FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 3 april 2008

Naomi Campbell gearresteerd op vliegveld

Het Britse supermodel Naomi Campbell is donderdagmiddag op het Londense vliegveld Heathrow gearresteerd, meldden Britse media.

Het model is opgepakt omdat ze een agent heeft beledigd. Ook zou ze naar de agent gespuugd hebben. Campbell stond op het punt om naar Los Angeles te vliegen met British Airways.

Campbell staat bekend om haar agressieve uitspattingen. Zo volgde ze al eens een cursus zelfbeheersing en moest ze enkele keren voorkomen in de rechtbank.

Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (3/4)

In de UEFA Cup werden vandaag de eerste wedstrijden van de kwartfinale gespeeld. PSV zette in Florence een goede prestatie neer door met 1-1 gelijk te spelen tegen Fiorentina.

Zenit St. Petersburg heeft een uitstekend resultaat geboekt tegen Bayer Leverkusen. Het werd 1-4 in Duitsland. De ploeg van Dick Advocaat opende bijzonder aggressief in de BayArena, en dat leidde na twintig minuten tot de eerste goal. Tranquillo Barnetta leverde in op het middenveld, Andriy Arshavin nam over, spurtte richting goal en rondde het geweldig af. Na een half uur werd het gelijk. Theofanis Gekas maakte een uitstekende actie en zijn voorzet bereikte aanvoerder Bernd Schneider. De Duitser zag zijn inzet van de lijn gehaald, maar in de rebound vond Stefan Kiessling alsnog het net: 1-1. Na rust was Leverkusen beter, maar een snelle counter bracht de Russen opnieuw de voorsprong. Arshavin vond teamgenoot Pavel Pogbrenyak helemaal vrij voor de goal. Advocaat, die geschorst was en op de tribune zat, zag zijn elftal vervolgens gehakt maken van de Duitsers. Allereerst loste Aleksandr Anyukov een prachtig schot die Rene Adler passeerde, en twee minuten later was Igor Denisov het eindstation van een prachtige counter.

Bayer 04 Leverkusen (GER) - FC Zenit St. Petersburg (RUS) 1-4
20' Andrei Arshavin 0-1
33' Stefan Kiessling 1-1
52' Pavel Pogrebnyak 1-2
61' Aleksandr Anyukov 1-3
64' Igor Denisov 1-4

Arbiter: Olegário Benquerença (POR)
Stadion: BayArena, Leverkusen
Gele kaart: Tranquillo Barnetta, Manuel Friedrich (Leverkusen), Ivica Krizanac (Zenit)

Opstellingen:

Bayer 04 Leverkusen: Adler; Castro, Friedrich, Haggui, Gresko (Sarpei/66); Schneider (Barbarez/62), Vidal (Sinkiewicz/74), Rolfes, Barnetta; Kiessling, Gekas.

FC Zenit St. Petersburg: Malafeev; Anyukov, Shirokov, Krizanac, Sirl; Denisov, Tymoschuk, Zyrianov; Arshavin, Pogrebnyak, Fayzulin.


Klik hier voor een verslag van de wedstrijd tussen Fiorentina en PSV.

ACF Fiorentina (ITA) - PSV Eindhoven (NED) 1-1
56' Adrian Mutu 1-0
63' Danny Koevermans 1-1

Arbiter: Laurent Duhamel (FRA)
Stadion: Artemio Franchi, Florence
Gele kaart: Marco Donadel (Fiorentina), Jefferson Farfán (PSV)

Opstellingen:

ACF Fiorentina: Frey; Jorgensen, Gamberini, Ujfalusi, Gobbi; Kuzmanovic (Donadel/67), Liverani (Vieri/76), Montolivo; Santana (Osvaldo/90+3), Pazzini, Mutu.

PSV Eindhoven: Gomes (Roorda/59); Kromkamp, Marcellis, Salcido, Rajkovic; Méndez, Simons, Afellay, Culina; Farfán (Väyrynen/90+6), Koevermans (Lazovic/64).


Getafe heeft in München een zwaarbevochten gelijkspel uit het vuur gesleept tegen Bayern. Bayern begon het duel ijzersterk, maar het duurde even voordat de eerste goal viel. Na een klein half uur kwam deze toch. Een hoekschop van Bastian Schweinsteiger bereikte Luca Toni, en de Italiaanse spits kon totaal ongehinderd binnenkoppen. In de tweede helft werd Getafe wat beter, maar de beste kansen kwamen voor Bayern uit enkele snelle counters. De mogelijkheden werden echter verprutst door Toni en Franck Ribéry. In de slotfase kregen de Spanjaarden uiteindelijk loon naar werken. Juan Albín hield de bal goed binnen en zijn voorzet werd weggekopt, alleen maar om op de borst van invaller Cosmin Contra te belanden. De Roemeen zorgde vervolgens met een bekeken stiftballetje voor de gelijkmaker en daarmee de belangrijke uitgoal.

FC Bayern München (GER) - Getafe CF (ESP) 1-1
26' Luca Toni 1-0
90' Contra 1-1

Arbiter: Howard Webb (ENG)
Stadion: Allianz Arena, München
Gele kaart: Luca Toni (Bayern), Mario, Manuel Tena, Esteban Granero, Rubén de la Red (Getafe)

Opstellingen:

FC Bayern München: Kahn; Lahm, Lúcio, Demichelis, Jansen (Lell/80); Schweinsteiger, Van Bommel (Ottl/86), Zé Roberto, Ribéry; Podolski, Toni (Klose/80).

Getafe CF: Ustari; Cortés, Mario, Tena, Signorino; Pablo Hernández, De la Red, Casquero (Celestini/73), Granero (Contra/78); Albín, Uche (Manu Del Moral/68).


Het duel tussen Rangers en Sporting is geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel. Beide ploegen hadden de mogelijkheden om de score te openen, maar de keepers McGregor en Rui Patrício wisten te voorkomen dat de bal in het doel belandde. De Portugezen hadden het beste van het spel, de Rangers konden verdedigend echter voldoende weerstand bieden en zo proberen in Lissabon alsnog een stap richting de halve finale te zetten.

Rangers FC (SCO) - Sporting Clube de Portugal (POR) 0-0

Arbiter: Iouri Baskakov (RUS)
Stadion: Ibrox, Glasgow
Gele kaart: Barry Ferguson, David Weir (Rangers), Marat Izmailov, Grimi, Liedson (Sporting)

Opstellingen:

Rangers FC: McGregor; Broadfoot, Cuéllar, Weir, Papac; Hemdani; Davis, Ferguson, Thomson, McCulloch; Darcheville (Novo/72).

Sporting Clube de Portugal: Rui Patrício; Abel, Tonel, Polga, Grimi; João Moutinho, Miguel Veloso, Izmailov (Pereirinha/70), Romagnoli; Liedson, Vukcevic (Djaló/76).

 

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!Voetbalmanager

Voetbal: PSV speelt gelijk tegen Fiorentina

PSV heeft de heenwedstrijd in de kwartfinale UEFA-cup gelijkgespeeld. Tegen Fiorentina werd het 1-1. PSV begon met Lazovic en Dzsudzsak op de bank. De geblesseerde Alcides werd vervangen door Slobodan Rajkovic, die de voorkeur kreeg boven Mike Zonneveld.

De eerste grote kans was voor PSV, en kopbal van Koevermans werd gered keeper Frey. Fiorentina liet in de beginfase PSV het spel maken, maar de Einhovenaren wisten weinig te doen met het gekregen overwicht. Fiorentina loerde op de counter, maar met name Mutu deed hier weinig mee. Fiorentina nam naarmate de eerste helft vorderde meer het initiatief, wat onder meer leidde tot een overtreding van Marcellis. Gelukkig voor de verdediger kreeg hij geen geel, wat dat zou een schorsing voor de return betekenen. De daarop volgende vrije trap belandde in de muur.

Na een half uur spelen was er een grote kans voor Ujfalusi, een schot van net buiten de zestien meter, maar zoals al vaker dit seizoen was er Gomes met een goede redding. Een paar minuten daarna was er een kans voor Pancini, maar hij miste net de bal voor het doel na een goede voorzet. De druk van Fiorentina hield de rest van de eerste helft aan, maar tot grote kansen leidde dit verder niet meer.

Bij het begin van de tweede helft leek Fiorentina het sterkst te beginnen. Uit een kansje kreeg het een corner. Direct na de genomen hoekschop kwam PSV er snel uit met Afellay. Zijn schot werd echter gekeerd door Frey. PSV bleef gevaarlijk, Koevermans miste op een haar na een voorzet die uiteindelijk voorlangs ging. Na zwak ingrijpen door Salcido en Gomes kon Mutu met de bal beide passeren en de bal in het doel werken. Nog geen minuut later raakte Gomes geblesseerd bij een uittrap. Hij moest vervangen worden door Bas Roorda. PSV liet zich hierdoor niet afleiden en na een mooie pass van Afellay scoorde Koevermans de 1-1.

In het vervolg van de tweede helft bleef de wedstrijd aanvankelijk in evenwicht, geen van beide ploegen wist grote kansen te creeeren. Nadat Christian Vieri voor Fiorentina in het veld was gekomen werden de Italianen gevaarlijker, maar gescoord werd er niet meer. In de blessuretijd kreeg Farfán nog geel na een lichte overtreding. Hij zal daarom de return moeten missen. In de zes minuten blessuretijd ontsnapte Culina nog toen hij natrapte na een overtreding. Het bleef echter zonder gevolgen. De wedstrijd eindigde in 1-1.


Karakteristieken:

Fiorentina - PSV 1-1
56' Mutu 1-0
63' Koevermans (assist. Afellay) 1-1

Toeschouwers: 34.317
Scheidsrechter: Duhamel (Fra)
Stadion: Artemio Franchi stadion
Gele kaart: Donadel (Fiorentina), Farfán (PSV)

Opstellingen

Fiorentina: Frey, Jørgensen, Gamberini, Ujfalusi, Gobbi, Kuzmanovic (Donadel/67), Liverani (Vieri/76), Montolivo, Santana (Osvaldo/90+3), Pazzini, Mutu

PSV: Gomes (Roorda/61), Kromkamp, Marcellis, Salcido, Rajkovic, Farfán (Väyrynen/90+6), Méndez, Simons, Culina, Afellay, Koevermans (Lazovic/64)

 

Voor meer sportnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager!

Uitslagen UEFA Cup 3/4/2008

In de UEFA Cup werden vandaag de eerste wedstrijden van de kwartfinale gespeeld. PSV zette in Florence een goede prestatie neer door met 1-1 gelijk te spelen tegen Fiorentina.

Zenit St. Petersburg heeft een uitstekend resultaat geboekt tegen Bayer Leverkusen. Het werd 1-4 in Duitsland. De ploeg van Dick Advocaat opende bijzonder aggressief in de BayArena, en dat leidde na twintig minuten tot de eerste goal. Tranquillo Barnetta leverde in op het middenveld, Andriy Arshavin nam over, spurtte richting goal en rondde het geweldig af. Na een half uur werd het gelijk. Theofanis Gekas maakte een uitstekende actie en zijn voorzet bereikte aanvoerder Bernd Schneider. De Duitser zag zijn inzet van de lijn gehaald, maar in de rebound vond Stefan Kiessling alsnog het net: 1-1.

Na rust was Leverkusen beter, maar een snelle counter bracht de Russen opnieuw de voorsprong. Arshavin vond teamgenoot Pavel Pogbrenyak helemaal vrij voor de goal. Advocaat, die geschorst was en op de tribune zat, zag zijn elftal vervolgens gehakt maken van de Duitsers. Allereerst loste Aleksandr Anyukov een prachtig schot die Rene Adler passeerde, en twee minuten later was Igor Denisov het eindstation van een prachtige counter.

Bayer 04 Leverkusen (GER) - FC Zenit St. Petersburg (RUS) 1-4
20' Andrei Arshavin 0-1
33' Stefan Kiessling 1-1
52' Pavel Pogrebnyak 1-2
61' Aleksandr Anyukov 1-3
64' Igor Denisov 1-4

Arbiter: Olegário Benquerença (POR)
Stadion: BayArena, Leverkusen
Gele kaart: Tranquillo Barnetta, Manuel Friedrich (Leverkusen), Ivica Krizanac (Zenit)

Opstellingen:

Bayer 04 Leverkusen: Adler; Castro, Friedrich, Haggui, Gresko (Sarpei/66); Schneider (Barbarez/62), Vidal (Sinkiewicz/74), Rolfes, Barnetta; Kiessling, Gekas.

FC Zenit St. Petersburg: Malafeev; Anyukov, Shirokov, Krizanac, Sirl; Denisov, Tymoschuk, Zyrianov; Arshavin, Pogrebnyak, Fayzulin.


