Alonso ontkent brake test

Tijdens de GP van Bahrein van afgelopen weekend, klapte McLaren-coureur Lewis Hamilton achterop de Renault van Fernando Alonso. De Spanjaard ontkende een brake test te hebben uitgevoerd op zijn ex-teamgenoot.

Lewis Hamilton had een uiterst beroerde start van de wedstrijd en viel snel een aantal plaatsen terug. Om de schade zo snel mogelijk goed te maken, vocht Hamilton zich een weg terug naar voren. In de tweede ronde raakte hij echter vol de achterkant van de bolide van Alonso en verloor op deze manier zijn voorvleugel. Dit resulteerde in een extra vroege en langere pitstop waardoor de Brit nog meer terugviel in het veld.

Door de slechte verstandhouding tussen de coureurs vorig seizoen, toen beiden nog uitkwamen voor het team van McLaren, beweerden boze tongen dat er opzet in het spel was. Alonso zou een brake test hebben uitgevoerd op zijn rivaal. Alonso doet dit af als onzin en reageerde hier als volgt op: "Ik hoorde het gerucht van Pat Symonds en hij heeft verschillende datagegevens uitgeprint om aan iedereen te laten zien dat het niet juist is. Het is klinkklare onzin, maar wat kan ik eraan doen? Ik denk dat we te dicht bij elkaar reden en misschien had hij niet door dat we zo dicht bij elkaar zaten. Hij knalde bovenop mijn achtervleugel. Ik weet dat je de eerste ronden, als je achtste of negende rijdt, makkelijk teveel plaatsen te snel probeert goed te maken."

Pat Symonds, hoofdingenieur van Renault, kwam met bewijzen dat Alonso gewoon vol op het gas ging tijdens het incident: "Fernando kwam de bocht uit en accelereerde het rechte stuk op. Hij reed in de vijfde versnelling, met 227 kilometer per uur, volgas en heeft het rempedaal niet aangeraakt of wat dan ook. En op de data kan je de impact zien. Hij werd van achteren geraakt. Van onze kant is het enige dat ik kan zeggen, is dat Fernando geen schuld heeft, wat volgens een aantal geruchten wel het geval is. Maar het incident geeft wel aan dat wij niet zo sterk zijn bij het opkomen van de rechte stukken; we komen wat tractie tekort, alsmede motorsnelheid en koppel."