Albers negende op laatste testdag

De laatste testdag op woensdag voor de DTM heeft Christijan Albers als negende afgesloten. Hij was op het circuit van Oschersleben in zijn oude Audi van 2006 slechts een tiende langzamer dan Tom Kristensen van het fabrieksteam van Audi.

Op dinsdag liet de Nederlander, die deze maand 29 jaar wordt, een tijd van 1:23.303 noteren, goed voor een elfde tijd die dag. Gisteren kwam hij tot een tijd van 1:23.558. Over alle drie testdagen bekeken, is Albers' tijd van dinsdag de vijftiende tijd van alle rijders.

Het was deze week Audi wat de klok sloeg, want na kampioen Mattias Ekström en Timo Scheider was het Mike Rockenfeller voor het Duitse automerk die naar een snelste tijd van 1:22.304 reed. Dat was wel zeven tienden langzamer dan de snelste tijd tijdens de testweek, die neergezet werd door Scheider: 1:21.644. Mogelijk dat de wisselende weersomstandigheden nog hebben meegespeeld.

Concurrent Mercedes kwam tot een overall derde tijd, op de tweede dag gereden door Bruno Spengler: 1:22.162. Ralf Schumacher reed in totaal 251 ronden maar wist geen potten te breken: hij eindigde op een zeventiende plek.