Klik hier voor een verslag van de wedstrijd tussen Fiorentina en PSV.

ACF Fiorentina (ITA) - PSV Eindhoven (NED) 1-1
56' Adrian Mutu 1-0
63' Danny Koevermans 1-1

Arbiter: Laurent Duhamel (FRA)
Stadion: Artemio Franchi, Florence
Gele kaart: Marco Donadel (Fiorentina), Jefferson Farfán (PSV)

Opstellingen:

ACF Fiorentina: Frey; Jorgensen, Gamberini, Ujfalusi, Gobbi; Kuzmanovic (Donadel/67), Liverani (Vieri/76), Montolivo; Santana (Osvaldo/90+3), Pazzini, Mutu.

PSV Eindhoven: Gomes (Roorda/59); Kromkamp, Marcellis, Salcido, Rajkovic; Méndez, Simons, Afellay, Culina; Farfán (Väyrynen/90+6), Koevermans (Lazovic/64).


Getafe heeft in München een zwaarbevochten gelijkspel uit het vuur gesleept tegen Bayern. Bayern begon het duel ijzersterk, maar het duurde even voordat de eerste goal viel. Na een klein half uur kwam deze toch. Een hoekschop van Bastian Schweinsteiger bereikte Luca Toni, en de Italiaanse spits kon totaal ongehinderd binnenkoppen.

In de tweede helft werd Getafe wat beter, maar de beste kansen kwamen voor Bayern uit enkele snelle counters. De mogelijkheden werden echter verprutst door Toni en Franck Ribéry. In de slotfase kregen de Spanjaarden uiteindelijk loon naar werken. Juan Albín hield de bal goed binnen en zijn voorzet werd weggetrapt, alleen maar om op de borst van invaller Cosmin Contra te belanden. De Roemeen zorgde vervolgens met een bekeken stiftballetje voor de gelijkmaker en daarmee de belangrijke uitgoal.

FC Bayern München (GER) - Getafe CF (ESP) 1-1
26' Luca Toni 1-0
90' Contra 1-1

Arbiter: Howard Webb (ENG)
Stadion: Allianz Arena, München
Gele kaart: Luca Toni (Bayern), Mario, Manuel Tena, Esteban Granero, Rubén de la Red (Getafe)

Opstellingen:

FC Bayern München: Kahn; Lahm, Lúcio, Demichelis, Jansen (Lell/80); Schweinsteiger, Van Bommel (Ottl/86), Zé Roberto, Ribéry; Podolski, Toni (Klose/80).

Getafe CF: Ustari; Cortés, Mario, Tena, Signorino; Pablo Hernández, De la Red, Casquero (Celestini/73), Granero (Contra/78); Albín, Uche (Manu Del Moral/68).


Het duel tussen Rangers en Sporting is geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel. Beide ploegen hadden de mogelijkheden om de score te openen, maar de keepers McGregor en Rui Patrício wisten te voorkomen dat de bal in het doel belandde. De Portugezen hadden het beste van het spel, de Rangers konden verdedigend echter voldoende weerstand bieden en zo proberen in Lissabon alsnog een stap richting de halve finale te zetten.

Rangers FC (SCO) - Sporting Clube de Portugal (POR) 0-0

Arbiter: Iouri Baskakov (RUS)
Stadion: Ibrox, Glasgow
Gele kaart: Barry Ferguson, David Weir (Rangers), Marat Izmailov, Grimi, Liedson (Sporting)

Opstellingen:

Rangers FC: McGregor; Broadfoot, Cuéllar, Weir, Papac; Hemdani; Davis, Ferguson, Thomson, McCulloch; Darcheville (Novo/72).

Sporting Clube de Portugal: Rui Patrício; Abel, Tonel, Polga, Grimi; João Moutinho, Miguel Veloso, Izmailov (Pereirinha/70), Romagnoli; Liedson, Vukcevic (Djaló/76).

Uitslag Fiorentina - PSV

PSV heeft de heenwedstrijd in de kwartfinale UEFA-cup gelijkgespeeld. Tegen Fiorentina werd het 1-1.

PSV begon met Lazovic en Dzsudzsak op de bank. De geblesseerde Alcides werd vervangen door Slobodan Rajkovic, die de voorkeur kreeg boven Mike Zonneveld.

De eerste grote kans was voor PSV, en kopbal van Koevermans werd gered keeper Frey. Fiorentina liet in de beginfase PSV het spel maken, maar de Eindhovenaren wisten weinig te doen met het gekregen overwicht. Fiorentina loerde op de counter, maar met name Mutu deed hier weinig mee. Fiorentina nam naarmate de eerste helft vorderde meer het initiatief, wat onder meer leidde tot een overtreding van Marcellis. Gelukkig voor de verdediger kreeg hij geen geel, wat dat zou een schorsing voor de return betekenen. De daarop volgende vrije trap belandde in de muur.

Na een half uur spelen was er een grote kans voor Ujfalusi, een schot van net buiten de zestien meter, maar zoals al vaker dit seizoen was er Gomes met een goede redding. Een paar minuten daarna was er een kans voor Pancini, maar hij miste net de bal voor het doel na een goede voorzet. De druk van Fiorentina hield de rest van de eerste helft aan, maar tot grote kansen leidde dit verder niet meer.

Bij het begin van de tweede helft leek Fiorentina het sterkst te beginnen. Uit een kansje kreeg het een corner. Direct na de genomen hoekschop kwam PSV er snel uit met Afellay. Zijn schot werd echter gekeerd door Frey. PSV bleef gevaarlijk, Koevermans miste op een haar na een voorzet die uiteindelijk voorlangs ging. Na zwak ingrijpen door Salcido en Gomes bokste Gomes bokste de bal tegen het lichaam van Mutu aan, de bal sporng vervolgens omhoog en Mutu kon 'n aanemen en inschieten. Nog geen minuut later raakte Gomes geblesseerd bij een uittrap. Hij moest vervangen worden door Bas Roorda. PSV liet zich hierdoor niet afleiden en na een mooie pass van Afelley scoorde Koevermans de 1-1.

In het vervolg van de tweede helft bleef de wedstrijd aanvankelijk in evenwicht, geen van beide ploegen wist grote kansen te creëren. Nadat Christian Vieri voor Fiorentina in het veld was gekomen werden de Italianen gevaarlijker, maar gescoord werd er niet meer. In de blessuretijd kreeg Farfán nog geel na een lichte overtreding. Hij zal daarom de return moeten missen. In de acht minuten blessuretijd ontsnapte Culina nog toen hij natrapte na een overtreding. Het bleef echter zonder gevolgen. De wedstrijd eindigde in 1-1.


Karakteristieken:

Fiorentina - PSV 1-1
56' Mutu 1-0
63' Koevermans (assist. Afellay) 1-1

Toeschouwers: 34.317
Scheidsrechter: Duhamel (Fra)
Stadion: Artemio Franchi stadion
Gele kaart: Donadel (Fiorentina), Farfán (PSV)

Opstellingen

Fiorentina: Frey, Jørgensen, Gamberini, Ujfalusi, Gobbi, Kuzmanovic (Donadel/67), Liverani (Vieri/76), Montolivo, Santana (Osvaldo/90+3), Pazzini, Mutu

PSV: Gomes (Roorda/61), Kromkamp, Marcellis, Salcido, Rajkovic, Farfán (Väyrynen/90+6), Méndez, Simons, Culina, Afellay, Koevermans (Lazovic/64)

14-jarige bevalt van kind en verdrinkt het

Een 14-jarig meisje is in Texas op het toilet van haar school bevallen. Vervolgens probeerde ze de pasgeboren baby door het toilet te spoelen, waarop het kind overleed.

Toen ze een begeleider op school vertelde dat ze bevallen was, lichtte deze onmiddellijk de poltie in. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, was het kind echter al dood, waarschijnlijk is het verdronken. Het meisje is naar het ziekenhuis gebracht en maakt het naar omstandigheden goed.

Dit drama volgt kort op een ander incident waarbij een ander 14-jarig meisje op het toilet van een vliegtuig beviel. Haar kind werd echter dood geboren en ze probeerde het te dumpen in een afvalbak van het vliegtuigtoilet. Schoonmakers vonden het lijkje later die dag. De jongedame verklaarde niet te hebben geweten dat ze zwanger was.

Skimmers actief op stations

Wie onlangs heeft gepind op stations in de regio Zaanstad loopt het risico binnenkort een geplunderde rekening aan te treffen. Treinreizigers blijken daar namelijk de dupe te zijn geworden van skimmers. Zij hangen kleine cameraatjes op om de code te lezen en plaatsen een soort van 'kopieerapparaat' over de gleuf heen waar de pinpas ingaat.

Vanuit het buitenland halen ze vervolgens de rekeningen leeg. Mensen die pinnen op het station wordt aangeraden om tijdens het intoetsen van de pincode de hand ervoor te houden om meekijken te voorkomen. Kaartjesautomaten die werden geskimd waren onder meer Koog Zaandijk en Wormerveer.

Per ongeluk porno op tv-kanaal

Door een technicus uit Frans-Polynesië hebben mensen per ongeluk drie minuten lang van een hete pornofilm kunnen genieten. De man dacht dat hij in zijn uppie naar de beelden aan het kijken was, maar het duurde niet lang voordat hij een telefoontje kreeg.

Volgens de baas van de tv-zender Tahiti Nui gebeurde het incident net na een religieus televisieprogramma. De technicus bleek twee foutjes te hebben gemaakt. Hij moest een programma vanuit een satelliet in Parijs binnenhalen, maar dat deed hij niet. Meneer was namelijk aan het genieten van een pornofilm op een ander kanaal. Omdat hij niet in de gaten had welk programma er werd uitgezonden op Tahiti Nui kon iedereen meegenieten. De technicus is inmiddels geschorst.

Jongetje bijna verscheurd door honden

Een negenjarig jongetje is in Roemenië bijna door een aantal wilde honden verscheurd. Het kind is met beten over zijn hele lijf in een ziekenhuis in Galati opgenomen. Het kind is inmiddels buiten levensgevaar, zo meldt het persbureau Interfax.

De knaap speelde met een aantal andere kinderen in de buurt van een verlaten wijnmakerij toen ze werden aangevallen door de meute honden. De meeste koters wisten op tijd te vluchten, maar de jongen struikelde en werd aangevallen. De dieren lieten hem pas los toen enkele mannen hen wisten te verdrijven met stokken en stenen.

Vrouw bijt pitbull

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Minneapolis heeft een pitbull gebeten om haar labrador te redden. De pitbull was over het tuinhek gesprongen en viel de viervoeter van de dame aan.

Amy Rice vreesde voor het leven van haar hond en beet het aanvallende dier daarom in zijn neus tot hij haar trouwe labrador losliet. De pitbull koos daarop het hazenpad. Mogelijk moet de Amerikaanse zich wel laten inenten tegen hondsdolheid na haar dappere daad.

Froukje de Both te horen in pandafilm

Froukje de Both gaat binnenkort de stem inspreken van Master Viper, een personage uit de animatiefilm Kung Fu Panda, zo schrijft ze op haar weblog. De film gaat over een panda die een vallei moet redden van een boosaardig luipaard.

Niet alleen Froukje is te horen in de nieuwste productie van Dreamworks; vorige week werd al bekend dat onder anderen Yolanthe Cabau van Kasbergen, Edwin Evers, Rik Felderhof en Jörgen Raymann hun stem zullen lenen aan de film. Vanaf mei beginnen de BN'ers met inspreken, de film is vanaf 9 juli te zien.

Ook in de Amerikaanse versie verschijnen bekende personen, zo spraken o.a. Lucy Liu, Jack Black en Angelina Jolie de stemmen in.

Kade geramd door schip

Op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Lage Weide is vandaag een binnenvaartschip stuurloos geraakt en vervolgens tegen een kade aangevaren. Een anker sloeg een gat in de voorste kamer van het schip.

Een ander schip dat in de buurt was, duwde het binnenvaartschip de Protonhaven in. Brandweermannen en duikers waren aanwezig, maar dit bleek achteraf niet nodig. Er was geen zinkgevaar. De schipper heeft het ondergelopen compartiment zelf leeggepompt. De schipper is er ongedeerd vanaf gekomen. De oorzaak van het ongeluk was een beschadigd stuurmechanisme.

"Zelfmoord? Doe je toch niet!"

Een Zuid-Koreaanse man is gisteren veroordeeld voor het helpen bij de zelfmoord van de ex van zijn vriendin. Hij gooide hem namelijk spottend de aansteker toe waarmee de man zichzelf aanstak.

