huid van de Seth de Jonge voor een vervolg op de succesvolle comedyserie Seth & Fiona uit de jaren negentig. Dit heeft een woordvoerder van de VARA vanmiddag bekendgemaakt.

Het is nog niet bekend hoeveel afleveringen Paul de Leeuw gaat maken en welke acteurs hun medewerking verlenen aan het tweede deel. Eveneens is nog geen begin gemaakt aan het scenario.

Seth & Fiona is een alternatieve Nederlandse comedy, bedacht en geproduceerd door De Leeuw, en werd in 1994 door de VARA uitgezonden. De serie draait om het leven van Seth de Jonge en Freek Gaaikema, een rol van Kees Prins als Duitse leernicht, die iedereen begroette met Grüss Gotti!.

Het stel woonde samen naast Fiona, de tweelingzus van Seth, die werd gespeeld door Olga Zuiderhoek. Fiona woonde samen met haar zoon Roel, een rol van Joep Onderdelinden. In totaal werden elf afleveringen gemaakt.

Fiona (Olga Zuiderhoek) en leernicht Freek (Kees Prins).

Britney weer op wereldtournee

Britney Spears heeft genoeg van haar problemen en bereidt zich voor op een nieuwe wereldtournee, zo laat zij weten. Het vroegere popidool kreeg een contract aangeboden van maar liefst 50 miljoen dollar om haar weer op het goede pad te krijgen. Britney traint zich momenteel in het zweet in het Millennium Dance Complex in Los Angeles, om fit te zijn voor de concertreeks.

Britneys laatste album, Blackout, werd door critici goed ontvangen, maar een overgroot deel van de aandacht richtte zich op haar problemen. Een insider laat weten: “Er zullen zich geen blunders meer voordoen op het podium. Britney is een andere weg ingeslagen en ze zal de wereld versteld doen staan.”

Scheidsrechter klaagt speler aan

Een scheidsrechter uit Ommen heeft aangifte gedaan van mishandeling. De 19-jarige jongen floot de wedstrijd tussen Ulu Spor en Diepenveen. Eén van de spelers van het verliezende Ulu Spor raakte daardoor zo gefrustreerd, dat hij de scheidsrechter heeft aangevallen.

De 20-jarige Y. was het niet eens met de lengte van de blessuretijd en besloot de scheidsrechter een vuistslag te geven. Als reactie gaf de scheidsrechter de speler een rode kaart. Vervolgens werd de scheidsrechter tegen zijn hoofd en lichaam geschopt, terwijl hij op de grond lag. Y. kreeg daarbij hulp van, waarschijnlijk, een ploeggenoot en een supporter.

Y. is aangehouden door de politie en verhoord op het bureau. Hij werd gisteren in de loop van de avond weer vrijgelaten. De politie is bezig met een onderzoek in deze zaak.

Donorhart beleeft alles dubbel

Een Amerikaan uit de staat Georgia die twaalf jaar geleden een donorhart kreeg heeft op dezelfde manier als zijn donor zelfmoord gepleegd.

Sonny Graham kreeg 12 jaar geleden het hart van de toen 33-jarige Terry Cottle. Terry beroofde zichzelf van het leven door met een geweer in zijn keel te schieten. Sonny was zo blij met zijn kans op een nieuw leven dat hij contact zocht met de weduwe van de donor.

Nadat er contact was ontstaan met de weduwe, bloeiden de gevoelens op. "Het leek alsof ik haar al jaren kende" gaf Graham aan. In 2004 stapten de twee in het huwelijksbootje.

Vier jaar na het huwelijk pleegde Graham op precies dezelfde manier zelfmoord als zijn donor, waardoor de 39-jarige Cheryl voor de tweede keer weduwe is geworden.

 

Wetzel vertrekt bij VVV-Venlo

André Wetzel zal volgend jaar niet terugkeren als de coach van VVV-Venlo. Op de officiële website van de club wordt bevestigd dat de trainer verder gaat als coach bij ADO Den Haag.

De komende weken zal het moeilijk worden voor de Venlonaren. De club wil directe degradatie uit de Eredivisie vermijden. "Daar zullen we de komende weken met zijn allen hard aan werken. Een lichtpunt ten opzichte van voorgaande weken was het goede spel, vooral in de tweede helft tegen AZ. Waarschijnlijk wordt pas in de laatste wedstrijd, tegen De Graafschap, beslist of we ons via de normale competitie kunnen handhaven, maar we richten ons ook al op de play-offs," gaf de trainer aan.

De keuze van Wetzel wordt gerespecteerd door de clubleiding van Venlo. Hij koos ervoor om naar 'zijn' ADO Den Haag te gaan. "Ik wil afscheid nemen van een Eredivisieclub, want ik heb bij VVV-Venlo op een prettige manier kunnen samenwerken met alle geledingen binnen de club. VVV-Venlo verdient dat ze in de Eredivisie blijft zodat we, zoals aan het begin van het seizoen afgesproken, op het einde nog eens de joeksmobiel van stal kunnen halen om een feestje te bouwen op behoud van het Eredivisieschap," voegde de oefenmeester toe.

Alonso ontkent brake test

Tijdens de GP van Bahrein van afgelopen weekend, klapte McLaren-coureur Lewis Hamilton achterop de Renault van Fernando Alonso. De Spanjaard ontkende een brake test te hebben uitgevoerd op zijn ex-teamgenoot.

Lewis Hamilton had een uiterst beroerde start van de wedstrijd en viel snel een aantal plaatsen terug. Om de schade zo snel mogelijk goed te maken, vocht Hamilton zich een weg terug naar voren. In de tweede ronde raakte hij echter vol de achterkant van de bolide van Alonso en verloor op deze manier zijn voorvleugel. Dit resulteerde in een extra vroege en langere pitstop waardoor de Brit nog meer terugviel in het veld.

Door de slechte verstandhouding tussen de coureurs vorig seizoen, toen beiden nog uitkwamen voor het team van McLaren, beweerden boze tongen dat er opzet in het spel was. Alonso zou een brake test hebben uitgevoerd op zijn rivaal. Alonso doet dit af als onzin en reageerde hier als volgt op: "Ik hoorde het gerucht van Pat Symonds en hij heeft verschillende datagegevens uitgeprint om aan iedereen te laten zien dat het niet juist is. Het is klinkklare onzin, maar wat kan ik eraan doen? Ik denk dat we te dicht bij elkaar reden en misschien had hij niet door dat we zo dicht bij elkaar zaten. Hij knalde bovenop mijn achtervleugel. Ik weet dat je de eerste ronden, als je achtste of negende rijdt, makkelijk teveel plaatsen te snel probeert goed te maken."

Pat Symonds, hoofdingenieur van Renault, kwam met bewijzen dat Alonso gewoon vol op het gas ging tijdens het incident: "Fernando kwam de bocht uit en accelereerde het rechte stuk op. Hij reed in de vijfde versnelling, met 227 kilometer per uur, volgas en heeft het rempedaal niet aangeraakt of wat dan ook. En op de data kan je de impact zien. Hij werd van achteren geraakt. Van onze kant is het enige dat ik kan zeggen, is dat Fernando geen schuld heeft, wat volgens een aantal geruchten wel het geval is. Maar het incident geeft wel aan dat wij niet zo sterk zijn bij het opkomen van de rechte stukken; we komen wat tractie tekort, alsmede motorsnelheid en koppel."

[NBA] Seattle wint van Denver na verlenging

Kevin Durant, de rookie van Sonics, is uitgegroeid tot een vaste waarde bij het team uit Seattle. De guard scoorde 37 punten in de 151-147 overwinning op de Denver Nuggets.

Er wordt van NBA-rookies gezegd dat ze niet onder druk kunnen presteren. Daar is ervaring voor nodig, wordt door de grote coaches beweerd. Durant bewees dat zelfs rookies helden kunnen zijn op de belangrijke momenten. Met nog een paar seconden op de klok scoorde hij om er een verlenging uit te slepen om vervolgens in de eerste verlenging twee vrije worpen te raken om nóg een verlenging er uit te halen. De rookie scoorde niet alleen 37 punten maar gaf ook nog eens negen assists en pakte acht rebounds. Een andere rookie die een topavond had, was de center Jeff Green. Hij scoorde 35 punten in 49 minuten speeltijd.

