FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 24 maart 2008

Nederlanders 'kampioen flesjes hervullen'

Tot verdriet van de Nederlandse frisdrankenindustrie (NFI) blijken Nederlanders 'ware kampioenen' in het hervullen van flesjes water, zoals Spa Blauw. Dat blijkt uit onderzoek door de branche.

Van de Nederlandse mannen hervult ruim 65 procent een gekocht flesje water wel eens met kraanwater. Dat verbleekt bij het aantal vrouwen dat het flesje hervult: 86 procent. Ook heeft de branche laten onderzoeken hoe vaak de mensen die een flesje hervullen dat doen. Daaruit blijkt dat 38 procent van de mannen dat meer dan zes keer doet en de helft van de vrouwen een flesje minstens zes keer bijtankt.

De branche bestempelt het hervullen van flesjes als zeer onhygiënisch. Bij elke slok komt een beetje speeksel in het flesje terecht, een voedingsbodem voor bacteriën.

Recent bleek uit cijfers van de branche dat de hoeveelheid verkocht verpakt water in Nederland nog steeds ver achter loopt bij omringende landen. Dat zou komen door de uitstekende kwaliteit van het kraanwater en de spreekwoordelijke Hollandse zuinigheid.

De duizendste FOK!poll staat online

Na achtenhalf jaar hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt, namelijk de duizendste FOK!-poll. Polls die soms net zo nauwkeurig waren als onderzoeken van NIPO en Maurice de Hond en een andere keer precies de gevoelens weergaven van jullie Frontpagebezoekers.

Hoewel sommige polls soms een beetje flauw waren, wisten we ook de lezers te prikkelen. Zo waren de reacties alleen al om de kop van 'Wie is de grootste mongool van 2007' niet van de lucht omdat we respectloos zouden zijn tegenover 'mensen met mogelijkheden.' Recent haalden wij de Telegraaf met onze poll over de meest sexy vleeseter MV. De komende tijd gaan wij naast leuke, flauwe, prikkelende, serieuze en bizarre polls weer proberen om een paar leuke acties te bedenken. We denken hier bij aan de meest sexy bierdrinkster, de FOK! PLORK van de Zomer of de FOK!ster met de mooiste... Nouja, hou gewoon de vernieuwde FP in de gaten en je merkt het vanzelf. Stem tot die tijd natuurlijk ook even op de speciale 1000e FOK!poll. STEM NU!

Pistool van piloot gaat af tijdens vlucht in VS

Op een Amerikaanse binnenlandse vlucht is zaterdag per ongeluk het pistool van een piloot afgegaan. Het incident deed zich voor vlak voordat een toestel met 124 passagiers en vijf bemanningsleden van US Airways uit Denver op het vliegveld van Charlotte in North Carolina zou landen. Niemand raakte gewond.

Sinds de kapingen van 11 september 2001 is het sommige bemanningsleden toegestaan vuurwapens mee aan boord te nemen. Het is volgens een woordvoerder van de Federal Air Marshal's Service sindsdien voor het eerst dat het pistool van een piloot is afgegaan. Hoe het kon gebeuren wordt onderzocht. Het betrokken toestel is uit dienst genomen totdat is vastgesteld dat er niets is beschadigd.

EK Zwemmen: Veldhuis goud in WR

Marleen Veldhuis is Europees kampioen op de 50 meter vrije slag geworden. Ze verbeterde daarbij tevens het wereldrecord.

Veldhuis kwam tot een tijd van 24,09. Het oude record stond met 24,13 sinds 2000 op naam van Inge de Bruijn. Hinkelien Schreuder eindigde in 24,59 als tweede. Het betekende voor Veldhuis haar derde goud van dit EK, na de winst op de 100 vrij en 4x100 vrij.

"Dit is wel een verrassing", aldus Veldhuis voor de NOS-camera. "Ik dacht gisteren al de perfecte race te hebben gezwommen. Nu was het nog beter." Ze liet weten vooraf niet met het wereldrecord bezig te zijn geweest. "Iedereen praatte er over. Ik heb me er niet zo mee bezig gehouden. Ik heb gewoon gedaan wat ik moest doen. Supermooi."

De Nederlandse zwemsters veroverden maandag bij de Europese titelstrijd ook brons op de 4x100 wissel. Hinkelien Schreuder, Jolijn van Valkengoed, Inge Dekker en Marleen Veldhuis kwamen tot een tijd van 4.04,41, daarmee werd tevens het Nederlands record verbeterd. De titel ging naar Groot-Brittanië. 

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

[Update] Rockband voor de Wii krijgt een datum

Update
Inmiddels is bekend geworden dat de Wii-versie, net als de PS2-versie, geen DLC zal ondersteunen. Verder zullen de instrumenten geen gebruik gaan maken van de Wiimote, maar gewoon functioneren zoals de instrumenten van de andere versies.

Oorspronkelijk bericht 20.04u
Hoewel Rockband nog voor geen enkel systeem is verschenen in Europa, hebben Harmonix en MTV vandaag aangekondigd dat Rockband voor de Wii op 22 Juni zal gaan verschijnen, in de Verenigde Staten althans.
De game zal 170 dollar gaan kosten, voor dat geld krijg je de game, een gitaar, een drumstel en een microfoon. De game bevat 63 songs plus 5 bonus songs. Ook zal de game verkrijgbaar zijn met losse instrumenten, voor de mensen die hun band langzaam willen opbouwen. Er word overigens met geen woord gerept over eventuele downloadable content.


Hallo, wij willen ook rocken

's Werelds langste man krijgt autootje

Leonid Stadniks dag kan niet meer stuk. De langste man ter wereld heeft na lang zoeken eindelijk zijn eerste auto gekregen.

De Oekraïner van 2,55 meter kreeg de speciale bestelauto uit handen van de president van Oekraïne, Joesjtsjenko. De auto is speciaal voor de lange man verbouwd, aangezien hij in geen enkele auto normaal kan zitten. De president ging zelfs speciaal met Stadnik een ererondje rijden, want de lange is nog niet in het gelukkige bezit van een rijbewijs.

Vreemd genoeg is de meer dan tweehonderd kilo wegende Stadnik niet officieel de langste man ter wereld. Die eer valt de vijftien centimeter kortere Chinees Xi Shun te beurt. Het Guinness Book of Records weigert namelijk Stadnik te erkennen, aangezien zijn lengte is ontstaan door een groeihormoonstoornis.

Hiddink verlengt contract bij Rusland

Guus Hiddink blijft definitief bondscoach van Rusland. Hiddink tekende bij tot juli 2010.

Fianciële details zijn er door de Russische bond niet bekendgemaakt. Hiddink gaf in oktober al aan langer in Rusland te willen blijven, maar een officiële overeenkomst bleef tot nu toe uit. Hiddinks is sinds 2006 bondscoach van de Russen en neemt met dat land in juni deel aan het Europees kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland.

[EK zwemmen] Veldhuis in WR naar titel

Marleen Veldhuis is Europees kampioen op de 50 meter vrije slag geworden. Ze verbeterde daarbij tevens het wereldrecord.

Veldhuis kwam tot een tijd van 24,09. Het oude record stond met 24,13 sinds 2000 op naam van Inge de Bruijn. Hinkelien Schreuder eindigde in 24,59 als tweede. Het betekende voor Veldhuis haar derde goud van dit EK, na de winst op de 100 vrij en 4x100 vrij.

"Dit is wel een verrassing", aldus Veldhuis voor de NOS-camera. "Ik dacht gisteren al de perfecte race te hebben gezwommen. Nu was het nog beter."Ze liet weten vooraf niet met het wereldrecord bezig te zijn geweest. "Iedereen praatte er over. Ik heb me er niet zo mee bezig gehouden. Ik heb gewoon gedaan wat ik moest doen. Supermooi."

Op de 4x100 meter wisselslag estafette heeft Nederland brons veroverd. De Nederlandse zwemsters hebben maandag bij de Europese titelstrijd dankzij Marleen Veldhuis brons veroverd op de 4x100 wissel. Hinkelien Schreuder, Jolijn van Valkengoed, Inge Dekker en Marleen Veldhuis kwamen tot een tijd van 4.04,41, daarmee werd tevens het Nederlands record verbeterd. De titel ging naar Groot-Brittanië.

Sneeuw doet crimineeltjes de das om

Drie jonge vandalen uit Hoofddorp zullen zich deze koude Pasen nog lang heugen. Door de vele sneeuw lieten ze een mooi spoor van voetstappen achter, zodat het voor de politie een koud kunstje was de drie te arresteren.

Naar aanleiding van een melding over een vernielde autoruit gingen de agenten op pad. Na een zoektocht bleek het drietal nog veel meer op hun kerfstok te hebben. Zo bleken er vuilnisbakken, terrastafels, plantenbakken en reclameborden te zijn vernield.

Het geluk voor de politie was dat er mooie voetstappen te zien waren bij de gesloopte attributen. De voetstappen leidden de agenten naar drie jongens van zestien en zeventien. De politie heeft het trio opgepakt en meegenomen naar het bureau. Hen zal openlijke geweldpleging, vernieling en baldadigheid ten laste worden gelegd.

Chumba wint marathon van Utrecht

Sammy Chumba is onder lastige omstandigheden winnaar geworden van de marathon van Utrecht. De Keniaan liep bij slechts 4 graden celsius een tijd van 2.12.07.

Daarmee was hij drie seconden sneller dan zijn landgenoot Raymond Bett, die zijn eerste marathon liep. De derde plek werd door Mariko Kiplagat, de winaar van vorig jaar, ingenomen.

Bij de dames won Irene Cherop (Kenia) in 2.41.44, die ruim dertien minuten sneller was dan Justina Jasutyte uit Litouwen.

Ongelukken veelal bij begin en einde autorit

Auto-ongelukken gebeuren vooral in de eerste en laatste vijf minuten van een autorit. Het gaat volgens Centraal Beheer Achmea om de helft van het aantal ongevallen. De verzekeraar liet een onderzoeksbureau onderzoek doen onder 1200 automobilisten.