Toen de 26-jarige Koreaan zijn ex-vriendin met een andere man zag lopen, kon hij het niet verkroppen en overgoot zichzelf met benzine. Vervolgens liep hij naar het stel toe. Hij dreigde zichzelf in brand te steken als de twee niet uit elkaar zouden gaan. Jang, de 29-jarige nieuwe lover, geloofde er niks van en gooide hem zijn aansteker toe. Na deze uitdaging stak de gekwelde ex zichzelf in brand. Hij overleefde het voorval niet.

Jang werd door de rechtbank veroordeeld tot één jaar cel. Een woordvoerder van de rechtbank verklaarde: "Hoewel Jang volhoudt dat hij niet echt dacht dat de ex-vriend zelfmoord zou plegen, begreep hij wel dat het kon gebeuren en liet hij de situatie escaleren door zijn opmerkingen en door het gooien van zijn aansteker."

3 Maanden cel voor gejatte maïskolven

Een Belgische bejaarde is door de rechtbank veroordeeld tot drie maanden celstraf en een boete van 275 euro. De 73-jarige man had vorig jaar enkele maanden lang maïskolven gestolen van een akker.

Telkens als de krasse knar langs het maïsveldje fietste, stopte hij om enkele kolfjes in zijn fietstassen te stoppen. Op die manier wist de man voor 375 euro aan maïs binnen te halen.

Op een gegeven moment werd de boer de diefstallen beu en besloot hij de politie in te lichten. Deze wist de bejaarde op heterdaad te betrappen. De oude dief in kwestie meldde tijdens de zitting dat hij niet snapte waarom men zo'n ophef maakte over een paar maïskolven.

Enkele winnaars Hitkrant Awards bekend

Giel Beelen, Sascha Visser, Nikki Plessen en Valerio hebben een Hitkrant Award in de wacht gesleept. Binnenkort volgt er een compleet overzicht van de genomineerden en winnaars in de Hitkrant.

Beelen is uitgeroepen tot 'Beste DJ' en zijn programma werd verkozen tot 'Beste Programma'. "Ik zit hier een beetje te gloeien eigenlijk. Leuk zeg!", aldus Giel. "Ik moet de lezers van Hitkrant bedanken."

Sascha Visser werd verkozen tot de beste acteur van het jaar 2007. Zijn collega Nikki Plessen werd onderscheiden als beste presentatrice. Valerio viel ook in de prijzen. Hij werd uitgeroepen tot de beste presentator. Het programma Reaction van TMF is volgens de lezers het beste showbizzprogramma van het jaar.

Vandenbroucke op non-actief gezet

Frank Vandenbroucke komt voorlopig niet in actie. De voormalige topwielrenner is door zijn eigen ploeg Mitsubishi op non-actief gezet.

De inmiddels 33-jarige Vandenbroucke wordt ervan verdacht cocaïne gekocht te hebben. De dealer van VDB is inmiddels opgepakt en heeft de naam van de wielrenner genoemd. De Rechtbank van Ieper wil Vandenbroucke nu ondervragen. Mitsubishi besloot de Belg "in afwachting van meer en duidelijkere informatie omtrent een eventueel gerechtelijk onderzoek" daarom voorlopig op non-actief te zetten.

Custic (24) overleden na ongelukkige tackle

De Kroatische voetballer Hrvoje Custic is vandaag overleden aan het ernstige hersenletsel dat hij in een competitiewedstrijd afgelopen zaterdag opliep.

Custic speelde toen met zijn club Zadar tegen Cibalia Vinkovici waar het al in de vierde minuut misging. Custic was in duel met de 17-jarige debutant Tomislav Juric, die tackelde hem waarna hij het veld afgleed en met zijn hoofd tegen een muurtje klapte. Hij werd dezelfde dag nog geopereerd en sindsdien in coma gehouden, vandaag overleed hij alsnog.

Custic speelde de afgelopen twee seizoenen voor NK Zagreb en was dit seizoen weer teruggekeerd bij Zadar, waar hij zijn carrière begon. Hij speelde in totaal 123 wedstrijden in de Kroatische competitie en scoorde daarin negen keer.

Doden bij vliegramp in Suriname

Bij een vliegtuigongeluk in het binnenland van Suriname zijn zeker negentien doden gevallen. Er waren twintig mensen aan boord van het toestel. Het vliegtuig was van Blue Wing Airlines, een kleine Surinaamse luchtvaartmaatschappij.

Het Antonov-toestel was onderweg van Paramaribo naar Benzdorp, een afgelegen gebied aan de grens met Frans Guyana. Daar verongelukte het door een nog onbekende oorzaak bij het inzetten van de landing. Op dit moment is een reddingsploeg onderweg.

Blue Wing Airlines bestaat sinds 2002 en heeft een vloot van tien kleinere passagiers- en vrachtvliegtuigen, die vooral uit de voeten kunnen op kleinere vliegvelden met relatief korte landingsbanen. De maatschappij verzorgt zowel lijndiensten als charterdiensten in en buiten Suriname, zoals naar Georgetown, hoofdstad van buurland Guyana. De luchtvaartmaatschappij werkt in Suriname veel voor bedrijven, hulporganisaties en voor de Surinaamse overheid, onder meer voor de uitvoering van een programma ter bestrijding van malaria.

Blue Wing Airlines heeft eerder op een zwarte lijst gestaan van de Europese Unie. Daardoor mochten ze bijvoorbeeld niet vliegen naar de Nederlandse Antillen en Frans Guyana. In november 2007 werden ze weer van de lijst verwijderd.

Rookverslaving genetisch bepaald

Volgens Europese wetenschappers is een tabaksverslaving genetisch bepaald. Dit heeft de Europese Commissie vandaag naar buiten gebracht. De resultaten van het onderzoek staan in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

Onderzoekers hebben aangetoond dat de mutatie van een bepaald gen invloed heeft op het rookgedrag. Mensen met zo'n gemuteerd gen hebben daardoor 30 procent meer kans op longkanker. Ongeveer de helft van de Europeanen bezit het zogenaamde 'rookgen'. Dit betekent echter niet dat zij sneller beginnen met roken. Het zorgt ervoor dat het stoppen met roken moeilijker is.

Op de lijst met 'onnodige' sterfgevallen staat roken op de eerste plaats. Per jaar overlijden een half miljoen mensen in de Europese Unie aan de gevolgen van roken.

Bekijk ook de anti-anti-rookcolumn van superworm: "De waanzin van het anti-roken"

Xbox 360 Chrome edition

Ben je zat van je 360? Ben je uitgekeken op je witte, groene of zwarte console? Wees niet bevreesd. Het bedrijf XCM komt met een oplossing. XCM heeft vervangende onderdelen voor de 360 gemaakt in prachtig glimmend, over-the-top-pimp-style chroom.

Zo is er de case voor de console zelf voor $59.99, inclusief faceplate. Deze kun je uitbreiden met de HD cover voor 24.99$. De faceplate kun je ook los kopen voor $19.99.

Ook is er een controller cover verkrijgbaar. Die heeft meer te bieden dan alleen een chromen uiterlijk. Er zitten ook LED's ingebouwd. Je kunt kiezen tussen rood, geel, blauw en groen.



Dat is nog eens een kapot spange 360

Zon boven Bahrein

Het circuit van Sakhir in Bahrein zal komend weekend zonnig weer hebben. Dat is althans de meerdaagse weersverwachting. Met temperaturen overdag tegen de dertig graden en een lage luchtvochtigheid, wordt het een inspannende race voor de coureurs.

Er wordt geen regen verwacht, maar een belangrijke rol in de Bahreinse woestijn is vaak weggelegd voor de wind. Wel wordt een 'briesje' verwacht van windkracht 4 tot 5. Die wind kan het woestijnzand het circuit op blazen, wat een verlies aan grip op de baan betekent. De bandenslijtage is dan ook hoog hier, en het opwaaiende zand is een crime voor de motoren, die waarschijnlijk met speciale luchtfilters uitgerust zullen zijn.

Recordpoging bewegende Nederlanders mislukt

De recordpoging 'Heel Nederland beweegt 30 minuten' is mislukt. In plaats van de gehoopte 500 duizend deelnemers werden er 'maar' 190 duizend mensen geteld. Hierdoor is het record niet verbroken. De organisatie hoopte op een plekje in het Guinness Book of Records. De actie was een initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB).

Om 11.30 uur vanmorgen klonk het startschot van de campagne op de Nieuwmarkt in Amsterdam. De werknemers van IT-bedrijf Atos Origin ruilden hun bureaustoel in voor een skippybal en de medewerkers van Voedingscentrum in Den Haag maakten een wandeling naar het strand. In Breda gingen zesduizend kinderen touwtje springen op straat.

Volgens het NISB zouden Nederlanders dertig minuten per dag moeten bewegen. Het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen is vanochtend ondertekend door Staatssecretaris van Sport Jet Bussemaker (PvdA), NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra en voorzitter Ralph Pans van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Samen trekken zij 76 miljoen euro uit om honderdduizenden mensen in zo'n honderd gemeenten te stimuleren meer te bewegen.

Gran Turismo 5: Prologue krijgt schademodel

Na jaren met onverwoestbare auto's rondgereden te hebben, kunnen we straks dan toch echt schade verwachten in de Gran Turismo-reeks. Producer Kazunori Yamauchi bevestigt dat in een interview met IGN.

Hij zegt daarin dat de 'vervormbare' auto's in Prologue zullen worden toegevoegd door middel van een update. Een precieze datum noemde hij niet, maar hij zei dat dit misschien al in de herfst kon.

In het interview, dat morgen volledig te lezen zal zijn op IGN, heeft Kazunori het ook over een mogelijke Formule 1 titel.



Weg zijn je 2 miljoen credits

Weer Nederlandse militairen gewond door bermbom

Opnieuw zijn drie Nederlandse militairen gewond geraakt door een bermbom tijdens een patrouille in de Afghaanse provincie Uruzgan. Dat gebeurde donderdagochtend aan de zuidrand van de Balluchivallei, meldde het ministerie van Defensie.

De militairen zijn overgebracht naar het militaire hospitaal op Kandahar. Zij maken het volgens Defensie naar omstandigheden goed. Zij hebben zelf hun familie geïnformeerd. Het ministerie wil niet meer over hun verwondingen kwijt, dan dat twee van hen lichtgewond zijn en de ander gewond. De zwaargepantserde bushmaster waar zij in zaten is flink beschadigd.

Het is de vierde keer in nog geen week tijd dat Nederlandse militairen door een zogenoemd geïmproviseerd explosief (IED) gewond raken. In totaal zijn daarbij volgens Defensie nu twaalf mensen gewond geraakt.

Een van hen raakte daarbij beide benen kwijt. Hij is overgebracht naar Nederland en ligt in coma in het centraal militair hospitaal in Utrecht. Volgens Defensie is zijn toestand nog steeds stabiel, maar kritiek.

'Zoenfilmpje Verbaan in scène gezet'

De vrienden van Georgina Verbaan kunnen dan wel zeggen dat ze al langer vreemd gaat, andere bronnen beweren dat alles in scène is gezet voor een experiment van het wetenschapsprogramma Noorderlicht, waarvan Verbaan mede-presentator is.

Het zoenfilmpje zou onderdeel zijn van een experiment dat de Nederlandse roddelpers een spiegel voor wil houden.  De beelden werden gemaakt door Jaap Arriens, afgestudeerd psycholoog die betrokken zou zijn bij de site Grenswetenschappen.nl.

Grenswetenschappen lanceerde vorige week de site Paparazzia.nl. Op deze site mochten bezoekers roddels plaatsen over de makers van roddelbladen en roddelrubrieken op tv. Op 1 april bleek deze site echter deel uit te maken van een experiment en verscheen de volgende boodschap op de site: ''U leest het goed: 1 april, paparazzia.nl. Met de steun van enkele BN'ers die mee in het complot zaten lanceerde grenswetenschap.nl een stunt die paparazzi, showbizz- en roddeljournalisten eventjes op de kast moest jagen.''

De hele ophef over het  zoenfilmpje tussen Verbaan en medepresentator van Noorderlicht Pieter van der Wielen zal op 16 april worden uitgezonden, zo meldden bronnen uit het roddelbladencircuit. Tot die tijd moeten alle betrokkenen, waaronder ook Jort kelder, hun mond houden.

Echt op nep?

Met dank aan GaylordF0kker voor de submit.

Zaakwaarnemer Ronaldinho gezien in Milaan

De zaakwaarnemer van Ronaldinho, Roberto Assis, is in een restaurant in Milaan gezien waar hij een maaltijd nuttigde met Adriano Galliani, vice-voorzitter van AC Milan. Roberto Assis is tevens de broer van Ronaldinho.

In Gazetto dello Sport staan foto's waar de twee te zien zijn in een restaurant. De naam van Ronaldinho werd al eerder in verband gebracht met AC Milan. Ook staat de positie van de Braziliaan bij FC Barcelona ter discussie.