De Nuggets delen op dit moment de achtste plaats in de Western Conference met de Golden State Warriors. Allen Iverson, die 26 punten scoorde, was teleurgesteld in zichzelf. Na afloop zei hij dat het team beter onder druk moet presteren. Nu ze eindelijk een kans hadden om weg te lopen bij de Warriors moet beter gespeeld worden, zeker gezien de ervaring van de ploeg. Carmelo Anthony wilde niet voor de camera verschijnen en verliet het veld met een teleurgestelde blik. Anthony was topscorer in de wedstrijd met 38 punten.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Seattle SonicsDenver Nuggets151-147
Sacramento KingsLos Angeles Lakers92-114
Los Angeles ClippersHouston Rockets79-105
Miami HeatDetroit Pistons75-91
Dallas Mavericks Phoenix Suns105-98
New York KnicksOrlando Magic100-90
Indiana PacersMilwaukee Bucks105-97
San Antonio SpursPortland Trailblazers72-65
Minnesota TimberwolvesMemphis Grizzlies101-113
New Orleans HornetsGolden State Warriors108-96


Digitaal examen in opmars

Ruim acht op de tien leerlingen in de beroepsgerichte leerweg van het vmbo doen volgende maand de algemene vakken van hun centraal schriftelijk examen op de computer. Het eindexamen Frans op het kaderberoepsgerichte vmbo en de kunstzinnige vakken van de havo en het vwo kunnen dit jaar alleen nog op de computer worden afgelegd. Dat heeft het ministerie van Onderwijs bekendgemaakt.

Volgens een ministeriewoordvoerder was het aantal leerlingen dat het examen op de computer deed in voorgaande jaren 'aanzienlijk' minder. Het computerexamen op het beroepsgerichte vmbo -het vroegere vbo met alle vakken op A- of B-niveau- is dit jaar voor het eerst toegankelijk voor alle middelbare scholen. De afgelopen drie jaar vond een proefperiode plaats, waaraan vorig jaar tweehonderd scholen meededen.

Volgens het ministerie maakt een computerexamen een meer multimediale aanpak mogelijk. Bij de kunstexamens bijvoorbeeld kan ruim gebruik worden gemaakt van kleur, geluid en bewegende beelden. Bij het examen Frans op het kaderberoepsgerichte vmbo -met vakken op C- en D-niveau- wordt ook de luistervaardigheid getoetst. Vmbo-leerlingen met dyslexie kunnen bovendien een speciale variant van het computerexamen krijgen, waarbij de tekst desgewenst op het scherm wordt uitgesproken.

Naast de examens die volledig op de computer worden afgelegd, zijn er dit jaar voor het eerst ook zogenoemde compex-examens, waarbij de computer als hulpmiddel wordt ingezet bij een papieren examen. Ruim tienduizend havo- en vwo-leerlingen maken hiervan gebruik bij de vakken natuurkunde, wiskunde, aardrijkskunde en biologie. Op het scherm kunnen bijvoorbeeld simulaties worden getoond waar vragen over worden gesteld.

Amsterdamse bende overvallers opgerold

De Amsterdamse politie heeft een groep criminele jongeren aangehouden. Maandagochtend werden twaalf jongeren gearresteerd. De afgelopen weken werden er al zestien aangehouden. Ze worden verdacht van georganiseerde drugshandel, overvallen, autodiefstallen en zakkenrollerij, meldt de politie.

De mannen tussen de 15 en 25 jaar waren vooral actief in het stadsdeel Oud-Zuid. Bij huiszoekingen werden harddrugs, geld en elektronische apparatuur in beslag genomen.

Bendeleden zouden ook politieambtenaren hebben bedreigd. De politie verwacht nog enkele aanhoudingen te verrichten.

Van O. wil verbod uitzending Peter R. de Vries

Paul van O., veroordeeld wegens doodslag op zijn echtgenote Angelique van Leijenhorst, eist een verbod op een uitzending van het tv-programma van Peter R. de Vries. Hierin speelt hij een onbedoelde hoofdrol.

Van O. wordt in de uitzending verrast door De Vries en een cameraploeg, terwijl hij via internet op zoek is naar een nieuwe relatie.

Van O. zit in de laatste fase van zijn straf. Hij bereidt zich via een speciaal programma van justitie voor op zijn terugkeer in de maatschappij, zegt zijn advocaat Maurice Veldman, en kan zich gedeeltelijk weer in de buitenwereld begeven. De redactie van het programma van De Vries ontdekte dat van O. zich had aangemeld bij een relatiesite. Een van De Vries' redactrices legde onder een andere identiteit ('Anna') contact met Van O. en maakte een afspraak met hem.

Van O. werd na diverse rechtszaken veroordeeld tot bijna 12 jaar cel wegens de doodslag op zijn vrouw, met wie hij in scheiding lag. Hij bleef echter altijd ontkennen iets met de verdwijning van zijn vrouw te maken te hebben. Het was dan ook een veroordeling zonder dat er een lijk was aangetroffen. Pas later wees hij het lijk aan, om zo in aanmerking te komen voor strafvermindering.

Peter R. de Vries heeft Van O. altijd op de huid gezeten.  Zie ook zijn dossier over deze zaak.

Olympische vlam gedoofd in Parijs

Nog nooit eerder in de geschiedenis van de Olympische vlam heeft een betoging de vlam doen doven. In Parijs is dit toch gebeurd. Veiligheidsagenten besloten de vlam te doven door de hevige protesten van Tibet-betogers en vervolgens hebben ze deze veilig gesteld in een bus. Zeker vijf betogers zijn opgepakt. Na een half uur is de vlam opnieuw ontstoken en is de doortocht hervat.

Toen de Olympische estafette met de vlam langs de rivier Seine ging, liep de situatie uit de hand. Medewerkers van Reporters Zonder Grenzen probeerden door de veiligheidslinies te breken om de vlam te doven. Zij werden overmeesterd door veiligheidsagenten.

De start van de doortocht van de vlam door Parijs begon al rumoerig. Honderden manifestanten die opkomen voor de mensenrechten in Tibet, waren samengekomen bij de Eiffeltoren waar de doortocht van de Olympische vlam vandaag startte. Dragers van Tibetaanse vlaggen kregen het verzoek van de politie om de vlaggen op te bergen en te vertrekken. Franse en Chinese vlaggen werden volgens een fotograaf van het Franse persagentschap AFP wel toegelaten.

In Parijs zijn vandaag 3.000 agenten op de been om de doortocht van het Olympisch vuur zo goed mogelijk te laten verlopen. Parijs is de laatste Europese halte van de vlam, waar deze 28 kilometer af zal leggen.

foto van de Olympische bus          

De gedoofde vlam werd in veiligheid gebracht in een door veiligheidsmensen omsingelde bus.

 

Met dank aan Aufruhr voor de submit

Slechts één kip overleeft brand in Brabantse stal

Door giftige rook zijn vanochtend 25.000 kippen gestikt bij een brand in een kippenstal in Rijkevoort. Slechts één kip overleefde de brand, aldus een woordvoerder van de brandweer.

De brand ontstond vermoedelijk in de meterkast van de kippenhouderij. Door kortsluiting begon het isolatiemateriaal te smelten waarbij giftige gassen vrijkwamen. Deze giftige gassen waren de doodsoorzaak van bijna alle kippen. Er wordt geen verder onderzoek gedaan; de politie sluit brandstichting uit.

Turks fotomodel schoffeert provincialen

De Turkse actrice en model Aysun Kayaci heeft in haar vaderland een rel veroorzaakt met haar mening over de 'plattelands' Turken.  Tijdens een tv-show vertelde ze het belachelijk te vinden dat haar stem ''even veel waard is als die van een schaapherder in de bergen die geen belasting betaalt''. Verder zei ze dat de AK partij, die 47% van de kiezers achter zich kreeg, aan de macht is gekomen door de stemmen van het ''uitschot van de samenleving''. Woede vanuit de AKP-partij, boerenorganisaties en schaapherders vielen haar ten deel.

Inmiddels heeft een vakbondsleider haar aangeklaagd op grond van het beruchte artikel 301 in het wetboek van strafrecht dat het 'beledigen van de Turkse identiteit' strafbaar stelt.  Ook een schaapherder diende een aanklacht  in, omdat Kayaci het principe van gelijkheid had overtreden zoals dat dat in de grondwet is vastgelegd.

De eigenlijke ophef over haar uitlatingen komt omdat de opvatting van het model door een groot deel van de stedelijke elite wordt gedeeld. De seculiere elite  ziet met angst en beven toe hoe  ''de domme, ongeschoolde en praktiserende moslims uit de provincie'' de meerderheid in het parlement hebben en zelfs een religieuze politicus tot president hebben gekozen.

