FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 4 november 2007

Uitslagen Italië speelronde 11

In Italië werd dit weekend de elfde ronde in de Serie A gespeeld. Hieronder alle uitslagen, de stand en het programma voor de volgende speelronde.

Kostbaar puntenverlies AS Roma
Empoli en AS Roma deelden de punten na een 2-2 gelijkspel. AS Roma leek lange tijd de beste papieren te hebben en stond bij rust met 0-2 voor. Empoli kwam nog terug tot 1-2 in de 67e minuut maar stond met het ingaan van de blessuretijd nog wel achter. Sebastian Giovinco zorgde alsnog voor de gelijkmaker in extra tijd door een vrije trap achter doelman Doni te schieten.

AS Roma was op voorsprong gekomen via Ludovic Giuly na dertien minuten. Matteo Brighi zorgde na een half uur voor de tweede aan de kant van de Giallorossi.Na de pauze wist de thuisploeg toch terug te komen in de wedstrijd. Aanvoerder Ighli Vannucchi zorgde voor de opsteker voor Empoli dat na het doelpunt gevaarlijker werd. Kort voor blessuretijd kon Mirko Vuninic AS Roma op een grotere voorsprong zetten maar hij faalde. Iets dat Giovinco kort daarna niet deed en zodoende de 2-2 eindstand op het scorebord zette.


Internazionale en Juventus in evenwicht
Juventus en Internazionale troffen elkaar zondagavond in het Stadio Olimpico voor de topper in de Serie A. Een overwinning zou Juventus naar de tweede plek brengen en de achterstand op Internazionale verkleinen tot één punt. Internazionale kwam kort voor rust op voorsprong via Julio Ricardo Cruz. Mauro Camoranesi zorgde in de 71e minuut voor de gelijkmaker. Internazionale blijft de lijstaanvoerder, Juventus blijft vierde.


Uitslagen

ThuisUitEindstand
Lazio RomaFiorentina0 - 1
AC MilanTorino0 - 0
CagliariSampdoria0 - 3
CataniaAtalanta Bergamo1 - 2
EmpoliAS Roma2 - 2
GenoaPalermo3 - 3
LivornoUdinese0 - 0
NapoliReggina1 - 1
ParmaSiena2 - 2
JuventusInternazionale1 - 1

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1Internazionale1174022725
2Fiorentina1165018723
3AS Roma11641251622
4Juventus11632221121
5Udinese11542121219
6Atalanta Bergamo11461151318
7Napoli11434181315
8Palermo11362151515
9AC Milan1135318914
10Catania11353101014
11Genoa11353121514
12Sampdoria11425111414
13Torino11263121312
14Parma11254131911
15Lazio Roma11245111610
16Siena1116410159
17Cagliari1123610189
18Empoli112367169
19Livorno1113711226
20Reggina110657186

Programma

DatumThuisUit
10/11SampdoriaEmpoli
10/11PalermoNapoli
11/11Atalanta BergamoAC Milan
11/11FiorentinaUdinese
11/11InternazionaleLazio Roma
11/11ParmaJuventus
11/11RegginaGenoa
11/11SienaLivorno
11/11TorinoCatania
11/11AS RomaCagliari

Directeur Fiat rijdt Ferrari total loss

Icoon OpmerkelijkSergio Marchionne, president-directeur van het Italiaanse autobedrijf Fiat, heeft een ongeluk gehad met een Ferrari. De man reed op de Zwitserse snelweg op de A1, ten zuiden van Bazel, toen hij op een andere auto klapte.

Niemand raakte gewond, maar de Ferrari 599 GTB Fiorano, ter waarde van zo’n 189.000 euro, is rijp voor de schroothoop. De Ferrari reed ongeveer honderd kilometer per uur.

Zelfs Batman kan niet alles

Icoon FilmDat zelfs Batman niet alle problemen kan oplossen, werd duidelijk tijdens de opnames van de nieuwste Batmanfilm ‘The Dark Knight’. De film wordt opgenomen in Hongkong. Batman moet uit het vliegtuig springen om in de Victoriahaven terecht te komen, maar die scène moest worden geschrapt omdat het water ernstig vervuild is.

Uit tests bleek dat het water in de Victoria baai vol zit met allerlei bacteriën die onder andere samonella en tbc kunnen veroorzaken. Victoriabaai wordt in de film gebruikt als Gotham City. De opnames vinden nog tot en met 12 november plaats in Hongkong. De film gaat in 2008 in première. De hoofdrollen zijn voor Christian Bale en Morgan Freeman.

Sneijder mogelijk tegen Olympiakos

De kans is groot dat Wesley Sneijder aanstaande dinsdag, voor het Champions League-duel tegen Olympiakos Piraeus, weer bij de selectie van Real Madrid zal zitten. De middenvelder miste het duel van afgelopen zaterdag, tegen Sevilla, door een blessure.

Sneijder, die zondag weer met de groep mee trainde, kreeg afgelopen donderdag een tik op zijn dijbeen. Hiervoor was het voor de middenvelder niet mogelijk om tijdens het treffen met Sevilla in actie te komen. Arjen Robben, die nog steeds herstellende is van een blessure, laat de wedstrijd tegen de Grieken aan zich voorbij.

[MotoGP] Lorenzo nieuwe teamgenoot Rossi

Valentino Rossi en Jorge Lorenzo zijn volgend seizoen teamgenoten in de MotoGP. De twintigjarige Spanjaard, die tweevoudig wereldkampioen is in de 250 cc is, maakt volgend seizoen de overstap naar de koningsklasse.

De afgelopen twee jaar reed Lorenzo op een Aprillia, maar hij maakt volgend seizoen zijn debuut bij Yamaha. Volgens Yamaha zullen beide coureurs in 2008 op verschillende banden racen. Rossi zal op banden van Bridgestone rijden, terwijl Lorenzo Michelin-banden onder zijn motor krijgt aangemeten. Ook krijgen beide coureurs eigen pitboxen om de bedrijfsgeheimen te waarborgen van de twee bandenleveranciers.

Franse gevangenen in opstand

Icoon MisdaadOngeveer 70 gedetineerden in het huis van bewaring in het Franse Mulhouse weigerden gisteren terug te gaan naar hun cel nadat ze buiten waren geweest. Ook hadden de gevangenen brand gesticht.

De opstand is begonnen nadat er verhalen de ronde deden over een diabetespatiënt die niet de juiste verzorging zou hebben gekregen en daardoor in coma zou zijn geraakt. Uit onderzoek blijkt dat dit verhaal verzonnen was.

Een speciale eenheid van de bewakingsdienst CRS kwam snel ter plaatse om ervoor te zorgen dat de opstandelingen onder dwang weer terug gingen naar hun cellenblok. Volgens ingewijden zou dat redelijk rustig zijn verlopen. Het huis van bewaring in Mulhouse heeft gemiddeld zo’n 250 tot 300 gevangenen. Het is niet bekend of de gevangenen straf hebben gekregen.

Davenport zegeviert in Québec

Lindsay Davenport is er in geslaagd om het tennistoernooi van Québec op haar naam te schrijven. In de finale was de Amerikaanse, die twee maanden geleden haar rentree maakte, te sterk voor Julia Vakulenko uit Oekraïne. De setstanden waren 6-4 en 6-1.

Davenport speelde in de Canadese stad pas haar derde WTA-toernooi. In december stopte de Amerikaanse tijdelijk met tennissen, vanwege het feit dat ze zwanger was. Tijdens haar terugkeer in het tenniscircuit schreef ze direct het tennistoernooi van Bali op haar naam. Kort daarna wist ze tot de halve finales van de China Open te reiken.

Horecagast ergert zich aan omgangsvormen personeel

Icoon AlgemeenDe gasten van de Nederlandse horeca ergeren zich het meest aan de slechte omgangsvormen van het personeel, gevolgd door gebrek aan toewijding en te weinig aandacht.

Dat blijkt uit een onderzoek naar gastvrijheid door onderzoeksbureau Interview NSS onder 464 ondernemers en 533 gasten in opdracht van Tempo-Team. Ondanks de ergernissen krijgt de horeca- en cateringbranche van de consument een zeven als rapportcijfer voor gastvrijheid. De tips die de ondervraagden meegeven zijn: 'wees vriendelijk' en 'neem de tijd voor de gast'.

Algemeen directeur Peter Hulsbos van Tempo-Team meent dat het onderzoek duidelijk criteria geeft om de gastvrijheid aan te scherpen. Bij veel consumenten leeft het idee dat het personeel in de horeca vaak studenten zijn die het alleen voor het geld doen en daardoor minder hebben met de betekenis van gastvrijheid. Hulsbos zegt dat met het opvolgen van de tips de horeca- en cateringbranche verder kan verbeteren om zo volgend jaar een acht te scoren.

Van Marwijk: "De Cler beste linksback"

Bert van Marwijk keek na afloop van het duel tussen zijn ploeg Feyenoord en De Graafschap (2-0) vooruit naar de klassieker tegen Ajax van volgende week. De Rotterdammers en de Amsterdammers gaan namelijk gezamenlijk aan de leiding, wat het volgens de trainer zeer interessant maakt.

Toch sprak Van Marwijk, die na afloop van de eerste helft niet tevreden was, ook over het duel van vanmiddag. "Er gebeurde bijna niets, we deden te weinig. De Graafschap had gekozen voor een defensieve speelwijze. Dat voerden ze goed uit. Wij konden er niet mee uit de voeten. Vooral de aansluiting bij spits Roy Makaay was onvoldoende. Ook maakten we nauwelijks individuele acties."

Na de pauze kon Van Marwijk weer tot rust komen, nadat Jonathan de Guzman en Roy Makaay het net vonden. "We hebben in de tweede helft wel goed gespeeld. Het enige verwijt dat ik mijn ploeg in die fase kan maken, is dat de score niet hoger is uitgevallen. Dat is jammer voor het publiek. We hadden er nog wel drie kunnen maken."

Van Marwijk complimenteerde Tim de Cler, die bij de twee treffers betrokken was, tot slot met zijn vertoonde spel. "Hij speelde een geweldige wedstrijd. Tim maakte in deze wedstrijd het verschil. Hij is de beste linksback van Nederland, vind ik."

Spelletje bluf loopt slecht af

Icoon ShockingEen man van 23 jaar is dit weekend in Angers in Frankrijk overleden aan de gevolgen van een spelletje Russische Roulette. Het ongeluk vond plaats in de buurt van Roche-sur-Yon. De agenten dachten in de eerste instantie aan een gewone zelfmoord.

De man schepte op en dacht dat het zo'n vaart niet zou lopen. Bij Russische Roulette wordt een revolver met één kogel geladen en wordt het magazijn rondgedraaid voordat het teruggeklapt wordt. Vervolgens wordt het wapen tegen het hoofd gezet en is het afwachten of de kogel eruit komt.

De vriendin en een collega van de man die aanwezig waren op het moment van het ongeluk, zijn verhoord. Onderzoek moet aantonen hoe de man aan het wapen kwam dat uit de negentiende eeuw stamt. Ook moet duidelijk worden of de man ervan op de hoogte was dat er een kogel in het wapen zat.

