Van O. wil verbod uitzending Peter R. de Vries

Paul van O., veroordeeld wegens doodslag op zijn echtgenote Angelique van Leijenhorst, eist een verbod op een uitzending van het tv-programma van Peter R. de Vries. Hierin speelt hij een onbedoelde hoofdrol.

Van O. wordt in de uitzending verrast door De Vries en een cameraploeg, terwijl hij via internet op zoek is naar een nieuwe relatie.

Van O. zit in de laatste fase van zijn straf. Hij bereidt zich via een speciaal programma van justitie voor op zijn terugkeer in de maatschappij, zegt zijn advocaat Maurice Veldman, en kan zich gedeeltelijk weer in de buitenwereld begeven. De redactie van het programma van De Vries ontdekte dat van O. zich had aangemeld bij een relatiesite. Een van De Vries' redactrices legde onder een andere identiteit ('Anna') contact met Van O. en maakte een afspraak met hem.

Van O. werd na diverse rechtszaken veroordeeld tot bijna 12 jaar cel wegens de doodslag op zijn vrouw, met wie hij in scheiding lag. Hij bleef echter altijd ontkennen iets met de verdwijning van zijn vrouw te maken te hebben. Het was dan ook een veroordeling zonder dat er een lijk was aangetroffen. Pas later wees hij het lijk aan, om zo in aanmerking te komen voor strafvermindering.

Peter R. de Vries heeft Van O. altijd op de huid gezeten.  Zie ook zijn dossier over deze zaak.