Een groot deel van de Turken is arm, laag geschoold en werkloos. Op de UNDP Human Development Index staat Turkije op de 86ste plaats. Van de Turken tussen de 15 en 24 jaar gaat 40% niet naar school en heeft geen werk. Daarom zou het land nog niet toe zijn aan een volwassen democratie, zo zei de Turkse oppositieleider Deniz Baykal vorig jaar nog. En een columnist schreef dat de religieuze minister van Buitenlandse Zaken, Abdullah Gül, die nu president is, de keuze was van ''het lompenproletariaat, van de besnorde, hun buik krabbende Turken''.

Het oude establishment, dat sinds de oprichting van de republiek in 1923 de macht heeft, is dan ook blij dat de hoogste rechters overwegen om regeringspartij AKP te verbieden en zo een einde te maken aan ''de dictatuur van de meerderheid''. Ze zijn namelijk bang dat de 'islamisten' hun westerse levensstijl in gevaar zullen brengen.

Terug nog even naar het fotomodel. In dezelfde tv-show verscheen ze afgelopen week opnieuw. Ze was geschokt over alle kritiek die ze over zich heen had gekregen. Verontschuldigingen aanbieden, daar piekerde ze niet over. Ze had het alleen maar gezegd ''uit liefde voor Turkije'', zei ze.

'Uit liefde voor Turkije'

 

Niet geïnteresseerd in politiek?  Hier staan meer foto's van het model.

[MLB] Standen per 07-04-2008

De eerste week is alweer een feit. Veel teams beginnen een beeld te krijgen van hoe ze er voor staan.

Voor de Detroit Tigers is er nog veel werk aan de winkel. Vooraf werd het team gezien als een van de kanshebbers voor het bereiken van de World Series, maar het team heeft na zes wedstrijden nog niets gewonnen. Ook gister gingen de Tigers kansloos ten onder tegen de White Sox. Het werd 13-2

Teams die het een stuk beter doen zijn onder andere de Baltimore Orioles. Van dit team werd aan het begin niet veel verwacht, maar ze zijn sterk begonnen aan het nieuwe seizoen. Ze staan aan kop in de AL East divisie, een van de sterkere divisies van de MLB met teams als de Boston Red Sox, New York Yankees en de Toronto Blue Jays. Het seizoen is echter nog jong en er kan nog van alles gebeuren.

Hieronder de standen van alle divisies.

American League

EastWLPCTSTRKHOMEROADL10
Baltimore Orioles41.800W44-10-04-1
Toronto Blue Jays42.667W33-01-24-2
Tampa Bay Rays32.600L10-03-23-2
New York Yankees33.500W13-30-03-3
Boston Red Sox34.429L30-03-43-4

CentralWLPCTSTRKHOMEROADL10
Chicago White Sox42.667W40-04-24-2
Kansas City Royals42.667W10-04-24-2
Cleveland Indians33.500W12-11-23-3
Minnesota Twins34.429L13-40-02-5
Detroit Tigers06.000L60-60-01-5

WestWLPCTSTRKHOMEROADL10
Anaheim Angels43.571L11-23-14-3
Texas Rangers33.500W10-03-33-3
Oakland Athletics34.429L13-40-03-4
Seattle Mariners24.333L32-10-32-4

National League

EastWLPCTSTRKHOMEROADL10
Atlante Braves33.500W23-20-13-3
Florida Marlins33.500L13-30-03-3
Washington Nationals34.429L41-02-43-4
New York Mets23.400L20-02-32-3
Philadelphia Phillies24.333L21-21-22-4

CentralWLPCTSTRKHOMEROADL10
Milwaukee Brewers51.833W33-02-15-1
St. Louis Cardinals51.833W55-20-05-1
Cincinnati Reds42.667W24-20-04-2
Chicago Cubs33.500W23-30-03-3
Pittsburgh Pirates33.500W10-03-33-3
Houston Astros25.286L20-02-52-5

WestWLPCTSTRKHOMEROADL10
Arizona Diamondbacks42.667W30-04-24-2
Los Angeles Dodgers42.667W12-12-14-2
San Diego Padres43.571L14-30-04-3
Colorado Rockies15.167L50-31-21-5
Sa Francisco Giants15.167L30-01-51-5

Miljoen handtekeningen nodig om Uwe Boll te laten stoppen

Filmverkrachter extraordinaire Uwe Boll heeft in een interview gezegd dat hij stopt met het maken van fantastische films als House of the Dead en Alone in the Dark als een online petitie een miljoen maal is ondertekend.

Nu zijn wij bij FOK!games grote fans van Uwe Boll, maar het is onze plicht als journalisten om jullie de kans geven om Uwe Boll te laten stoppen met het vernietigen van onze games. Het aantal handtekeningen staat inmiddels op 35.507, jouw handtekening toevoegen kan hier.


Manchester City wil Ronaldinho

Manchester City heeft interesse in Ronaldinho, dat meldden verschillende Engelse kranten. De Braziliaan komt, mede door blessures, weinig aan spelen toe bij zijn huidige club, Barcelona, en lijkt op zoek te zijn naar een nieuw onderkomen.

De interesse lijkt serieuze vormen aan te nemen, want afgelopen zaterdag was de zaakwaarnemer en broer van Ronaldinho, Roberto de Assis, op bezoek bij de club. "Ik hoop dat het waar is", zei Manchester City-manager Sven-Göran Eriksson op de site van Sky Sports over de interesse in Ronaldino. "Ik zal niet tegen de komst van Ronaldinho protesteren. Maar ik weet niet of hij zin heeft om te spelen in de Intertoto Cup."

Of Ronaldinho ook echt naar Engeland komt is nog lang niet zeker. Daarvoor zou City wel erg diep in de buidel moeten tasten. Ook zou AC Milan wel oren hebben naar een overgang van de Braziliaan naar Italië.

Limburgse hart-apk

Leo Hofstra, cardioloog in het Maastricht Universitair Medisch Centrum (voorheen academisch ziekenhuis Maastricht), wil zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Maastricht en medewerkers van bedrijven in deze gemeente de gelegenheid bieden de conditie van hun hart te laten testen.

De screening, of hart-apk, vindt deze week plaats tijdens de Gezondheidsweek van het ziekenhuis en is onderdeel van het door Hofstra ontwikkelde Happy-project (Heart Attack Prevention Program for You). De week is vandaag begonnen met een screening van het hart van 2000 medewerkers van het ziekenhuis.

Tijdens de hart-apk worden deelnemers onder meer op buikomvang, bloeddruk en gewicht onderzocht. Daarnaast kan iedere deelnemer een vragenlijst invullen over de persoonlijke levensstijl. Aan de hand van dit onderzoek kan vervolgens worden omschreven hoeveel kans iemand heeft op een hartaanval binnen tien jaar. De deelnemers krijgen ook een persoonlijk advies toegestuurd om dit percentage te verkleinen.

Hofstra ontwikkelde het project dat vorig jaar voor het eerst uitgevoerd werd tijdens de Happy-run in Maastricht. Aan deze hardloopwedstrijd deden ongeveer duizend mensen mee die een jaar lang persoonlijke begeleiding kregen. Van deze deelnemers daalde de bloeddruk, nam het risico op hartproblemen met 15 procent af en ging 82 procent gezonder leven.

 

Degradatie: wie vallen er af?

De competities naderen hun eind, en dat betekent dat er clubs in degradatienood zitten. We kijken welke clubs vrijwel zeker af vallen en wie er wellicht bij gaan komen in de Europese competities.

Eredivisie:

In de Nederlandse Eredivisie is het bijzonder spannend onderin, met nog twee speelronden te gaan. Excelsior staat onderaan, maar heeft net zoveel punten als VVV. Willem II en De Graafschap hebben respectievelijk twee en drie punten meer, terwijl ook Sparta en Heracles nog niet veilig zijn. De hekkensluiter heeft een lastig programma, met AZ en Heerenveen als laatste twee competitiewedstrijden. VVV en De Graafschap ontmoeten elkaar nog in een rechtstreeks duel in Venlo, terwijl Willem II het bijzonder lastig krijgt om nacompetitie te voorkomen tegen Feyenoord en FC Twente.

Complete programma degradatiekandidaten:

13/4 De Graafschap - FC Utrecht
13/4 Heracles Almelo - NAC Breda
13/4 Roda JC - VVV-Venlo
13/4 Excelsior - AZ Alkmaar
13/4 Willem II - Feyenoord
13/4 Sparta Rotterdam - Heerenveen
20/4 VVV-Venlo - De Graafschap
20/4 Heerenveen - Excelsior
20/4 FC Twente - Willem II
20/4 Ajax - Heracles Almelo
20/4 AZ - Sparta Rotterdam

Uiteindelijk degradeert de nummer laatst, en spelen de nummers zeventien en zestien playoffs om promotie en degradatie.