Koster: "Fijne middag voor publiek"

Adri Koster, trainer van Ajax, was zondagmiddag meer dan tevreden over de prestaties van zijn club. De Amsterdammers wisten namelijk met 4-2 van Roda JC te winnen en heroverden hiermee de eerste plaats in de Eredivisie.

"Het kan natuurlijk altijd nog beter, maar we hebben de mensen een fijne middag bezorgd," liet Koster in een eerste reactie weten. "We hadden misschien een beetje geluk dat we op de juiste momenten scoorden. En we hadden ook eerder meer afstand moeten nemen. Maar ik vind dat we het goed hebben gedaan. Zeker als je kijkt met wie we allemaal hebben gespeeld."

Raymond Atteveld, trainer van de Limburgse club, had vrede met de geleden nederlaag. "We hebben alleen de doelpunten te makkelijk weg gegeven. Maar ben trots op mijn spelers. We hebben het Ajax heel moeilijk kunnen maken. Dat lukt niet iedereen hier in Amsterdam."

Opnieuw gelijkspel voor Nederlandse schakers

De Nederlandse schakers hebben tijdens de Europese kampioenschappen in het Griekse Chersonissos
opnieuw gelijkgespeeld, ditmaal tegen Tsjechië. Gisteren speelden ze ook al gelijk tegen Noorwegen.

Ivan Sokolov won dit weekend allebei zijn partijen. Erwin L'Ami kon het vandaag niet bolwerken tegen zijn Tsjechische tegenstander, terwijl hij gisteren zijn Noorse opponent nog wel versloeg. Sergei Tiviakov en Erik van den Doel speelden zowel vandaag als gisteren remise.

De Nederlandse vrouwen hebben het daarentegen een stuk beter gedaan. Zaterdag wonnen de schaaksters met 3,5-0,5 van Servië, de zondag wonnen ze met 2,5-1,5 van Slovenië. Door deze resultaten stijgen de dames naar een verdienstelijke derde plek.

Atteveld: "Actie Kah te gênant voor woorden"

Roda JC-trainer Raymond Atteveld is niet te spreken over het gedrag van Pa Modou Kah in de wedstrijd tegen Ajax. Kah vloog keeper Bram Castro in de haren na de 2-1 van Ajax.

Kah was van mening dat Castro de schuldige was van de tegengoal en liet dat duidelijk merken. Atteveld vond de actie "te gênant voor woorden". Scheidsrechter Dick Jol deed het incident aanvankelijk af met een waarschuwing, maar de actie van de verdediger krijgt nog een staartje. "Hier is het laatste woord nog niet over gezegd", aldus Atteveld.

Radcliffe wint marathon van New York

Na twee jaar afwezigheid heeft Paula Radcliffe bij haar terugkeer de marathon van New York gewonnen. De 33-jarige Britse atlete passeerde in 2 uur, 23 minuten en 9 seconden de eindstreep.

Radcliffe keerde terug van haar zwangerschap en droeg haar zege op aan haar dochtertje. Bij de mannen was de Keniaan Martin Lel zegevierde bij de mannen in 2 uur 9 minuten en 4 seconden. Hij herhaalde zondag zijn stunt uit 2003 door solo over de meet te komen in Central Park.

Driftkikker

Dit kikkertje/padje* heeft duidelijk wat problemen met zijn menselijke buurman, en denk dan maar niet dat de kikker/pad* het hazenpad kiest. Niets van dat, hij doet er alles aan om zijn tegenstander te imponeren. En dat werkt mischien bij een mede-kikker/mede-pad* maar de mens is iets minder snel onder de indruk. 

* Doorhalen hetgeen niet gewenst is.

Overzicht tiende speelronde Eredivisie

Dit weekend werd in de Eredivisie de tiende speelronde gespeeld. PSV liep in het duel tegen SC Heerenveen averij op. Feyenoord en Ajax maakten geen fout en hebben nu evenveel punten. De Amsterdammers gaan aan de leiding, vanwege een beter doelsaldo. Hieronder volgt het overzicht van dit weekend.

Alle uitslagen van dit weekend:

ThuisUitUitslag
Willem IIVVV-Venlo1-2
SC HeerenveenPSV2-1
AZNEC4-0
ExcelsiorSparta4-3
AjaxRoda JC4-2
FeyenoordDe Graafschap2-0
FC GroningenVitesse0-0
FC UtrechtNAC Breda0-1
HeraclesFC Twente0-3

De actuele stand vind je hier.

Topscorers:

#NaamClubDoelpunten
1HuntelaarAjax11
2AlvesSC Heerenveen10
3SuarezAjax7
--Den OudenExcelsior7
--N'KufoFC Twente7

Programma speelronde elf:

DatumThuisUit
09/11NECHeracles
10/11Willem IIFC Utrecht
10/11VVV-VenloSparta
10/11FC TwenteNAC Breda
10/11De GraafschapExcelsior
11/11FeyenoordAjax
11/11PSVAZ
11/11Roda JCFC Groningen
11/11VitesseSC Heerenveen

Uitslagen Duitsland speelronde 12

In de Duitse Bundesliga werd dit weekend de twaalfde speelronde gespeeld. Hieronder de uitslagen, stand en het aankomende programma.

Gelijkspel Bayern München

In de Allianz Arena wist Bayern München niet te winnen van Eintracht Frankfurt, de nummer acht op de ranglijst. Eintracht Frankfurt was na afloop het meest tevreden met het meegenomen punt. De bezoekers lagen de gehele wedstrijd zwaar onder vuur maar de schutters van de thuisploeg faalden allen. De eerste grote kans diende zich al aan na slechts dertien seconden aan toen Luca Toni zichzelf voor de goal manoeuvreerde. Een uitstekende redding van Oka Nikolov voorkwam een vroege achterstand.

De Italiaanse spits kreeg nog twee grote kansen in de eerste helft maar ook deze waren niet aan de aanvaller besteed. In de tweede helft ging Bayern München verder met waar het in het de eerste helft gebleven was namelijk aanvallen. Goed verdedigend werk van onder andere Aaron Galindo, die een kopbal van Miroslav Klose van de lijn haalde, voorkwamen een nederlaag. Bayern München blijft de wel de koploper maar zag de voorsprong teruglopen naar twee punten.

Hamburger SV nadert Bayern München

Hamburger SV liep zaterdag twee punten in op Bayern München. De directe achtervolger van de lijstaanvoerder won met 2-1 van Hertha BSC. Huub Stevens kon weer beschikken over Rafael van der Vaart. De middenvelder keerde terug van een blessure. Jose Paolo Guerrero zorgde al na vier minuten voor de voorsprong voor de thuisploeg. De aanvaller had pech toen een schot van hem in de negentiende minuut de onderkant van de lat raakte. Drie minuten later stond de deklat wederom in de weg en bleef de minimale voorsprong op het scorebord staan. Ook Van der Vaart en Ivica Olic wisten het net niet te treffen. Na de pauze wel doelpunten. De eerste van de twee aan de kant van Hertha BSC in de 59e minuut. Een vrije trap van Van der Vaart, binnen geschoten door Bastian Reinhardt, zorgde in de tachtigste minuut voor de verdiende winnende treffer voor Hamburger SV.



Uitslagen

ThuisUitEindstand
Energie CottbusSchalke 041 - 0
Bayer LeverkusenArminia Bielefeld4 - 0
Bayern MünchenEintracht Frankfurt0 - 0
Hamburger SVHertha BSC2 - 1
Hannover 96Borussia Dortmund2 - 1
1.FC NürnbergVfB Stuttgart0 - 1
Werder BremenHansa Rostock1 - 0
KarlsruheMSV Duisburg1 - 0
VfL BochumVfL Wolfsburg5 - 3


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1Bayern München1284027428
2Hamburger SV1282219926
3Werder Bremen12732261724
4Karlsruhe12723141123
5Hannover 9612633171621
6Bayer Leverkusen1253418918
7Schalke 0412462171118
8Eintracht Frankfurt12453121417
9VfL Wolfsburg12444212116
10Hertha BSC12516161716
11VfB Stuttgart12516131816
12Borussia Dortmund12426172114
13VfL Bochum12336182212
14Arminia Bielefeld12336132712
15Hansa Rostock12327111611
161.FC Nürnberg1223715219
17MSV Duisburg1230912199
18Energie Cottbus121568218

Programma

DatumThuisUit
9/11MSV DuisbergVfL Bochum
10/11Borussia DortmundEintracht Frankfurt
10/11Hansa RostockEnergie Cottbus
10/11Hertha BSCHannover 96
10/11Schalke 04Hamburger SV
10/11VfB StuttgartBayern München
10/11Werder BremenKarlsruhe
11/11Arminia Bielefeld1.FC Nürnberg
11/11VfL WolfsburgBayer Leverkusen

Masters Series Parijs: Nalbandian onverslaanbaar

De Argentijnse tennisser David Nalbandian heeft het Masters Series-toernooi van Parijs op zijn naam geschreven. Dit was het tweede Masters Series-toernooi op rij dat Nalbandian won.

In de finale was hij opnieuw veel te sterk voor de Spanjaard Rafael Nadal. De setstanden waren 6-4, 6-0. Eerder dit toernooi had Nalbandian de Zwitserse nummer één Roger Federer ook al naar huis gestuurd.

Twee weken terug versloeg de Argentijn de complete top drie (Nadal, Federer, Djokovic) en schreef hij het Masters Series-toernooi van Madrid op zijn naam. De toernooiwinst Parijs betekent de zevende toernooi-overwinning voor Nalbandian in zijn tennisloopbaan.

9-jarig joch gooit stenen tegen trein

Icoon VervoerEen negenjarig jongetje uit Zutphen blijkt vorige week zondag stenen te hebben gegooid tegen een voorbijrijdende trein. Dat gebeurde in het Gelderse Eefde.

Hierbij raakte niemand gewond, maar gingen wel twee ruiten aan diggelen. De politie laat vandaag weten dat het joch een goed gesprek heeft gehad met de wijkagent en dat zijn pa en ma de schade zullen vergoeden.

Bij de tweede bekogeling van een trein, zo’n 75 meter van het station Diemen-Zuid viel vrijdagavond wel een gewonde. Een steen ging door het rechterraam van de cabine naar binnen. De machinist raakte door rondvliegend glas gewond aan zijn oog en neus. Van dit incident is nog geen dader bekend.

Vluchtende autokraker raakt zwaargewond

Icoon Domme criminelenEen 44-jarige autokraker uit Den Haag is gisternacht aangereden door een stadsbus in zijn woonplaats. Daardoor raakte hij zwaargewond.

Volgens de politie was de man op de vlucht geslagen toen een getuige hem betrapt had bij het kraken van een auto. Op zijn vlucht stak de man de Kempstraat over zonder op het verkeer te letten. Een buschauffeur kon de man niet meer ontwijken. De autokraker ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Uitslagen hockey hoofdklasse 4-11-2007

Een bijna volledig programma dit weekend in de Rabobankhoofdklasse. Alleen bij de mannen kwamen Bloemendaal en Tilburg niet in actie omdat Bloemendaal dit weekend uitkwam in Euro Hockey League.