De ongelukken gebeuren omdat bestuurders een sigaret opsteken, hun gordel omdoen, het navigatiesysteem instellen of eten en drinken pakken. Het installeren van een mobiele telefoon is voor bijna de helft van de automobilisten een terugkerende handeling.

Zes op de tien vrouwelijke automobilisten geven aan afgeleid te worden doordat zij bijvoorbeeld denken aan werk, thuis of vakantie. Een op de drie mannen geeft aan dat ze afgeleid worden door naar andere dingen te kijken zoals medeweggebruikers, navigatie en omgeving. De verzekeraar biedt cursussen ter preventie van ongelukken.

Al-Zawahri roept op tot aanvallen op VS en joden

De nummer 2 van Al-Qaida, Ayman al-Zawahri, roept in een maandag gepubliceerde geluidsband moslims op joodse en Amerikaanse doelen te treffen uit vergelding voor het offensief dat Israël eerder deze maand in de Gazastrook uitvoerde.

Vorige week verscheen al een band met de stem van Osama bin Laden, die opriep tot een heilige oorlog om de Palestijnse gebieden te bevrijden. Het lijkt erop dat de leiding van Al-Qaida probeert de woede over het Israëlische offensief, dat aan meer dan 120 mensen het leven kostte, om te zetten in steun voor zijn terroristische oogmerken. In voorgaande boodschappen spraken Bin Laden en Al-Zawahri meestal in algemenere termen over de Palestijnen en hun zaak.

"Moslims, vandaag is jullie dag. Tref de belangen van de joden, de Amerikanen, en al degenen die deelnamen aan de aanval op moslims", zegt Al-Zawahri op de tape. "Houd de doelen in het oog, zamel geld in, breng de uitrusting in orde, plan met precisie en val dan - vertrouwend op God - aan, op weg naar martelaarschap en het paradijs." Hij zegt dat de aanvallen niet beperkt moeten blijven tot Israël en de Palestijnse gebieden. "Laten wij hun belangen overal treffen, net zoals zij van overal bij elkaar zijn gekomen tegen ons."

Al-Zawahri is afkomstig uit Egypte. Hij beschuldigde de Egyptische president Hosni Mubarak ervan met Israël te hebben samengespannen bij het offensief in Gaza. Daarmee vervult hij volgens Al-Zawahri 'dezelfde smerige rol' als de Libanese Falangisten, een christelijke militie die tijdens de burgeroorlog in Libanon met Israël verbonden was en verantwoordelijk wordt gesteld voor een bloedbad onder Palestijnse vluchtelingen in de kampen Sabra en Shatila. "Hetzelfde verraad, al zijn de namen veranderd", zei Al-Zawahri.

Behalve om te dreigen met aanslagen in Europa of de Verenigde Staten kunnen de opnamen van Al-Zawahri en Bin Laden bedoeld zijn om kritiek te pareren over gebrek aan betrokkenheid van Al-Qaida bij de Palestijnse strijd. Op islamitische websites wordt regelmatig de vraag gesteld wanneer Al-Qaida aanslagen gaat uitvoeren in Israël.

'Vijfde Beatle' Neil Aspinall overleden

Neil Aspinall is overleden. De man die bekend stond als 'de vijfde Beatle' overleed maandag op 66-jarige leeftijd in New York aan de gevolgen van longkanker.

Aspinall was een jeugdvriend van Paul McCartney en George Harrison en was vanaf het begin betrokken bij The Beatles. Hij was onder meer road manager en persoonlijk assistent van de Fab Four. Vorig jaar stapte hij na veertig jaar op als hoofd van Apple Corps, het bedrijf dat de belangen van de band behartigt.

De dood van Aspinall werd maandagmiddag bekendgemaakt via Apple Corps, dat mede namens de nog levende Beatles McCartney en Ringo Starr een verklaring naar buiten bracht. "Al zijn vrienden en geliefden zullen hem intens missen, maar behouden dierbare herinneringen aan een fantastische man."

Volgens de Britse krant The Daily Mail vloog Paul McCartney dit weekeinde nog naar New York om zijn oude vriend te bezoeken. Aspinall was onlangs vanuit zijn huis in Londen naar een kliniek in de Amerikaanse stad gebracht voor behandeling. Het is onbekend of McCartney bij Aspinall was toen deze overleed.

Rotterdamse overlastplegers aan de schandpaal

De gemeente Rotterdam gaat jongeren die veel overlast veroorzaken harder aanpakken. Hun namen worden bekendgemaakt in de buurt waar ze wonen en ze krijgen gedragsbevelen opgelegd. Dat heeft burgemeester Ivo Opstelten maandagavond in het RTL Nieuws gezegd.

In de gedragsregels staat wat ze wel en niet mogen doen. Gaan ze over de schreef, dan krijgen ze straf, zegt Opstelten. De regels zijn opgesteld in een soort contract tussen gemeente en jongere. De aanpak is overgewaaid uit Engeland, waar 'naming and shaming' succesvol is gebleken. Een op de vier overlastplegers is de buurt niet meer tot last.

Turkse regeringspartij wil verbod ontlopen

De Turkse regeringspartij AKP, die islamistische wortels heeft, probeert met een grondwetswijziging een dreigend verbod te voorkomen.

Een prominent AKP-lid zei vandaag dat de grondwetswijziging het moeilijker moet maken om een politieke partij te verbieden. Het initiatief volgt op de aankondiging van de hoogste Turkse aanklager tien dagen geleden dat hij een verbod van de AKP nastreeft omdat de partij de scheiding van godsdienst en staat bedreigt. De zaak ligt nu bij het constitutionele hof.

De AKP is voortgekomen uit een eerder verboden islamistische partij.

Dodelijke aanslag Duitse snelweg

De Duitse politie is met een speciale moordcommissie op zoek naar de pleger van een aanslag op een autosnelweg bij het Noord-Duitse Oldenburg. Een moeder van twee kinderen kwam om het leven nadat een houten blok van een viaduct was gegooid.

De 33-jarige vrouw zat naast haar man in hun auto, toen het zes kilo zware blok door de voorruit sloeg. De politie registreerde de identiteit van honderden bezoekers van paasvuren in de omgeving, meldden media vandaag. De man en de twee kinderen liepen een zware shock op. De familie was op weg naar huis na een paasvakantie aan de Oostzee. De dader moet rekening houden met vijftien jaar cel.

'Opvolger Wii en Xbox 360 over 2 jaar'

In 2010 kunnen we al de opvolgers van de Xbox360 en de Wii verwachten. Dat is erg snel als je kijkt naar hoelang de Wii pas op de markt is. Rond die tijd zullen ook Nintendo's DS en Sony's PSP hun opvolger tonen.

Dit verwachten de analysten van het onderzoeksbureau Pacific Crest Securities. Volgens Sony zal hun Playstation 3 tien jaar lang meegaan en is daarom niet op genoemd door de analysten.
Dit zijn uiteraard alleen analyses, maar mocht het waar zijn dan kunnen we de volgende generatie al vanaf 2010 bewonderen/spelen....Is dit geen next-gen meer in 2010?...

Krappe bergpaadjes in GT5 Prologue

Na London zijn we wel weer toe aan de frisse natuur. Ook hier wordt een volledige race van twee rondes getoond, waarvan één in de cockpitview. Niet alleen kunnen we genieten van de glanzende pracht der voertuigen, maar deze keer ook van een stukje natuur: een sfeervolle berg in de Zwitserse Alpen, Eiger, siert in deze footage de achtergrond. Liefhebbers van de HD-beelden kunnen niet hier, maar hier klikken.Grand Turismo 5 Prologue is de voorloper van Gran Turismo 5 op de PS3 die 28 maart in de schappen ligt. De game zal 71 auto's bevatten, waaronder Lotus, Mitsubishi, Nissan en Ferrari wagens. Daarnaast zullen er zes circuits te vinden zijn, zoals Eiger Nordwand, the London City Track en Suzuka. GT5: Prologue zal ook de eerste GT-game zijn die online zal gaan, en wel met 16 spelers tegelijk. De game zal draaien op 1080p en 60 fps (30 fps bij replays vanwege de extra effecten). Online leaderboards en My Garage zullen aanwezig zijn.

'Kim Feenstra duwt glas in keel barkeepster'

Het leven van een topmodel gaat niet over rozen. Kwam Hollands Next Top Model Kim Feenstra eerder in het nieuws wegens diefstal, prostitutie en pornofoto's die ze zelf bestempelde als kinderporno, nu zit ze al de hele dag op het buro wegens een vechtpartij waarbij een barkeepster gewond raakte.

Het gebeurde vannacht in de Groningse discotheek Huize Maas waar Feenstra aan het dansen was. Volgens de zus van het slachtoffer botste de barkeepster op tegen Feenstra. Hierop ontstond een handgemeen waarbij Feenstra volgens getuigen een gebroken glas in de keel van het slachtoffer duwde. De barkeepster raakte gewond en bloedde hevig. Er werd meteen aangifte gedaan tegen het model. Feenstra, die nu ook te zien is in een reallifesoap in de sneeuw, zegt dat ze slechts met haar nagels in de hals heeft gekrabd.   Ze is nu de hele middag op het politiebureau geweest om verklaringen af te leggen danwel gehoord te worden.


Kim: lekker matten.

Tibet-demonstraties Nepal opgebroken

De politie van Nepal heeft maandag minstens twee demonstraties van Tibetaanse vluchtelingen en monniken en hun aanhangers opgebroken en daarbij ongeveer 475 mensen opgepakt. Dat hebben de Verenigde Naties bekendgemaakt. Volgens het mensenrechtenkantoor van de VN zijn onder de arrestanten prominente Nepalese mensenrechtenactivisten.

Ongeveer tweehonderd Tibetaanse vluchtelingen en monniken die bij het VN-kantoor in de hoofdstad Kathmandu bijeen kwamen, werden door de politie met bamboestokken uiteengeslagen. Al voordat de demonstratie begon, werden mensen die zich verzamelden of onderweg waren opgepakt.

