[MotoGP] Pedrosa wint in Valencia

John (Spooky4u)
Dani Pedrosa heeft met de winst in Valencia de tweede plek in het kampioenschap veilig gesteld. De Spanjaard bleef tijdens zijn thuisrace de wereldkampioen Casey Stoner en John Hopkins voor.

Voor Valentino Rossi was de laatste race van het seizoen één om snel te vergeten. Ondanks dat hij zijn hand brak, stapte de Italiaan toch op zijn motor. Helaas kon hij de race niet uitrijden wegens een mechanisch falen aan zijn motorfiets. Hij verliest hierdoor zijn positie in het eindklassement aan Pedrosa.

In de kwartliterklasse was de overwinning dit keer gegund aan Mika Kallio. De KTM rijder wist met zijn tweede seizoensoverwinning Alex de Angelis en wildcardrijder Alex Debon voor te blijven. Wereldkampioen Jorge Lorenzo kwam op een teleurstellende zevende positie over de streep.

Bij de 125cc werd vandaag pas het kampioenschap beslist. De strijd ging tussen twee teamgenoten: Hector Faubel en Gabor Talmacsi. Laatstgenoemde had voor de race een voorsprong van vijf punten op zijn teamgenoot. De race werd uiteindelijk gewonnen door Faubel met in zijn wiel Talmacsi. Hierdoor mag Talmacsi zich de eerste Hongaarse wereldkampioen in het motorracen noemen.