Barça heeft vertrouwen in Rijkaard

FC Barcelona heeft laten weten dat de positie van Frank Rijkaard als trainer niet onder druk staat. De Catalaanse club geeft aan niet op zoek te zijn naar een nieuwe trainer.

"Barcelona onkent nadrukkelijk dat de beslissing is genomen om coach Frank Rijkaard te vervangen", aldus een woordvoerder van Barcelona in een officiële verklaring. "De Nederlandse trainer heeft een contract tot het einde van het seizoen 2008-2009 en de directie heeft nog altijd het grootste vertrouwen in hem."

FC Barcelona strijdt zoals het er nu naar uit ziet alleen nog voor de Champions League. In de competitie heeft de club nu al een grote achterstand op concurrent Real Madrid.

Albers negende op laatste testdag

De laatste testdag op woensdag voor de DTM heeft Christijan Albers als negende afgesloten. Hij was op het circuit van Oschersleben in zijn oude Audi van 2006 slechts een tiende langzamer dan Tom Kristensen van het fabrieksteam van Audi.

Op dinsdag liet de Nederlander, die deze maand 29 jaar wordt, een tijd van 1:23.303 noteren, goed voor een elfde tijd die dag. Gisteren kwam hij tot een tijd van 1:23.558. Over alle drie testdagen bekeken, is Albers' tijd van dinsdag de vijftiende tijd van alle rijders.

Het was deze week Audi wat de klok sloeg, want na kampioen Mattias Ekström en Timo Scheider was het Mike Rockenfeller voor het Duitse automerk die naar een snelste tijd van 1:22.304 reed. Dat was wel zeven tienden langzamer dan de snelste tijd tijdens de testweek, die neergezet werd door Scheider: 1:21.644. Mogelijk dat de wisselende weersomstandigheden nog hebben meegespeeld.

Concurrent Mercedes kwam tot een overall derde tijd, op de tweede dag gereden door Bruno Spengler: 1:22.162. Ralf Schumacher reed in totaal 251 ronden maar wist geen potten te breken: hij eindigde op een zeventiende plek.

Posthuma wint Driedaagse De Panne

Joost Posthuma heeft de afsluitende etappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde, een tijdrit van 14 kilometer, op zijn naam geschreven. Naast deze etappeoverwinning eindigt Posthuma ook als eerste in het algemeen klassement.

Posthuma begon voor de tijdrit met 27 seconden achterstand op Enrico Gasparotto. Posthuma zette de snelste tijd neer. Zijn tijd was 16.27 over 14 kilometer. Daarna was het wachten op de andere kanshebbers die nog binnen moesten komen. Manuel Quinziato kwam uiteindelijk het dichtste in de buurt van de Nederlander. In het algemeen klassement bleef hij echter steken op een tweede plaats, twee seconden achter Posthuma. Gasparotto, die eerste stond in het klasssement, werd derde: hij verloor in de tijdrit 35 seconden. Niki Terpstra werd vierde in het algemeen klassement, Rick Flens zesde.

Dawn of War 2 komt lente 2009, beta voor Soulstorm-kopers

Het leuke aan geruchten is dat ze soms waar zijn, zoals bijvoorbeeld het gerucht over Warhammer 40.000: Dawn of War 2. Relic heeft bekend gemaakt daadwerkelijk bezig te zijn met de game welke we in de lente van 2009 kunnen verwachten.

De game draait op de vernieuwde in-house engine van Relic, Essence 2.0, en biedt naast mooiere graphics ook volledig kapot te maken omgevingen, een non-lineaire singleplayer campagne en een co-op multiplayer campagne.

“We started with everything fans loved about the original Dawn of War and then added more than they ever could have hoped for in the sequel into Dawn of War II," aldus Tarrnie Williams van Relic.

Naast deze aankondiging is ook bekend gemaakt dat de game "ergens in de toekomst" een multiplayer-only beta zal krijgen, welke toegankelijk zal zijn voor de kopers van het recentelijk uitgebrachte Warhammer 40.000: Dawn of War Soulstorm.



Vrienden: Georgina ging al langer vreemd

Volgens vrienden van Georgina Verbaan is de actrice/presentatrice al langer niet trouw aan haar huidige vriend Jort Kelder. Afgelopen maandag liet RTL Boulevard beelden zien van Georgina, terwijl ze zat te zoenen in een Leids café met Pieter van der Wielen. Met hem presenteert Verbaan het wetenschapsjournaal 'Noorderlicht' bij de VPRO. Van der Wielen woont in Leiden en is ook redacteur van het NOS-radioprogramma 'Met Het Oog Op Morgen'.

Gisteren zou Georgina met een verklaring komen, maar besloot dit uiteindelijk toch niet te doen. Wel verscheen ze gisteravond op een feestje in de P.C. Hooftstraat, in haar eentje.

Jort Kelder heeft alleen op zijn website een korte reactie gegeven. "Mijn geliefde G is kennelijk ingescheept op het ms. Noorderlicht. Goed voor de kijkcijfers, ongetwijfeld", aldus Kelder die vervolg met: "Au, spijt en een traan. Of twee. Ach ja. 'Women never see what you do for them; they only see what you didn't.' Voorts: geen commentaar."

Van de Leur in strijd met turnbond

Turnster Verona van de Leur denkt dat ze het slachtoffer is van de politieke spelletjes van de turnbond. Reden hiervoor is dat niet zij, maar Lichelle Wong mag uitkomen op het onderdeel balk.

Verona van der Leur vindt dat ze recht heeft om dat onderdeel te turnen omdat zij op de EK-kwalificatiewedstrijden beter presteerde dan Wong. Op basis van de trainingen worden echter de deelneemsters aangewezen, niet op basis van de kwalificatiewedstrijden. Suzanne Harmes, ploeggenoot van Van de Leur, steunt Van de Leur in haar mening.

De turnbond wilde niet uitgebreid op het conflict ingaan. Topsportmanager Henk Kort: "Dit gaat ten koste van de teamspirit. Als ze me niet vertrouwen hadden ze dat moeten zeggen. We hebben besloten beide turnsters niet uit de ploeg te zetten, maar na de wedstrijd zal er een gesprek volgen."

Feyenoord wil Ghaly terughalen

Hossam Ghaly zal mogelijk terugkeren naar de Eredivisie. De middenvelder is op dit moment door Tottenham Hotspur uitgeleend aan Derby County, maar staat in de belangstelling van Feyenoord. De Egyptenaar heeft eerder voor Feyenoord gespeeld, maar vertrok naar de Premier League.

Het Britse medium The Mirror meldt dat de Rotterdamse club contact heeft opgenomen met de zaakwaarnemer van de Egyptische international. Wat de middenvelder op dit moment zelf wil, is niet bekend. Derby County heeft interesse om hem definitief over te nemen, maar de deal wordt tegengehouden door het feit dat de club is gedegradeerd naar het Championship.

Premier boos over nep islam-uitspraken

Premier Jan Peter Balkenende spant een kort geding aan tegen het weekblad Opinio. Hij eist dat het een publicatie rectificeert over een faketoespraak van de premier. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat vanmiddag laten weten.

Opinio beweert dat de premier een toespraak heeft gehouden waarin hij zou hebben gezegd dat ''de islam een probleem is''. Volgens de RVD heeft Balkenende die toespraak nooit gehouden. Balkenende vindt dat Opinio zich schuldig maakt aan ''groot gebrek aan verantwoordelijkheidsbesef en journalistiek fatsoen''. Ondanks herhaald verzoek wil Opinio het bericht niet rechtzetten, aldus de RVD.

Eerder maakte de RVD al bekend dat Balkenende boos is over het bericht van Opinio. Het Nederlands Dagblad berichtte vandaag uitgebreid over de 'geheime' toespraak, die als het op waarheid zou berusten het kabinet in grote problemen had kunnen brengen.

Opinio stelde onder meer dat Balkenende gezegd zou hebben: ''Ik zeg het zonder omwegen: het grote probleem is de islam. Jullie horen het goed, ik zeg niet: de radicale islam of het islamitische fundamentalisme in het algemeen - nee, ik zeg: het grote probleem is de islam.'' 

De hele neptoespraak staat hier.

Win $ 1.000.000 met jouw Unreal Tournament III mod

De bekende "Make Something Unreal" wedstrijd is weer terug, en wederom bieden Epic en Intel je de kans op $ 1.000.000 aan prijzen.

Het doel van de wedstrijd is om iets te maken voor Unreal Tournament III, variërend van een wapen of mutator tot een level of een complete mod. ook machinima is toegestaan, zolang het maar gemaakt wordt met behulp van Unreal Tournament III.

Een van de uiteindelijke prijzen (naast allemaal hardware of gewoon ijskoude dollars) is een officiële licentie op de Unreal 3 engine, wat inhoudt dat dan de weg open staat voor commerciële exploitatie van bijvoorbeeld een winnende mod.

Dus schaam je niet en ga naar de website om je aan te melden en kans te maken op die (volgens de huidige koers) 592.873,66 euro!


One Million Dollars!

Brand in loods in Werkendam

Aan de Beatrixhaven aan de Merwede in Werkendam is rond 13:00 uur in een loods een grote brand uitgebroken. De grote rookontwikkeling is in de verre omgeving te zien. Met groot materieel wordt de brand bestreden.

Twee woonruimten aan het front van het gebouw en één kantoorruimte zijn verloren gegaan, evenals een achtergelegen opslagplaats. Voor zover bekend zijn er geen gevaarlijke stoffen ontsnapt. Ondanks dat worden bewoners geadviseerd ramen en deuren te sluiten en niet in de buurt van de brand te komen. Over mogelijke oorzaken is nog niks bekend.

Gears of War 2 krijgt nieuwe belichting en physics

Tim Sweeney, een van de oprichters van Epic Games, heeft een klein beetje informatie losgelaten over Gears of War 2. De game zal namelijk verbeterde physics hebben, maar daarnaast ook een verbeterd belichtingsmodel en nieuwe render-features. Het was al bekend dat deze functies in de nieuwe versie van Unreal 3-engine zaten die op de Game Developers Conference gepresenteerd is, maar het is nu dus ook bekend gemaakt dat deze functies ook daadwerkelijk gebruikt gaan worden in Gears of War 2.

Daarnaast heeft Sweeney nog in het algemeen gepraat over toekomende versies van de Unreal 3-engine, hierin wordt onder andere gepraat over het beter koppelen van animaties aan physics voor verbeterd realisme en het gebruik van meer geavanceerde physics tijdens multiplayer-games.

Daarnaast nog een kleine teleurstelling, in tegenstelling tot eerdere geruchten zal er geen in-game footage van Gears of War 2 getoond worden tijdens de komende New York Comic-Con, wel zullen Michael Capps, president van Epic, en Joshua Ortega, de scriptschrijver van Gears of War 2, aanwezig zijn en een praatje houden.



Gears of War 2, twee maal zo mannelijk

Parijs-Roubaix terug op UCI-kalender

Wielerklassieker Parijs-Roubaix is terug op de kalender van de internationale wielerunie UCI. De Franse wielerbond FFC zou dit mogelijk hebben gemaakt. De 'hel van het noorden' zal op 13 april verreden worden.

De Amaury Sport Organisation (ASO), die zowel Parijs-Roubaix als de Tour de France organiseert, stapte onlangs uit de Protour. Dit omdat ze graag zelf de deelnemerslijsten wil samenstellen, wat de woede van de UCI opwekte. Er ontstond een patstelling en de UCI schrapte de koersen georganiseerd door de ASO van de officiële internationale wielerkalender. Ze noemde de betreffende koersen zelfs illegaal.

De Franse wielerbond FFC heeft het conflict tussen ASO en UCI weten te sussen door de ASO te overtuigen om Parijs-Roubaix onder UCI-voorwaarden te laten starten. Het gebaar van de FFC is opmerkelijk omdat die in eerste instantie de zijde van de ASO koos in het machtsspel van de wielergrootmachten. Op de kalender staan onder andere grote rondes als de Vuelta en de Giro d'Italia en de klassiekers Milaan-Sanremo, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije.

Opnieuw Canvendish in Driedaagse

Vandaag is de laatste dag in de Driedaagse De Panne-Koksijde. Aan de finish in De Panne was opnieuw Mark Cavendish de sterkste in de sprint. Woensdag wist de Engelsman ook al te winnen.

Italiaan Francesco Chicchi werd tweede, net als op de tweede dag, maar het verschil was niet zo groot dit keer. Cavendish trok al vroeg op de kasseien in De Panne de sprint aan. "Door het baanwielrennen kan ik mijn sprint nu veel langer volhouden. Het ging echter niet zo makkelijk als gisteren, maar gelukkig bleef ik Chicchi wel voor," vertelde de sprinter van High Road.

