Zevenjarig kind valt uit attractie Bobbejaanland

Bart (BartUlft)

Een zevenjarig kind is zaterdagmiddag uit de waterattractie Bobby Drop in Bobbejaanland gevallen. Het kind ging rond 15.50 uur ondanks diverse waarschuwingsborden en aanwijzingen van het personeel staan in één van de rondspinnende boten. Toen deze boot tegen een andere boot aan botste, kwam het kind door de klap op de baan terecht.

Het kind werd direct gered door de operator van de attractie en werd met onderkoelingsverschijnselen naar de EHBO gebracht. De attractie bleef na het ongeluk gewoon open.

De Bobby Drop is een dertien meter hoge wildwaterbaan waarbij bochten en snelle afdalingen elkaar afwisselen. Vergelijkbare attracties staan in het Franse Parc Astérix en in het Duitse Hansa Park.

Bobbejaanland beleeft dit jaar een koude start. Eerder op de dag verloor de rollercoaster Bob Express tijdens een ritje drie wielen en kinderattractie Oki Doki moest rond het middaguur noodgedwongen sluiten, omdat de remmen van de achtbaan het begaven. Ook thrillride Fly Away was lange tijd gesloten vanwege een technische storing.