Uitslagen heren:

thuisUitEindstand
PinokéLaren 3-4
Oranje ZwartSCHC5-3
Den BoschAmsterdam3-3
VoordaanHGC2-2
KampongRotterdam3-4

Stand heren

PositieClubwedstrijdenpuntenDoelsaldo
1Amsterdam92033-15
2Tilburg81729-15
3Bloemendaal81725-18
4SCHC91529-26
5Oranje Zwart91425-27
6Rotterdam81125-22
7Den Bosch91132-30
8Kampong91024-21
9HGC81014-18
10Laren 9922-34
11Voordaan9616-29
12Pinoké9110-29

Uitslagen dames:

thuisUitEindstand
NijmegenAmsterdam1-2
Klein ZwitserlandPinoké3-2
RotterdamForward0-0
LarenSCHC0-2
Oranje ZwartDen Bosch0-4
KampongHDM5-2

Stand dames:

PositieClubwedstrijdenpuntenDoelsaldo
1Amsterdam82222-6
2Den Bosch81720-8
3SCHC81516-14
4Klein Zwitserland81514-11
5Rotterdam81517-15
6Kampong81221-18
7Nijmegen81019-16
8Laren8813-14
9Forward8814-20
10Pinoké8610-16
11HDM8410-24
12Oranje Zwart836-20

Meisje met brommer van snelweg gehaald

Icoon OpmerkelijkDe politie heeft vanmorgen een zestienjarig meisje uit Barneveld van de snelweg A30 afgehaald. De tiener reed daar met haar brommer in de richting van Ede. Het meisje had bovendien vier maal te veel gedronken voor een beginnend bestuurder.

Automobilisten die de tiener zagen rijden hadden de politie gewaarschuwd. Agenten troffen het meisje aan bij een tankstation waar ze net benzine in haar bromfiets goot. De Barneveldse was ook niet in het bezit van haar bromfietsrijbewijs, alhoewel ze afgelopen donderdag wel was geslaagd voor haar theorie-examen.

Van Marwijk: Pluim voor Inia

Adriaan Inia heeft zondag na afloop van het duel tussen Feyenoord en de Graafschap een pluim gehad van Feyenoord-trainer Bert van Marwijk. Volgens de coach van Feyenoord had de assistent-scheidsrechter het juiste karakter getoond om arbiter Erik Braamhaar op een fout te wijzen.

In de 57e minuut van de wedstrijd werd Tim de Cler duidelijk binnen de zestien meter neergelegd. Toch gaf Braamhaar in eerste instantie slechts een vrije trap buiten het zestien-meter gebied. Op het advies van Inia legde de scheidsrechter de bal op de penaltystip.

"Het was een zuivere strafschop en dankzij Inia hebben we die gekregen", meende Van Marwijk. "Je moet wel een beetje persoonlijkheid hebben als grensrechter om dit te doen. Gelukkig had hij het lef om de scheidsrechter te corrigeren."

Jan de Jonge, trainer van de Graafschap, had gemengde gevoelens bij het incident. "Begrijp me goed, het was een terechte strafschop. Maar ik stoor me aan de willekeur. Bij een twijfelachtige ingooi drijven scheidsrechters vaak hun zin door. Er zit geen lijn in en dat betreur ik".

Nys wint SP-cross Hamme-Zogge

Sven Nys heeft ook de tweede Superprestige-cross van het seizoen gewonnen. De Belg was oppermachtig en kwam solo over de finish.

De tweede plek in het Belgische Hamme-Zogge was voor de Tsjech Zdenek Stybar. Bart Wellens eindigde als derde. Richard Groenendaal was op de vierde plaats de beste Nederlander. Omdat Nys vorige maand ook de eerste wedstrijd in de Superprestige won gaat hij aan de leiding in het klassement. Daarin staat Stybar op de tweede plek en Wellens derde.

Uitslagen Schotland speelronde 12

In Schotland werd dit weekend de twaalfde speeldag afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen speelronde 10:

ThuisUitEindstand
AberdeenDundee United2-0
FalkirkGretna2-0
KilmarnockCeltic1-2
MotherwellSt. Mirren1-1
Glasgow RangersInverness CT2-0
HibernianHearts1-1

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Celtic1228+23
2Glasgow Rangers1225+19
3Hibernian1222+7
4Dundee United1222+5
5Aberdeen1218+3
6Motherwell1217-3
7Kilmarnock1216-1
8Hearts1215-3
9St. Mirren1214-11
10Falkirk1212-8
11Inverness CT1210-10
12Gretna124-21

Topscorers:

NaamAantal
McDonald (Celtic)10
Vennegoor of H. (Celtic)5
Fletcher (Hibernian)5
Wyness (Inverness CT)5
Boyd (Glasgow Rangers)5
Cousin (Glasgow Rangers)5
Robson (Dundee United)5

Programma:

DatumThuisUit
10/11Dundee UnitedKilmarnock
10/11GretnaHibernian
10/11Inverness CTMotherwell
10/11HeartsAberdeen

Bloemendaal door in Euro League

Bloemendaal heeft de tweede ronde bereikt van de Euro Hockey League (EHL). Vandaag klopte de ploeg het Poolse WKS Grunwald Poznan met 3-2.

De Polen wisten lange tijd stand te houden tegen Bloemendaal, dat vooral moeite had met het benutten van de strafcorner. Uit twaalf corners wist alleen Lars Stalling een keer te scoren. Hij scoorde ook het tweede doelpunt. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door een doelpunt van Tim Jenniskens.

Vorige week bereikten HGC en Rotterdam al de volgende ronde.

V.d. Brand wint EK veldrijden

Daphny van den Brand heeft opnieuw het Europees Kampioenschap veldrijden op haar neem weten te schrijven. In het Zwitserse Hittnau was Van den Brand als eerste over de eindstreep. Linda van Rijen eindigde als achtste.

Vorig jaar tijdens het EK veldrijen in Huijbergen was Van den Brand ook al de sterkste. Ze wist toen Marianne Vos te kloppen. Vos ontbrak ditmaal omdat zij zich als baanwielrenster voorbereid op de Olympische Spelen van Peking. Van de Brand was door de afwezigheid van Vos de grote favoriet. "Heel knap dat ze het heeft waargemaakt", aldus bondsoach Johan Lammerts.

Hamilton wil 'Nico, Sutil of Heikki'

Nu bekend is geworden dat Fernando Alonso per direct vertrekt bij het team van McLaren Mercedes, heeft McLaren-rijder Lewis Hamilton nog geen zekerheid over wie volgend jaar zijn teamgenoot zal worden. De jonge Brit heeft het liefste een teamspeler als teamgenoot.

Hamilton, die in zijn debuutjaar in de Formule 1 tweede werd, wil er het volgende over kwijt: "Ik heb er nog niet echt over nagedacht. Nick Heidfeld heeft nog een contract lopen bij BMW waar hij niet vanaf lijkt te stappen. Ik denk dat het tussen Nico Rosberg, Heikki Kovalainen en Adrian Sutil gaat. Een van die drie zal het hoogstwaarschijnlijk gaan worden. Ik denk dat het allemaal fantastische rijders zijn en ik ken ze allemaal erg goed. Ik weet echt niet wie ik zou kiezen als ik het voor het zeggen had, maar we hebben wel een goede teamspeler nodig."

Eerder vandaag maakte het team van Williams echter bekend dat ze Rosberg sowieso voor volgend seizoen willen behouden. Kovalainen en Sutil lijken dus over te blijven.

Over het vertrek van Alonso zei Hamilton nog: "Ik hoorde vrijdag pas dat Alonso vertrekt bij McLaren. Ik wens hem veel geluk voor komend seizoen, waar hij ook zal rijden."

Intro MGS4 aan de dure kant

Dat ontwikkelprocessen van games steeds duurder worden is een feit dat steeds vaker wordt aangekaart. Ryan Payton van Kojima productions schetst een duidelijk voorbeeld van de oplopende kosten van een game. Zo vertelt hij in een interview met GameHead dat je absoluut niet het introfilmpje van MGS4 moet wegklikken aangezien hier erg veel tijd, moeite en geld in is gestoken. De intro alleen al is duurder dan de ontwikkeling van een DS- of PSPspel.

De MGS serie staat bekend om haar cutscenes en met het introfilmpje doen ze dit beeld eer aan. Samen met designstudio Logan hebben ze van de intro iets heel speciaals gemaakt. Het is een mengeling van 2D, CG en live action.

Tevens wist Payton ook nog eens te vertellen dat MGS4 vijf totaal verschillende locaties zal kennen. Je zal beginnen in het Midden Oosten, vervolgens ga je naar Zuid Amerika, Oost-Europa en nog eens twee andere nog geheime locaties.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 10

Icoon EredivisieDit weekeinde werd de tiende speelronde van de Eredivisie gespeeld. Feyenoord heeft in eigen huis met 2-0 weten te winnen van De Graafschap. Ajax wist de stijgende lijn door te trekken en won met 4-2 van Roda JC. De wedstrijd tussen FC Groningen en Vitesse bleef onbeslist en FC Twente won met 0-3 van Heracles Almelo. NAC pakte 3 punten ten koste van FC Utrecht.

In de Kuip heeft Feyenoord met 2-0 gewonnen van De Graafschap. In het eerste bedrijf konden de bezoekers voldoende tegenstand bieden aan het traag en voorspelbaar spelende Feyenoord. Roy Makaay had de beste kans om de score te openen maar Jim van Fessem kon met de voeten redding brengen. In de tweede helft had Feyenoord aan vijf minuten genoeg en werd de score naar 2-0 gebracht door een doelpunt van Jonathan de Guzman en een penalty van Roy Makaay. Er volgden nog enkele ballen op de lat en op de kruising maar de Rotterdammers wisten de score niet uit te breiden: 2-0.

Ajax heeft in eigen huis een 4-2 zege geboekt op Roda JC. De score is enigszins geflatteerd te noemen want Roda JC bezorgde behoorlijk wat problemen bij de Amsterdammers. Klaas-Jan Huntelaar bracht de score naar 1-0 door een prima voorzet van George Ogararu binnen te koppen. Een klein kwartier later kwamen de bezoekers verdiend op gelijke hoogte door een doelpunt van Roland Lamah. Vlak voor rust kwam Ajax opnieuw aan de leiding door een kopbal van Luis Suárez. In de tweede helft kon Ajax de score uitbreiden door slordig verdedigen van Roda JC. Albert Luque schoot de 3-1 tegen de touwen. Anouar Hadouir bracht de spanning terug in de wedstrijd maar Dennis Rommedahl besliste de wedstrijd aan de andere kant: 4-2.

FC Utrecht heeft in eigen huis opnieuw niet weten te winnen. In de Galgenwaard won NAC Breda met 0-1. De thuisploeg speelde slordig en kon geen indruk maken op de bezoekers. Utrecht kwam niet verder dan een kopbal tegen de paal van Loïc Loval. NAC stichtte regelmatig gevaar voor het doel van Utrecht-doelman Franck Grandel. In de tweede helft wist FC Utrecht zich te herpakken en werd NAC onder druk gezet. De grootste kans was voor Sander Keller maar de bal belandde naast het doel. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist door Matthew Amoah van NAC Breda, die uit een corner raakkopte: 0-1.