Met twee speelrondes te gaan staat FC Volendam in de Jupiler League op doelsaldo voor op RKC Waalwijk. FC Den Bosch volgt op vier punten, de rest is kansloos voor het Jupiler League-kampioenschap, maar niet voor promotie. Zes ploegen zullen met de twee clubs uit de Eredivisie gaan uitmaken wie er volgend seizoen in de hoogste divisie uitkomt. Volendam, RKC, Den Bosch, FC Zwolle en Go Ahead Eagles zijn reeds periodekampioen en kunnen aan de playoffs deelnemen, mits zij geen kampioen worden.

Premier League:

In Engeland is het doek reeds gevallen voor Derby County. De ploeg vergaarde slechts elf punten en heeft met vijf duels te gaan geen kans meer om de 17e stek te bereiken. Fulham en Bolton Wanderers zitten ook in diepe zorgen. Met respecievelijk zes en vier punten achterstand op Birmingham City lijkt het een lastig karwei te gaan worden. Ook Reading en Wigan Athletic zijn nog lang niet veilig. In het Championship is het bloedstollend spannend. De meesten moeten nog vier duels spelen, anderen vijf of zes. Hierdoor is het onmogelijk te zeggen wie de beste papieren heeft om kampioen te worden. De nummers drie tot en met zes spelen playoffs voor promotie. De top twee promoveert rechtstreeks. Op dit moment staan Bristol City, Stoke City, Hull City, Watford en West Bromwich Albion binnen drie punten van elkaar.

Primera División:

Voor Levante UD lijkt het een onmogelijke missie om degradatie te voorkomen. Met nog zeven wedstrijden op de kalender staat het laatste, met zeventien punten achterstand op de nummer zeventien, Recreativo de Huelva. Negatieve verrassing is Real Zaragoza, dat achttiende staat op drie punten van Recre. Vorig seizoen werd Zaragoza nog zesde. Real Murcia zit ook in de zorgen; het heeft slechts 29 punten en staat negentiende. Het zit dicht bij elkaar aangezien zelfs clubs als Osasuna, Valencia en Deportivo de La Coruña nog kunnen degraderen. Numancia staat er uitstekend voor in de Segunda División, ondanks dat er nog tien duels te gaan zijn. Het gat met nummer twee Málaga is maar liefst negen punten. Sporting de Gijón en Real Sociedad volgen vervolgens pas op vijf en zes punten.

Serie A:

Onder in de Italiaanse competitie zit het heel dicht bij elkaar. Hekkensluiter Reggina is met zes wedstrijden te gaan nog lang niet kansloos. Cagliari, Empoli en Livorno hebben namelijk alledrie slechts twee punten meer. Daarboven zijn Parma, Catania en Torino ook nog niet veilig. In de Serie B lijken ChievoVerona en Bologna het te gaan uitvechten om het kampioenschap. Het gat met AlbinoLeffe en Lecce is echter niet groot. Uiteindelijk promoveert de top twee rechtstreeks en speelt de nummer drie tot en met zes playoffs. Hierdoor hebben ook Brescia en Pisa nog goede kansen om de Serie A te halen.

Bundesliga:

In Duitsland zijn er vijf clubs die op dit moment in degradatienood zitten. Met steeds één punt meer zijn dit MSV Duisburg, 1. FC Nürnberg, Hansa Rostock, Arminia Bielefeld en Energie Cottbus. De Bundesliga telt nog zeven duels, evenals de 2. Bundesliga. Hierin staat Borussia Mönchengladbach, dat vorig seizoen degradeerde, er het beste voor. De ploeg heeft nog een wedstrijd extra te goed en staat eerste, op één punt van 1899 Hoffenheim. FSV Mainz 05, 1. FC Köln, Greuther Fürth en SC Freiburg strijden om de derde en laatste plaats die recht geeft op promotie.

Ligue 1:

In Frankrijk heeft Metz praktisch geen kans meer om de rest in te halen. Vier ploegen hebben 35 punten, terwijl Metz er maximaal 36 kan halen. Het verrassend slechte Paris St. Germain is één van de ploegen van 35 punten. De club speelt sowieso Europees, door het winnen van de Coupe de la Ligue. Toch zit het samen met RC Strasbourg, Toulouse en RC Lens in diepe degradatiezorgen. In de Ligue 2 ziet het er goed uit voor Le Havre en FC Nantes. Eerstgenoemde staat vijf punten voor op Nantes en nog eens vijf op Troyes. Nummers vier Clermont en vijf Grenoble volgen op nog eens vijf punten.

Verder in Europa:

In België wordt het een lastig verhaal voor Brussels. Met nog vijf duels te gaan mag het niet meer verliezen. Ook Sint-Truiden heeft het lastig. De achterstand op Mons en Dender bedraagt zes punten. União Leiria lijkt het Portugese strijdtoneel te moeten verlaten. Het behaalde slechts negen punten in 25 duels. Ook Paços de Ferreira moet aan de bak. Het staat voorlaatste, vlak achter Leixões en Académica. In Turkije lijkt het doek te gaan vallen voor Kasımpaşa SK. Çaykur Rizespor en Vestel Manisaspor zitten ook in de degradatiezone, twee punten achter Gençlerbirliği SK.

Mogelijke samenwerking Arsenal en Ajax

Arsène Wenger heeft laten weten dat er mogelijk een samenwerking komt tussen Arsenal en Ajax. Dit zou er onder andere op neer komen dat Arsenal spelers uit gaat lenen aan Ajax. Wenger zijn uitspraken waren te lezen in het programmaboekje van de wedstrijd Arsenal - Liverpool.

Vorige week hebben Marco van Basten, die na het EK coach wordt van Ajax, en Wenger een gesprek gehad. "Van Basten heeft ons deze week bezocht. We hebben het over Euro 2008 én Ajax gehad. We hebben besproken over hoe hij de toekomst van de club ziet en hoe hij daar te werk wil gaan. Dat komt gedeeltelijk overeen met het beleid van Arsenal," aldus de Franse trainer. "Ook hebben we besproken of we spelers kunnen uitlenen aan Ajax."

Verbeek gepresenteerd bij Feyenoord

Gertjan Verbeek heeft vanochtend een contract getekend bij Feyenoord. De huidige trainer van SC Heerenveen tekende voor drie seizoenen in Rotterdam.

"Ik ben blij en verheugd dat de kogel eindelijk door de kerk is", aldus Verbeek. "Tijdens mijn gesprekken met de clubleiding heb ik een goed gevoel gekregen en bovendien kan ik me goed vinden in het bestaande beleidsplan. Ik heb er zin in."

Volgens Eric Gudde, de algemeen directeur van Feyenoord, stond Verbeek bovenaan het lijstje. "Toen begin februari duidelijk werd dat Bert van Marwijk naar de KNVB zou gaan, hebben we direct een profielschets gemaakt. Hierna besloten we met één man in gesprek te gaan en dat was Gertjan Verbeek. We hebben vervolgens een reeks gesprekken met hem gehad en ons totaalbeeld verrijkt door hem een praktisch assessment te laten doen, waarna we een akkoord bereikten. Wij denken dat de match Feyenoord-Verbeek een hele goede kan worden."

Ook technisch directeur Peter Bosz had lovende woorden voor de nieuwe trainer. "Bij Heracles Almelo maakte ik al van dichtbij mee hoe Gertjan werkt. Toen ik daar kwam, stond er een goede organisatie. Dat was zijn verdienste", aldus Bosz. "De teams die Gertjan onder zijn hoede gehad heeft, speelden allemaal verantwoord aanvallend voetbal. Ik denk dat hij, ook qua karakter, perfect bij Feyenoord past. Of zijn gebrek aan ervaring bij een topclub een risico met zich meebrengt? Ach, je hebt natuurlijk nooit een garantie dat iets goed gaat, maar wij durven het aan om hem deze kans te geven. Ooit moet toch de eerste keer zijn voor hem, elke toptrainer moet ooit de stap maken naar een topclub. Natuurlijk zal Gertjan hier een aantal dingen meemaken die nieuw voor hem zijn, maar wij zijn er van overtuigd dat hij klaar is voor deze stap."

De stap van Heerenveen naar Feyenoord is volgens Verbeek niet heel groot. "Nationaal gezien is Heerenveen ook een grote club, die steeds ambitieuzer geworden is. Dat brengt ook druk met zich mee. Bovendien denk ik dat druk niet van buitenaf komt, maar uit jezelf. Je legt jezelf de druk op om maximaal te presteren."