De ochtendetappe van 119 kilometer van vandaag was maar één deel, later vandaag staat nog een tijdrit op het programma. De Italiaan Enrico Gasparotto blijf in het bezit van de leiderstrui.

Bedreiger Wilders krijgt 500 euro boete

Een 35-jarige inwoner van 's-Gravendeel is veroordeeld tot een boete van 500 euro wegens het bedreigen van Geert Wilders. Daarnaast moet hij twee weken achter de tralies als hij binnen twee jaar nogmaals de fout in gaat, zo oordeelde de politierechter in Dordrecht vandaag.

De man, Yuksel E., mailde op 8 augustus 2007 aan Wilders: "Denk je nou echt dat je veilig bent omdat je een paar bewakers om je heen hebt? Wij bewaren zorgvuldig ons geduld, maar reken maar klootzak, jouw doodvonnis is al lang uitgeroepen; vuurpeloton. Alles op z'n tijd."

Mascherano twee duels extra geschorst

De middenvelder Javier Mascherano van Liverpool heeft twee extra duels schorsing gekregen voor zijn schorsing van een week geleden. De Engelse voetbalbond FA besloot dit naar aanleiding van de hoorzitting van donderdag in Londen. Daarnaast moet Mascherano ook een boete van 20.000 euro betalen.

Mascherano ging scheidsrechter Steve Bennett bijna te lijf in de uitwedstrijden tegen Manchester United (3-0 verlies). Zijn medespelers weerhielden hem hiervan. Hij kreeg een gele kaart voor een forse overtreding, daarna volgde een tweede gele en dus een rode kaart, voor het hevig protesteren.

Hij mist hierdoor het competitieduel van komend weekeinde tegen Arsenal, maar de heetgebakerde Zuid-Amerikaan zal een paar dagen later wel op het veld verschijnen tegen diezelfde club, voor het Champions League-duel.

'Guardiola opvolger van Rijkaard'

De Catalaanse tv-zender TV-3 meldt dat Pep Guardiola bijna zeker de volgende trainer van FC Barcelona wordt. Luis Enrique, ooit speler van Barcelona, zou daarbij assistent worden.

Het feit dat voorzitter Juan Laporta groen licht heeft gegeven voor de aanstelling van Guardiola is voor de zender een teken aan de wand. De voorzitter heeft in het verleden Rijkaard meerdere keren beschermd. Door de teleurstellende resultaten zou de Nederlandse coach moeten vertrekken.

De namen Laurent Blanc en Michael Laudrup circuleerden eerder als mogelijke opvolger. Diverse bronnen melden echter dat de club via een perscommuniqué de geruchten al ontkend heeft en beweert dat Rijkaard zijn huidige contract tot 2009 zal gaan uitdienen.

ADO Den Haag ontslaat elf spelers

ADO Den Haag heeft formeel ontslag aangevraagd voor elf spelers. De club moest voor 1 april aangeven wat er met de aflopende contracten van deze spelers gaat gebeuren.

Er zullen zelfs een paar basisspelers vertrekken. Onder andere moeten Hans van de Haar, Stefan Postma, Raymond Victoria, Robert Zwinkels en Levi Schwiebbe op zoek naar een nieuwe club. De club is ook op zoek naar een nieuwe trainer en wil eerst kijken naar de de financiële situatie voordat het begint met contractverlengingen.

Het is overigens niet zo dat het zeker is dat deze spelers volgend jaar niet in Den Haag zullen voetballen. Zodra een nieuwe trainer is gevonden, kan die beslissen of hij één van deze spelers nodig zal hebben.

[Update] Nieuwe Tom Clancy game ziet ze vliegen

Er komt een nieuwe Tom Clancy game. Ubisoft, die eigenaar is van de naam, heeft ons al verblijd met verschillende Tom Clancy games. Zo zijn we al in de huid gekropen van een spion in Splinter Cell, hebben we een kleine special forces unit geleid in Rainbow Six, konden we deel nemen aan verschillende oorlogsconflicten in Ghost Recon en zullen we dit jaar met hele legers tekeer kunnen gaan in Endwar. Wat voor oorlogssituatie blijft dan over zal je denken?

De nieuwe game zal Tom Clancy's HAWX gaan heten. Het spel speelt zich af in 2012, en in de hele wereld zijn er militaire conflicten. In het spel zal jij in één van 50 vliegtuigen plaatsnemen waarmee je de vijand te lijf zal gaan. De campaign zal volledig te spelen zijn met 3 van je vrienden en er zal een multiplayer zijn waarbij je met 16 man elkaar in de lucht kan afschieten.

Als het goed is kunnen we deze herfst het luchtruim onveilig maken met Tom Clancy's Hawx op de Xbox360, Playstation3 en PC.

[Update] 15:35 bron

Het eerste screenshot en een debuuttrailer zijn ook verschenen.
Met dank aan Sackboy voor het melden van dit nieuws



Haze alleen in ontwikkeling voor PS3

Er zijn al veel soaps langs gekomen de afgelopen jaren. Meest populaire soap is de "Metal Gear Solid naar Xbox 360", en de afgelopen weken is de "Toch Blu-ray in de Xbox 360" erg in trek. Een soap die ook al een tijdje mee gaat is die rond de game Haze.

Eerst was de game multiplatform voor de PS3, Xbox 360 en PC, daarna werd hij timed-exclusive voor de PS3 en uiteindelijk een echte PS3 exclusieve titel. Daarna werd het stil omtrent Haze, totdat Ubisoft twee weken geleden in een interview meldde dan de game toch misschien een timed-exclusive zou worden. Vandaag dan de nieuwste aflevering: Haze toch echt een exclusieve titel voor de Playstation 3.

Rob Yescombe, scriptschrijver van Haze, zegt dat er op dit moment helemaal niet gewerkt wordt aan de PC of Xbox 360 versie, en blijft de game toch echt alleen op de PS3 te spelen. Yescombe zei ook dat de kleinere userbase geen probleem zal zijn:

quote
Now they've [gamers] got a reason to buy a PlayStation 3, haven't they? I would hope that Haze would motivate people to decide what console they would want to get.


Als alles goed gaat, zal de game 30 mei in de winkels liggen, en dus alleen voor de Playstation 3.

Lindsay Lohan wordt seksverslaafde serveerster

'Een afkickkliniek kost veel geld, en daarom moet er af en toe ook wat geld verdiend worden' moet Lindsay Lohan gedacht hebben. Er gaan geruchten dat drankorgel Lohan een seksverslaafde serveerster zou gaan spelen in een nieuwe film.

Een paar dagen geleden werd bekend dat Lindsay een lid van Charles Manson's sekte gaat spelen in de film The Manson Girls, maar dat brengt blijkbaar niet genoeg geld in het laatje.

Het tarief omhoog gooien is voor Lindsay geen optie, vertelt een bron in tijdschrift Star: "Ze krijgt maar 75.000 dollar om de gestoorde persoon te spelen. Ze wil mensen eraan herinneren dat ze kan acteren en dat het de moeite waard is haar aan te nemen."

Wanneer beide films in de bioscoop te zien zijn is nog niet bekend.

Farfán populair bij Fiorentina

Het is aan het licht gekomen dat Jefferson Farfán vorig seizoen dicht bij een overgang naar Fiorentina was. De man uit Peru is dit seizoen goed bezig en heeft zich in de kijker van meerdere topclubs gezet. Waarom de aanvaller juist vandaag met deze informatie komt, blijft een raadsel.

"Als Fiorentina me nog steeds echt graag wil, zal PSV wel willen praten", aldus de Peruaan in de Telegraaf. Farfán heeft nog een contract tot 2010 bij PSV maar een overgang naar Italië ziet hij wel zitten. "In principe dien ik mijn contract gewoon uit want ik ben heel gelukkig bij PSV. Maar alles hangt uiteraard ook af van hoe ver geïnteresseerde clubs willen gaan", geeft de snelle aanvaller nog aan. De coach van PSV, Sef Vergoossen, heeft geen behoefte om commentaar te leveren, nu hij geconfronteerd wordt met kritiek sinds zijn komst bij de Eindhovense club.

"Ik hoop dat we niet alleen in de UEFA Cup-duels inspiratie kunnen vinden om grootse prestaties te leveren", lijkt Vergoossen te verwijzen naar de teleurstellende wedstrijden van de laatste weken in de competitie. "Natuurlijk zijn dit soort wedstrijden een fantastisch extraatje voor de spelers, maar ze moeten wel zo professioneel zijn om drie dagen later, in een heel andere ambiance, tot het uiterste te gaan. Die knop omschakelen mag voor PSV niet moeilijk zijn want het kampioenschap staat op het spel", geeft hij nog eens aan.

Kreunende bodybuilder houdt buurvrouw wakker

Giran Jobe, een 36-jarige bodybuilder uit het Engelse Margate, moet een boete van bijna honderd euro betalen omdat hij te hard kreunde in huis. De buren van de Engelsman hadden geklaagd.

De bodybuilder kreunde en gilde het uit tijdens zijn middernachtelijke powerliftsessies. Na een eerste waarschuwing in juni moest Jobe zijn gewichten opbergen. Maar toen de overlast later weer begon, plaatsten onderzoekers decibel-meters in de appartementen onder dat van Jobe, om het geluidsniveau ’s nachts te meten. Een geluidsmeter sloeg 100 decibel uit bij het neergooien van de gewichten op de grond.

Buurvrouw Doris Fox (68) kon er niet goed van slapen: "Het geluid was zo hard dat ik eerst dacht dat hij bezig was met een slijper".

Giran begrijpt de drukte niet. "Ik hou geen feestjes, stamp niet op de vloer en leef rustig". Als compromis gooit de timmerman de gewichten (hopelijk zachtjes) weg en gaat zich voortaan opdrukken op de vloer.

Hamstringblessure Ljungberg

Fredrik Ljungberg zal misschien niet actief zijn op het EK in Oostenrijk en Zwitserland. De aanvaller heeft een hamstringblessure opgelopen afgelopen zaterdag in het competitieduel met Portsmouth. Hij zal waarschijnlijk zes weken uit de roulatie zijn.

De Zweedse speler houdt hoop om op 10 juni mee te kunnen doen met Zweden tegen Griekenland op het EK 2008. De aanvaller van West Ham United werd zaterdag per brancard van het veld gedragen. Ljungberg verruilde afgelopen zomer Arsenal om voor West Ham te spelen. Hij heeft tot nu toe 23 competitieduels voor hen gespeeld en scoorde tweemaal.

Blessure Vidic valt mee

Nemanja Vidic zal de returnwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League aan zich voorbij moeten laten gaan. De verdediger van Manchester United is geblesseerd aan zijn knie.

Vidic greep na een slechte landing naar zijn linkerknie in de eerste helft van de wedstrijd tussen AS Roma en Manchester United (0-2). De verdediger moest daardoor al na een half uur naar de kant, en werd vervangen door John O'Shea. De Serviër verliet het Stadio Olimpico op krukken, en gevreesd werd dat de international de rest van het seizoen moest misssen.

Vanochtend wees een scan echter uit dat er geen groot probleem is met de knie van de centrale verdediger. Hij zal de aankomende wedstrijden tegen Middlesbrough en wederom Roma nog wel moeten missen, maar verwacht wordt dat hij na twee à drie weken weer inzetbaar zal zijn. The Red Devils zijn optimistisch en denken dat Vidic in de halve finale van de CL - als ze Roma de baas blijven - weer zal kunnen spelen, alsmede het belangrijke competitieduel met Chelsea.

Beveiligde USB-sticks voor Defensie

Defensiemedewerkers krijgen binnenkort nieuwe, beveiligde USB-sticks. Die informatiedragers zijn alleen te lezen na het invoeren van een wachtwoord. Ook komen er speciale, verzegelde tassen om documenten in te vervoeren. Dat blijkt vandaag uit de Defensiekrant.

Vorig jaar november bleek dat er alleen al dat jaar vijftien meldingen waren van vermiste of gestolen informatiedragers. In vier gevallen ging het om geheime informatie. In een geval kreeg een medewerker een taakstaf, omdat hij een USB-stick was kwijtgeraakt waarop geheime Amerikaanse informatie stond.

Het is de bedoeling zo snel mogelijk de onveilige, oude USB-sticks te vervangen. Wie straks bij een controle een oude stick in zijn of haar bezit heeft, begaat een veiligheidsincident en riskeert daarmee afhankelijk van de informatie een waarschuwing of justitiële vervolging.

Alone in de Dark uitgesteld + screens

Alone in de Dark stond gepland voor een release in mei. Helaas zullen we iets langer moeten wachten, want de game is uitgesteld naar juni. Playstation 3 gebruikers zullen nog iets langer moeten wachten.