Piet Velthuizen was in Euroborg van FC Groningen de grote held. De doelman van Vitesse hield zijn doel knap schoon en redde daarmee een punt voor Vitesse. FC Groningen speelde superieur en de bezoekers werden in de eerste helft compleet van de mat gespeeld. De thuisploeg kwam regelmatig alleen voor de keeper maar Erik Nevland, Marcus Berg en Goran Lovre wisten het net niet te vinden. In de tweede helft had FC Groningen opnieuw het overwicht, maar het spel werd wat minder soepel. De doelman van Vitesse had opnieuw enkele prachtige reddingen in huis en liet zich niet passeren, waardoor de moedeloosheid toenam bij de Groningers. Vitesse kreeg nog enkele kansjes maar er werd niet gescoord: 0-0.

De derby van het oosten tussen Heracles Almelo en FC Twente heeft een 0-3 overwinning opgeleverd voor de Tukkers. Heracles zat er in beide helften fel op maar het balbezit was vaak voor FC Twente. De snelheid daalde in de tweede helft en FC Twente nam de regie volledig over. Romano Denneboom opende de score en passeerde daarmee Martin Pieckenhagen. FC Twente kreeg veel kansen maar meer treffers bleven lang uit. In de slotfase werd de score opgevoerd door doelpunten van Blaise N’Kufo en Orlando Engelaar: 0-3.

Eerder dit weekend werden er vier wedstrijden gespeeld. VVV Venlo won in een slecht duel met 1-2 van Willem II. SC Heerenveen wist met 2-1 te winnen van koploper PSV en AZ boekte een overtuigende 4-0 zege op NEC. De Rotterdamse derby werd een groot doelpunten festijn. Op Woudestijn won Excelsior met 4-3 van Sparta Rotterdam.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 2 november:
Willem II – VVV Venlo (1-2)

Zaterdag 3 november:
SC Heerenveen – PSV (2-1)
AZ – NEC (4-0)
Excelsior – Sparta Rotterdam (4-3)

Zondag 4 november:
Feyenoord – De Graafschap (2-0)
Ajax – Roda JC (4-2)
FC Utrecht – NAC Breda (0-1)
FC Groningen – Vitesse (0-0)
Heracles Almelo – FC Twente (0-3)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor de statistieken van de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen zondaghoofdklasse

Vanmiddag stond de negende speelronde in de zondaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

DCV - VVSB 0-2
DWV - Türkiyemspor 0-3
FC Omniworld - Westlandia 1-1
Elinkwijk - VUC 2-1
DWS - Hollandia 0-2
Haaglandia/Win. - ADO'20 5-2
AFC - Argon 0-1

Hoofdklasse B

OJC Rosmalen - Dijkse Boys 2-1
Gemert - Baronie 1-3
DESK - UNA 2-4
RKSV Schijndel - Papendrecht 0-0
Deurne - UDI'19/BeterBed 4-1
JVC Cuijk - SV Meerssen 5-1
EVV - Geldrop/AEK 7-0

Hoofdklasse C

Sneek - SVBO 3-0
Quick'20 - Achilles'29 0-2
De Treffers - SC Enschede 5-0
Be Quick 1887 - WSV 3-1
De Bataven - WKE 0-2
HSC'21/Brein - Rheden 3-0
FC Lienden - SV Babberich 2-0

Uitslagen Jupiler League speelronde 15

Vanmiddag werden er drie duels afgewerkt in de Jupiler League. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
RKC WaalwijkRBC Roosendaal2-0
TOP OssFC Den Bosch2-1
ADO Den HaagBV Veendam0-0

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerlies DoelsaldoPunten
1RKC Waalwijk15104138-1934
2Go Ahead Eagles15100530-1930
3FC Den Bosch1592426-2029
4MVV1584322-1628
5FC Zwolle1575328-1826
6FC Volendam1574432-2125
7BV Veendam1565427-2423
8ADO Den Haag1565422-2023
9AGOVV Apeldoorn1571726-4122
10FC Dordrecht15636272021
11RBC Roosendaal1554620-2019
12Helmond Sport1554617-2019
13FC Emmen1546519-2518
14TOP Oss1545618-2617
15Fortuna Sittard1544719-2216
16sc Cambuur1544721-2816
17FC Eindhoven1534823-3513
18FC Omniworld1526723-2512
19HFC Haarlem1525814-2211
20Stormvogels Telstar15311112-2310

Topscorer

#NaamClubDoelpunten
1ThiebautMVV12
2Garcia-GarciaRKC Waalwijk10
34 spelersmet 9

Programma

DatumThuisUit
9/11RBC RoosendaalFC Eindhovn
9/11AGOVV ApeldoornTOP Oss
9/11HFC HaarlemRKC Waalwijk
9/11BV VeendamStormvogels Telstar
9/11FC VolendamFC Emmen
9/11FC Zwollesc Cambuur
9/11Fortuna SittardFC Dordrecht
9/11Helmond SportFC Omniworld
9/11MVV GO Ahead Eagles
11/11FC Den BoschADO Den Haag

Gezicht Toetanchamon te bezichtigen

Icoon Buitenlands Vandaag is het precies 85 jaar geleden dat de Britse onderzoeker Howard Carter de plek ontdekte waar de farao Toetanchamon was begraven. Het gezicht van de Egyptische farao wordt vandaag voor het eerst aan het publiek getoond.

Howard Carter vond zijn tombe in de Vallei van de Koningen in Luxor in Egypte. De jonge Egyptenaar lag in een gouden sarcofaag die was omringd door kostbaarheden. Inmiddels is Toetanchamon vanuit de gouden sarcofaag waarin hij begraven was, overgebracht naar een omhulsel van plexiglas dat het lichaam beschermt tegen klimaat- en temperatuursinvloeden. Tot nu hebben ongeveer vijftig mensen het gezicht van de jonge farao gezien, maar vanaf vandaag kunnen veel meer mensen de farao bekijken.

In 2005 is het lichaam onderzocht met een CT-scan. Uit het onderzoek is gebleken dat de farao ongeveer 19 jaar oud was toen hij overleed. De farao stierf meer dan drieduizend jaar geleden.


Uitslagen Eredivisie 4/11/2007

Vanmiddag stonden er vijf wedstrijden op het programma. Hieronder vind je de uitslagen en overige statistieken.

Ajax - Roda JC 4-2
22' Huntelaar 1-0 (assist Ogararu)
38' Lamah 1-1 (assist De Jong)
41' Suárez 2-1 (assist Luque)
47' Luque 3-1 (assist Suárez)
76' Hadouir 3-2
90' Rommedahl 4-2 (assist V.d. Heijden)

Bijzonderheden: Huntelaar mist in de 81e minuut een strafschop

Toeschouwers:50.000
Scheidsrechter: Jol
Stadion:ArenA

Gele Kaart: Lamah, Cissé

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Ogararu, Heitinga, V.d. Wiel, Vertonghen, De Jong, Maduro, Schilder (v.d. Heijden/67), Luque (Rommedahl/75), Huntelaar, Suárez

Roda JC: Castro, Sonkaya, De Fauw, Kah, De Jong (Bodor/46), Tioté, Hadouir, Meeuwis, Cissé, Oper, Lamah (Yulu Matondo/68)



Feyenoord - De Graafschap 2-0
54' De Guzman 1-0 (assist de Cler)
58' Makaay 2-0 (penalty)

Toeschouwers:45.000
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion:Kuip

Gele Kaart:

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Lucius, Greene, Bahia, De Cler, D. Buijs(Chun-Soo Lee/46), Sahin (Wijnaldum/78), De Guzman, v. Bronckhorst, Bruins, Makaay (Mols/84)

De Graafschap: v. Fessem, Schuurman, Keller, Fung A Wing, Fränkel, Meijer (Johnson/84), Schöne, Hese, Vidarsson(v.d. Ouweland/46), De Groot (Tarvajärvi/68), Powel



FC Groningen - Vitesse 0-0

Toeschouwers:19.000
Scheidsrechter: Bossen
Stadion:Euroborg-Stadion

Gele Kaart:Nevland (FC Groningen) Swerts, Velthuizen (Vitesse)

Opstellingen

FC Groningen v.Loo, Hiariej, Sankoh, Kruiswijk, Stenman, Silva, Lindgren, Lovre (Meerdink/73), Metaj (Levtsjenko/51), Nevland, Berg

Vitesse Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Espinoza, Megrelishvili, Swerts (Junker/46), Yakubu, Sansoni, Due (Gommans/46), Lorca, Kolk



FC Utrecht - NAC Breda 0-1

75' Amoah 0-1 (assist Stam)

Toeschouwers:20.000
Scheidsrechter: Van Sichem
Stadion:Galgenwaard

Gele Kaart:Mtiliga, Feher(NAC Breda) Cornellise, Broerse (FC Utrecht)

Opstellingen

FC Utrecht: Grandel, Cornelisse, Keller, Dickoh, Pieters, Caluwé (Rossini/76), v.Dijk, Somers (Broerse/66), Loval, Nelisse, George

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Elshot, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Stam, Fehér, Molhoek, Ammi (Veenstra/71), Amoah, Lurling (Tamerus/90+1)


Heracles - FC Twente 0-3
24' Denneboom 0-1 (assist Wilkshire)
81' N'Kufo 0-2
90'+1 Engelaar 0-3

Toeschouwers:8.500
Scheidsrechter:Luinge
Stadion:Polman Stadion

Gele Kaart:Bridji, Bosnar,

Opstellingen

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Rahim (Bosnar/46), Wuytens, Looms, Bridji, Maas, Quansah (Michalke/57), Klavan, Glusevic, Everton

FC Twente: Boschker, Wilkshire, Wielaert, Braafheid (Wellenberg/61), Heubach, El Ahmadi, Huysegems, Engelaar, Denneboom, N'Kufo, Elia

Franse journalisten in Tsjaad vrijgelaten

Icoon BuitenlandsEen woordvoerder van Nicolas Sarkozy heeft laten weten dat de president van Frankrijk onderweg is naar Tsjaad. De president zal een gesprek aangaan met zijn ambtsgenoot Idriss Deby over de zestien Europeanen die in Afrika zijn aangehouden op verdenking van een poging tot ontvoering van 103 Afrikaanse kinderen.

De Europeanen, negen Fransen en zeven Spanjaarden, zijn niet ver van de Sudanese grens in de regio Darfur aangehouden toen zij probeerden de kinderen per vliegtuig naar Europa over te brengen. Zes van de negen Fransen zijn lid van een Franse organisatie, Zoe's ark, die de ontvoering ontkent. Volgens de organisatie gaat het om wezen uit de Soedanese provincie Darfur die naar Europa gebracht zouden worden waar ze in een veiliger omgeving op zouden kunnen groeien.

Amerikaanse en Tsjadische regeringsfunctionarisse spreken echter tegen dat het om wezen gaat. De Tsjadische president sprak zelfs van een ontvoering met het doel om de kinderen naar pedofielen te brengen, dan wel om hen te vermoorden om hun organen, zo meldde het Dagblad van het Noorden. Volgens anderen hebben de kinderen wel degelijk ouders in het grensgebied tussen Soedan en Tsjaad wonen. Inmiddels zijn drie Franse journalisten en vier Spaanse luchtvaartmedewerkers na verhoor door een Tsjadische rechter vrijgelaten. Dat heeft hun advocaat vandaag bekend gemaakt.

