Uitslag Fiorentina - PSV

PSV heeft de heenwedstrijd in de kwartfinale UEFA-cup gelijkgespeeld. Tegen Fiorentina werd het 1-1.

PSV begon met Lazovic en Dzsudzsak op de bank. De geblesseerde Alcides werd vervangen door Slobodan Rajkovic, die de voorkeur kreeg boven Mike Zonneveld.

De eerste grote kans was voor PSV, en kopbal van Koevermans werd gered keeper Frey. Fiorentina liet in de beginfase PSV het spel maken, maar de Eindhovenaren wisten weinig te doen met het gekregen overwicht. Fiorentina loerde op de counter, maar met name Mutu deed hier weinig mee. Fiorentina nam naarmate de eerste helft vorderde meer het initiatief, wat onder meer leidde tot een overtreding van Marcellis. Gelukkig voor de verdediger kreeg hij geen geel, wat dat zou een schorsing voor de return betekenen. De daarop volgende vrije trap belandde in de muur.

Na een half uur spelen was er een grote kans voor Ujfalusi, een schot van net buiten de zestien meter, maar zoals al vaker dit seizoen was er Gomes met een goede redding. Een paar minuten daarna was er een kans voor Pancini, maar hij miste net de bal voor het doel na een goede voorzet. De druk van Fiorentina hield de rest van de eerste helft aan, maar tot grote kansen leidde dit verder niet meer.

Bij het begin van de tweede helft leek Fiorentina het sterkst te beginnen. Uit een kansje kreeg het een corner. Direct na de genomen hoekschop kwam PSV er snel uit met Afellay. Zijn schot werd echter gekeerd door Frey. PSV bleef gevaarlijk, Koevermans miste op een haar na een voorzet die uiteindelijk voorlangs ging. Na zwak ingrijpen door Salcido en Gomes bokste Gomes bokste de bal tegen het lichaam van Mutu aan, de bal sporng vervolgens omhoog en Mutu kon 'n aanemen en inschieten. Nog geen minuut later raakte Gomes geblesseerd bij een uittrap. Hij moest vervangen worden door Bas Roorda. PSV liet zich hierdoor niet afleiden en na een mooie pass van Afelley scoorde Koevermans de 1-1.

In het vervolg van de tweede helft bleef de wedstrijd aanvankelijk in evenwicht, geen van beide ploegen wist grote kansen te creëren. Nadat Christian Vieri voor Fiorentina in het veld was gekomen werden de Italianen gevaarlijker, maar gescoord werd er niet meer. In de blessuretijd kreeg Farfán nog geel na een lichte overtreding. Hij zal daarom de return moeten missen. In de acht minuten blessuretijd ontsnapte Culina nog toen hij natrapte na een overtreding. Het bleef echter zonder gevolgen. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Karakteristieken:

Fiorentina - PSV 1-1
56' Mutu 1-0
63' Koevermans (assist. Afellay) 1-1

Toeschouwers: 34.317
Scheidsrechter: Duhamel (Fra)
Stadion: Artemio Franchi stadion
Gele kaart: Donadel (Fiorentina), Farfán (PSV)

Opstellingen

Fiorentina: Frey, Jørgensen, Gamberini, Ujfalusi, Gobbi, Kuzmanovic (Donadel/67), Liverani (Vieri/76), Montolivo, Santana (Osvaldo/90+3), Pazzini, Mutu

PSV: Gomes (Roorda/61), Kromkamp, Marcellis, Salcido, Rajkovic, Farfán (Väyrynen/90+6), Méndez, Simons, Culina, Afellay, Koevermans (Lazovic/64)

Submitter:  Bron: FOK!sport