De demonstranten vroegen de VN het optreden van de Chinese politie tegen demonstranten in Tibet te onderzoeken.

De tweede demonstratie vond plaats in de buurt van het kantoor van de premier en de ministeries in Kathmandu. Ook deze werd door de politie beëindigd en ook hier werden mensen opgepakt, maar daarbij werd minder geweld gebruikt.

De VN zei 'zeer verontrust' te zijn over het inperken van het recht op bewegingsvrijheid en het grote aantal arrestanten.

De Nepalese regering is al eerder bekritiseerd om het geweld dat is gebruikt tegen Tibet-demonstraties in de afgelopen dagen. De regering heeft gezegd dat zij geen protesten tegen bevriende landen als China zal toestaan.

Paard mag niet op bezoekuur komen

Een man in Lihue, Hawaii, leek het een leuk idee om het lievelingsdier van één van z'n familieleden mee te nemen toen hij op bezoekuur ging. Nu vond het ziekenhuis dit niet zo'n probleem; huisdieren mogen namelijk gewoon mee op bezoek. Een paard in de ziekenhuisgangen ging hen echter net iets te ver.

De man, die iets te diep in het glaasje had gekeken, nam samen met de hengst de lift naar de derde verdieping. Hier werden ze tegengehouden door de beveiliging en weer naar buiten begeleid.

Om het toch nog een beetje goed te maken, werd de patiënt zelf naar buiten gebracht om het paard te bezoeken. Er was echter één kleine kink in de kabel: het was zijn paard niet.

Top of Flop: Zaka' pa ne

De Top of Flop van afgelopen woensdag kreeg voldoende steun: "Traces of Silver" van Andrew White is een top, dus. Jordy-B verwoordde jullie mening wederom als beste: "Niet helemaal my cup of tea qua muziek, maar ik vind het een mooi nummer. Top."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Zaka' pa ne, een groep uit Slovenië. Deze groep wordt gevormd door zangeres Lucija en de zes heren Gašper, Rok, Bla¸, Matej, Srečko en David.

Zaka' pa ne wilde dit jaar namens Slovenië deelnemen aan het Eurovisie Songfestival en was al toegelaten tot de nationale voorselectie. Tot eenieders verrassing mochten ze daaraan niet meedoen: Ze werden gediskwalificeerd. Het nummer 'Eo Eo' was op locale televisie namelijk al ergens ten gehoren gebracht en dat mag natuurlijk niet. De videoclip van 'Eo Eo' toont de zes heren uit de band samen met Daša en Biljana, twee dames die wereldberoemd zijn in Slovenië vanwege hun deelname aan een Big Brother achtig programma.

Klonk vond het 'niets', maar cptmarco was meteen enthousiast:

"Hier aar de rezults of de dutsj jurie, Sloveniea twelf points...

fout, catchy, onzinnige geluidjes, homo's, accordeon, grote borsten, makkelijk deuntje: dit was de perfecte combinatie voor een perfect songfestivalnummer..."

Rel om scène BBC-serie

In het Verenigd Koninkrijk is er ophef ontstaan over een morbide scène in de populaire serie East Enders. In de bewuste scène van de aflevering die op Goede Vrijdag werd uitgezonden wordt een man levend begraven. Volgens 167 klagenden was vooral het vroege tijdstip van 20.00 uur veel te vroeg.

De serie die zich afspeelt in een Londense prachtwijk kwam onlangs ook al eens in opspraak. Toen trokken fans massaal aan de bel omdat in de serie een pub werd overvallen.

De Britse omroep BBC vindt zelf de commotie wel meevallen. "Er kijken tien miljoen mensen naar, dus dan zijn 167 klachten niet veel", zo verklaart een woordvoerster op de officiële site.

 


De bewuste scène, die de UK schokte

Haase wint Challenger Sunrise

Robin Haase heeft in Sunrise het plaatselijke Challengertoernooi gewonnen. In de finale versloeg Haase de Fransman Grosjean in drie sets, 7-5, 5-7, 6-1.

De finale werd op zondag door regenval bij een 7-5, 5*-4 (15-40) stand gestaakt. Grosjean benutte een van de twee breakpunten en won de tweede set. Haase, die op de Australian Open nog in een vijfsetter van Grosjean verloor, kon zich herpakken en won de derde set met overmacht.

Het Challengertoernooi in Sunrise staat bekend om de loodzware bezetting. Het toernooi valt tussen de Mastertoernooien van Indian Wells en Key Biscane in en trekt veel spelers van die toernooien. Haase versloeg in Sunrise Andreas Seppi, Dominik Hrbaty, Janko Tipsarevic en Chris Guccione. Fernando Gonzalez was de hoogst geplaatste speler aanwezig.

Vanavond speelt Haase alweer een kwalificatiewedstrijd voor het toernooi van Key Biscane, daarin is Rik de Voest zijn tegenstander.

Man opgepakt na opsluiten nepinbrekers

De politie van Dordrecht heeft gisteren een verwarde man opgepakt. Volgens de Dordtenaar zou hij twee inbrekers hebben betrapt en opgesloten. Toen de gealarmeerde politie arriveeerden, stond de 'waaghals' de agenten al met een mes op te wachten.

Eén inbreker zou hij in het kleinste kamertje hebben opgesloten, de ander zou vastzitten in een slaapkamer, zo beweerde de 31-jarige man. De agenten verklaarden dat deze kamers zorgvuldig waren gebarricadeerd. Toen zij echter in de kamertjes gingen kijken, troffen zij niemand aan. Kort hierop zag de man hen lopen in de tuin. Maar ook was volgens de politie geen inbreker te bekennen.

Om de man rustig te stemmen, vertelden de agenten dat zij de inbrekers al hadden gearresteerd. Om de veiligheid van de Dordtenaar te waarborgen, werd hij verzocht mee te komen naar het politiebureau. Hier troffen de agenten harddrugs bij de man aan. Nadat de man werd verhoord, mocht hij weer huiswaarts keren.

'Aanhouding vanwege pamflet bij protest op Dam'

Bij de manifestatie tegen racisme zaterdag in Amsterdam is een demonstrant opgepakt vanwege een pamflet dat hij uitdeelde. Dat meldt de organisatie van de manifestatie Nederland Bekent Kleur. In het pamflet stonden uitspraken van Geert Wilders, waarbij de woorden 'moslim' en 'islam' waren vervangen door 'Jood' en 'Jodendom'.

Volgens Nederland Bekent Kleur is de 48-jarige man meegenomen naar een cel en verhoord. Hij zou nog dezelfde dag zijn vrijgelaten nadat proces-verbaal tegen hem was opgemaakt. De politie kon het bericht maandagmiddag bevestigen noch ontkennen.

De tekst van het pamflet zou afkomstig zijn van een website met omstreden uitspraken van de PVV-leider. Enkele gebruikte teksten in het pamflet waren: 'geen joden meer Nederland in, veel joden Nederland uit, denaturalisatie van joodse criminelen' en 'De immigratie van joden moet worden gestopt'.

Nederland Bekent Kleur laat weten te hopen dat de arrestatie van de man voor politie en justitie aanleiding is ook Wilders en andere PVV'ers op te pakken. Tegen Wilders ligt al een stapel aangiften bij het OM, dat nog moet beslissen of die aanleiding zijn voor vervolging. De arrestant heeft een advocaat in de arm genomen, meldt Nederland Bekent Kleur.

Tv-producent Harry de Winter plaatste vorige week maandag een paginabrede advertentie op de voorpagina van de Volkskrant met de tekst: 'Als Wilders hetzelfde over Joden (en het Oude Testament) gezegd zou hebben als wat hij nu over Moslims (en de Koran) uitkraamt, dan was hij allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme'. Wilders liet weten de actie 'onder de gordel' te vinden.

Bij het protest op de Dam, dat met name tegen de PVV gericht was, waren zaterdag ongeveer duizend mensen aanwezig, veel minder dan waarop de organisatie had gehoopt. Wilders was blij: "Niets illustreert het failliet van de multiculturele samenleving meer dan de tegenvallende opkomst."

Uitslagen zondaghoofdklasse


Vanmiddag stonden er diverse inhaalduels in de zondaghoofdklasse op het programma. Door het slechte weer werden enkele wedstrijden opnieuw afgekeurd. Dit waren de resultaten:

Zondaghoofdklasse A

VVSB - VUC 2-1
Hollandia - AFC afgelast
ADO '20 - DWV afgelast
Elinkwijk - Argon afgelast

Zondaghoofdklasse B

Geldrop / AEK - OJC Rosmalen 1-1
Gemert - JVC Cuijk 1-2
Schijndel / Bol - UNA 0-2
sv Deurne - Papendrecht afgelast
Baronie - Dijkse Boys afgelast

Zondaghoofdklasse C

De Bataven - HSC '21 / Brein gestaakt bij 1-2 wegens sneeuwval
Quick '20 - Be Quick 1887 afgelast
SC Enschede - Sneek afgelast

Gamers willen Ubisoft aanklagen voor Vegas 2 problemen

Eerder meldden we jullie al dat er problemen zijn met de multi-player van Rainbow Six: Vegas 2 voor de Playstation 3. Inmiddels zijn veel gamers zo gefrustreerd dat ze Ubisoft willen aanklagen.

Zij vinden dat Ubisoft een dienst heeft beloofd, namelijk online gamen. Maar Ubisoft is deze niet nagekomen. Online gamen met de PS3 is namelijk vrijwel onmogelijk doordat de connectie met de match niet gemaakt kan worden.

De gamers willen daarom geld terug of in ieder geval een patch. Ubisoft heeft nog niet officieel gereageerd op de problemen die er zijn met de multi-player.

Belg brengt broer joint op politiebureau

De broer van een twintigjarige man uit Brussel kwam gisteren zijn zojuist gearresteerde broer een wel heel bijzonder cadeautje brengen. De twintigjarige Belg werd opgepakt wegens het roken van een joint.