Marathonloper Shay (28) overleden

De Amerikaanse marathonloper Ryan Shay is zaterdag tijdens de Amerikaanse selecties voor de Olympische spelen van Beijing overleden. De 28-jarige Shay zakte na 8 kilometer in elkaar en pogingen om hem te reanimeren kenden geen succes.

Shay komt uit Michigan en werd in 2003 Amerikaans marathonkampioen. Ook pakte hij in 2003 en 2004 de titels op de halve marathon en de 20 kilometer.

Ik háát wielrennen

Lance Armstrong neukt Mary-Kate, danwel Ashley. Hij is zesendertig, net als ik, en zij is éénentwintig, niet net als ik. Ik kan me nog herinneren dat ik Full House keek en de Olson twins nog maar net geboren waren, en hoewel ik het best ziek van mezelf vind moet ik toegeven dat ze aardig zijn opgedroogd en ik eigenlijk schijtjaloers ben op Lance Armstrong. Hij heeft het eerst op een ouwe fiets geleerd en rijdt nu een jong blommeke, die ook nog eens een paar honderd miljoen dollar waard is. De klootzak.

'Unox uit supermarktschappen door staking'

Icoon BinnenlandsUnox, Cif en Blue Band dreigen tijdelijk uit de supermarktschappen te verdwijnen wegens aanhoudende stakingen bij vijf van de zes fabrieken van Unilever. De stakingen gaan nu al drie weken onverminderd door. De voorraden van Unilever beginnen op te raken, zegt een woordvoerder van de levensmiddelfabrikant.

Ondanks de hoge winsten van Unilever de afgelopen jaren besloot de levensmiddelenfabrikant begin oktober om drie van de zes Nederlandse fabrieken dicht te gooien. De sluiting zou 474 mensen hun baan kosten. Als reactie hierop begonnen onder leiding van de vakbonden de stakingen. De bonden blijven onderhandelen en Unilever zegt zich in te zetten om de impasse zo snel mogelijk te doorbreken.


Unox, Cif en Blue Band uit de supermarktschappen door aanhoudende staking

[MotoGP] Pedrosa wint in Valencia

Dani Pedrosa heeft met de winst in Valencia de tweede plek in het kampioenschap veilig gesteld. De Spanjaard bleef tijdens zijn thuisrace de wereldkampioen Casey Stoner en John Hopkins voor.

Voor Valentino Rossi was de laatste race van het seizoen één om snel te vergeten. Ondanks dat hij zijn hand brak, stapte de Italiaan toch op zijn motor. Helaas kon hij de race niet uitrijden wegens een mechanisch falen aan zijn motorfiets. Hij verliest hierdoor zijn positie in het eindklassement aan Pedrosa.

In de kwartliterklasse was de overwinning dit keer gegund aan Mika Kallio. De KTM rijder wist met zijn tweede seizoensoverwinning Alex de Angelis en wildcardrijder Alex Debon voor te blijven. Wereldkampioen Jorge Lorenzo kwam op een teleurstellende zevende positie over de streep.

Bij de 125cc werd vandaag pas het kampioenschap beslist. De strijd ging tussen twee teamgenoten: Hector Faubel en Gabor Talmacsi. Laatstgenoemde had voor de race een voorsprong van vijf punten op zijn teamgenoot. De race werd uiteindelijk gewonnen door Faubel met in zijn wiel Talmacsi. Hierdoor mag Talmacsi zich de eerste Hongaarse wereldkampioen in het motorracen noemen.

Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 9

Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de negende speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A heroverde Ter Leede de koppositie. De Sassenheimers deden dit door een knappe 1-3 zege bij DOTO, de ploeg die vorig jaar nog werd getraind door de huidige Ter Leede-oefenmeester Jasper de Muijnck. De ploeg profiteerde van het gelijkspel in de topper tussen FC Lisse en Rijnsburgse Boys. Deze twee teams vochten de laatste twee seizoenen een felle strijd uit om de afdelingstitel. FC Lisse leek te gaan winnen, maar een goal in extra tijd van Martijn Gootjes bracht "de Uien" alsnog een gelijkspel. Toch zal de titelverdediger uit Rijnsburg niet tevreden zijn met de huidige zesde plaats. Goede zaken deden verder Noordwijk (4-1 in de derby tegen Katwijk) en Quick Boys. Eerder deze week bereikte Quick Boys al de achtste finales van de KNVB-beker, nu werd hekkensluiter TOGR met 6-1 van het veld geveegd. SHO zakte naar de voorlaatste plaats. Een tegenvaller voor het elftal van trainer Arnold Scholten, dat het seizoen met zeven uit drie nog wel zo goed begon. Daarna werd echter vijf keer op rij verloren en daar kwam gisteren thuis tegen ASWH een zesde nederlaag bij. Het werd 2-3 voor de Ambachters, die Sjoerd van der Waal twee keer zagen scoren en weer wat aansluiting vonden met de top vijf.

Topscorers

1. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 8
2. Maarten Bak (Quick Boys) 7
3. Michael van Dommelen (DOTO) 6
Arie Jonker (Katwijk) 6
5. Geert Bakker (SHO) 5
Kevin van der Geest (Noordwijk) 5
Celsius Grant (Noordwijk) 5
Joost Leonard (Noordwijk) 5
Henk Roeland (Capelle) 5
Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 5

In de hoofdklasse B behield Sparta Nijkerk de koppositie. Het ging moeizaam tegen hekkensluiter Nivo Sparta, maar een goal van routinier Raoul Henar was genoeg voor de winst. Achtervolger Hoek won al even moeizaam van het eveneens laag geklasseerde Nunspeet. Sam Ysebaert tekende vijf minuten voor tijd voor de enige goal. IJsselmeervogels (2-0 tegen Geinoord) en DOVO (1-2 bij LRC Leerdam, dat voor het eerst op eigen veld verloor) delen nu de derde plek. Verrassend was het puntverlies van Spakenburg bij AFC Ajax, dat drie minuten voor tijd via Joes Blakborn op 1-1 kwam. Prijsschieten was het voor GVVV tegen Kloetinge. Het werd in Veenendaal liefst 6-0, met een mooie hattrick voor Edwin van Rooijen. Dezelfde cijfers liet Kozakken Boys op bezoek bij Bennekom noteren. Willem Looijen scoorde twee keer voor de bezoekers uit Werkendam. Opmerkelijk was dat bij 0-6 de wedstrijd een tijdje werd stilgelegd, nadat een "supporter" van Kozakken Boys Bennekom-keeper Danny Lücke had geslagen.

Topscorers

1. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 9
2. Ruben Wilson (Spakenburg) 7
3. Mark Dijs (DOVO) 6
Lopes Dinis Magalhaes (Sparta Nijkerk) 6
Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 6
Sam Ysebaert (Hoek) 6

In de hoofdklasse C is Excelsior '31 het spoor een beetje bijster. Na zeven zeges op rij werd vorige week het eerste puntverlies geleden, gisteren kwam daar de eerste nederlaag bij. Op eigen veld werd het tegen Flevo Boys verrassend 1-4. Frank van der Plaats was de grote man van de polderbewoners, met drie treffers. HHC Hardenberg profiteerde en staat weer "gewoon" op kop. De titelverdediger won dik verdiend met 1-4 bij SC Genemuiden, dat weer naar de laatste plaats zakte. Promovendus Staphorst verliet die positie namelijk door een zege bij DOS Kampen. WHC heeft de weg naar boven definitief gevonden. In een spannend duel werd een 0-2 achterstand omgezet in een 4-2 zege tegen Go Ahead Kampen, dat wel topschutter Jurrian Zandbergen opnieuw twee goals zag maken. Be Quick '28 is door een makkelijke 4-0 overwinning op ACV nu derde.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 11
2. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 7
Erwin Looms (Excelsior '31) 7
4. Yves Heskamp (Be Quick '28) 6
5. Tony Alberda (ONS Sneek) 5
Cuneyt Karakaya (PKC '83) 5
Frank van der Plaats (Flevo Boys) 5
Dennis Sepp (Excelsior '31) 5
Iury da Silva (Go Ahead Kampen) 5
Tom IJzerman (HHC Hardenberg) 5

Provo-rookbomgooier Bronkhorst overleden

Icoon BinnenlandsAfgelopen vrijdag is in zijn woonplaats Amsterdam provoveteraan Peter Bronkhorst op 61-jarige leeftijd overleden. Vorige maand werd bij hem kanker geconstateerd. Een week geleden brak Bronkhorst nog een lans voor de paddo, tijdens de actie Red de Paddo op de Dam.

In de jaren 60 behoorde Bronkhorst samen met mensen als Roel van Duijn, Luud Schimmelpennink, Johnny de Selfkicker, Simon Vinkenoog en Robert Jasper Grootveld tot de Provo-beweging. Doel van de Provo's was om op een ludieke wijze van grotendeels geweldloos anarchistisch protest de gevestigde autoriteiten te provoceren. Die reageerden vaak met hard politieoptreden tegen acties van de Provo's. Op 13 mei 1967 hief de beweging zichzelf op.

De vrijdag overleden Bronkhorst zorgde voor wereldnieuws door op 10 maart 1966 een rookbom te gooien naar de koninklijke trouwstoet en de gouden koets waarin het bruidspaar prinses Beatrix en Claus von Amsberg zaten. Schade richtte de rookbom niet aan, maar beelden van de witte rookwolken gingen de hele wereld over. Overigens wordt deze bekendste rookbom uit de Nederlandse geschiedenis ook geclaimd door andere Provo's.

Bronkhorst ging na zijn Provo-jaren aan de drugs, die in de jaren ’70 in grote hoeveelheden naar Amsterdam kwamen, tot hij een vrouw ontmoette. ''En ja, dan ga je verantwoordelijker leven. Ze had al twee kinderen en later hebben we nog een derde gekregen. Nu heb ik een glazenwasserbedrijfje'', zei Bronkhorst nog in maart tegen Ondergrond TV.



De rookbom in '66

Link: Ondergrond TV over Bronkhorst.

Williams laat Rosberg niet los

Nico Rosberg mag van Williams niet vertrekken naar McLaren Mercedes om de vrijgekomen plek daar op te vullen naast Lewis Hamilton. Williams vind Rosberg te belangrijk voor hun plannen in 2008.

Patrick Head, mede-eigenaar van Williams, wil vroegtijdig al een einde maken aan de geruchten van een mogelijk vertrek van Rosberg naar McLaren. "Nico heeft bij ons een contract voor volgend jaar en we hebben een optie op hem voor 2009", aldus Head. "Wij willen het volgende seizoen ingaan met Nico als onze eerste rijder. Wij zijn niet geïnteresseerd om door McLaren benaderd te worden."

Bronnen dichtbij Williams weten te vertellen dat de 22-jarige Duitser inderdaad van groot belang is voor het seizoen 2008 en dat Williams hem daarom absoluut niet kwijt wil. "McLaren is een team dat hoge salarissen kan bieden, maar ons doel is om Williams sterker te maken", aldus Patrick Head.

