Vader en dochter krijgen kind

De Australische 61-jarige John Deaves heeft samen met zijn dochter een kind gekregen. Ze beweerden elkaar dertig jaar niet te hebben gezien. Nadat haar ouders waren gescheiden, zag de 39-jarige Jenny Deaves haar vader na lange tijd weer en de vonk sloeg over. Negen maanden geleden werd hun, naar nu blijkt, tweede kind geboren.

In eerste instantie ontkenden beiden de gevoelens voor elkaar. Jenny zag haar vader vooral "als een man, niet als een vader." Vader en inmiddels partner John vond het eerst fout dat hij zich seksueel aangetrokken voelde tot zijn dochter, "maar soms winnen gevoelens het in je leven van het verstand."

Jenny zegt: "We hebben er goed over nagedacht." De geliefden willen graag begrip van de buitenwereld voor hun situatie. Een expert noemt het 'genetic sexual attraction', iets dat vaker voorkomt dat mensen denken. Beiden zijn twee maal schuldig bevonden aan incest, dat resulteerde in beide zwangerschappen. Hun eerste kind is overigens een aantal dagen na de geboorte overleden door hartproblemen.

Update 12:29

De nieuwssite News.com.au schrijft op basis van verklaringen van de ex-vrouw van Deaves, die overigens niet de moeder van Jenny is, dat de twee elkaar vaker hebben gezien. Het is volgens haar onzin dat vader en dochter elkaar dertig jaar niet hebben gezien. Toen Jennifer vijftien was, heeft zij een week gelogeerd bij haar vader en stiefmoeder.

Daarna hebben ze elkaar nog zeker drie keer ontmoet, zoals in 2000 toen zij samen een uitstapje maakten. Na dit tripje zijn Deaves en zijn ex-vrouw gescheiden. "Het was erg moeilijk om onder ogen te komen. Dit zijn van die dingen waar iedereen zich zo kwaad over kan maken.", aldus ex-mevrouw Deaves. John Deaves scheidde overigens van zijn eerste vrouw, nadat hij was veroordeeld voor een gewapende overval.