Broerlief bracht de jongeman op het politiebureau een pitabroodje. In het uitgeholde broodje had hij echter een joint verstopt, om ervoor te zorgen dat zijn broertje de tijd in de cel relaxt zou doorbrengen. De politie doorzag het plan, en heeft de joint onderschept.

US Trade Commision onderzoekt Blu-ray patent

Terwijl Sony nog steeds feest viert vanwege het winnen van de next-gen DVD-strijd, komt de US Trade Commision dat feestje verstoren. Gertrude Rothschild, een professor die werkzaam was bij de Columbia University, heeft een klacht ingediend bij de commisie over inbreuk op een patent van haar over een laserdiode-technologie welke onder andere in Blu-ray spelers gebruikt wordt.

De US Trade Commision heeft toegezegd de claim te zullen onderzoeken. Rothschild heeft een lijst samengesteld van ruim dertig bedrijven die volgens haar inbreuk maken op haar patent. Op de lijst staan onder meer de grote namen Sony, Samsung, Toshiba en Nokia.

Verkeerschaos rond Ikea's

Zoals voorspeld is er vandaag een verkeerschaos ontstaan bij Ikea's Hengelo en Delft. In heel Nederland was het een drukte van belang bij de diverse meubelboulevards. Met behulp van het slechte paasweer besloot men massaal vertier te gaan zoeken bij de meubelboeren.

In Delft was de chaos groot. Er wordt al een hele tijd verbouwd en er zijn geen voldoende parkeerplaatsen voor handen. Hierdoor onstond er al ver voor de afslag een flinke file. Aangezien de parkeerplaatsen overvol waren moest men veel geduld hebben naar binnen te komen, Eenmaal binnen was het een drukte van belang op de wandelroute langs de kasten, bedden en banken. "Hoe natter en kouder, hoe meer mensen kiezen voor een uitje naar de meubelgigant. We zijn wat dat betreft gelijk aan een pretpark", aldus een woordvoerder van Ikea Delft. De meubelgigant verwacht in de zomer klaar te zijn met de verbouwingen.

De afrit op de A1 naar de Ikea Hengelo was vanmiddag rond drie uur helemaal afgesloten. De file naar de meubelgigant was dusdanig lang dat de wachtende auto's een gevaar vormden voor de rest van het verkeer richting Duitsland. Het is vooralsnog de enige IKEA-vestiging waar de drukte verkeersproblemen veroorzaakt. De ANWB vermoedt dat de afslag rond 18.00 uur weer vrij wordt gegeven. "Bestemmingsverkeer kan de vorige of volgende afslag nemen", raadt een zegsvrouw aan. "Dan komen ze ook waar ze moeten zijn."

Lees ook de column over meubelboulevardterreur. Verder willen we ook van je weten wat jij met pasen doet, dus stem op de poll.

 


Files bij meubelboulevards is van alle tijden.

Financiële topman Jenson verlaat EA

De stoelendans binnen Electronic Arts blijft doorgaan. Een week na de benoeming van de nieuwe chief operating officer en de nieuwe president of global publishing, heeft het bedrijf vanmorgen aangekondigd dat chief financial officer Warren Jenson het bedrijf zal verlaten. Jenson bekleedde de functie sinds 2002.

EA geeft aan dat Jenson nog enige tijd aanwezig zal zijn om de boekhouding van het financiële jaar af te sluiten en zijn opvolger in te werken. Wie deze persoon zal gaan worden wordt binnenkort bekend gemaakt. De reden van Jensons vertrek is niet duidelijk, het blijft bij de mededeling dat "it's time for me to write the next chapter", waarmee hij op een nieuwe stap in zijn carrière doelt.

Overlevingskans Oekraïense zeelui gering

Er wordt gevreesd voor de levens van de achttien Oekraïners die sinds zaterdagavond voor de kust van Hongkong in een gezonken schip opgesloten zitten. Sterke stromingen in het gebied bemoeilijken de reddingsoperatie. Duikers rond het schip geven klopsignalen, maar van binnen uit komt geen antwoord meer.

De verwachte overlevingstijd bij een watertemperatuur van 17 graden op een diepte van 37 meter is ongeveer twaalf uur. De kans dat iemand van de opvarenden het ongeval nu nog overleeft is zeer gering, zei de Chinese reddingsdienst die Hongkong bijstaat bij de reddingswerkzaamheden. Reddingswerkers proberen het gezonken schip naar minder diepe wateren te slepen om de werkzaamheden voort te zetten, maar het slechte zicht onder water en de positie van het schip -ondersteboven- bemoeilijken dat.

De tachtig meter lange Oekraïense sleepboot was met 25 man aan boord onderweg naar een olieveld ten zuiden van Hongkong, maar kreeg zaterdagavond laat een aanvaring met een onder Chinese vlag varend vrachtschip. Zes Oekraïners en een Chinees werden van de sleepboot gered. Alle opvarenden van het vrachtschip, dat nauwelijks schade ondervond, zijn in veiligheid gebracht.

In september 2003 had het Oekraïense schip enige tijd in Hongkong aan de ketting gelegen omdat de veiligheid aan boord niet in orde was. Of die problemen verholpen waren is onbekend.

Dode en zes gewonden na frontale botsing Hoorn

Bij een frontale aanrijding in Hoorn is maandagmiddag een 40-jarige vrouw uit Wervershoof om het leven gekomen. Haar twee zoontjes van 6 en 8 jaar raakten zwaargewond, meldt de politie. Daarnaast vielen vier lichtgewonden.

Het ongeluk gebeurde rond 13.20 uur op de Westfrisiaweg tussen Enkhuizen en Hoorn. De 40-jarige automobiliste raakte volgens de politie mogelijk met een wiel in de berm. Na een stuurcorrectie kwam ze op de verkeerde weghelft terecht, waarna ze frontaal op een tegenligger reed.

De vrouw stierf ter plaatse. Haar kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De inzittenden van de tegemoetkomende auto, een man en een vrouw en twee kinderen, liepen lichte verwondingen op.

Vreemde monsters in Hellboy-screenshots

Konami heeft weer een lading screenshots vrijgegeven van de game Hellboy: The Science of Evil. De game zal ongeveer gelijktijdig gaan verschijnen met de nieuwe film, maar zal een volledig nieuwe verhaallijn kennen.

Hellboy: The Science of Evil verschijnt 27 juni op de PSP, PlayStation 3 en Xbox 360.Kruip in de rol van de stripheld Hellboy. Een bovennatuurlijk wezen met superkrachten en een "I don't give a shit"-houding. Sla je weg door hordes vijanden in een verhaal dat geschreven is voor de game. Ook de omgeving is een wapen in de handen van Hellboy. De game zal een co-op kennen met Abe Sapein en Liz Sherman als speelbare karakters.

Brand gesticht in studentenhuis Vught

In een studentenhuis in het Brabantse Vught is maandagochtend brand gesticht. Een bewoner wordt ervan verdacht de brand in zijn eigen kamer te hebben aangestoken, meldt de politie. De man moest samen met twee andere bewoners behandeld worden wegens het inademen van rook.

In het studentenhuis aan de Taalstraat waren op het moment dat de brand uitbrak veertien personen aanwezig. Een bewoner bemerkte een rooklucht, ging kijken en haalde zijn huisgenoot uit diens kamer, die vol rook stond. De bewoners hebben de brand zelf geblust.

In de kamer van de verdachte werden enkele samoeraizwaarden en een samoeraimes gevonden. Deze zijn in beslag genomen. De Vughtenaar zal worden verhoord.

Parkeerpret

Parkeren is iets wat ons op het FOK! weblog al een tijdje bezig houd, geregeld zie je mensen (voornamelijk vrouwen) een poging ondernemen om hun auto te parkeren.

De liefhebbers van beroerd geparkeerde auto's kunnen op deze website hun hart op halen. En dat niet alleen je kunt iemands ''parkeerpogingen'' ook nog eens een cijfer geven, kortom genoeg om je op deze witte tweede paasdag even te vermaken.

King's Knight en Powerball naar de Virtual Console

Er komen weer een tweetal nieuwe oude games naar de Virtual Console. Deze keer onder andere een nieuwe Square Enix-game genaamd King's Knight.

King's Knight (NES, 1 speler, 500 Wii points) Deze game is een mix tussen een verticaal scrollende shooter en een RPG. Het was een van de eerste games waarbij je de hele omgeving kon slopen zoals in de hedendaagse games eigenlijk standaard is geworden. Verder is het een standaard RPG: kies een personage, vecht en wordt sterker en red de prinses.

Powerball (Sega Genesis, 1-2 spelers, 800 Wii points) Powerball is een samenraapsel van rugby en American football, maar dan ergens in de verre toekomst. Zorg dat de ball in het doel van je tegenstander komt en je hebt gescoord.


Brood aangezien voor dode baby

Een Brits stelletje dat de eendjes aan het voeren was, werd per ongeluk aangezien voor een stel babymoordenaars. Hun dierenliefhebberij zorgde voor een urenlange durende zoektocht naar een babylijkje.

De politie van Greater Manchester kreeg een telefoontje dat iemand een zak in het kanaal had gegooid. De dienstdoende agenten namen het onmiddellijk ernstig op; ze waren bang dat 'de daders' een dode baby gedumpt hadden.

Na een 6 uur durende zoektocht, vond de brandweer de zak op de bodem van het kanaal. Zij stelden echter vast dat de zak gevuld was met brood. Sajid Muhammad en zijn vrouw hadden de zak per ongeluk in het water laten vallen: "We geven het brood liever aan de eenden dan dat we het weggooien", verklaarde hij.voor een stel babymoordenaars. endjes, zorgde voor

"Mijn brood, wat doe je?"

Vijf jaar voor vragen om mensenrechten

'Wij willen mensenrechten, geen Olympische Spelen'. Door deze zin boven een open brief te zetten, is een Chinese mensenrechtenactivist veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Yang Chunlin is aangeklaagd en veroordeeld wegens staatsondermijning; een beschuldiging die dissidenten in China bijna standaard krijgen.

