Uitslagen UEFA Cup 3/4/2008

In de UEFA Cup werden vandaag de eerste wedstrijden van de kwartfinale gespeeld. PSV zette in Florence een goede prestatie neer door met 1-1 gelijk te spelen tegen Fiorentina.

Zenit St. Petersburg heeft een uitstekend resultaat geboekt tegen Bayer Leverkusen. Het werd 1-4 in Duitsland. De ploeg van Dick Advocaat opende bijzonder aggressief in de BayArena, en dat leidde na twintig minuten tot de eerste goal. Tranquillo Barnetta leverde in op het middenveld, Andriy Arshavin nam over, spurtte richting goal en rondde het geweldig af. Na een half uur werd het gelijk. Theofanis Gekas maakte een uitstekende actie en zijn voorzet bereikte aanvoerder Bernd Schneider. De Duitser zag zijn inzet van de lijn gehaald, maar in de rebound vond Stefan Kiessling alsnog het net: 1-1.

Na rust was Leverkusen beter, maar een snelle counter bracht de Russen opnieuw de voorsprong. Arshavin vond teamgenoot Pavel Pogbrenyak helemaal vrij voor de goal. Advocaat, die geschorst was en op de tribune zat, zag zijn elftal vervolgens gehakt maken van de Duitsers. Allereerst loste Aleksandr Anyukov een prachtig schot die Rene Adler passeerde, en twee minuten later was Igor Denisov het eindstation van een prachtige counter.

Bayer 04 Leverkusen (GER) - FC Zenit St. Petersburg (RUS) 1-4
20' Andrei Arshavin 0-1
33' Stefan Kiessling 1-1
52' Pavel Pogrebnyak 1-2
61' Aleksandr Anyukov 1-3
64' Igor Denisov 1-4

Arbiter: Olegário Benquerença (POR)
Stadion: BayArena, Leverkusen
Gele kaart: Tranquillo Barnetta, Manuel Friedrich (Leverkusen), Ivica Krizanac (Zenit)

Opstellingen:

Bayer 04 Leverkusen: Adler; Castro, Friedrich, Haggui, Gresko (Sarpei/66); Schneider (Barbarez/62), Vidal (Sinkiewicz/74), Rolfes, Barnetta; Kiessling, Gekas.

FC Zenit St. Petersburg: Malafeev; Anyukov, Shirokov, Krizanac, Sirl; Denisov, Tymoschuk, Zyrianov; Arshavin, Pogrebnyak, Fayzulin.


Klik hier voor een verslag van de wedstrijd tussen Fiorentina en PSV.

ACF Fiorentina (ITA) - PSV Eindhoven (NED) 1-1
56' Adrian Mutu 1-0
63' Danny Koevermans 1-1

Arbiter: Laurent Duhamel (FRA)
Stadion: Artemio Franchi, Florence
Gele kaart: Marco Donadel (Fiorentina), Jefferson Farfán (PSV)

Opstellingen:

ACF Fiorentina: Frey; Jorgensen, Gamberini, Ujfalusi, Gobbi; Kuzmanovic (Donadel/67), Liverani (Vieri/76), Montolivo; Santana (Osvaldo/90+3), Pazzini, Mutu.

PSV Eindhoven: Gomes (Roorda/59); Kromkamp, Marcellis, Salcido, Rajkovic; Méndez, Simons, Afellay, Culina; Farfán (Väyrynen/90+6), Koevermans (Lazovic/64).


Getafe heeft in München een zwaarbevochten gelijkspel uit het vuur gesleept tegen Bayern. Bayern begon het duel ijzersterk, maar het duurde even voordat de eerste goal viel. Na een klein half uur kwam deze toch. Een hoekschop van Bastian Schweinsteiger bereikte Luca Toni, en de Italiaanse spits kon totaal ongehinderd binnenkoppen.

In de tweede helft werd Getafe wat beter, maar de beste kansen kwamen voor Bayern uit enkele snelle counters. De mogelijkheden werden echter verprutst door Toni en Franck Ribéry. In de slotfase kregen de Spanjaarden uiteindelijk loon naar werken. Juan Albín hield de bal goed binnen en zijn voorzet werd weggetrapt, alleen maar om op de borst van invaller Cosmin Contra te belanden. De Roemeen zorgde vervolgens met een bekeken stiftballetje voor de gelijkmaker en daarmee de belangrijke uitgoal.

FC Bayern München (GER) - Getafe CF (ESP) 1-1
26' Luca Toni 1-0
90' Contra 1-1

Arbiter: Howard Webb (ENG)
Stadion: Allianz Arena, München
Gele kaart: Luca Toni (Bayern), Mario, Manuel Tena, Esteban Granero, Rubén de la Red (Getafe)

Opstellingen:

FC Bayern München: Kahn; Lahm, Lúcio, Demichelis, Jansen (Lell/80); Schweinsteiger, Van Bommel (Ottl/86), Zé Roberto, Ribéry; Podolski, Toni (Klose/80).

Getafe CF: Ustari; Cortés, Mario, Tena, Signorino; Pablo Hernández, De la Red, Casquero (Celestini/73), Granero (Contra/78); Albín, Uche (Manu Del Moral/68).


Het duel tussen Rangers en Sporting is geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel. Beide ploegen hadden de mogelijkheden om de score te openen, maar de keepers McGregor en Rui Patrício wisten te voorkomen dat de bal in het doel belandde. De Portugezen hadden het beste van het spel, de Rangers konden verdedigend echter voldoende weerstand bieden en zo proberen in Lissabon alsnog een stap richting de halve finale te zetten.

Rangers FC (SCO) - Sporting Clube de Portugal (POR) 0-0

Arbiter: Iouri Baskakov (RUS)
Stadion: Ibrox, Glasgow
Gele kaart: Barry Ferguson, David Weir (Rangers), Marat Izmailov, Grimi, Liedson (Sporting)

Opstellingen:

Rangers FC: McGregor; Broadfoot, Cuéllar, Weir, Papac; Hemdani; Davis, Ferguson, Thomson, McCulloch; Darcheville (Novo/72).

Sporting Clube de Portugal: Rui Patrício; Abel, Tonel, Polga, Grimi; João Moutinho, Miguel Veloso, Izmailov (Pereirinha/70), Romagnoli; Liedson, Vukcevic (Djaló/76).

Submitter:  Bron: FOK!sport