DVD: The Other Side of the Mirror (Bob Dylan)

Het is het jaar 1965, het publiek van het fameuze Newport Folk Festival schreeuwt om hun held Bob Dylan. Twee jaar geleden werd hij door een aantal oudgedienden uit de Amerikaanse folkscene aan het grote publiek voorgesteld, een jaar later vormde hij samen met Joan Baez al het koninklijk paar van het festival en de hoop van de progressieve jeugd van een gehele natie. Toen hun muzikale voorbeeld echter in een leren jas met een elektrische gitaar en dito band het podium op kwam, waren de reacties wisselvallig. Dylan werd zelfs uitgejouwd tijdens de vuige bluesrocksong 'Maggie's Farm' en het beroemde 'Like A Rolling Stone'. Een groot gedeelte kon de totaal nieuwe sound en het geniale gitaarspel van Mike Bloomfield wel waarderen, maar de vele verhalen over Dylans' plotselinge conversie van politieke folk naar poëtische rock-'n-roll tonen toch vooral een geschokte aanhang.




SZ laat OM 'kraak' GPD-site onderzoeken

Icoon PolitiekHet ministerie van Sociale Zaken heeft het Openbaar Ministerie (OM) gevraagd om een oriënterend onderzoek uit te voeren naar de 'kraak' van een website van de Geassocieerde Pers Diensten (GPD). Dat liet directeur communicatie Stephan Schrover van het ministerie vandaag weten.

Het ministerie wil de zaak tot op de bodem uitgezocht hebben. De rijksrecherche kan dat onderzoek uitvoeren. Op basis van de resultaten wordt bepaald of strafbare feiten zijn gepleegd.

Medewerkers van de afdeling communicatie van Sociale Zaken hebben ruim een jaar lang toegang gehad tot een website van de GPD. De ambtenaren bekeken nog niet gepubliceerde verhalen en interne agenda's. Schrover kon nog niet zeggen of, en zo ja welke maatregelen worden genomen tegen de betreffende personen.

Boogerd definitief wielrenner af

Michael Boogerd heeft dit weekeinde definitief afscheid genomen van het wielrennen. De inmiddels ex-coureur van Rabobank deed dit tijdens de Amstel Curaçao Race, een criterium over 75 kilometer die verreden werd in en rond Willemstad.

Boogerd kon zelf niet deelnemen aan de ronde. Hij had nog teveel last van de blessure die hij vorige maand opliep tijdens een trainingsrit op het Zeeuwse Tholen. Hier kwam hij zwaar ten val en liep een forse vleeswond op aan zijn knie. Daardoor miste hij ook al de Ronde van Lombardije, waar hij afscheid zou nemen van het peloton.

De Amstel Curaçao Race werd gewonnen door de Spaanse Tourwinnaar Alberto Contador. Rabo-renner Thomas Dekker eindigde op de tweede plaats. Andere deelnemers aan deze rit waren onder andere de Luxemburger Andy Schleck, die tweede werd in de laatste Giro, en het Belgische sprintkanon Tom Boonen.

Na de Amstel Curaçao Race werd Boogerd, door middel van een groots afscheidsfeest op Mambo Beach, bedankt voor zijn diensten in het wielrennen.

[Upd]Valentino Rossi breekt hand

MotoGP coureur Valentino Rossi is bij de training voor de GP van Valencia zwaar ten val gekomen. Volgens de eerste berichten heeft de Italiaan zijn hand gebroken.

Rossi kan morgen waarschijnlijk niet van start gaan in de wedstrijd. De vijfvoudig wereldkampioen heeft nog één punt nodig om zijn tweede plek in het kampioenschap veilig te stellen. Dit betekent dat de nummer drie, Dani Pedrosa, de wedstrijd moet winnen om Rossi nog van de tweede plek te stoten. Eerder verzekerde Casey Stoner zich al van de wereldtitel.

Update

Valentino Rossi heeft zondagmorgen besloten toch te starten in de laatste MotoGP race van het seizoen in Valencia.

Bots-zanger Hans Sanders overleden

Icoon MuziekHans Sanders, de zanger van de Nederlandse band Bots, is gisteren op 61-jarige leeftijd overleden. Sanders, geboren in Den Bosch en later verhuisd naar Eindhoven, stierf na een slopende ziekte.

Bots werd in 1974 opgericht door Sanders als afstudeerproject aan de Sociale Akademie. De groep zong vooral Nederlandstalige protestliedjes, zoals 'Lied van de werkende jeugd' en 'Pro deo voor de EO'. In 1976 was er een Top 40-succes met 'Zeven Dagen Lang'.

Vanaf 1978 trad Bots vaak op in Duitsland. De groep bracht meerdere Duitstalige lp's en singles uit. Bots speelde ook regelmatig in de toenmalige DDR. Tot midden 1988 blijft Bots in de beide Duitslanden optreden, maar in juni wordt daar een streep onder getrokken met twee live-optredens direct op tv, een in de DDR en een in West-Berlijn.

Bots leidt in de jaren '90 een rustig bestaan. Eind 2003 begon Sanders met het schrijven van nieuwe songs voor een nieuwe cd. In 2005 wordt onder meer de oude hit 'Zeven dagen lang' uitgebracht maar nu in samenwerking met rapper Ali B.

Het laatste optreden van Bots was op 19 januari van dit jaar in De Lievenkamp in Oss. Enkele maanden daarna kreeg Sanders te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. Bots was de laatste maanden bezig met een een laatste cd. Sanders zong daarvan nog enkele nummers in. De overige bandleden gaan nu op zoek naar gastzangers voor de overige nummers.



Hans Sanders in 2005 met Manuela Kemp (Amstel Live)

Met dank aan Overdrive voor de submit.

Britney rijdt weer over voet heen

Icoon ShowbizzBritney heeft opnieuw iemands voet wat platter gemaakt. Dit keer reed ze met haar auto over de voet van een politieagent heen. "Een agent probeerde fotografen weg te houden toen haar voet werd overreden", zo zegt een politiewoordvoerder. Maar een rechtszaak komt er niet. "Het lijkt erop dat het een ongelukje was." Hoe het gaat met de voet van het slachtoffer, kon de woordvoerder niet zeggen.

Het gebeurde allemaal vorige week vrijdag. Britney Spears wilde met haar witte Mercedes wegrijden bij de rechtbank in Los Angeles. Daar vond die dag een zitting plaats van de voogdijzaak waarin Spears en haar ex-man Kevin Federline zijn verwikkeld.

Vorige maand werd ze er ook al van beschuldigd over de voet van een opdringerige paparazzo te zijn gereden.

[MotoGP] Talmacsi wereldkampioen 125cc

Gabor Talmacsi is wereldkampioen geworden in de 125cc klasse. De Hongaar had aan een tweede plek in Grand Prix van Valencia genoeg.

De enige die Talmacsi nog van de titel kon afhouden, Hector Faubel, won de laatste wedstrijd van het seizoen. Door de tweede plek van Talmacsi kon Faubel de achterstand in het kampioenschap echter niet meer overbruggen. De derde plek ging in Valencia naar Sergio Gadea. Talmaci is de eerste Hongaarse wereldkampioen in de geschiedenis van de wegracerij.

PKK laat ontvoerde Turkse militairen vrij

Icoon Buitenlands De Koerdische Arbeiderspartij PKK heeft acht Turkse militairen vrijgelaten. Dat hebben een leider van de Koerden in Irak vandaag laten weten. De acht waren eind vorige maand bij een aanval van de PKK op een militaire post in Turkije nabij de grens met Irak ontvoerd.

Volgens de Koerdische leider zijn de militairen ''in een veilig gebied'' vrijgelaten. De aanval op de militaire post kostte volgens de opperbevelhebber van het Turkse leger twaalf soldaten en 34 PKK-aanhangers het leven.

Diplomaten VS doodsbang voor Irak

Icoon OorlogIn Amerika is er grote beroering ontstaan op het ministerie van Buitenlandse Zaken over de plannen om diplomaten te dwingen in Irak te werken. Driehonderd ambtenaren kwamen deze week samen in de hal van het ministerie om hun verontwaardiging kenbaar te maken. Minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice zou plannen hebben om het personeel dat niet in Irak wil werken te ontslaan.

Boze diplomaten noemden een uitzending naar Irak 'een mogelijk doodvonnis'. De normaal gesproken rustige diplomaten konden hun emoties nauwelijks te baas. Eén van de diplomaten riep: "Wie zorgt er voor mijn gezin als ik dood of gewond ben?" Een andere diplomate, die was teruggekeerd uit het Iraakse Basra, barstte bijna in tranen uit en zei dat ze daar een posttraumatisch stresssyndroom had opgelopen en dat het ministerie haar een behandeling heeft geweigerd.

Sinds de Vietnamoorlog verplicht het ministerie van Buitenlandse Zaken diplomaten niet meer om ergens tegen hun zin te werken. Er is echter geen vrijwilliger te vinden die wil werken op de nieuwe kolossale Amerikaanse ambassade in Bagdad.

Rice was op de emotionele bijeenkomst nergens te bekennen, maar werd vertegenwoordigd door haar Irak-adviseur David Satterfield. De voorzitter van de Amerikaanse diplomatenbond, John Naland, zei dat volgens een peiling nog slechts twaalf procent van de Amerikaanse diplomaten vertrouwen in Rice heeft.


Amerikaanse diplomaten doodsbang voor Irak

Grondwet in Pakistan buiten werking gesteld

Icoon BuitenlandsDe Pakistaanse president Pervez Musharaff, die gisteren de noodtoestand in zijn land uitriep, heeft gisteravond formeel de grondwet uit 1973 buiten werking gesteld. Volgens functionarissen blijven de federale en regionale parlementen in het land voorlopig wel functioneren.

Het hooggerechtshof zou al hebben gezegd dat de maatregel van Musharraf niet te accepteren, maar volgens een hoge functionaris van de regering kan het hof het besluit van de president niet terugdraaien. Het kabinet zou achter Musharraf staan.

Particuliere media zijn intussen uit de lucht, de telefoonlijnen in Islamabad liggen plat en de oppositie maakte gisteravond al melding van de detentie van de vooraanstaande advocaat en oppositiefiguur Aitzaz Ahsan. Voorzitter van het hooggerechtshof Iftikhar Chaudhry, die eerder centraal stond in een conflict met Musharraf, zou te verstaan zijn gegeven dat ''zien diensten niet langer gewenst zijn'', aldus Pakistaanse staatsmedia.

Verder hebben veiligheidstroepen bij diverse mediabedrijven apparatuur in beslag genomen. Alle publicaties die Musharraf, veiligheidstroepen of de regering bekritiseren zijn verboden. Op overtredingen staat een gevangenisstraf van drie jaar of een boete van 115.000 euro, aldus het verbod. Verder zijn vanochtend leden van de oppositie en mensenrechtenactivisten gearresteerd. Ook zijn enkele rechters opgepakt.