Vorig jaar juli werd Chunlin aangehouden in Heilongjiang, een provincie in het Noordoosten van China. Hij had meer dan 10.000 handtekeningen verzameld, voornamelijk van boeren, om zijn petitie kracht bij te zetten. De Chinees wil dat de overheid meer aandacht besteed aan de mensenrechten in het Aziatische land, die massaal worden geschonden om de Olympische Spelen goed te laten verlopen. Vanwege de bouw van onder andere accommodaties, zouden al meer dan één miljoen mensen van huis en haard zijn verdreven.

Yang Chunlin wordt volgens zijn zus onmenselijk behandeld. Hij moest de uitwerpselen van gevangenen opruimen, werd dagenlang in dezelfde positie vastgebonden en hij werd met gespreide armen en benen aan een stalen bed geketend. Ook mag hij zijn advocaat niet spreken. Volgens een rechtbankfunctionaris mag er beroep worden aangetekend.

 

Moslimleider predikt geweld tegen toeristen

De radicale Indonesische geestelijke Abu Bakar Bashir heeft volgelingen opgeroepen geweld te gebruiken tegen toeristen. Dat blijkt uit videobeelden van preken die Bashir in oktober afstak.

Hij riep circa driehonderd toehoorders in de provincie Oost-Java op toeristen af te tuigen, meldden Australische media. ''Als er hier ongelovigen komen, sla ze in elkaar. Tolereer ze niet'', stelde de man die wordt gezien als spiritueel van de terreurbeweging Jemaah Islamiya. In de preek vergeleek hij niet-moslims met krioelende ''wormen, slangen, maden''.

Ongelovigen verzieken volgens Bashir de moraal door zonder gêne blote huid te tonen. ''Kijk naar Bali... die ongelovige toeristen. Ze zijn naakt.''

''Als er hier ongelovigen komen, sla ze in elkaar.''

Boek: Jessica Gregson - De vrouwen van Falucska

In de periode tussen 1914 en 1928 kwamen er in de buurt van het Hongaarse dorpje Nagyrev opvallend veel sterfgevallen voor. Binnen een korte periode werden er voornamelijk veel mannen uit de rivier gevist, die na sectie allemaal gestorven bleken te zijn aan een door hun vrouwen zorgvuldig voorbereide arsenicumvergiftiging. De beschuldigende vinger werd al gauw richting de vroedvrouw ‘Tante Zsuszi’ gewezen, die de vrouwen uit het dorp opgejut zou hebben door haar eigen positieve ervaring met betrekking tot haar leven in eigen handen nemen. Een verhaallijn van een roman? Deels goed; geïnspireerd door deze waargebeurde geschiedenis liet Jessica Gregson haar fantasie de vrije loop en schreef haar debuutroman De vrouwen van Falucska.

Vrouw loopt 600km om te stemmen

Een vrouw uit Bhutan is wel heel erg begaan met het lot van haar land. Ze legde te voet ruim 600 kilometer af om haar stem uit te kunnen brengen.

De bevolking van Bhutan was opgeroepen om te stemmen in de allereerste parlementsverkiezing van het land. Ze mochten echter alleen stemmen in hun geboortedorp. Duizenden mensen trokken daarop naar afgelegen dorpen.

De 65-jarige Tshewang Dema had echter één groot probleem; ze heeft last van wagenziekte. Dat mocht de stempret niet drukken en ze legde de 600 kilometer te voet af. "Ik wilde mijn stem niet kwijtraken omdat ik niet in een auto kon zitten”, vertelde Tshewang. Samen met haar 13-jarige kleinzoon legde ze de afstand in 14 dagen af. Voor de vrouw was het een echte reünie, ze was al vier jaar niet meer in haar thuisdorp geweest.

De stemming leidde tot een ware volksverhuizing in het 670.000 inwoners tellende land. Complete families werden na jaren weer herenigd en sommige mensen sloten zelfs leningen af om hun familie cadeaus te kunnen geven.

Bloedlink wandelpad

Ooit was dit waarschijnlijk een mooie plek om met je kinderen eens te genieten van de prachtige bergachtige omgeving. Tot de dag dat ze vergaten onderhoud te plegen aan dit wandelpad.

En dat is best wel vervelend aangezien dit wandelpad boven een ravijn loopt. En nu ben ik geen technicus maar gaten in het beton of stukken beton die ontbreken dat kan in dit geval nooit goed zijn.

B.B. King koopt club in woonplaats

B.B. King is de trotse eigenaar geworden van een club in zijn woonplaats Indianola in de Amerikaanse staat Mississippi. De 82-jarige bluesgitarist heeft meerdere malen opgetreden in Club Ebony. Ook artiesten als Count Basie, Ray Charles, James Brown en Ike Turner stonden op het podium van het in 1945 opgerichte etablissement.

King, die voluit Riley B. King heet, is al eigenaar van drie clubs in Nashville, Orlando en Memphis, die naar hem zijn vernoemd. Het is onbekend of Club Ebony ook wordt omgedoopt tot een B.B. King Blues Club.

Dronken automobilist is nog niet jarig

Een inwoner van Den Haag zal zijn 41ste verjaardag niet snel vergeten. De man werd zondag op zijn geboortedag aangehouden toen hij met te veel drank op achter het stuur werd betrapt.

Ook bleek dat hij een boete van 440 euro nog niet had betaald, aldus een politiewoordvoerder maandag. De Hagenaar betaalde de boete en kreeg vervolgens een rijverbod opgelegd voor rijden onder invloed. Maar een uur later zagen de agenten de man opnieuw achter het stuur zitten. Daarop namen ze de auto in beslag. Met diverse processen-verbaal op zak mocht de Hagenaar uiteindelijk lopend verder.

Sneeuwval hindert het verkeer

Het verkeer op de Nederlandse wegen heeft last van de sneeuwval van vanochtend. Op veel plaatsen viel vanochtend een paar centimeter sneeuw en daardoor heeft het verkeer last van gladheid en verminderd zicht.

Door de gladheid zijn enkele auto's weggegleden, maar waarschijnlijk gaat het alleen om blikschade. Rijkswaterstaat meldt dat er vanochtend wel gestrooid is. Er waren echter weinig auto's op de weg en daardoor werd het pekel langzaam ingereden.

In ruim veertig jaar is het niet zo koud geweest met Pasen, meldt het KNMI. In De Bilt werd gisteren 5 graden gemeten. In het jaar 1964 was het nog kouder met Pasen. Toen was het in De Bilt 3,9 graden.

[EK zwemmen] Estafetteploegen naar finale

De Nederlandse estafetteploegen hebben zich geplaatst voor de finales van de 4 x 100 meter wisselslag.

Bij de dames kwamen Hinkelien Schreuder, Jolijn van Valkengoed, Chantal Groot en Femke Heemskerk tot een tijd van 4.08,19. Dit betekende een zesde plek. Groot-Brittannië was met een tijd van 4.02,68 het snelst.

Bij de mannen waren Nick Driebergen, Thijs van Valkengoed, Robin van Aggele en Mitja Zastrow met 3.37,41 goed voor de derde tijd. Rusland (3.36,96 ) en Kroatië (3.37,17) waren net iets sneller.

Linda Bank werd in de series op de 400 meter vrije slag uitgeschakeld. De Nederlandse werd 23e in een tijd van 4.22,81.

Haase bereikt hoogste positie ooit

Robin Haase heeft zijn hoogste positie ooit bereikt op de wereldranglijst. De Hagenaar bezet nu de 67e plaats.

Haase bereikte afgelopen week de tweede ronde bij het toernooi van Indian Wells, om vervolgens ook de finale te halen bij het Challengertoernooi van Sunrise. Die finale wordt vandaag gespeeld en daardoor zijn eventuele overwinningspunten daarvan nog niet meegeteld.

Ook drie andere Nederlanders stegen op de wereldranglijst. Martin Verkerk steeg 98 plekken naar plaats 576, Thiemo de Bakker ging 39 plaatsen omhoog en is nu de nummer 425. Matwé Middelkoop behaalde zijn hoogste positie ooit, 223. Hij won een Future in Ivoorkust en bereikte de kwartfinale bij een Challenger in Sarajevo.

Uitslagen Spanje speelronde 29

FC Barcelona is weer drie punten ingelopen op koploper Real Madrid. Valencia versloeg de beide aartsrivalen allebei in één week met dezelfde cijfers.

Frank Rijkaards Barcelona kreeg het matig presterende Real Valladolid op bezoek in Camp Nou. Na enkele goede kansen voor Bojan in het begin bleek dat Barça de te kloppen ploeg was. Samuel Eto'o zorgde in de 24e minuut dan toch voor de openingstreffer. Verrassenderwijs kwam Valladolid langszij. Lilian Thuram verkocht Joseba Llorente een elleboog en veroorzaakte een strafschop. Sesma stuurde hierop Víctor Valdés de verkeerde hoek in. Na rust stelden de Catalanen echter orde op zaken. Andrés Iniesta en Bojan (2) brachten de eindstand op 4-1.

Real Madrid ontving Valencia in Bernabéu, en had grote moeite met de Copa-finalist. Met Wesley Sneijder in de basis bij Real en Hedwiges Maduro aan de overkant namen de bezoekers na ruim een half uur de voorsprong. David Villa kreeg de bal mooi aangespeeld en rondde vervolgens koelbloedig af. De stand zou al snel weer gelijk getrokken worden, toen Raúl anderhalve minuut later vrij kon inkoppen: 1-1. Diezelfde Raúl zorgde tien minuten na rust voor de voorsprong. Real had kansen te over om de marge uit te bouwen, maar doelman Timo Hildebrand voorkwam erger. Op driekwart van het duel stuurde Villa Casillas de verkeerde hoek in vanuit een penalty, veroorzaakt door Pepe. De ploeg van Ronald Koeman zou zelfs nog de drie punten meenemen, door een late treffer van Javier Arizmendi.

