EK Zwemmen: Veldhuis goud in WR

Sabine (sbientje)
Marleen Veldhuis is Europees kampioen op de 50 meter vrije slag geworden. Ze verbeterde daarbij tevens het wereldrecord.

Veldhuis kwam tot een tijd van 24,09. Het oude record stond met 24,13 sinds 2000 op naam van Inge de Bruijn. Hinkelien Schreuder eindigde in 24,59 als tweede. Het betekende voor Veldhuis haar derde goud van dit EK, na de winst op de 100 vrij en 4x100 vrij.

"Dit is wel een verrassing", aldus Veldhuis voor de NOS-camera. "Ik dacht gisteren al de perfecte race te hebben gezwommen. Nu was het nog beter." Ze liet weten vooraf niet met het wereldrecord bezig te zijn geweest. "Iedereen praatte er over. Ik heb me er niet zo mee bezig gehouden. Ik heb gewoon gedaan wat ik moest doen. Supermooi."

De Nederlandse zwemsters veroverden maandag bij de Europese titelstrijd ook brons op de 4x100 wissel. Hinkelien Schreuder, Jolijn van Valkengoed, Inge Dekker en Marleen Veldhuis kwamen tot een tijd van 4.04,41, daarmee werd tevens het Nederlands record verbeterd. De titel ging naar Groot-Brittanië. 

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!