Volgens Atari wordt de game uitgesteld omdat ze nog iets langer de tijd nodig hebben om de game helemaal te perfectioneren. De release van de PC, Xbox360, Wii en PS2 versie staat nu gepland voor 20 juni in Europa.

Een release date voor de versie op de PS3 is nog niet bekend. Wel weten we dat deze later zal verschijnen. Atari heeft niet gezegd waarom deze versie later verschijnt. Volgens Atari hebben verschillende mensen al met de PS3 versie van de game gespeeld, en ziet deze er al hartstikke goed uit.

Het vijfde deel van Alone in the Dark speelt zich af in New York en dan voornamelijk in Central Park. Edward Carnby is de persoon die de vreemde verschijnselen in het park moet gaan onderzoeken, en dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Wezens, gebaseerd op spirituele verhalen, uit het hiernamaals zullen je het niet makkelijk maken.

Er zijn ook twaalf nieuwe screenshots van de PS2 en Wii versie verschenen.










'Al-Qaida doodt geen onschuldigen'

Al-Qaida doodt geen onschuldigen. Dat heeft de nummer 2 van de terreurorganisatie, Ayman al-Zawahri, woensdag gezegd in antwoord op ruim negenhonderd vragen die aanhangers, tegenstanders en journalisten online stelden.

Op een geluidsopname van anderhalf uur reageert Al-Zawahri op een deel van de vragen. "We hebben de onschuldigen niet gedood, niet in Bagdad en niet in Marokko, ook niet in Algerije, nergens", zei Al-Zawahri. "Als er een onschuldige is omgekomen bij operaties van de mujahedeen, dan was dat een onbedoelde fout of uit noodzaak."

Het zijn volgens hem de tegenstanders van Al-Qaida die onschuldigen doden. Zij kiezen opzettelijk posities temidden van moslims en gebruiken hen zo als menselijk schild, zei hij.

Uit de vragen die werden gesteld op een aantal extremistische moslimsites bleek dat de aanhangers van Al-Qaida net zo zeer in het duister tasten over hoe de organisatie te werk gaat en wat haar bedoelingen zijn als westerse analisten en inlichtingendiensten.

Oproep tot boycot VN-conferentie tegen racisme

Nobelprijswinnaar Elie Wiesel, voormalig CIA-directeur James Woolsey en anderen roepen de Verenigde Staten in een advertentie die donderdag in vier kranten verschijnt op niet deel te nemen aan een conferentie tegen racisme die de Verenigde Naties volgend jaar houden. Volgens de opstellers van de advertentie heeft de conferentie een antisemitisch karakter.

De conferentie is een vervolg op de antiracismeconferentie die in 2001 werd gehouden in het Zuid-Afrikaanse Durban. De VS en Israël vertrokken toen voortijdig naar aanleiding van kritiek die op dat laatste land werd geuit. Later zei de toenmalige Israëlische onderminister van buitenlandse zaken Michael Melchior dat er sinds de Tweede Wereldoorlog op een internationale bijeenkomst niet zulke racistische toespraken werden gehouden en niet zulke racistische voorstellen waren gedaan als in Durban.

In de door 25 personen ondertekende advertentie staat dat de conferentie van volgend jaar, die opnieuw in Durban wordt gehouden, niet is bedoeld om racisme te bestrijden, maar om haat jegens Israël en Amerika te genereren. Canada heeft al laten weten de conferentie te zullen boycotten.

"We nemen deel aan elke conferentie die zich tegen racisme en intolerantie keert, maar niet aan conferenties die racisme en intolerantie juist bevorderen", zei de Canadese staatssecretaris voor multiculturalisme en Canadese identiteit, Jason Kennedy. VN-woordvoerder Brenden Varma zei dat racisme zo'n belangrijk onderwerp is dat de lidstaten het zich niet kunnen veroorloven om niet te proberen daarover overeenstemming te bereiken.

Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken liet woensdag weten dat nog niet is besloten of de regering aan de conferentie deelneemt, "maar afgaande op de eerdere ervaringen lijkt het ons zeer onwaarschijnlijk dat de VS deel zal willen nemen", aldus woordvoerder Edgar Vasquez van het ministerie.

Ontslagen door muziek Rieu

De 21-jarige Madge Clark is ontslagen als cateringmedewerker van André Rieu. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren, maar deze Lochemse is ontslagen, omdat ze heeft gezegd dat ze de muziek van André Rieu niet leuk vindt.

Madge Clark studeert Evenement Management en had in dat kader een stage weten te bemachtigen bij de violist. Ze zou veel van de wereld gaan zien met de grootste reizende productie ooit. Hier kwam echter abrupt een einde aan toen ze in een krant vertelde dat ze geen liefhebber was van de muziek van Rieu. Wel vond ze het een "geweldige buitenkans".

Het productieteam nam haar het interview niet in dank af. Maandag kreeg ze een e-mail met daarin de mededeling dat de samenwerking niet meer gewenst was: "Het productieteam is er niet over te spreken dat je de muziek van André Rieu niet leuk vindt, maar wel van plan bent heel de tour mee te gaan".

Pakistaans koppel gestenigd na overspel

In Pakistan zijn tegen de grens met Afghanistan een Pakistaanse man en vrouw door steniging om het leven gebracht. In het gebied maakt de Taliban de dienst uit.

De twee werden beschuldigd van overspel. Daar staat volgens de sharia  de doodstraf op. De man en de vrouw hadden een relatie, terwijl de vrouw getrouwd was met een ander. Ze waren al op de vlucht geslagen.

Na een tip werden ze gepakt, waarna een woordvoerder van de Taliban hen  ter dood veroordeelde. Nog dezelfde avond werden ze gestenigd.

Toen de Taliban het in Afghanistan nog voor het zeggen had, waren zulke praktijken daar gangbaar. In Pakistan is voorzover maar één keer eerder gebeurd.

PKK ten onrechte op terreurlijst EU

De Koerdische afscheidingsbeweging PKK staat ten onrechte op de lijst van verboden terreurorganisaties. Dat heeft het Europese Hof van Justitie vandaag bepaald. De PKK werd daar in 2002 opgezet, maar moet daar nu om procedurele redenen worden afgehaald.

Het Hof vindt dat er indertijd onvoldoende gemotiveerd is waarom de PKK op de lijst zou thuishoren.  Eerder haalde het Hof een Iraanse groepering om dezelfde redenen van de lijst. Daardoor kan die weer beschikken over banktegoeden.

FOK!kers  die tegen de PKK zijn, hoeven niet gelijk compleet in de stress te schieten. De verwachting is namelijk dat de  Europese Unie spoedig wel goed gaat onderbouwen waarom de PKK wel degelijk een terreurbeweging zou zijn.

GroenLinks wil inzage giften alle parlementariërs

GroenLinks presenteert donderdag een initiatiefwet die voorschrijft dat alle giften boven de duizend euro aan Kamerleden en politieke partijen, bewegingen en BV's openbaar moeten worden gemaakt. Dat zou 'uit oogpunt van een zuiver politiek proces' moeten gebeuren, licht GroenLinks-Kamerlid Wijnand Duyvendak toe. Schenkingen boven de vijftienduizend euro zijn taboe als het aan zijn partij ligt.

Duyvendak verwijst in een toelichting expliciet naar Trots op Nederland van Rita Verdonk en de PVV van Geert Wilders. Als respectievelijk politieke beweging en partij met maar één lid zijn zij niet gebonden aan de huidige transparantieregels voor politieke partijen die giften ontvangen. Verdonk en Wilders zamelen geld in via een stichting en hoeven niets te zeggen over de herkomst van giften. GroenLinks stelt dat voor alle gekozen parlementariërs en partijen dezelfde regels moeten gelden.

Ruim twee weken geleden gaf het kabinet al aan dat ook politieke bewegingen openheid zouden moeten geven over hun financiën. Minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) liet weten dat ze een wetsvoorstel daartoe nog dit jaar de Tweede Kamer wil voorleggen. GroenLinks is naar eigen zeggen het wachten beu. "In het voorjaar kan de wet dan voor advies naar de Raad van State", schetst Duyvendak zijn droomscenario. "Als de Kamer een beetje doorwerkt, kan de wet voor het einde van dit jaar worden vastgesteld. Ruim op tijd voor de eerstvolgende verkiezingen, zelfs als het kabinet vroegtijdig valt."

Waar GroenLinks in de initiatiefwet een grens van duizend euro trekt, daar gaf Ter Horst aan dat wat het kabinet betreft alle giften boven de drieduizend euro openbaar moeten worden gemaakt. Nu hoeven partijen alleen bijdragen boven 4537,80 euro openbaar te maken.

Het niet openbaar maken van giften zou in de hand werken dat bijvoorbeeld een gulle fabrikant bevoordeeld wordt door de ontvangende politicus. Verdonk ontkent dat bedrijven in feite 'invloed' kopen. Het zou louter gaan om individuen, van wie niet iedereen wil dat bekend wordt dat zij haar financieel steunen.

Joling laat Geert Hoes uit de kast komen

Geert Hoes is homoseksueel. Dat suggereert Gerard Joling donderdag in De Telegraaf. Volgens Joling gaat hij regelmatig samen stappen met de voormalige GTST-acteur en de geruchten dat de twee onlangs zoenend zijn gespot in een café in Oudekerk aan de Amstel ontkent hij niet. "Ja, Geert en ik gaan geregeld met elkaar uit. Ik ben niet verliefd op hem, maar ik vind Geert wel erg knap en leuk."

De verhalen dat Hoes, die een 3-jarige zoontje heeft, ook op mannen valt doen al jarenlang de ronde. Zijn knipperlichtrelatie met Manuela Sep, de moeder van zoontje Robijn, voedde deze geruchten alleen maar. Volgens een bron bij De Telegraaf kwam er vorig jaar een definitief einde aan de relatie. Sindsdien zou hij in een appartementje in Boxtel wonen, vlakbij Den Bosch waar zijn ex-vriendin en kind wonen.

Volgens Joling blijft Hoes, die vorig jaar kandidaat was bij de door Joling gepresenteerde shows 'Sterren dansen op het ijs' en 'So you wannabe a popstar', ook regelmatig bij hem slapen. "Als hij, vanwege werk, in de buurt was, is hij wel eens een nacht bij me gebleven. Hoe we die hebben doorgebracht, houd ik voor mezelf. Daarvan moeten de mensen maar denken wat ze willen."

Moslimjongeren beledigd door Fitna

Een op de drie Nederlandse jongeren vindt Fitna beledigend voor moslims. Van de moslimjongeren zelf zegt 85 procent de film van parlementariër Geert Wilders als kwetsend te ervaren. Volgens driekwart van de Nederlandse jongeren is er veel ophef gemaakt om niks.

Dat blijkt vandaag uit onderzoek van Top-X, het jongerenpanel van de actualiteitenrubriek EénVandaag. Het panel ondervroeg 2000 jongeren van 12 tot en met 24 jaar. Een op de vijf van hen is bang voor de gevolgen van de film. Onder moslimjongeren is dat percentage even hoog (27), maar wel flink gedaald.

Van de ondervraagden heeft ruim driekwart Fitna gezien. Ruim 80 procent zegt recent nog met vrienden of medeleerlingen over de film te hebben gepraat. Een op de tien deelnemers is negatiever gaan denken over moslims na het bekijken van Fitna. Drie op de tien ondervraagden denkt dat de islam uit is op de vernietiging van de Westerse samenleving.

Frankrijk besluit dit jaar over terugkeer in NAVO

Frankrijk neemt vermoedelijk eind dit jaar een besluit over een terugkeer in de militaire commandostructuur van de NAVO. Dat zei de Franse president Nicolas Sarkozy donderdag tijdens de NAVO-top in de Roemeense hoofdstad Boekarest.

Het land trok zich in 1966 terug uit dit onderdeel van de NAVO.

Frankrijk is in de tweede helft van dit jaar voorzitter van de EU. Parijs liet eerder al weten de integratie van de Europese defensie te willen versterken door terug te keren in de militaire commandostructuur van de NAVO waaruit De Gaulle zich ruim vier decennia geleden terugtrok.

Sarkozy bevestigde verder dat hij een bataljon militairen naar het oosten van Afghanistan zal sturen. Een zegsman van NAVO-topman Jaap de Hoop Scheffer had woensdag al gezegd dat Parijs en Washington extra troepen hadden toegezegd.

Van Persie uit voorzorg gewisseld

Robin van Persie werd in het Champions League-duel tegen Liverpool in de rust gewisseld. Die wissel was uit voorzorg, Van Persie had namelijk nog last van een spier.