Club Atlético de Madrid deed goede zaken in de strijd om Champions League-plaatsen. Directe concurrent Sevilla werd in Andalusië met 1-2 verslagen. Maxi Rodríguez opende namens Atleti, maar vlak na rust wist Diego Capel gelijk te maken. De bezoekers waren echter beter en middels een treffer van Kun Agüero was de winst voor Atlético. Ook Real Racing Club de Santander doet nog goed mee. Het had de nodige moeite met Recreativo de Huelva, maar in de laatste tien minuten wisten Orteman en Ebi Smolarek toch het net te vinden.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
22/3RCD MallorcaDeportivo de La Coruña1-0
22/3Sevilla FCClub Atlético de Madrid1-2
23/3FC BarcelonaReal Valladolid CF4-1
23/3Levante UDVillarreal CF1-2
23/3CA OsasunaReal Betis Balompie0-1
23/3Real Racing ClubRecreativo de Huelva2-0
23/3Real Murcia CFRCD Espanyol4-0
23/3Real ZaragozaUD Almería1-1
23/3Real Madrid CFValencia CF2-3
23/3Athletic Club de BilbaoGetafe CF1-0

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid CF2962+33
2FC Barcelona2958+32
3Villarrea CF2956+12
4Club Atlético de Madrid2950+17
5Real Racing Club de Santander2947+4
6Sevilla FC2945+18
7RCD Espanyol2945+1
8Athletic Club de Bilbao2939+1
9Getafe CF29390
10UD Almería2939-2
11Valencia CF2939-9
12RCD Mallorca2937+4
13Real Betis Balompié2935-8
14CA Osasuna2934-2
15Deportivo de La Coruña2934-8
16Real Zaragoza2933-9
17Real Valladolid CF2932-16
18RC Recreativo de Huelva2932-17
19Real Murcia CF2926-19
20Levante UD2919-31

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Luís FabianoSevilla FC22
2Raúl GonzálezReal Madrid CF15
=Dani GüizaRCD Mallorca15
=Diego MilitoReal Zaragoza15
5Diego ForlánClub Atlético de Madrid13
6Joseba LlorenteReal Valladolid CF12
=Nihat KahveciVillarreal CF12
=Ruud van NistelrooijReal Madrid CF12

Programma:

DatumThuisUit
30/3Real Betis BalompiéFC Barcelona
30/3Deportivo de La CoruñaReal Murcia CF
30/3RCD EspanyolReal Racing Club
30/3Real Madrid CFSevilla FC
30/3Real Valladolid CFReal Zaragza
30/3Valencia CFRCD Mallorca
30/3UD AlmeríaLevante UD
30/3Getafe CFCA Osasuna
30/3Villarreal CFClub Atlético de Madrid
30/3RC Recreativo de HuelvaAthletic Club de Bilbao

Olympische vlam ontstoken

De Olympische vlam is onderweg naar Beijing. De vlam werd ontstoken door de Griekse actrice Maria Nafpliotou, die de hogepriesteres speelde. Vanwege het slecht weer, die door het Grieks meteorologisch instituut is voorspelt is de ceremonie een uur naar voren gezet.

De eerste zes dagen van tocht vind plaats in Griekenland. Op 31 maart komt de vlam aan in Beijing, waarna het eerst de wereld over gaat. Op zes augustus, twee dagen voor het begin van de Olympische Spelen komt de vlam aan in Beijing.

De ceremonie werd nog even verstoord door demonstranten die tegen de Chinese bezetting van Tibet protesteerde. IOC-voorzitter Jacques Rogge sprak de hoop uit dat de vlam verder rustig verloopt. "Ik hoop dat de symbolische waarde van de fakkel door iedereen wordt erkend."

CD: Cavalera Conspiracy - Inflikted

1996 was voor menig metalhead een rampjaar. Zo was er Metallica's Load, een album dat die band vervreemde van alles wat het in de jaren daarvoor had opgebouwd. Een andere zeer gerespecteerde band, het Braziliaanse Sepultura, verloor frontman Max Cavalera aan de zakelijke onenigheden tussen hem en de rest van de band, waaronder zijn broer Igor. Sepultura was op dat moment een kandidaat die de fakkel van Metallica kon overnemen. Dat dit niet gebeurd is, mag als bekend beschouwd worden. De ruzie was met name pijnlijk voor de Cavalera's, die elkaar vervolgens jaar jaar niet zagen. Max Cavalera bleef succesvol met zijn wereldmuziek-meets-metal-band Soulfly, terwijl Igor stug (en in de marge) bleef volhouden met Sepultura. Vorig jaar zochten ze elkaar op en dat resulteerde verbazingwekkend snel in jamsessies en de volwaardige band Cavalera Conspiracy.

Ex-vrouw Sarkozy in het huwelijk getreden

Cécilia Ciganer-Albéniz, de ex-vrouw van de Franse president Nicolas Sarkozy, is in het huwelijk getreden met evenementenplanner Richard Attias. Dat melden verschillende Franse media.

De geliefden gaven elkaar zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd het jawoord in de Rainbow Room in het Rockefeller Center in New York. De ceremonie, die door ongeveer 150 mensen werd bijgewoond, werd opgeluisterd door het Harlem Gospel Choir, zo bevestigde een van de leden van het koor aan het Franse persbureau AFP.

Na de ceremonie waren er een receptie en een galadiner in de ruimte op de 64e verdieping van het Rockefeller Center, die onder meer een ronddraaiende dansvloer bevat.

De feestelijkheden rond het huwelijk begonnen vrijdagavond al met een feest in het huis van Attias in Connecticut. Zaterdag woonden de aanstaande echtelieden en hun gasten de musical 'Mama Mia' op Broadway bij.

Het is het derde huwelijk voor de 50-jarige Cécilia. Haar eerste man was televisiepresentator Jacques Martin. Nicolas Sarkozy trouwde begin vorige maand met zangeres en ex-model Carla Bruni.

Dodental demonstraties Tibet gestegen

Het dodental van de bloedig neergeslagen demonstraties in Tibet is opgelopen tot 130. Dat meldde de Tibetaanse regering in ballingschap maandag vanuit het Indiase Dharamshala.

"Dit getal komt van onze bronnen in Tibet. Het controleerbare aantal is ongeveer 130 in heel Tibet", aldus premier in ballingschap Samdhong Rinpoche. Eerder repte de regering van circa honderd doden als gevolg van het ingrijpen door de Chinese autoriteiten.

Bij demonstraties in verscheidene Chinese provincies buiten Tibet zouden eveneens doden zijn gevallen. Het is onduidelijk hoeveel dat er precies zijn.

Actrice Nafpliotou ontsteekt Olympische vlam

De Griekse actrice Maria Nafpliotou heeft maandag het olympische vuur ontstoken. De vlam maakt de komende tijd een 137.000 kilometer lange reis over de wereld om op 8 augustus in het Olympische stadion in Peking aan te komen.

De ceremonie was maandag in Olympia, de stad waar de antieke Spelen werden georganiseerd. Een groepje betogers verstoorde de toespraak van Liu Qi, voorzitter van het Chinese organisatiecomité. De demonstranten werden afgevoerd door de politie.

Training Oranje afgelast

De training van het Nederlands voetbalelftal op het veld van Quick Boys in Katwijk gaat maandag niet door. In plaats van de geplande oefensessie, maakt de selectie van bondscoach Marco van Basten gebruik van de trainingsfaciliteiten van hotel Huis ter Duin.

Ook worden de spelers behandeld. Van Basten kiest voor het alternatieve programma wegens het voor een groot deel van de spelersgroep drukke clubschema van de laatste weken. Oranje traint ter voorbereiding op de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk van woensdag één keer, dinsdagavond in Wenen.

Actie voor behoud koopzondagen

Consumenten moeten ook op zondag kunnen consumeren, vinden winkeliers verenigd in de Raad Nederlandse Detailhandel en MKB-Nederland samen met de VVD, de Consumentenbond en de gemeenten. Zij houden daarom een actie voor het behoud van de koopzondag.

Dat heeft de VVD maandag bekendgemaakt. "Ik vind dat iedereen de vrijheid moet hebben zelf te bepalen wanneer hij boodschappen doet", zegt VVD-leider Mark Rutte.

Het kabinet wil het aantal koopzondagen aan banden leggen. Gemeenten zullen straks minder gebruik kunnen maken van een "toerismebepaling", waardoor ze meer dan twaalf koopzondagen per jaar kunnen houden. Het is de bedoeling dat de maatregel in 2009 ingaat.

Van de 443 gemeenten maken er 157 gebruik van de bepaling. Het kabinet heeft de indruk dat zij onbedoeld en oneigenlijk gebruik van de regeling maken en dat de gemeenten te gemakkelijk zeggen dat het om toeristisch gebied gaat.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) hekelt de aangekondigde aanscherping en vindt dat dorpen en steden zelf moeten kunnen bepalen hoeveel koopzondagen er zijn.

Volgens de Raad Nederlandse Detailhandel behalen winkeliers op een koopzondag 20 procent van hun weekomzet. In het gehele weekeinde wordt doorgaans 40 tot 50 procent van de weekomzet gehaald.

Timmer 90 minuten onder de lat

Marco van Basten heeft besloten dat Henk Timmer, de doelman van Feyenoord, tijdens de wedstrijd tegen Oostenrijk van aanstaande woensdag de volle negentig minuten zal spelen. De beslissing is maandag genomen, vertelde Van Basten aan De Telegraaf.

Omdat de eerste doelman, Edwin van der Sar, door een blessure ontbreekt en invaller Maarten Stekelenburg door privéomstandigheden niet aanwezig is, zal Timmer het doel van Oranje schoon moeten houden. Vitesse-doelman Piet Velthuizen is ook opgeroepen indien Timmer door onverwachte omstandigheden mocht uitvallen.

Van der Sar is nog bezig met zijn revalidatie en heeft zijn rust hard nodig. Stekelenburg gaat niet mee naar Oostenrijk wegens omstandigheden. De Ajax-doelman miste ook de wedstrijden uit tegen PSV en FC Twente.