Advocaten
Pakistaanse advocaten hebben vandaag opgeroepen tot een landelijke staking tegen de noodtoestand. Dat zei een van de belangrijkste advocaten in het Aziatische land, Hamid Ali Khan.

''Wij lanceren ons gevecht vanaf maandag. Advocaten zullen van dan af staken. We zullen protesteren en rechtbanken boycotten'', zo zei Khan. Anti-Musharraf-advocaten zien de ingreep van de generaal als een aanval op hun onafhankelijkheid.

Westen
Het uitroepen van de noodtoestand is internationaal sterk veroordeeld. In de Verenigde Staten zei de minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice dat ze diep bezorgd is en dat de weg die Musharraf kiest Pakistan wegleidt van democratie. Ook andere westerse bondgenoten reageren negatief.

De VS zullen de militaire steun aan Pakistan wél voortzetten. Voor de VS is Pakistan een grote bondgenoot in de oorlog tegen het terrorisme, met name tegen al-Qaida.

'Verdonks TON nu tweede van het land'

Icoon Enqu괥 Rita Verdonk heeft met haar beweging Trots op Nederland (TON) weer een zetel gewonnen in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden zijn, zou Verdonk 25 zetels behalen. De peiling is vandaag gepubliceerd.

Trots op Nederland is daarmee na het CDA (35 zetels) de grootste partij. De PvdA blijft in de peiling op 22 zetels staan. De derde regeringspartij, de ChristenUnie, levert een zetel in en zou op 6 uitkomen.

Ook de Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders verliest één zetel. De 10 zetels waarop de PVV nu uit zou komen, staan in schril contrast met de peiling vlak voor de oprichting van Trots op Nederland. Toen stond de partij van Wilders op 24 zetels.

Uit de peiling bleek verder dat het aantal mensen dat lage verwachtingen heeft van minister Wouter Bos (Financiën) is toegenomen. In juli was dat nog ruim 40 procent; nu gaf ruim de helft van de ondervraagden aan weinig van Bos te verwachten. Ook het vertrouwen in het beleid van zijn partijgenoten Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) en Ronald Plasterk (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) is fors gedaald.

Wat vind jij van politieke peilingen op de FP? Doe mee aan de poll!

Rice moet getuigen in spionagezaak

Icoon AmerikaEen Amerikaanse federale rechtbank heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice opgeroepen te getuigen bij een proces tegen twee pro-Israëlische lobbyisten. De lobbyisten worden beschuldigd van het doorspelen van geheime informatie aan Israëlische regeringsfunctionarissen en journalisten. De Israëlische regering benaderde hen regelmatig om vertrouwde documenten door te geven, aldus de gedaagden.

Volgens politieke analisten zou Rices verklaring licht kunnen werpen op de Amerikaanse beleidsvoering in het Midden-Oosten. Ook nationale veiligheidsadviseur Stephen Hadley en dertien andere topfunctionarissen moeten getuigen, waarschijnlijk in januari volgend jaar. De twee verdachten zijn voormalige lobbyisten van het invloedrijke American Israel Public Affairs Committee (AIPAC).


Condoleezza Rice

Child's Play 2007 van start

Sinds 2003 organiseert populaire webcomic Penny Arcade Child's Play, een (geld)inzamelingsactie om games, consoles, boeken en knuffels te kopen voor kinderziekenhuizen. Wat begon als klein opgezet project werd al snel een project waarin 100.000 gamers meehielpen die samen meer dan $1.000.000 op wisten te brengen.

Ook dit jaar is Child's Play er weer, nu met meer dan 45 ziekenhuizen die gesteund kunnen worden, over de hele wereld. Jammer genoeg nog maar één Europees ziekenhuis (in Liverpool, Engeland), maar de mogelijkheid bestaat om zelf nog ziekenhuizen aan te dragen.

Ga dus snel naar www.childsplaycharity.org en laat zien waar gamers van gemaakt zijn!

Kans op nieuwe Homeworld

Veel PC gamers kunnen zich de Homeworld-spellen nog wel herinneren, een bijna zen-achtige ervaring in rust en intergalactisch geweld. Homeworld was het eerste strategiespel dat echt gebruikt maakte van de mogelijkheden die een drie-dimensionale gamewereld bood, door een RTS in de ruimte te zijn. Niet langer gehinderd door zoiets arbitrairs als de grond konden aanvallen van voor, achteren, links, rechts, boven en onder komen. Koppel dit met heel erg rustgevende achtergrondgeluiden, een eigen grafische stijl en prachtige ruimteplaatjes en je had een game die zeer goed was.

Na Homeworld 2 (uitgekomen in 2003) is er niks meer vernomen van de serie, maar met wat gewissel van trademarks is er nu weer een kans op een nieuwe Homeworld. Relic-fansite (Relic is de maker van Homeworld, ook bekend van Company of Heroes en Warhammer 40K: Dawn of War) Relicnews vond een document waarin wordt aangegeven dat het copyright op de naam 'Homeworld' is overgedragen van Vivendi Universal naar THQ.

Nu zegt dit op zich vrij weinig, tot je je beseft dat Relic sinds 2004 in handen is van THQ, waarmee zowel de makers van de game als het copyright nu onder hetzelfde dak vallen. Het enige wat nu nog mist zijn de rechten op het intellectuele eigendom, maar grote kans dat deze ook zijn mee verhuisd (anders zouden de rechten op het copyright niet handig zijn).

Wie weet in de toekomst dus meer nieuws over een nieuwe Homeworld.



Misschien was de game toch iets meer Zen in mijn herinnering...

EA verwacht tekort aan Rock Band materiaal

Tijdens de persconferentie waar EA haar verwachtingen voor het tweede kwartaal van het financiële jaar 2008 presenteerde gaf CEO John Riccitiello aan dat het voor gamers die op Rock Band wachten verstandig kan zijn om op 19 november op tijd voor de winkels te gaan staan. Hij verwacht namelijk dat er een stormloop zal zijn op de game en dat deze dan ook snel uitverkocht zal zijn.

"If I were you, on the 19th of November I would get in line outside of your favorite retailer. We've got a lot of inventory coming, and my expectation is it will sell through."

Riccitiello verwacht dat als je de game niet pre-ordert of probeert te bemachtigen op de launch dag je sowieso tot de kerst zonder zult zitten.

"This is definitely not a sprint. We're not going to be able to put enough inventory to meet demand in North America and Europe this calendar year or this fiscal year."

Aldus Riccitiello.

CD: Céline Dion - D'Elles

Dat Céline Dion niet alleen in de Engelse taal aardige albums produceert wisten we al. Maar om dit nog maar eens te onderstrepen heeft zijn een nieuw album uitgebracht met Franstalige nummers: D'Elles. Met een zwoel kijken Céline op de cover (en nog enkele mooie foto's in de inlay) belooft het een dito album te worden. Er moet gezegd worden dat de Franse taal zich ook beter leent voor ballads dan de Engelse taal dat doet. Het klinkt gewoon simpelweg veel zwoeler. En met haar Canadese roots weet Dion de uitspraak ook daadwerkelijk Frans en warm klinken. Een romantisch album is het gevolg van deze samensmelting van stem, taal, tekst en muziek. Een cd die er mag wezen en zeker niet misstaat in de discografie van de zangeres.

Vechters uit The Club voorgesteld in eerste trailer

Bizarre Creations, het bedrijf achter Project Gotham Racing, heeft al een tijdje een nieuwe shooter in ontwikkeling, genaamd The Club. De naam lijkt niet voor niets op die van de film Fight Club, want ook in deze game zul je vechten in een bloederige ondergrondse competitie zonder regels. Er zullen acht vechters tot je beschikking staan, allemaal met hun eigen kwaliteiten en unieke skills, gedreven door niets meer dan een lust voor bloed.

Uitslag Sevilla - Real Madrid

De euforie bij Real Madrid na de 1-5 tegen Valencia is van korte duur geweest. Bij Sevilla werd de Spaanse koploper met 2-0 aan de kant geschoven.

Bernd Schuster startte met dezelfde opstelling die in Valencia zo ongenaakbaar was. Ruud van Nistelrooij was opnieuw de enige Nederlander in de basiself van de Koninklijke. De bezoekers waren aanvankelijk beter, maar toen middenvelder Seydou Keita met een knal van afstand Iker Casillas had gepasseerd was het alleen nog maar Sevilla dat de klok sloeg. Direct na de openingstreffer strandde Frédéric Kanouté op Casillas, maar in de rebound was clubtopscorer Luís Fabiano trefzeker. Real probeerde wel, maar de thuisclub was simpelweg beter.

Even in de tweede helft kwam de volgende dreun voor de bezoekers. Sergio Ramos kwam te laat en haalde Diego Capel onderuit. De rechtsback ontving daarop zijn tweede gele kaart, en mocht inrukken. De kans op een punt was al vrijwel verkeken, en Sevilla kreeg nog meer kansen op doelpunten. Toch zou het - vreemd genoeg, gezien de kansen van Sevilla - bij de twee treffers blijven. Sevilla heeft nu vijf keer gewonnen en vijf keer verloren. Ondanks het verlies blijft Real Madrid sowieso eerste in La Liga, want het begon deze speelronde met vier punten voorsprong.

Sevilla FC - Real Madrid CF 2-0
19' Seydou Keita 1-0
21' Luís Fabiano 2-0
51' Sergio Ramos (Real Madrid)

Tijdperk Shimizu lijkt voorbij

Er lijkt een einde te zijn gekomen aan het tijdperk van de Japanse sprinter Hiroyasu Shimizu. De vijfvoudig wereldkampioen op de 500m heeft zich niet weten te plaatsen voor de wereldbekerwedstrijden in Calgary en Salt Lake City.

Shimizu wist zich tijdens de Japanse selectiewedstrijden in Nagano niet te kwalificeren. De 33-jarige sprinter maakte ook vorig seizoen al niet veel indruk meer. Toen verliet hij het wereldkampioenschap sprint al na de eerste dag en liet de WK afstanden zelfs helemaal schieten.

Douwe Egberts sleept Groningen voor de rechter

Icoon JustitieDouwe Egberts sleept de provincie Groningen voor de rechter. Het koffiebedrijf vindt het namelijk belachelijk dat de provincie alleen maar koffie met het Max Havelaarkeurmerk schenkt. Andere duurzame initiatieven worden daarmee uitgesloten, stelt Douwe Egberts.

De provincie Groningen spreekt zich in aanbestedingen al jaren uit voor koffie met het Max Havelaarkeurmerk. Groningen ziet Max Havelaar niet als een merk, maar als een onafhankelijke keurmerkorganisatie, die staat voor eerlijke handel.

De zaak komt morgen voor de rechter.

Flinke monsters in Devil May Cry 4-screens

Begin volgend jaar zal het nieuwste deel in de Devil May Cry-serie verschijnen. Ditmaal zal de gamer niet in de rol kruipen van Dante, maar dat van nieuwkomer Nero. Dante slacht namelijk vele ridders af die zouden strijden tegen demonen en Nero is hiervan een getuige. Je zult nu weer de strijd aan gaan met legio demonen in schier oneindige combo's.

Devil May Cry 4 verschijnt eind februari voor PlayStation 3, Xbox 360 en PC.












