Robben: "Geen contact met Van Basten"

Arjen Robben, aanvaller van Real Madrid, is niet blij met het gebrek aan contact tussen hem en Marco van Basten. In de laatste maanden, waar Robben veelvuldig geblesseerd was, heeft de bondscoach geen contact met Robben opgenomen.

"Toen ik belangrijk was voor Oranje was er om de haverklap contact, nu kan ik me het laatste gesprek met hem niet eens meer herinneren", zo zegt de snelle linkspoot. Robben had gehoopt dat hij geselecteerd werd voor de oefeninterland tegen Oostenrijk. "Dit is de laatste interland voor het EK-trainingskamp eind mei, het is heel teleurstellend dat ik niet ben geselecteerd."

"Als er belangstelling was getoond, had de bondscoach kunnen weten dat ik precies op tijd weer fit zou zijn", zo meldt Robben. "En dit is niet de eerste keer dat het zo gaat, in de periode voordat ik geblesseerd raakte, had ik ook twee interlands kunnen spelen. Ik vind dat de technische staf moet weten wie er fit is en wie niet. Het is niet aan mij om ze daarop te wijzen. Maar ik hoor helemaal niets vanuit Zeist."