Afellay meldt zich af voor Oranje

Ibrahim Afellay zal niet met Oranje meereizen naar Oostenrijk. De middenvelder van PSV heeft te veel last van zijn enkelblessure. Hij heeft zich zondagavond bij bondscoach Marco van Basten afgemeld voor de wedstrijd van aanstaande woensdag.

Afellay, die zaterdag een goede wedstrijd speelde tegen FC Groningen, werd een kwartier voor tijd gewisseld. De blessuregevoelige middenvelder verliet het veld om behandeld te worden. Het is nog onduidelijk hoe ernstig het is, maar voorlopig speelt hij niet. Van Basten heeft geen vervanger opgeroepen.

Bradley in selectie USA

Michael Bradley, de middenvelder van SC Heerenveen, is door de bondscoach van Team USA opgenomen in de selectie. Bondscoach Bob Bradley, tevens de vader van Michael, riep zijn zoon dus op.

Er zijn drie spelers uit eigen land geselecteerd,: Landon Donovan (LA Galaxy), Brian Ching en Ricardo Clark (Houston Dynamo). Cory Gibbs, de oud-Feyenoorder, is overigens ook geselecteerd.

De volledige selectie:

Doel: Marcus Hahnemann (Reading) en Tim Howard (Everton)

Verdediging: Carlos Bocanegra (Fulham), Steve Cherundolo (Hannover 96), Jay DeMerit (Watford), Cory Gibbs (Charlton Athletic), Oguchi Onyewu (Standard Luik), Heath Pearce (Hansa Rostock) en Jonathan Spector (West Ham United)

Middenveld: Eddie Lewis (Derby County), Michael Bradley (sc Heerenveen), Ricardo Clark (Houston Dynamo), Clint Dempsey (Fulham) en Benny Feilhaber (Derby County)

Aanval: Brian Ching (Houston) Josh Wolff (1860 München), Eddie Johnson (Fulham) en Landon Donovan (LA Galaxy)

[NBA] Spurs langs de Mavericks

Tim Duncan, de grote power forward van de San Antonio Spurs, speelde één van zijn betere wedstrijden van het seizoen. In een wedstrijd waarin het leek alsof niemand wilde scoren, ging Duncan onder de basket vrolijk door met scoren. De Spurs wonnen met 88-81.

Het moest de topper van Texas worden. De ervaren mannnen uit San Antonio namen het op tegen de “cowboys” uit Dallas. Het werd uiteindelijk een schotfestijn waarbij niemand iets raakte. De schotpercentages van beide teams lagen ver onder hun gemiddelde. Duncan, die negentien punten behaalde en dertien rebounds pakte, had na afloop niks te zeggen behalve het feit dat hij blij was met de overwinning. Topscorer in de wedstrijd werd Manu Ginobili met 26 punten. De Argentijn van de Spurs begon op de bank maar kreeg uiteindelijk wel 34 minuten speeltijd van coach Greg Popovich.

Dallas lijkt steeds meer spijt te hebben voor de ruil met de New Jersey Nets. Jason Kidd werd gehaald maar tot nu toe is hij niet de man die zij hadden verwacht. Kidd had maar zeven punten en zeven rebounds in een zeer ongelukkige wedstrijd.

Uitslagen in de NBA

ThuisUit Uitslag
Dallas MavericksSan Antonio Spurs81-88
Toronto RaptorsDenver Nuggets100-109
Washington WizardsDetroit Pistons95-83
Golden State WarriorsLos Angeles Lakers115-111

Dreamfall: The Longest Journey nu te vinden op Xbox Live

Dreamfall: The Longest Journey is het vervolg op de populaire adventure-game The Longest Journey. De game is alweer twee jaar geleden op zowel de oorspronkelijke Xbox als de PC verschenen, en is nu beschikbaar via Xbox Live Originals.

Het spel vertelt het verhaal van Zoë, een meisje uit de toekomst dat op zoek gaat naar haar ex-vriend en de mysterieuze April Ryan. Hier begint een avontuur dat zijn weerga niet kent, met verschillende speelbare karakters en een verhaal dat spannend blijft tot het einde.

Benieuwd geworden? Lees onze recensie van de PC versie.

Het spel is nu voor 1200 Microsoft punten te koop op de Xbox 360.

Two Worlds: The Temptation wordt sequel, geen uitbreiding

Two Worlds: The Temptation is al eerder aangekondigd als een uitbreiding voor de free-roaming RPG Two Worlds, maar ontwikkelaar Reality Pump heeft nu besloten om er toch maar een volwaardige sequel van te maken.

The Temptation zal zich vlak na zijn voorganger afspelen en zich afspelen in Eastern Antaloor. We kunnen rekenen op ongeveer evenveel content als in het origineel, maar dan wel met een volledig gepimpte engine, betere missies, uitgebreidere voice-overs, verbeterde animaties en wat niet nog meer.

Om ons alvast wat te laten smullen van de nieuwe engine zijn er vier screenshots uitgebracht.

Two Worlds: The Temptation wordt eind van het jaar verwacht.

Religieuze arrogantie

Eergisteren banjerde ik nietsvermoedend door het centrum van mijn dorp, toen een wat slonzig ogende man mij een pamfletje in mijn hand probeerde te duwen. Nu weiger ik tegenwoordig steevast alle pamfletjes die ze mij aanbieden, omdat ik er in mijn hele leven nog nooit een heb gekregen waar iets nuttigs in stond, dus schudde ik vriendelijk nee en wilde vrolijk verder stappen richting de supermarkt, waar ik de inkopen zou gaan doen voor een overheerlijk paasontbijt.

‘Wilt u geen beter leven?’
‘Pardon?’ viel er uit mijn mond en ik draaide mij naar de slonzige man die het pamfletje naar mij uitstak, alsof ik een drenkeling was en het vodje de reddingsboei, die mij weer op het droge zou helpen.
‘Wilt u geen beter leven?’ herhaalde de man.

CD: Mint - Hinterland

De band nam de film 'Fear and Loathing In Las Vegas' als inspiratiebron voor hun naam. De vele referenties naar de Mint 400 en het Mint hotel maakten de keuze voor de eenvoudige naam Mint een eitje. Evenals de film begon de groep met een kleine fanschare en cultstatus en groeide de bekendheid later drastisch. Zeker in het thuisland van de heren, België. Het album Magnetism zorgde er in 2006 voor dat de nodige extra spotlights op de band gericht werden. De singles 'Your Shopping Lists Are Poetry' en 'The Magnetism Of Pure Gold' deden het erg goed in zowel eigen land als dat van ons en zelfs in Amerika.

Israël tegen akkoord Hamas en Fatah

Israël heeft vandaag de Palestijnse president Mahmoud Abbas gewaarschuwd geen verzoeningsakkoord te sluiten met de radicale Palestijnse Hamas-beweging. Het zou de Israëlisch-Palestijnse vredesgesprekken om zeep helpen.

''Mahmoud Abbas moet beslissen of hij door wil gaan met onderhandelingen met Israël of dat hij de alliantie met Hamas wil vernieuwen. Hij kan niet beiden hebben'', aldus een hooggeplaatste Israëlische functionaris vanochtend. Israëlische media haalden verscheidene andere hoge functionarissen aan die dezelfde boodschap hadden.

Israel beschouwt de Islamitische Verzetsbeweging Hamas, zoals de groepering officieel heet, als een terreurbeweging. De rivaliserende Palestijnse facties Hamas en Fatah van president Abbas tekenden gisteren een akkoord waarin beide partijen zich bereid verklaren overleg te gaan voeren over verzoening.

Antwerpse inbreker wordt slachtoffer

Een man uit Antwerpen die zaterdagavond hevig bloedend op straat werd gevonden en aan omstanders vertelde dat hij het slachtoffer was geworden van een gewelddadige overval, bleek achteraf een ordinaire inbreker te zijn.  De man werd aangetroffen door bewoners van een appartementsgebouw. Hij gaf aan te zijn overvallen toen hij een van de appartementen boven een carwash waar hij werd gevonden, had willen bekijken.

De behulpzame bewoners belden een ambulance en de politie. Agenten ontdekten even later dat er in één van de appartementen was ingebroken en dat er bovendien ergens in de carwash een gat in het plafond zat.  Het 'slachtoffer' bleek daar doorheen te zijn gevallen toen hij tijdens het inbreken dacht gestoord te zijn en een veilig heenkomen zocht.

De inbreker hield aan zijn val relatief lichte verwondingen over aan zijn linkerbeen en hoofd.

Veel doden bij feestweek Midden-Amerika

Honderden mensen zijn om het leven gekomen tijdens de viering van Semana Santa (de heilige week) in Midden-Amerika. De autoriteiten lieten weten dat het hoge dodental voor een groot deel was te wijten aan overmatig drankgebruik, aldus de Nicaraguaanse krant La Prensa.

De Semana Santa is de week van Palmzondag tot Pasen. In die periode vielen alleen in Guatemala al ruim honderdvijftig doden. De autoriteiten lieten weten dat een groot deel van die slachtoffers is omgebracht: 71 met een vuurwapen en tien met een steekwapen. In het Guatemalteekse verkeer vielen zeker 25 doden.

In Honduras verloren tijdens Semana Santa zeker 97 mensen het leven. Van hen werden er bijna zestig vermoord.

In Nicaragua vonden 96 mensen de dood. In El Salvador registreerden de autoriteiten in de vakantieweek 43 doden, meldde de Salvadoraanse krant Diario de Hoy.

Agent bemiddelt na onbevredigend hoerenbezoek

Een 36-jarige Hagenaar schakelde zaterdag na een bezoek aan een prostituee de politie in, omdat hij naar zeggen geen waar voor zijn geld had gekregen. Bemiddeling door agenten mocht niet baten, waarna de man gedesillusioneerd vertrok.

