Doden bij vliegramp in Suriname

Bij een vliegtuigongeluk in het binnenland van Suriname zijn zeker negentien doden gevallen. Er waren twintig mensen aan boord van het toestel. Het vliegtuig was van Blue Wing Airlines, een kleine Surinaamse luchtvaartmaatschappij.

Het Antonov-toestel was onderweg van Paramaribo naar Benzdorp, een afgelegen gebied aan de grens met Frans Guyana. Daar verongelukte het door een nog onbekende oorzaak bij het inzetten van de landing. Op dit moment is een reddingsploeg onderweg.

Blue Wing Airlines bestaat sinds 2002 en heeft een vloot van tien kleinere passagiers- en vrachtvliegtuigen, die vooral uit de voeten kunnen op kleinere vliegvelden met relatief korte landingsbanen. De maatschappij verzorgt zowel lijndiensten als charterdiensten in en buiten Suriname, zoals naar Georgetown, hoofdstad van buurland Guyana. De luchtvaartmaatschappij werkt in Suriname veel voor bedrijven, hulporganisaties en voor de Surinaamse overheid, onder meer voor de uitvoering van een programma ter bestrijding van malaria.

Blue Wing Airlines heeft eerder op een zwarte lijst gestaan van de Europese Unie. Daardoor mochten ze bijvoorbeeld niet vliegen naar de Nederlandse Antillen en Frans Guyana. In november 2007 werden ze weer van de lijst verwijderd.