"Het is een probleem met een spier", meldt Arsenal-coach Arsène Wenger na afloop van de wedstrijd. "We moesten hem uit voorzorg naar de kant halen. We zien wel hoe het verder gaat. Ik denk niet dat er sprake is van het opspelen van de oude blessure." Of Van Persie nu nog langer uit de roulatie is, is nog niet bekend.

Albers sneller dan Ralf Schumacher

Bij het Futurecom-TME-team heeft Christijan Albers weer een testdag achter de rug. Albers, die vorig jaar werd weggestuurd bij het Formule 1-team van Spyker, hoopt op nieuwe kansen in de DTM. Albers was een aantal jaren geleden zeer succesvol in de toerwagenklasse voor Mercedes.

Op het circuit van Oschersleben reed hij dinsdag in de oude Audi van Futurecom-TME. Hij zette een elfde tijd neer met 1:23.303. Hij was met deze tijd sneller dan voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher en ook sneller dan zijn mogelijk nieuwe teamgenote Katherine Legge.

De nieuwe A4 van kampioen Audi was weer het snelste. Na de snelste tijd van kampioen Mattias Ekström op testdag één, zette Timo Scheider met 1:21.644 de snelste dagtijd neer gisteren. Het DTM-seizoen begint op 13 april op de Hockenheimring.

Straf na lekken van medisch dossier Farrah Fawcett

Het UCLA Medical Center in Los Angeles heeft een medewerker 'disciplinair gestraft' nadat deze in het medisch dossier van Farrah Fawcett had gegluurd. Fawcett (61), bekend van de jaren zeventig hitserie Charlie's Angels, werd in het Hollywoodziekenhuis behandeld voor kanker.

Dat meldde de Amerikaanse zender CNN donderdag op zijn website. The Los Angeles Times meldde woensdag dat de medewerker is ontslagen. Het ziekenhuis wilde dat niet bevestigen, aldus CNN. Er zijn geen details bekend over de straf.

Vorige maand ontsloeg het ziekenhuis dertien medewerkers nadat zij zonder toestemming in het medisch dossier van patiënt Britney Spears hadden gekeken.

Fawcett klaagde bij het ziekenhuis dat gevoelige informatie over haar behandeling in de media verscheen. Zo berichtte een tabloid over uitzaaiingen, nog voordat de naaste familie daarvan op de hoogte was.

Bekende Chinese dissident de cel in

De prominente Chinese dissident Hu Jia is donderdag in een rechtbank in Peking veroordeeld tot 3,5 jaar cel wegens het aanzetten tot subversie. Dat heeft zijn advocaat Lu Fangping laten weten.

De 34-jarige mensenrechtenactivist moet de cel in omdat hij de Communistische Partij heeft bekritiseerd. Hu verklaarde in eerste instantie onschuldig te zijn, maar volgens het staatspersbureau Xinhua "bekende hij later een misdaad" wat leidde tot de relatief lage straf. Hu's beide raadslieden zeiden dat hij "excessen" had toegegeven.

De dissident had interviews gegeven aan buitenlandse journalisten over de mensenrechtensituatie in China en kritische artikelen op internet geplaatst. Zijn zaak trok veel internationale aandacht, zowel van westerse diplomaten als van mensenrechtengroepen. Tientallen sympathisanten stonden buiten de rechtbank toen het oordeel werd geveld.

De regering gebruikt het argument 'aanzetten tot omverwerping van de staatsmacht' om critici de mond te snoeren, stellen mensenrechtenorganisaties. Deze praktijken zouden vaker voorkomen in de aanloop naar de Olympische Spelen later deze zomer in Peking.

Cursus voor kleine kinderen met taalachterstand

Alle kinderen met een taalachterstand krijgen uiterlijk vanaf 2011 een taalcursus aangeboden. Dat moet gebeuren voordat zij naar de basisschool gaan. De cursus is vrijwillig.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) maakt daarover donderdag afspraken met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Een woordvoerder van de bewindsvrouw bevestigde een bericht daarover in De Telegraaf.

Gemeenten zullen via consultatiebureaus bepalen welke kinderen tussen de 2,5 en vier jaar taalles nodig hebben. Daarnaast krijgen ze de verantwoordelijkheid te zorgen voor genoeg plaatsen. De lessen zullen in de kinderopvang of peuterspeelzalen worden gegeven door gekwalificeerde leidsters.

Het systeem moet ervoor zorgen dat geen enkel kind dat de Nederlandse taal nog niet voldoende onder de knie heeft, wordt overgeslagen. Peuters die met een taalachterstand op de basisschool beginnen, halen die vaak niet meer in.

'Gemeentelijke lasten stijgen weer fors'

De gemeentelijke lasten voor huiseigenaren zijn dit jaar wederom flink gestegen. Vooral de rioolrechten zijn in de hoogte geschoten. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH).

"Het rioolrecht lijkt een nieuwe melkkoe van gemeenten"
, aldus woordvoerder Hans André de la Porte. Huiseigenaren moeten in gemeenten met meer dan 100.000 inwoners gemiddeld 13 procent meer aan rioolheffing betalen in vergelijking met 2007. Landelijk bedraagt de stijging 7 procent.

De Lift 2, 3, 4 en 5

De Lift, een van de Nederlandse filmklassiekers. Het stamt nog uit de tijd voordat ik geboren was, nl. 1983. Na 25 jaar is de film weer actueel, 4 studenten die net afgestudeerd zijn van de filmacademie, gaan 4 korte vervolgdelen maken, om zo hun loopbaan in de filmwereld een goede start te geven.. alleen komen ze wat budget te kort. Investeren kan al vanaf een tientje, voor dat geld wordt je al op de aftiteling vermeld, en ben je uitgenodigd voor de premiere.

[NBA] Nipte overwinning voor de Bucks

Gilbert Arenas van de Washinghton Wizards dacht dat de overwinning binnen was toen hij twee vrije worpen raak schoot, wat de stand op 109-108 bracht. Hij hield geen rekening met Ramon Sessions van de Milwaukee Bucks. De kleine guard schoot van ver nog raak, wat de eindstand bracht op 109-110.

De grote man aan de kant van de Bucks was de power forward Charlie Villanueva, met 24 punten en twaalf rebounds. De Australische center, Andrew Bogut, voegde twintig punten toe en pakte ook nog eens tien rebounds.

Bij de Wizards waren er zes spelers aanwezig met dubbele cijfers, daarvan waren Antawn Jamison en Caron Butler topscorers van het team met achttien punten.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Washington WizardsMilwaukee Bucks109-110
Los Angeles LakersPortland Trailblazers104-91
Dallas MavericksGolden State Warriors111-86
Utah JazzMinnesota Timberwolves117-100
Charlotte BobcatsCleveland Cavaliers114-118
Atlanta HawksToronto Raptors127-120
Boston CelticsIndiana Pacers92-77
New Orleans HornetsMiami Heat106-77
Memphis GrizzliesNew York Knicks130-114
Los Angeles ClippersSeattle Sonics102-84

Boek: Ariane Meijer - Het Mannen A-B-C

Wie kent het niet, als vrouw dan tenminste: daten met die man waarvan je vooraf denkt dat hij het helemaal is voor jou. Hij heeft alle kenmerken die je zoekt in een man en je bent ervan overtuigd dat dit de liefde van je leven is. Hoe vaak ben je dan al niet tegen de lamp gelopen? Vaak waarschijnlijk, want mannen zijn en blijven mannen. Voor elke man is er wel een algemeen 'type' te vinden die beschrijft hoe de man in elkaar steekt. Ariane Meijer weet in haar nieuwe boek Het Mannen ABC al deze type te beschrijven. Aan de hand van het alfabet laat ze 26 types voorbijkomen. Van het 'rukkertje' tot de 'IQ-man', van de 'klusjesman' tot de 'playboy'. Ze komen allemaal langs, de één zal wat langer blijven dan de ander, maar ze blijken wel stuk voor stuk van voorbijgaande aard, want die ene perfecte man voor het leven zit hier niet bij. Het zijn allemaal droommannen voor de korte, one-night-stand.

CD: DeVotchKa - A Mad & Faithful Telling

Eén van de beste albums van vorig jaar werd het voor mij: How It Ends van de Denverse band DeVotchKa. In Nederland zag het vorig jaar pas het daglicht, in de VS was dat in 2004 al het geval. Het ensemble was hier vorig jaar nog vrij onbekend, hoewel de soundtrack van Little Miss Sunshine een flinke duit in het zakje van bekendheid deed. How It Ends deed het ook goed bij de critici, maar om nu te zeggen dat de band is doorgebroken bij een groot publiek, nee. Een nieuwe kans biedt zich aan met het uitkomen van A Mad & Faithful Telling.

Noord-Korea dreigt Seoul met 'militaire actie'

Noord-Korea heeft donderdag gedreigd met 'militaire actie' tegen Zuid-Korea. Dat meldde het persbureau Yonhap op gezag van bronnen binnen het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie.

De relatie tussen beide Korea's is sinds de verkiezing eind februari van Lee Myung-bak tot president van Zuid-Korea verslechterd. De conservatieve Lee stelt hardere eisen aan Pyongyang dan zijn liberale voorgangers.

De waarschuwing kwam van de Noord-Koreaanse luitenant-generaal Kim Yong-sol in een telefoongesprek met de Zuid-Koreaanse generaal-majoor Kwon Oh-sung. Wat Kim met 'militaire actie' bedoelt, is niet bekend. Volgens Yonhap betekent het mogelijk dat de grensovergang tussen beide landen voor Zuid-Koreaanse zakenlieden en functionarissen wordt gesloten.

Trappen en meppen in The Bourne Conspiracy screenshots

De trilogy van de Bourne films zijn al een tijdje uit. Nu komt Sierra met een game gebaseerd op de films. In The Bourne Conspiracy speel je Jason Bourne, een elite special agent die zijn geheugen kwijt is geraakt.

De game zal dezelfde snelheid en actie hebben als de films. Je zal je tegenstanders voornamelijk te lijf gaan met je vuisten, en allerlei normale gebruiksvoorwerpen. In de volgende screens is goed te zien hoe je je tegenstanders te lijf kan gaan.




















Bedrijf Schiphol ontruimd vanwege lekkend vat

Een overslagbedrijf op Schiphol moest woensdagavond rond 22.00 uur worden ontruimd, nadat een medewerker een lekkend vat had aangetroffen. De vijftig tot zestig medewerkers moesten ongeveer een uur buiten op het industrieterrein wachten, totdat de brandweer de chemische stof en het vat had opgeruimd.

Om welke stof het precies ging kon een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee op de luchthaven niet zeggen. Wel ging het om een gevaarlijke stof. "Maar uit metingen van de brandweer bleek de stof geen gevaar te vormen of hebben gevormd voor de de werknemers." Niemand raakte dan ook gewond of onwel.

Rita Verdonk presenteert haar politieke beweging

Politica Rita Verdonk lanceert vanavond officieel haar beweging Trots op Nederland. Tijdens een groots feest aan het IJ in Amsterdam zal het Tweede Kamerlid haar eerste speech houden als partijleider en de basiswaarden van haar politieke beweging presenteren.

Sinds haar vertrek bij de VVD heeft Verdonk al enkele inkijkjes gegeven in haar politieke plannen. De politica noemt het bestrijden van files bijvoorbeeld een belangrijke prioriteit en belooft consequent te zullen luisteren naar de wil van haar achterban.

Het oprichtingsfeest van Trots op Nederland wordt bijgewoond door ruim 1800 gasten. Zij konden in eerste instantie een toegangskaart kopen à raison van 75 euro. Vorige week bleek dat een donateur alle resterende kaarten heeft opgekocht omdat de toegangsprijs voor sommige geïnteresseerden te hoog zou zijn.

Voorafgaand aan het feest zal een groep gasten met Verdonk dineren aan boord van het schip Classic Lady.

'Kabinet gaat snijden in kinderopvang'

Het kabinet weigert extra geld uit te trekken voor kinderopvang. Minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) wil de oplossing zoeken door te snijden in de kinderopvang zelf. Dat schrijft dagblad Trouw donderdag op basis van welingelichte bronnen in Den Haag.

Onlangs bleek dat staatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma (PvdA) vorig jaar 470 miljoen euro meer aan kinderopvang heeft uitgegeven dan was gepland. Dat komt doordat het aantal kinderen dat naar een kinderopvang ging vorig jaar met 35 procent steeg. De jaren daarvoor groeide dit aantal met gemiddeld tien procent. Dijksma laat onderzoeken wat de oorzaak van de groei is.

Dijksma is nog in overleg met Bos over de manier waarop het gat kan worden gedicht, zo gaf ze twee weken geleden aan tijdens een debat. Vooral oppositiepartijen SP, VVD, GroenLinks en D66 drongen er op aan dat ouders niet opdraaien voor de gestegen kosten. Dijksma liet weten alle opties open te houden en sloot niet uit dat ouders meer gaan betalen voor kinderopvang.