De man bezocht in de Doubletstraat een 20-jarige prostituee en maakte van te voren een afspraak over het te betalen bedrag, laat de politie zondag weten. Tijdens het samenzijn wilde de man meer dan was afgesproken, waarna de dame van lichte zeden haar bezigheden zou hebben gestaakt.

Gijzelaars FARC verkopen filmrechten aan Stone

Drie Amerikaanse gijzelaars in handen van de Colombiaanse guerrillabeweging FARC verkopen de rechten op het verfilmen van hun ervaringen aan de Amerikaanse regisseur Oliver Stone. Ze hebben daarover een akkoord met Stone getekend.

Dat gebeurde tijdens een ontmoeting in de stad Villavicencio in het midden van Colombia. Dat heeft het Colombiaanse tijdschrift Semana zondag gemeld op basis van oud-parlementariërs die door de FARC gevangen werden gehouden, maar begin dit jaar vrijkwamen.

Volgens de oud-parlementariërs waren de Amerikanen Thomas Howes, Marc Gonsalves en Keith Stansell zeer gedeprimeerd over hun gevangenschap. Op een dag waren ze echter opeens zeer vrolijk. Tegen andere gijzelaars van de FARC vertelden de drie dat ze een akkoord met Stone hadden gesloten over de rechten op het verfilmen van hun geschiedenis.

De Amerikanen ontmoetten Stone in januari in Colombia. De Venezolaanse president Hugo Chávez had Stone toen toestemming gegeven mee te reizen met een Venezolaanse missie die met de FARC onderhandelde over de vrijlating van gijzelaars. De Amerikanen vielen in februari 2003 in handen van de FARC.

Dodental Amerikaanse militairen Irak naar 4000

In Irak zijn sinds de invasie in maart 2003 4000 Amerikaanse militairen omgekomen. De grens van 4000 werd bereikt door een aanslag zondag in Bagdad, waardoor vier Amerikaanse militairen de dood vonden.

Aldus CNN en de BBC maandag op gezag van het Amerikaanse leger en op basis van tellingen van onafhankelijke onderzoeksbureaus.

De vier Amerikanen die zondag werden gedood, reden tijdens een patrouille op een bermbom. Een andere Amerikaanse militair raakte gewond.

De schattingen over het aantal Irakezen dat is gedood sinds maart 2003 lopen uiteen. Ze variëren van ongeveer 80.000 tot honderdduizenden.

Djokovic wint in Indian Wells

De Serviër Novak Djokovic heeft het Master Series-toernooi van Indian Wells op zijn naam geschreven. In de finale was hij te sterk voor de Amerikaan Mardy Fish. Djokovic won in drie sets: 6-2, 5-7, 6-3.

De ongeplaatste Mardy Fish kon in de finale niet verrassen. Eerder versloeg de Amerikaan onder andere de als eerste geplaatste Roger Federer, de als vierde geplaatste Nikolay Davydenko en de als zevende geplaatste David Nalbandian.

Djokovic leek een gewonnen partij te spelen nadat hij in de tweede set bij een 5-4 stand de wedstrijd naar zich toe kon trekken. Fish vocht zich echter terug in de game en brak een servicebeurt later de als derde geplaatste Serviër.

In de derde set kreeg Fish al vroeg drie breakpoints, die ook alledrie werden weggeserveerd door Djokovic. Daarna liep de winnaar van de Australian Open uit naar een 3-0 voorsprong en maakte hij de partij zakelijk af.

Kamerverhuur aan sluipschutter NAVO-top

'Te huur: kamer met uitzicht op parlementsgebouw tijdens NAVO-top. Zeer geschikt voor sluipschutter.' Met het plaatsen van deze advertentie op internet loopt een inwoner van Boekarest het risico voor een paar jaar in het gevang te verdwijnen, aldus TV Romania zondag.

De beveiligingsdienst rond de NAVO-top vond bij toeval de advertentie op internet. De eigenaar van het appartement bood daarop zijn woonruimte aan voor 5000 euro per dag, 'inclusief hapjes en drankjes en gebruik van badkamer'. Vanaf het balkon van de woning zou zowel een televisieploeg als een sluipschutter prima zicht hebben op alle politieke leiders die elkaar ontmoeten tijdens de top van 2 tot en met 4 april in Boekarest.

De adverteerder, die inmiddels in de kraag is gevat, houdt vol dat het om een grap ging. Justitie denkt daar anders over en zegt dat de man een gevangenisstraf van enkele jaren riskeert met zijn 'grap'.

'Schending paspoortdossier Clinton onderzoeken'

Republikeinse en Democratische senatoren hebben zondag het ministerie van justitie opgeroepen een onderzoek in te stellen naar het bekijken van de paspoortdossiers van de drie kandidaten voor het Amerikaanse presidentschap.

Een dergelijke inbreuk op de privacy is verwerpelijk, zei de Republikein Arlen Specter. Democraat Ron Wyden stemde hiermee in en zei dat de incidenten wijzen op een breder probleem. De regering van president George Bush heeft volgens hem weinig respect voor de privacy van burgers.

Minister van buitenlandse zaken Condoleezza Rice bood vorige week aan kandidaten John McCain, Hillary Clinton en Barack Obama haar verontschuldigingen aan. Eerder had haar ministerie bevestigd dat de paspoortdossiers geschonden waren. Het is onduidelijk of de schuldige medewerkers, van wie er twee zijn ontslagen, meer dan gewone gegevens zoals naam, geboortedatum en geboorteplaats zagen. Het ministerie heeft een onderzoek ingesteld. Justitie wacht waarschijnlijk de uitkomst van dat onderzoek af voordat ze besluit welke actie te ondernemen.

Robben: "Geen contact met Van Basten"

Arjen Robben, aanvaller van Real Madrid, is niet blij met het gebrek aan contact tussen hem en Marco van Basten. In de laatste maanden, waar Robben veelvuldig geblesseerd was, heeft de bondscoach geen contact met Robben opgenomen.

"Toen ik belangrijk was voor Oranje was er om de haverklap contact, nu kan ik me het laatste gesprek met hem niet eens meer herinneren", zo zegt de snelle linkspoot. Robben had gehoopt dat hij geselecteerd werd voor de oefeninterland tegen Oostenrijk. "Dit is de laatste interland voor het EK-trainingskamp eind mei, het is heel teleurstellend dat ik niet ben geselecteerd."

"Als er belangstelling was getoond, had de bondscoach kunnen weten dat ik precies op tijd weer fit zou zijn", zo meldt Robben. "En dit is niet de eerste keer dat het zo gaat, in de periode voordat ik geblesseerd raakte, had ik ook twee interlands kunnen spelen. Ik vind dat de technische staf moet weten wie er fit is en wie niet. Het is niet aan mij om ze daarop te wijzen. Maar ik hoor helemaal niets vanuit Zeist."

'Uitstel belastingaangifte kost particulier geld'

Particulieren die hun belastingaangifte na 1 april indienen, moeten over de uitstelperiode bijna vijf procent rente betalen zonder dat ze daarvan op de hoogte zijn. Dat constateren belastingadviseurs, schrijft De Telegraaf maandag. "De Belastingdienst verdient met negen miljoen aanslagen toch fors aan je."

Een gemiddelde belastingbetaler die de aanslag een jaar laat liggen, betaalt enkele honderden euro's aan rente. De Belastingdienst rekent op dit moment 4,75 procent aan rente, in oktober was dat nog 5,4 procent.

George vervangt De Jong bij Jong Oranje

Siem de Jong, middenvelder van Ajax, heeft moeten afzeggen voor Jong Oranje, dat het aanstaande woensdag moet opnemen tegen Jong Estland. Bondscoach Foppe de Haan heeft FC Utrecht-aanvaller Leroy George opgeroepen als diens vervanger.

Een liesblessure is de reden voor de afzegging van De Jong. Tegen FC Twente werd hij al vroegtijdig gewisseld vanwege de blessure. Jong Oranje speelt de wedstrijd woensdag in het stadion van Emmen.

Zevenjarig kind valt uit attractie Bobbejaanland

Een zevenjarig kind is zaterdagmiddag uit de waterattractie Bobby Drop in Bobbejaanland gevallen. Het kind ging rond 15.50 uur ondanks diverse waarschuwingsborden en aanwijzingen van het personeel staan in één van de rondspinnende boten. Toen deze boot tegen een andere boot aan botste, kwam het kind door de klap op de baan terecht.

Het kind werd direct gered door de operator van de attractie en werd met onderkoelingsverschijnselen naar de EHBO gebracht. De attractie bleef na het ongeluk gewoon open.

De Bobby Drop is een dertien meter hoge wildwaterbaan waarbij bochten en snelle afdalingen elkaar afwisselen. Vergelijkbare attracties staan in het Franse Parc Astérix en in het Duitse Hansa Park.

Bobbejaanland beleeft dit jaar een koude start. Eerder op de dag verloor de rollercoaster Bob Express tijdens een ritje drie wielen en kinderattractie Oki Doki moest rond het middaguur noodgedwongen sluiten, omdat de remmen van de achtbaan het begaven. Ook thrillride Fly Away was lange tijd gesloten vanwege een technische storing.

De hoer van Babylon

“BERT! KERK!” Ik schrik wakker. Val weer in slaap. Een kwartier later staat mijn moeder weer aan de deur. Dit spelletje spelen we al zeker tien jaar; moeder schreeuwt om half negen dat ik mijn bed uit moet komen, ik slaap door tot negen uur, trek kleren aan, stommel de trap af en doe mijn haar netjes. Ik heb het nooit leuk gevonden om naar de kerk te gaan, maar, zoals mijn moeder altijd antwoordt, “de kerk is ook niet bedoeld om leuk te zijn, maar om je ziel te redden.” Om boze ouders en het verzengende vuur te ontkomen kom ik elke zondag weer netjes mijn bed uit.
Laatste reviews en specials
special
Weekend gifdump #104
special
AI Picture Gallery #114
special
Random Pics van de Dag #852
special
VrijMiBabes #143 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #143
special
AI Picture Gallery #113
©FOK.nl e.a.