Rabbae wil in discussie met PVV-stemmers

Het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM) wil in debat gaan met mensen die overwegen op de PVV van Geert Wilders te stemmen. Dat zegt voorzitter Mohammed Rabbae in een interview vandaag in de krant Sp!ts.

Het LBM wil de komende twee jaar naar de wijken gaan waar veel op de partij van Wilders wordt gestemd. ''Met Wilders praten is zinloos. Zijn houding is zo star dat je net zo goed tegen een robot kunt praten. Maar zijn kiezers stemmen vooral op hem omdat ze vanwege een gebrekkige kennis van de islam bang zijn voor moslims'', aldus Rabbae.

In het interview zegt het voormalig kamerlid van GroenLinks dat hij het tijd vindt voor een brede op islamitische leest geschoeide politieke partij in Nederland. ''Een soort islamitische CDA''. Rabbae miste vorige week tijdens het debat over Wilders' film Fitna de inbreng van een parlementariër met een islamitische achtergrond.

De oud-GroenLinks-lijsttrekker deed vorige week namens het LBM nog aangifte tegen Wilders wegens de film Fitna. Hij wil dat de PVV-voorman door het Openbaar Ministerie wordt vervolgd omdat de politicus naar zijn mening met de film oproept tot haat tegen moslims.