Verbeek, die nu in een boerderij in Friesland woont, zal in elk geval wel moeten verhuizen. "Tsja, het is geen doen om elke dag op en neer te karren vanuit Jubbega", lacht hij. "Ik zal dus maar een woning in de Randstad gaan zoeken."

Internet kan 10.000 keer sneller

Internet zou op niet al te lange termijn wel eens 10.000 keer sneller kunnen zijn dan het snelste internet dat nu in gebruik is. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. Wetenschappers die aan de wieg stonden van het huidige internet zijn namelijk bezig met een zeer snelle variant.

Bij het Europese wetenschapscentrum CERN in Genève wordt de laatste hand gelegd aan het supersnelle netwerk. De basis van het idee ligt bij de gigantische deeltjesversneller van CERN. De deeltjesversneller heeft jaarlijks namelijk enorm veel data nodig, wat ongeveer overeenkomt met de data van 56 miljoen cd’tjes. Hierdoor zou het hele internet overbelast kunnen raken en in elkaar klappen. Dat komt omdat het hele internet nu aan elkaar is geknoopt met allerlei apparatuur die niet geschikt is voor hoge datasnelheden en dat veel verbindingen nog via trage kabels verlopen.

Er is daarom koortsachtig gewerkt aan een heel nieuw 'grid' dat in tegensteling tot de huidige apparatuur en kabels, geschikt is om een gigantische stroom data op te vangen. Daarbij maakt men gebruik van optische glasvezelkabels en moderne routingcentra en technologie.

Het hele nieuw netwerk bestaat uit elf centra die over de hele wereld met elkaar verbonden zijn via de nieuwste glasvezeltechnieken. Wanneer dat op termijn wordt uitgebreid, komt het voor iedereen beschikbaar. Met het supersnelle internet zou het volledige oeuvre van de Rolling Stones in amper twee seconden zijn te downloaden.

Zie voor meer info het bronartikel.

Button niet blij met Coulthard

Jenson Button had gisteren niet bepaald een leuke middag tijdens de Grand Prix van Bahrein. Toen hij David Coulthard wilde inhalen, verloor hij zijn voorvleugel en dat leidde het einde van de race in voor de Honda-coureur.

Button begon vanaf de negende startplek en zijn doel was punten. "De start verliep nog goed, want ik kon een aantal plaatsen winnen", aldus de Brit. "Wat er vervolgens in bocht vijf gebeurde weet ik niet precies, maar ik had in ieder geval een lekke band en moest naar de pits. Eigenlijk ruïneerde ik daarmee meteen mijn race. Na de pitstop voelde de auto zeer goed aan, dus ik vond het zeer jammer dat we inmiddels zo ver teruggezakt waren."

In de twintigste ronde werd de Honda vooruit de pitbox ingeduwd. Een rondje daarvoor was er een nieuwe neus gemonteerd na een aanvaring met David Coulthard. De schuldige aan de crash was de Schot volgens de Engelsman."Ik was een seconde per ronde sneller dan Coulthard. Bij het uitkomen van de snelle chicane wist ik bij hem te komen en hij ging aan de kant. Daarna realiseerde hij zich dat ik in de buurt zat en reed hij weer de racelijn op, maar toen was het al te laat. Hij stuurde nog voor de apex in en ik kon mijn auto niet snel genoeg afremmen."

In Australië raakten Massa en Coulthard elkaar en ook toen had de Schot de schijn tegen zich. Dus vroeg men de Honda-coureur Button of zijn Red Bull-collega misschien niet in zijn spiegels keek: "Dat is het probleem. Hij kijkt juist wel in de spiegels. Ik zag een gat toen ik wilde remmen, maar toen sneed hij me en het was te laat."

Acht maanden cel voor dode Belg

Een rechter in Antwerpen heeft een overleden man bij verstek veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf. De man stond terecht voor geweldpleging en verzet tegen de politie. Dat meldde de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws vandaag.

De 21-jarige man kwam begin maart om het leven bij een verkeersongeval, maar daarvan bleek de Belgische rechtbank niet op de hoogte. Een woordvoerder van de rechtbank noemde het ''een spijtig toeval, dat slechts zeer zelden voorkomt''.

Britten blijven Snoop Dogg weren

De Britse overheid wil niet dat rapper Snoop Dogg het land in mag. De visumkwestie van Snoop Dogg, echte naam Calvin Broadus, wordt vandaag besproken in een hoorzitting, meldde de website van de BBC.

Na een opstootje in 2006 op het vliegveld Heathrow in Londen kreeg de rapper geen visum voor Groot-Brittannië. In februari kreeg hij alsnog toestemming nadat hij in beroep was gegaan. Een woordvoerder van de Britse immigratiedienst liet aan de BBC weten dat de dienst teleurgesteld is en daarom tijdens de hoorzitting die beslissing aanvecht.

Snoop Dogg heeft een indrukwekkend strafblad. Hij stond eerder terecht voor onder meer wapen- en drugsbezit en vechtpartijen. Vorig jaar mocht hij Australië niet in wegens zijn lange strafblad.

 

[upd] Vader en dochter krijgen kind

De Australische 61-jarige John Deaves heeft samen met zijn dochter een kind gekregen. Ze beweerden elkaar dertig jaar niet te hebben gezien. Nadat haar ouders waren gescheiden, zag de 39-jarige Jenny Deaves haar vader na lange tijd weer en de vonk sloeg over. Negen maanden geleden werd hun, naar nu blijkt, tweede kind geboren.

In eerste instantie ontkenden beiden de gevoelens voor elkaar. Jenny zag haar vader vooral "als een man, niet als een vader." Vader en inmiddels partner John vond het eerst fout dat hij zich seksueel aangetrokken voelde tot zijn dochter, "maar soms winnen gevoelens het in je leven van het verstand."

Jenny zegt: "We hebben er goed over nagedacht." De geliefden willen graag begrip van de buitenwereld voor hun situatie. Een expert noemt het 'genetic sexual attraction', iets dat vaker voorkomt dat mensen denken. Beiden zijn twee maal schuldig bevonden aan incest, dat resulteerde in beide zwangerschappen. Hun eerste kind is overigens een aantal dagen na de geboorte overleden door hartproblemen.

Update 12:29

De nieuwssite News.com.au schrijft op basis van verklaringen van de ex-vrouw van Deaves, die overigens niet de moeder van Jenny is, dat de twee elkaar vaker hebben gezien. Het is volgens haar onzin dat vader en dochter elkaar dertig jaar niet hebben gezien. Toen Jennifer vijftien was, heeft zij een week gelogeerd bij haar vader en stiefmoeder.

Daarna hebben ze elkaar nog zeker drie keer ontmoet, zoals in 2000 toen zij samen een uitstapje maakten. Na dit tripje zijn Deaves en zijn ex-vrouw gescheiden. "Het was erg moeilijk om onder ogen te komen. Dit zijn van die dingen waar iedereen zich zo kwaad over kan maken.", aldus ex-mevrouw Deaves. John Deaves scheidde overigens van zijn eerste vrouw, nadat hij was veroordeeld voor een gewapende overval.

Alan Wake laat binnenkort eindelijk weer van zich zien

Zo'n 1,5 jaar geleden was iedereen in rep en roer over Alan Wake, maar daarna viel er een lange stilte. Ontwikkelaar Remedy heeft aangekondigd de stilte rond Alan Wake binnenkort doorbroken wordt. Remedy meldt het volgende: "Patience. The media 'blackout' won't continue for too much longer."

We mogen dus binnenkort nieuwe informatie, screenshots of misschien wel een trailer verwachten.




Alan Wake draait om de gelijknamige horrorschrijver. Zijn eerste boek schrijft hij op basis van de vreemde dromen die hij kreeg toen hij zijn verloofde ontmoette. Zodra het boek uitgegeven wordt, is het een enorme bestseller. Dan verdwijnt zijn verloofde. Alan is totaal van de kaart en lijdt aan slapeloosheid. Het precieze verhaal van de game is nog niet bekend.

Rabbae wil in discussie met PVV-stemmers

Het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM) wil in debat gaan met mensen die overwegen op de PVV van Geert Wilders te stemmen. Dat zegt voorzitter Mohammed Rabbae in een interview vandaag in de krant Sp!ts.

Het LBM wil de komende twee jaar naar de wijken gaan waar veel op de partij van Wilders wordt gestemd. ''Met Wilders praten is zinloos. Zijn houding is zo star dat je net zo goed tegen een robot kunt praten. Maar zijn kiezers stemmen vooral op hem omdat ze vanwege een gebrekkige kennis van de islam bang zijn voor moslims'', aldus Rabbae.

