[NBA] Seattle wint van Denver na verlenging

Ermin (TheClown1)
Kevin Durant, de rookie van Sonics, is uitgegroeid tot een vaste waarde bij het team uit Seattle. De guard scoorde 37 punten in de 151-147 overwinning op de Denver Nuggets.

Er wordt van NBA-rookies gezegd dat ze niet onder druk kunnen presteren. Daar is ervaring voor nodig, wordt door de grote coaches beweerd. Durant bewees dat zelfs rookies helden kunnen zijn op de belangrijke momenten. Met nog een paar seconden op de klok scoorde hij om er een verlenging uit te slepen om vervolgens in de eerste verlenging twee vrije worpen te raken om nóg een verlenging er uit te halen. De rookie scoorde niet alleen 37 punten maar gaf ook nog eens negen assists en pakte acht rebounds. Een andere rookie die een topavond had, was de center Jeff Green. Hij scoorde 35 punten in 49 minuten speeltijd.

De Nuggets delen op dit moment de achtste plaats in de Western Conference met de Golden State Warriors. Allen Iverson, die 26 punten scoorde, was teleurgesteld in zichzelf. Na afloop zei hij dat het team beter onder druk moet presteren. Nu ze eindelijk een kans hadden om weg te lopen bij de Warriors moet beter gespeeld worden, zeker gezien de ervaring van de ploeg. Carmelo Anthony wilde niet voor de camera verschijnen en verliet het veld met een teleurgestelde blik. Anthony was topscorer in de wedstrijd met 38 punten.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Seattle SonicsDenver Nuggets151-147
Sacramento KingsLos Angeles Lakers92-114
Los Angeles ClippersHouston Rockets79-105
Miami HeatDetroit Pistons75-91
Dallas Mavericks Phoenix Suns105-98
New York KnicksOrlando Magic100-90
Indiana PacersMilwaukee Bucks105-97
San Antonio SpursPortland Trailblazers72-65
Minnesota TimberwolvesMemphis Grizzlies101-113
New Orleans HornetsGolden State Warriors108-96