De oplossing ligt voor Bos niet in het fourneren van meer geld, schrijft Trouw. Hij zou willen vasthouden aan de regels voor het begrotingsbeleid. Die schrijven voor dat tegenvallers op dezelfde begroting moeten worden opgevangen. Dat zou onvermijdelijk het snijden in de kinderopvangregeling tot gevolg hebben.

Haagse bronnen wijzen er volgens Trouw op dat de hogere uitgaven voor kinderopvang niet leiden tot meer arbeidsparticipatie van vrouwen. Het extra geld zou vooral zijn gegaan naar ouders, die vroeger zorgden voor informele vormen van kinderopvang zoals het laten oppassen door grootouders.

Voor de manier waarop ontwikkelt Bos momenteel voorstellen, schrijft het ochtendblad. Eind april wil hij die voorleggen aan het kabinet om ze vervolgens in de begroting voor 2009 op te nemen.

Britse website lanceert slavenregister

Een Britse website die gespecialiseerd is in genealogie heeft woensdag een zeer uitgebreid slavenregister geopend. Zo kunnen de half miljoen Britten van Caribische origine, die voor een groot deel van slaven afstammen, hun voorouders achterhalen.

De gegevens beslaan de periode tussen 1812 en 1834. De website ancestry.co.uk bevat gegevens van meer dan 2,7 miljoen slaven en 280.000 slavenhouders uit zeventien voormalige Britse kolonies. De slaven zijn terug te vinden op naam, geboortedatum, geslacht en de naam van hun eigenaar. Slaven kregen vaak de achternaam van hun baas.

Slavenhandel werd verboden in 1807: vanaf dat jaar moesten eigenaren een administratie bijhouden om overtredingen tegen te gaan. In 1833 volgde het verbod op slavernij in Britse koloniën.

Beroemde Britten met voorouders van de eilanden zijn onder anderen topmodel Naomi Campbell (Jamaica) en Chelsea-voetballer Shaun Wright-Phillips (Grenada).

Wederom geen Blu-ray voor Xbox360

Afgelopen week doken er voor de zoveelste keer geruchten op dat er een Blu-ray drive voor de Xbox360 zou gaan komen. De firma Lite-On zou interne drives aan het produceren zijn, en deze zouden vanaf vanaf de tweede helft van het jaar van de band gaan rollen.
Microsoft heeft tegenover Techradar ontkent dat er Blu-ray drives in de Xbox360 komen, de console zal zich blijven richten op games, geproduceerd op dvd.
Jon Hicks, redacteur van het Amerikaanse Official Xbox 360 news magazine, zegt overigens dat deze ontkenning geen definitieve is. "Als Microsoft een Blu-ray drive bevestigt, zal dat aan het einde van het jaar gebeuren."
Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Film: The Hunting Party

Aan het begin wordt er al benadrukt dat The Hunting Party compleet gebaseerd is op ware gebeurtenissen. In de film gaan Terrence Howard en Richard Gere als de journalisten Duck en Simon Hunt op jacht naar de Bosnische oorlogscrimineel Radoslav 'de Vos' Bogdanović. De Vos is gebaseerd op Radovan Karad¸ić, en de filmposter draagt niet voor niets de volgende slagzin: How can they find the world's most wanted war criminal when the C.I.A. can't? (by actually looking...).

Obama wil Al Gore in regering

Barack Obama wil Al Gore graag in het Amerikaanse kabinet hebben, als hij de preseidentsverkiezingen wint. Amerikaanse nieuwszenders melden dat Obama en Gore nu al veel contact met elkaar hebben.

De democratische presidentskandidaat Obama ziet een centrale rol voor Gore weggelegd op het gebied van milieubeleid. Tijdens een toespraak in Pennsylvania zei Obama: "Hij zal aan tafel zitten." Gore die erg veel invloed heeft in de partijtop van de democraten, heeft zich tot nu toe onthouden van elk commentaar. Hij heeft ook nog geen voorkeur uitgesproken voor Barack Obama of Hilary Clinton.

Al Gore was vice-president onder Bill Clinton van 1993 tot 2001. Verder is hij wereldwijd bekend door zijn film An Inconvenient Truth, waarin hij de opwarming van de aarde aan de kaak stelt. Vorig jaar won hij mede daardoor een Nobelprijs.

Man verjaagt krokodil en redt zijn vrouw

In het noorden van Australië heeft een man zijn 36-jarige vrouw uit de kaken van een krokodil gered. Toen de krokodil toesloeg, sprong de man op zijn rug, waardoor het beest kennelijk bang werd en het hazenpad koos.

De krokodil greep de vrouw terwijl het echtpaar in een rivier zwom, ongeveer 160 kilometer onder Darwin. Dankzij haar man kan de vrouw het avontuur nog navertellen. Zij hield ernstige verwondingen aan haar been en hand over

PC-gedonder: van alles naar de bliksem (2)

Ik krijg zowaar binnen een week mijn nieuwe modem binnen. Op een prettige regenachtige avond trek ik - na het avondeten en het inpakken van de vaatwasmachine - de doos open en pak ik mijn nieuwe Speedtouch 541 i v6 uit. "Wat een klein dingetje! De techniek staat toch voor niets," mompel ik. "En hee, hier is de ADSL-installatie cd-rom van de KPN ook weer!"
"Lukt het niet, schat?" vraagt mijn vrouw.
"Bek dicht, demente koe," zeg ik iets te hardop.
"Wat zei je?"
"Geen problemen tot nog toe," bedoel ik.

'Neuken moet 3 tot 13 minuten duren'

Het neuken kan het best drie tot dertien minuten duren. Dat blijkt uit een onderzoek dat wordt gepubliceerd in de mei-editie van het Journal of Sexual Medicine. Uithoudingsvermogen is volgens dit onderzoek dus niet de sleutel tot een goed seksleven.

Voor de duidelijkheid: Het voorspel hoort niet bij de drie tot dertien minuten en een tot twee minuten neuken is echt te weinig, zeggen sekstherapeuten. Onderzoeker Eric Corty hoopt niettemin dat veel mensen opgelucht adem zullen halen nu ze weten dat ze niet de hele nacht hoeven door te gaan om hun partner tevreden te stellen. Uit eerder onderzoek blijkt overigens, zei Corty, dat zowel mannen als vrouwen willen dat het voorspel en het neuken langer duren.

Een onderzoek uit 2005 onder 1500 stellen wees uit dat het neuken gemiddeld 7,3 minuten duurt (de vrouwen hadden een stopwatch in de hand). Vooral oude en jonge mannen hebben moeite om langer door te gaan.

Geen smeergeld bij GTAIV pre-order

Ondanks eerdere berichten krijg je toch geen 500 MS punten bij een pre-order van GTA IV. Microsoft Nederland heeft blijkbaar het nieuws overgenomen van de Engelse site, maar deze actie geldt niet voor Nederland.

Microsoft heeft het betreffende berichtje op de website weggehaald en voorlopig dus geen extra smeergeld bij een GTAIV pre-order. Het is nu de vraag of deze actie nog gaat komen in Nederland, want de release van GTA IV is nog maar een kleine vier weken ver weg.

Sommige gamers die de game wilden pre-orderen en vroegen naar het extra smeergeld, werden ook teleurgesteld want winkels wisten er niet van af.

Met dank aan Kepler voor het schrijven van dit bericht

Kippen op Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots screens

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots zal dan eindelijk dit jaar verschijnen. Fans hebben al jaren gewacht op deze game. Dit zal dan de game worden waarin alle vragen worden beantwoord, en waarin we het einde van Snake zullen zien.

Dat de game mooi is, hebben we al kunnen zien in de vele trailers die ervoor zijn uitgekomen. Nu hebben we een flinke lading screens voor jullie, waarin we onder andere kippen kunnen zien. Ook zien we dat we aan de zijde van Meryl de strijd zullen aangaan met Liquid.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots zal 12 juni in de winkels liggen.
















Weekend moet Wouter Bos schadevergoeding betalen

Roddelblad Weekend moet vicepremier Wouter Bos en zijn familie vierduizend euro schadevergoeding betalen. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank woensdag bepaald.

De 44-jarige PvdA-politicus en een van zijn dochters sierden vorig jaar de voorpagina van Weekend. In het blad werden nog meer foto's afgedrukt van Bos, zijn vrouw Barbara en zijn dochters Iris (4) en Jula (2). Het artikel bij de foto's ging over het feit dat de minister van Financiën zijn 'papadag' moest opgeven door zijn drukke werkzaamheden op het departement.

De foto's beelden duidelijk een privé-activiteit af en dragen niet bij aan enig publiek debat, oordeelde de rechter woensdag. "Ook publieke figuren als Wouter Bos hebben recht op privacy, dat in dit geval zwaarder weegt dan het bevredigen van nieuwsgierigheid van delen van de bevolking. Mevrouw Bos en de kinderen zijn bovendien geen publieke figuren."

De rechtbank acht het redelijk duizend euro per persoon aan immateriële schadevergoeding toe te kennen, omdat door publicatie van de foto's het privé-leven van het viertal 'op onrechtmatige wijze' is geschonden. Weekend moet ook de proceskosten van Bos, ruim 1230 euro, vergoeden.

Steen verbrijzelt autodak op de A16

Een 33-jarige automobiliste uit Lage Zwaluwe is woensdagochtend met de schrik vrijgekomen toen een steen het dak en de achterruit van haar auto verbrijzelde. Ze reed rond 06.30 uur op de A16 bij Dordrecht toen onbekenden de steen vanaf het Copernicusviaduct naar beneden gooiden.

De scherven vielen om haar heen, zegt de politie. "Was de steen op de voorruit van de auto terechtgekomen, dan had het voor de bestuurster heel anders kunnen aflopen." De bestuurster wist haar voertuig nu veilig op de vluchtstrook te zetten. Vervolgens deed ze bij de politie aangifte van poging tot zware mishandeling dan wel poging doodslag. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Grootschalig kindermisbruik in Australië

In Zuid-Australië zijn de afgelopen tientallen jaren honderden pleegkinderen misbruikt. Dat is de conclusie van een onderzoeksrapport naar seksueel misbruik van kinderen.

Sommige pleegkinderen werden onder meer misbruikt op feestjes van pedofielen, aldus voormalig rechter Ted Mullighan, die drie jaar aan het onderzoek heeft gewerkt. Ook pleegouders, sociaal werkers, leraren en priesters waren bij de zaak betrokken.

,,Ik was niet voorbereid op de horror van seksuele wreedheden en uitbuiting van kleine kinderen en kwetsbare jongeren in de staatszorg door mensen in vertrouwensposities'', aldus Mullighan. Volgens de politie zijn 434 verdachten bij de zaak betrokken. Tot dusver zijn twee arrestaties verricht.

In totaal hoorde de onderzoekscommissie 792 mensen, die sinds de jaren dertig seksueel zouden zijn misbruikt door in totaal 1733 verdachten. Zeker 240 mensen vielen onder de jeugdzorg op het moment dat ze werden misbruikt. Volgens Mullighan bevonden de verdachten zich in alle mogelijke organisaties, waaronder kerkinstellingen, het Leger des Heils, pleeggezinnen en staatsinstellingen.

De Zuid-Australische premier Mike Rann reageerde geschokt op de 600 pagina's dikke rapportage. "Mijn maag draaide om, het maakte me fysiek ziek", aldus Rann. Hij zei dat de staat formeel zijn excuses zal aanbieden aan de slachtoffers, en dat de overheid hen schadeloos zou moeten stellen.

Pro-islamfilm succes in Indonesië

Een Indonesische film die religieuze stereotypen wil doorbreken en de barmhartige kant van de islam wil tonen, is een groot succes. Meer dan drie miljoen mensen hebben 'Verzen van Liefde' ('Ayat Ayat Cinta') van filmmaker Hanung Bramantyo gezien, inclusief president Susilo Bambang Yudhoyono.

De islamitische romance ging halverwege januari in première. Een woordvoerder van de president noemde de rolprent een antithese van de film 'Fitna' van parlementariër Geert Wilders. Yudhoyono vond 'Verzen van Liefde' inspirerend en moest menig traantje wegpinken. Hij bekeek de rolprent samen met zijn familie en tachtig buitenlandse ambassadeurs. ''De boodschap komt goed over'', zei het staatshoofd na de voorstelling.

''Moslims spreken niet alleen over de hemel, de hel of het hiernamaals, maar ook over liefde'', aldus de maker van de romantische film met islamitische boodschap. ''Ik wil mijn publiek vertellen dat er hippe, modieuze, sociale mensen zijn, die tegelijkertijd volgens de Islam leven.''

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1221
review
Outcast 2: A New Beginning
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.