In het interview zegt het voormalig kamerlid van GroenLinks dat hij het tijd vindt voor een brede op islamitische leest geschoeide politieke partij in Nederland. ''Een soort islamitische CDA''. Rabbae miste vorige week tijdens het debat over Wilders' film Fitna de inbreng van een parlementariër met een islamitische achtergrond.

De oud-GroenLinks-lijsttrekker deed vorige week namens het LBM nog aangifte tegen Wilders wegens de film Fitna. Hij wil dat de PVV-voorman door het Openbaar Ministerie wordt vervolgd omdat de politicus naar zijn mening met de film oproept tot haat tegen moslims.

Scholier die klasgenoot doodstak in hoger beroep

De 14-jarige jongen die 11 oktober vorig jaar bij het Technisch College in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart zijn 16-jarige klasgenoot Youssef Mokhtari doodstak, gaat in hoger beroep tegen de straf die hij kreeg. Dat meldde vanochtend een medewerkster van Bram Moszkowicz, de advocaat van Hüseyin P.

De rechtbank veroordeelde de scholier 20 maart tot elf maanden cel wegens doodslag.

Moszkowicz pleitte tijdens de rechtszaak tevergeefs voor ontslag van rechtsvervolging van zijn cliënt. Hüseyin zou het slachtoffer zijn geweest van pesterijen en hebben gehandeld uit noodweerexces, een vorm van zelfverdediging. Volgens de raadsman wilde de jongen het mes aanvankelijk alleen laten zien, maar nadat hij op de bewuste dag een klap in zijn gezicht kreeg, gebruikte hij het daadwerkelijk.

Eerste GTA IV review offline gehaald (maar hier te bekijken)

Het is misschien een beetje vroeg, maar de website CGReviews had als eerste een review online staan van GTA IV. Bijna een maand voor de release van de game kon je een uitgebreid verslag lezen over deze zwaar gehypte game. Er was echter een probleempje, de reviewer haalde de 360 versie namelijk omlaag en beweerde in zijn eigen woorden dat de PS3 versie superieur was. Zelf beweert hij dat de review niet van Rockstar offline moest, maar dat hij wilde wachten op de laatste versie. De gespeelde versie betrof namelijk een build waar de bugs nog niet uit waren gewerkt. Gelukkig is er door een aantal bezoekers een kopie gemaakt van de review, zodat hij op een ander adres nog steeds te lezen is.



"Luister knul, flik nog een keer zo'n geintje en ik geef jou framerate problemen..."

Een waarschuwing vooraf: Lees eerst het bericht van de reviewer zelf bovenaan de site. Ga daarna het stuk lezen zonder je er te veel aan vast te houden. Problemen met framerate en laadtijden worden waarschijnlijk nog verholpen in de tussentijd en anders is het verstandig een oordeel af te wachten rond de definitieve versie. Klik hier om de review te lezen.

NIF verliest kort geding tegen Wilders

De Nederlandse Islamitische Federatie (NIF) heeft vanochtend het kort geding tegen Geert Wilders op alle fronten verloren.  De NIF wilde onder meer dat de rechter Wilders zou verbieden de Koran nog langer fascistisch te noemen.

Volgens de rechter zijn de uitlating van de PVV-leider wellicht provocerend, maar zetten ze niet aan tot haat of geweld jegens moslims. Bovendien moet een parlementariër op het scherpst van de snede zijn standpunten kunnen uiten.

De NIF wilde in eerste instantie  een verbod op de toen nog niet vertoonde anti-Koranfilm Fitna. Maar Wilders bracht de film al voor het kort geding in roulatie. Verder eiste ze openbare excuses van Wilders aan de moslimbevolking. Als het aan de Turkse moskeeorganisatie lag moest Wilders op straffe van een dwangsom van 50.000 euro per dag  in twee landelijke dagbladen op de voorpagina een rectificatie plaatsen, waarin hij verklaarde dat zijn uitlatingen over de islam, de Koran en de profeet Mohammed 'onjuist en onnodig grievend' waren. De rectificatie moest eindigen met een spijtbetuiging.

In  de dagvaarding vergeleek de NIF het discrimineren van moslims wat Wilders zou doen, met de situatie van de 'Israëlitische bevolkingsgroep' in de jaren dertig voor de Tweede Wereldoorlog.

Van de Haagse voorzieningenrechter mag de PVV-leider de islam echter bestempelen als een fascistische ideologie. Ook mag hij de Koran blijven omschrijven als de islamitische 'Mein Kampf'.

Ellen DeGeneres machtigste homo

Actrice en talkshowhost Ellen DeGeneres is de machtigste homoseksueel van Amerika. Dat blijkt uit de jaarlijkse lijst van het Amerikaanse homoblad Out. Zij stoot daarmee platenbaas David Geffen, die vorig jaar de lijst aanvoerde, van de eerste plaats.

De 50-jarige lesbienne bereikt dagelijks een miljoenenpubliek met haar veelgeprezen praatprogramma The Ellen DeGeneres Show. Als actrice was zij onder meer te zien in haar eigen komedieserie Ellen en te horen als de vergeetachtige blauwvis Dory in de animatiefilm Finding Nemo.

Mugabe: Bescherm land tegen blanken

President Robert Mugabe van Zimbabwe heeft de zwarte bevolking van zijn land opgeroepen te voorkomen dat de landerijen opnieuw in handen van de voormalige blanke kolonisatoren komen. Mugabe deed zijn oproep tijdens de begrafenis van een oom van zijn vrouw, aldus de maandageditie van de Zimbabwaanse staatskrant The Herald.

In een toespraak stelde Mugabe dat duizenden mensen zijn omgekomen in de strijd voor land. ''We kunnen het ons daarom niet veroorloven in de strijd voor land de aftocht te blazen'', aldus Mugabe.

Zimbabwe werd in 1980 onafhankelijk van Groot-Brittannië. De afgelopen jaren heeft Mugabe op grote schaal landgoederen van blanke boeren genationaliseerd. Jabulani Sibana, een belangrijke medewerker van hem, zei eind vorige week dat onteigende blanke boeren hun land proberen terug te krijgen.

Inval bij polygame sekte Texas gaat door

De Amerikaanse politie is gisteren doorgegaan met het weghalen van mensen bij een polygame sekte in het westen van de staat Texas. Zaterdag waren al 183 kinderen en jonge vrouwen weggehaald. Gisteravond stond de teller op 219, van wie 159 kinderen en zestig volwassenen.

De autoriteiten doen onderzoek naar lichamelijk en seksueel misbruik. Op het grondgebied van 1900 hectare wonen volgelingen van de eerder veroordeelde sekteleider Warren Jeffs. De 51-jarige leider van een afscheiding van de Mormoonse kerk propageerde polygamie. De 'afstammeling van Jezus' is in november veroordeeld tot een celstraf van tien jaar wegens betrokkenheid bij verkrachting. De zelfuitgeroepen profeet dwong een 14-jarig schoolmeisje te trouwen met haar 19-jarige neef.

Bussen brachten de meisjes en jonge vrouwen afgelopen weekeinde naar geïmproviseerde onderkomens in kerken en overheidsgebouwen. De politie deed donderdag de eerste inval nadat ze een klacht had binnengekregen over een 50-jarige man die was getrouwd met een 16-jarig meisje en haar zwanger had gemaakt.

Op het grondgebied nabij Eldorado woonden vierhonderd volgelingen, die volgens de autoriteiten goed meewerken met de politie. Agenten hebben wegversperringen opgeworpen om pottenkijkers tegen te houden.

Jeffs' sekte is voortgekomen uit de religieuze groepering de Mormonen die eind 19e eeuw onder druk van Washington polygamie afschafte. Dat leidde plaatselijk tot afsplitsingen. De belangrijkste Mormoonse kerk is de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen die sektes als die van Jeffs niet erkent.

D66 wil onderzoek gespreksverslagen Fitna

De Tweede Kamer zou zelf onderzoek moeten doen naar de controverse tussen het kabinet en PVV-leider Geert Wilders over de gespreksverslagen die zijn gemaakt over de komst van de anti-Koranfilm Fitna.

D66-leider Alexander Pechtold bepleitte dat vanochtend in het tv-programma Goedemorgen Nederland.

Vorige week openbaarde het kabinet gespreksverslagen waaruit bleek dat Wilders van plan was aan het einde van Fitna de Koran te verscheuren en te verbranden. De PVV-leider betitelt de verslagen als leugens.

Net als de VVD vindt D66 het slecht voor het aanzien van de politiek dat het kabinet en een parlementariër zo tegenover elkaar staan. Verder maken zij zich zorgen over opiniepeilingen waaruit naar voren komt dat een deel van de bevolking het kabinet niet gelooft.