Bejaarden worden steeds crimineler

Icoon OpmerkelijkOuderen komen steeds vaker in aanraking met justitie. Het aantal 65-plussers dat voor de eerste keer voor de rechter moet verschijnen, is de afgelopen tien jaar met bijna drie vijfde toegenomen. Het Openbaar Ministerie verwacht dat deze trend zich de komende jaren zal doorzetten.

Dat blijkt uit een documentaire van Zembla, die vanavond wordt uitgezonden. Enkele berichten uit de media van het afgelopen jaar: '86-jarige man met blanco strafblad wordt betrapt op winkeldiefstal, Bejaard echtpaar - nog nooit met justitie in aanraking geweest - verkoopt wiet aan dorpsjeugd, 78-jarige man verdacht van cocaïnesmokkel, Bejaarde (84) bekent brandstichtingen.'

Professor T. I. Oei, hoogleraar forensische psychiatrie, ziet een aantal verklaringen voor het criminele gedrag bij ouderen. "Het functioneren van de hersenen van deze mensen gaat substantieel achteruit. Zeker na je 75e. Daardoor beseffen ze niet dat zij een delict hebben gepleegd. Vaak is het ook een roep om aandacht want veel mensen zitten eenzaam en gefrustreerd thuis."

De hoogste man van het OM, Harm Brouwer, zegt de opkomst van ouderen goed in de gaten te willen houden. ZEMBLA: ‘Bejaarden op dievenpad’, wordt om 21.50 uur bij de VARA/NPS op Nederland 2 uitgezonden.


[Upd] Spoorwerkzaamheden gereed

Icoon FileDe werkzaamheden aan de oostkant van Utrecht CS lopen uit. Dat heeft spoorbeheerder ProRail vanochtend gemeld. Normaal gesproken zou de besturing van de seinen en wissels om vijf uur weer moeten werken. De hele ochtend is nog geen treinverkeer mogelijk van en naar Hilversum, Baarn en Amersfoort. Reizigers worden met bussen vervoerd en moeten rekening houden met een vertraging van meer dan een uur.

De NS raadt het af om naar Utrecht, Hilversum, Baarn en Amersfoort te reizen als het niet noodzakelijk is. Hoe lang deze werkzaamheden nog zullen duren, kon de woordvoerder van ProRail niet zeggen. Ook rijden er vandaag geen treinen tussen Utrecht en Rotterdam, Den Haag en Leiden, omdat ProRail daar werkt aan een spoorverdubbeling. De werkzaamheden zouden sowieso het hele weekend duren. De treinen tussen Utrecht CS, Arnhem en Den Bosch rijden wel volgens de dienstregeling.

Update 10.12 uur
De werkzaamheden aan de sporen aan de oostkant van het Centraal Station van Utrecht zijn zondagochtend rond 08.30 uur afgerond. Dat heeft spoorbeheerder ProRail laten weten. De treinen rijden volgens een woordvoerder weer volgens planning.

FOK! en de downtime van vannacht

Icoon SitenewsFOK! heeft er, zoals je wellicht vannacht hebt gemerkt, ruim drie uur (een eeuwigheid voor de gemiddelde FOK!ker) uitgelegen. De oorzaak was een stroomstoring die vermoedelijk is ontstaan in de voeding van een loadbalancer. Breuls en Iteejer zijn speciaal voor ons bij nacht en ontij aan de slag gegaan om alles weer te laten werken.

Zij zijn de afgelopen uren bezig geweest de schade te herstellen, en de updates daarvan zijn op deze locatie bijgehouden. Daar kun je nalezen wat er eigenlijk aan de hand was. Enne, niet te hard met de deur slaan, Iteejer en Breuls proberen wat slaap in te halen.

CD: Henry Rollins - Big Ugly Mouth e.a.

Henry Rollins ken je wellicht nog als de opgefokte duivel annex bodybuilder die "I'm a liar!" brult in één van de clips van The Rollins Band. Dit nummer is al weer meer dan tien jaar oud en in de jaren ervoor was Rollins actief als zanger van de hardcore-band Black Flag. De hyperactieve Amerikaan, die onder andere meewerkte aan het debuutalbum van Tool, kan inmiddels ook al buigen over een groot aantal spoken-word-cd's. Twee 'veelzeggende' releases lichten we er hier uit: 'Big Ugly Mouth' en 'Talk is Cheap -volume 3'.

Wielrenner Sinkewitz: 3 jaar lang doping

Icoon Doping De Duitse wielrenner Patrik Sinkewitz heeft zonder blikken of blozen in een interview met Der Spiegel toegegeven dat hij tussen 2003 en 2006 doping nam.

De inmiddels werkloze coureur nam langdurig epo en onderging bloedtransfusies om beter te kunnen presteren in het peloton. Toen de 27-jarige wielrenner voor het eerst epo tot zich nam reed hij nog in het tricot van Quick-Step. "Het was geen geheim dat je van epo sneller werd", aldus Sinkewitz.

Het afgelopen jaar werd Sinkewitz, toen nog rijdend voor T-Mobile, betrapt in de Tour de France op een te hoge testosteronwaarde. De Duitser werd op staande voet ontslagen. Hij vroeg geen contra-expertise aan en vertelde aan de tuchtcommissie over het dopinggebruik binnen T-Mobile, daarmee hopend op strafvermindering.

Voor het laatste wielernieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Wii wint het van Playstation3 en Xbox

Icoon GamesOok in de maand oktober verkocht de Wii weer flink meer exemplaren in Japan dan de PlayStation 3. Nintendo wist 110.415 exemplaren te slijten, tegen 47.183 PS3s. Hoewel dit nog steeds flinke verschillen zijn is het door de afname van de verkopen van de Wii en de lichte stijging van PS3-verkopen wel een kleiner verschil dan een paar maanden geleden toen de systemen nog met een ratio van 6:1 verkochten.

Leuk voor Sony om te horen, maar dit komt wel deels door het goedkoper maken van het apparaat waardoor het bedrijf het verlies zag toenemen tot $841 miljoen in het kwartaal dat eindigde op 1 september, dat terwijl Nintendo haar winst zag stijgen naar $1,2 miljard in het financiële boekjaar 2007. Nintendo heeft dan ook haar winstprognoses voor 2007 flink moeten bijstellen naar een nieuw record voor het bedrijf.

Microsoft loopt er nog steeds een beetje achter de feiten aan te huppelen. Want zelfs met het verlagen van de prijs werden er slechts 18.171 Xbox 360s verkocht in oktober.

Voor meer gamesnieuws kun je uiteraard terecht op FOK!games

Van Basten: Nederland kan EK winnen

Icoon VoetbalMarco van Basten is van mening dat het Nederlands Elftal een goede kans maakt om het EK van 2008, dat in Oostenrijk en Zwitserland wordt gehouden, te winnen. De bondscoach vindt namelijk dat de huidige groep de laatste jaren naar elkaar is toegegroeid.

Bovendien zou de selectie over voldoende kwaliteit beschikken om mee te strijden om de titel. "Áls wij ons plaatsen, want dat is vanzelfsprekend een eerste vereiste, dan hebben wij kans om het EK te winnen," aldus Van Basten. "Dat komt omdat wij in de afgelopen vier jaar als team goed naar elkaar zijn toegegroeid. We hebben bovendien grotendeels dezelfde selectie als tijdens het WK van twee jaar geleden. Spelers zijn dus ouder, meer ervaren en rijper geworden en dat is positief."

De bondscoach vervolgde met de woorden: "Verder hebben we een kwalitatief goede groep spelers, zowel voorin, op het middenveld als achterin. De onderlinge verschillen binnen de groep zijn klein. Vervolgens is het aan ons, de staf, om hier, samen met de spelers, een eenheid van te smeden. De kwaliteit is aanwezig. Dus dat is ook een positief punt."

Van Basten denkt overigens wel dat er op de eindronde van het Europees kampioenschap veel concurrentie zal zijn. "De beste landen in Europa, en dat zijn in de regel dus de landen die op het EK aanwezig zijn, ontlopen elkaar niet veel. De vorm van de dag, hoe je als team in het toernooi groeit, wat geluk, enzovoort, zijn, als je met zestien goede landen een toernooi speelt, zaken die doorslaggevend zijn."

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Man neergeschoten voor café in Utrecht

Icoon BinnenlandsEen nog onbekende man is in de nacht van zaterdag op zondag neergeschoten op de hoek van de Leidsekade en de Damstraat in Utrecht. Dat heeft de politie zondagochtend gemeld. Het slachtoffer is in zeer kritieke toestand naar het Universitair Medisch Centrum (UMC) gebracht.

De man verliet rond twee uur een café op de hoek van beide straten toen hij werd neergeschoten. Volgens de politie werd hij waarschijnlijk door drie personen opgewacht. Het drietal is na de schietpartij weggevlucht.

De bezoekers van het café worden als getuigen gehoord en de technische recherche verricht sporenonderzoek. Over de identiteit van het slachtoffer en de motieven van de daders tast de politie nog in het duister.

CD: Heavy Trash - Going Way Out....

“Cutting audiences to ribbons with dagger riffs fired with sniper-like precision from his atomic-powered Gibson rockabilly blast box!!” zo vermeldt het persbericht wat ingesloten zit bij de nieuwe cd van Heavy Trash:Going way out with Heavy Trash. Het persbericht staat verder vol met superlatieven over gierende gitaren en beukende versterkers, emotionele achtbanen en authentieke rockabilly, gelardeerd met dubbele uitroeptekens. Dit dient natuurlijk allemaal met een korreltje zout genomen te worden. Maar het tekent echter wel de gedachte achter deze vrolijke, gevoelige, scherpe, snelle bluesplaat. Heavy Trash is de naam van het bluesduo wat Jon Spencer vormt samen met Matt Verta-Ray. Samen maken ze felle blues en geen harde trashmetal zoals de bandnaam wellicht doet vermoeden.

Boek: Patricia Wood - Loterij

Perry B. Crandall is een bofkont. Althans, dat is waar de B. in zijn naam voor staat volgens zijn oma en eigenlijk vindt Perry dat zelf ook. Hij is niet zwakzinnig zoals anderen vaak denken, want zijn IQ is 76 en dat is nog altijd boven de grens van 75 en dus is hij niet zwakzinnig. Hij is gewoon wat langzaam. Een simpele omschrijving van een boeiend personage uit de intrigerende debuutroman van Patricia Wood.

Italiaan schiet op voorbijgangers

Icoon BuitenlandsEen Italiaan heeft gisteravond in de gemeente Guidonia-Montecelio minutenlang vanaf een balkon op passanten geschoten. Daarbij is een 55-jarige man omgekomen en zijn twee andere personen zwaar gewond geraakt, zo meldden Italiaanse media.

In totaal zouden er zeker zes gewonden zijn gevallen in de gemeenschap vlakbij Rome. De 52-jarige dader, die met een pistool en een geweer gericht op voorbijgangers schoot, zou een voormalige officier zijn van het Italiaanse leger. Hij gaf zich na zijn actie zelf aan bij de politie. Waarom de man geschoten heeft, is nog onbekend.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
special
Random Pics van de Dag #1244
©FOK.nl e.a.