VVD-leider Mark Rutte heeft vorige week alle fractievoorzitters gevraagd of ze hem willen steunen bij het vragen naar een feitenrelaas of onderzoek naar wat er precies in alle gesprekken tussen het kabinet en Wilders is gebeurd. Rutte kreeg onvoldoende steun, namelijk alleen van GroenLinks en D66 en heeft volgens zijn woordvoerder daarom zijn initiatief niet doorgezet.

Veel zinvol zinloos geweld in screenshots Fallout 3

In een post-apokalyptische wereld is het niet fijn vertoeven. Als je niet opgesloten zit in een bunker om je te beschermen tegen de straling, dan loop je wel buiten tussen gemuteerde freaks op zoek naar van alles en nog wat. Omdat deze malloten er niet alleen vreemd uit zien, maar ook nog eens een flink aggressie-probleem hebben, is het niet onverstandig om met een wapen op pad te gaan en het liefst dan nog een wapen van het type "dit gaat heel erg au doen", zoals onderstaande screens bewijzen.








Geert Hoes geeft biseksualiteit toe

Geert Hoes snapt niet dat zijn biseksualiteit groot nieuws is. "Het is 2008!", zegt hij maandag in De Telegraaf. "Het moet toch eigenlijk niet uitmaken?"  Donderdag verklapte Gerard Joling in een interview dat de 25-jarige presentator ook op mannen valt. Joling bekende dat hij regelmatig gaat stappen met de voormalige GTST-acteur en dan ook wel eens met hem zoent.

"Gerard heeft geen woord gelogen, we hebben inderdaad gezoend", beaamt Hoes. "En het klopt dat ik wel eens bij hem ben blijven slapen. Wat we toen allemaal deden, vind ik niet iets om met de buitenwereld te bespreken."

Hoes is niet in een hokje te plaatsen, zo zegt hij zelf. "Ik vind het belangrijker om te kijken naar de persoonlijkheid van iemand en niet naar de sekse." Het is niet zo dat hij er nu pas achter komt dat hij op zowel vrouwen als mannen valt. "Ik heb altijd biseksuele gevoelens gehad", vertelt hij. "'Uit de kast komen' vind ik dan ook een term die niet van toepassing is."

In november liep de relatie van Geert met Manuela, de moeder van zijn 3-jarige zoon Robijn, op de klippen. "Met Manuela heb ik nog altijd een goede verstandhouding en ook Robijn zie ik geregeld", zegt de presentator.

Hoes probeert zijn zoon dezelfde geborgenheid te bieden die hij zelf thuis ook kreeg. "Ik heb een vrije opvoeding gehad, waarin het niet raar werd gevonden dat het karakter van iemand doorslaggevend is voor de relatie die je met iemand hebt. Ik hoop dat ik dat Robijn ook kan meegeven. Het gaat er per slot van rekening om dat je gelukkig wordt."

Bouw constructie 'Anne Frankboom' gaat van start

De bouw van de bokconstructie die de 'Anne Frankboom' in Amsterdam gaat ondersteunen, is maandagochtend begonnen. Dat meldde Arnold Heertje, bestuurslid van de stichting Support Anne Frank Tree en emeritus hoogleraar economie.

De constructie moet ervoor zorgen dat de zieke kastanjeboom nog vijf tot vijftien jaar kan blijven staan.

Volgens Heertje zijn de werkzaamheden ruim voor mei klaar. Dan komt de 31 ton zware boom in de bloei te staan, waardoor de kans op stambreuk toeneemt. Woensdagavond geeft Support Anne Frank Tree een persconferentie over de voortgang van de bouw.

De financiering van de 50.000 euro kostende constructie is inmiddels rond, aldus Heertje. Burgers en bedrijven hebben de afgelopen maanden geld gestort. De firma's die de ondersteuning bouwen, doen dat bovendien gratis of tegen een lagere prijs dan normaal.

Support Anne Frank Tree is nog bezig met het werven van de benodigde 20.000 euro voor eenmalige werkzaamheden aan de kruin van de boom, waarop Anne Frank vanuit het Achterhuis uitkeek. Ook is nog geld nodig voor het onderhoud, dat jaarlijks 10.000 euro kost. De stichting nam de zorg voor de kastanje in de tuin van Keizergracht 188 in februari over van de gemeente.

Het stadsdeel Amsterdam-Centrum en de Anne Frank Stichting wilden de boom vorig jaar laten kappen omdat die is aangetast door de agressieve dikrandtonderzwam. De Bomenstichting en een aantal omwonenden staken hier een stokje voor door naar de rechter te stappen. Die oordeelde dat de tegenstanders van de kap eerst met plannen mochten komen om de kastanje te redden, wat er toe leidde dat hij nog enkele jaren mag blijven staan.


BOOM

Verbeek nieuwe trainer van Feyenoord

Feyenoord heeft een opvolger gevonden voor Bert van Marwijk. SC Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek zal definitief vanaf het komende seizoen actief zijn in Rotterdam. De perspresentatie zal vanochtend om 11.00 uur plaatsvinden.

"Feyenoord is een mooie club. Ik ben niet een trainer, die bij elke club past, maar bij Feyenoord wel. De cultuur spreekt me enorm aan", aldus Verbeek. Dat hij zijn boerderij in Friesland zal moeten verlaten is volgens Verbeek geen probleem. "Ik had al besloten, dat ik bij iedere baan met een reistijd langer dan een uur zou verhuizen. Het is mijn bedoeling om er helemaal in te duiken en dan moet je niet te ver weg wonen. De boerderij houd ik aan als buitenverblijf in Friesland."

Op dit moment is Verbeek met SC Heerenveen de grote concurrent van Feyenoord. "Tot 1 juli word ik nog vorstelijk betaald door Heerenveen en doe ik alles voor die club."

Gertjan Verbeek
Verbeek wordt om 11.00 uur gepresenteerd in Rotterdam

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!

Film over aanslagen Londen in de maak

De Amerikaanse regisseur Jag Mudhra maakt een film over de terroristische aanslagen die Londen op 7 juli 2005 troffen. Dat meldt de filmwebsite IMDB.

Het verhaal van de thriller Shoot on Sight is geïnspireerd op de gebeurtenissen rond Jean Charles de Menezes, een Braziliaan die ruim twee weken later per ongeluk door de politie werd gedood.

De productie zou in mei op het Filmfestival van Cannes in première moeten gaan. De film stelt dat de onderzoekers van Scotland Yard na de aanslagen op 7/7 te gemakkelijk naar de moslimgemeenschap wezen. Ter voorbereiding praatte de regisseur met diverse rechercheurs van de Londense politie.

Tandenpoetsen - the game

Er zijn een heleboel dingen die leuk zijn om te doen, maar daar hoort tandenpoetsen niet bij. Dat moet veranderen, dachten Taiwanese wetenschappers.

Zij hebben nu daarom een ingenieus spel bedacht om het tandenpoetsen een leuke bezigheid voor kinderen te maken. Het spel maakt gebruik van een blokje met een paar LEDs voor op je tandenborstel, een webcam en een beeldscherm. Op het beeldscherm worden de tanden met viezigheid getoond. De webcam registreert dan waar je je tandenborstel stopt en zo kan je de digitale viezigheid weg werken. In de war? Bekijk het filmpje en het wordt wat duidelijker.

Of het ooit op de markt komt is niet bekend. Een studie leverde wel op dat kinderen die dit spel gebruikte twee keer zo goed poetsten.

Steeds vaker tweede taal op basisschool

Op steeds meer basisscholen wordt vanaf het eerste leerjaar les gegeven in een vreemde taal en dat aantal groeit snel. Het Nederlands Dagblad trekt deze conclusie op basis van cijfers van het Europees Platform. Werd er in 2003 nog op 35 scholen in een tweede taal les gegeven, dit jaar is dat aantal gegroeid naar 121 basisscholen.

De meeste scholen kiezen Engels als tweede taal. Met name in Limburg wordt ook in het Frans of Duits onderwezen. Dit jaar wordt voor het eerst een lesmethode in het Engels uitgegeven door Uitgeverij Groen Educatief. De basisscholen beginnen al zo vroeg met het aanleren van een tweede taal, omdat gebleken is dat kinderen onder de zeven jaar het makkelijkst een vreemde taal kunnen leren. De basisscholen die Engels geven doen dit gemiddeld een uur per week bijvoorbeeld doormiddel van kringgesprekken, een lied of een verhaal.

 

Jeugdzorg gedoogt seks minderjarigen

Uit angst voor het weglopen van meisjes worden seksuele relaties tussen minderjarige meisjes en meerderjarige jongens gedoogd door Bureau Jeugdzorg. Het betreft hier meisjes die geplaatst zijn in een pleeggezin. De ouders van het meisje hoeven het niet met de relatie eens te zijn.

Bureau Jeugdzorg zegt dat de gedoging "bij hoge uitzondering" en "noodgedwongen" is uit angst voor weglopers. Voorwaarde die gesteld wordt, is dat meisjes gecontroleerd anticonceptiepillen slikken of een prikpil bij de huisarts moeten halen. Directeur Cees Wierda van Bureau Jeugdzorg Drenthe: "Indien we dan niet gezorgd hebben dat ze tenminste anticonceptie gebruikt, is de kans levensgroot dat een cliënt zwanger wordt. Niet zelden geven meisjes aan dat ze zwanger worden als oplossing van hun problemen zien." Geert Bouwman, directeur van Jeugdzorg Flevoland, legt uit dat het altijd een individuele afweging is: "Een relatie tussen een 15- en 21-jarige wordt niet per se verboden. Het meisje van 15 jaar kan volwassen zijn voor haar leeftijd."

 

Motorstorm déjà vu in Baja trailer

Baja is de nieuwe franchise van de makers van de MX vs ATV-reeks. Na de eerste details en de eerste screenshots is nu de eerste trailer uitgekomen. De rauwe stem en het landschap deed ons vooral erg denken aan die andere racer, Motorstorm. Bekijk de trailer hieronder.


In Baja kun je met Trophy Trucks, Buggies en 4x4's offroad racen. Er zijn circuit races, 'master hill climbs' en rally races. Baja combineert realistische eigenschappen met een arcade stijl. Dit alles doe je in een vrije wereld vol met bergen en dalen.

Lelijk oud rotwijf uit Pasadena

Een tijdje geleden hoorde ik de Beach Boys op de radio. Het was de live-versie van het Jan & Dean-nummer “Little old lady from Pasadena” en ik was op slag verliefd. Ik had natuurlijk heel vaak de Beach Boys gehoord in kroegen, Top 2000 en als integraal onderdeel van mijn mp3'tjes-lijst, maar er verder nooit zo bij stilgestaan. Ik zocht het album waar de concertvertolking van het liedje op stond. Het heette Beach Boys (in) Concert en was in feite een langer concert dat was verknipt om het op album te persen. Het album zat gezipt in een torrent met nog een stuk of dertig andere albums van de Beach Boys danwel afzonderlijke bandleden, en na een uurtje of wat had ik het binnen.

Cardiff City bereikt FA Cup-finale

Cardiff City treft Portsmouth in de finale van de FA Cup. Beide ploegen scoorden eenmaal tegen hun tegenstanders in de halve finales, respectievelijk Barnsley en West Bromwich Albion.

Het Wembley Stadium was twee dagen na elkaar het strijdtoneel voor de FA Cup. Zaterdag was het Portsmouth dat aan het langste eind trok tegen West Bromwich Albion. Het duel was niet halve finale-waardig, maar er moest toch een winnaar komen. Er zou slechts één treffer vallen, ondanks een hoop halfbakken kansen. Nwanwko Kanu maakte tien minuten na rust de enige goal.

Een dag later nam het Cardiff City van Glenn Loovens en Jerrel Hasselbaink het op tegen reuzendoder Barnsley FC. De Welshe ploeg nam al snel de leiding door een mooie volley van Joe Ledley. Barnsley kwam er in de tweede helft pas aan te pas, maar kon het net niet vinden. Cardiff vergat het af te maken, waardoor het spannend bleef. De beste kans van de wedstrijd werd echter in het zijnet gewerkt door Kayode Odejayi, waardoor Cardiff op 17 mei wederom naar Wembley mag.

Steeds meer mensen kopen auto via internet

Steeds meer mensen kopen een gebruikte auto bij een particulier. In 2006 schaften 760.000 mensen een auto aan via Marktplaats.nl. Vorig jaar waren dat er 840.000. Dat is een stijging van ruim 10 procent. Dit meldde RTL Nieuws vanavond.

Veel mensen nemen het op de koop toe dat ze geen Bovag-garantie krijgen als ze bij een particulier kopen. Van de autokopers van 55 jaar en ouder wil 90 procent een occasion met garantie. Maar bij mensen van ongeveer 30 jaar is dat nog maar 65 procent.

Een woordvoerder van de Bovag zei dat deze organisatie met de gedachte speelt om via een grote reclamecampagne te wijzen op de risico's van het kopen van een auto zonder deze garantie.

 

Online een auto aanschaffen wordt net zo gewoon als een dvd-box kopen?

Seks drijft goklust mannen op

Waarom nemen mannen soms grote financiële risico's? Het antwoord wordt gegeven door een onderzoek van de Stanford University: seks! Het blijkt dat goklust en seks dezelfde delen van de hersenen prikkelen.

Vijftien jonge heteroseksuele mannen werden door de universiteit aan een test onderworpen. Eerst kregen ze foto's te zien, vervolgens speelden ze een casinospel. Na het zien van erotische foto's bleken de mannen eerder bereid tot het wagen van een gokje dan wanneer hen neutrale of angstaanjagende foto's werd voorgehouden.

Het onderzoek richtte zich op de nucleus accumbens, een gebied in de hersenen dat ook wel het "pleziercentrum" wordt genoemd. Het speelt een rol bij onder andere emoties, verslavingen en seks. Volgens de onderzoekers hoeft de trigger voor het nemen van financiële risico's dan ook niet per se seks te zijn; ook chocola of mooie muziek kunnen aanzetten tot gokken.

Hoewel vrouwelijke reacties hierop niet onderzocht werden, zou seksuele opwinding ook bij hen goklust aan kunnen wakkeren. De kieskeurigheid van de vrouw is de reden dat dit nog niet is onderzocht: volgens de wetenschappers zou het te moeilijk zijn foto's te vinden waar elke heteroseksuele vrouw warm van wordt.

Zelfmoordaanslag in Sri Lanka: 14 doden

 

Bij een openingsceremonie van een marathon in Sri Lanka zijn vandaag veertien mensen gedood en 90 anderen gewond geraakt bij een zelfmoordaanslag. Deze tragedie vond plaats in Weliweriya, vlakbij de hoofdstad Colombo.

De ontploffing gebeurde op het moment dat de minister van verkeer van de huidige Sri Lankaanse regering met de vlag zwaaide om de marathon te starten. “Er klonk een zware explosie en ik zag toen een vuurbal”, zei een journalist op het plaats delict. Onder de dodelijke slachtoffers bevonden zich enkele sportsmannen en een bekende politicus.

President Mahinda Rajapaksa veroordeelde de aanval en noemde het een barbaarse daad en zwoor om het geweld in te dammen door de druk in de oorlog met de rebellen op te voeren. De verdachten zijn volgens de autoriteiten van Sri Lanka namelijk de Tamil Tijgers, de rebellengroep die voor de onafhankelijkheid van de Tamils hebben gevochten. De rebellen worden ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor meer dan 240 zelfmoordaanslagen in de afgelopen decennia. De verantwoordelijkheid voor deze aanslag is vooralsnog niet opgeëist.

CD: Jackson Browne - Acoustic Vol. 2

Dat Jackson Browne (1948) tot de popklassiekers behoort. bewijzen zijn eerdere cd's. Aan het toch al indrukwekkende ouevre van deze Amerikaanse singer-songwriter kan nu weer een nieuw album worden toegevoegd: Acoustic Vol. 2. Zoals de naam al doet vermoeden is het de opvolger van Vol. 1, dat al met Grammy-nominaties werd bekroond. Of dit vervolg ook voor een Grammy in aanmerking komt zal de tijd leren. Vooralsnog ligt er gewoon een heel degelijke en lekkere laid back cd die het verdient om beluisterd te worden.

Boek: Merel van Groningen - Misleid

Van tijd tot tijd hoor je in de media ineens weer over de zogenaamde loverboys. Deze verhalen zijn altijd schokkend en indrukwekkend. Als ouder hoop je dat je kind dit nooit zal overkomen. Toch zijn er jaarlijks vele meisjes die het slachtoffer worden van deze sluwe gozers die zich als de ideale man voordoen. Merel van Groningen (pseudoniem) besloot haar verhaal in een boek op te tekenen, in de hoop er anderen mee te kunnen helpen en ze te kunnen waarschuwen voor de gevaren en gevolgen van loverboypraktijken. Het resultaat ligt nu in de winkels onder de naam Misleid.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.