Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 9

Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de negende speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A heroverde Ter Leede de koppositie. De Sassenheimers deden dit door een knappe 1-3 zege bij DOTO, de ploeg die vorig jaar nog werd getraind door de huidige Ter Leede-oefenmeester Jasper de Muijnck. De ploeg profiteerde van het gelijkspel in de topper tussen FC Lisse en Rijnsburgse Boys. Deze twee teams vochten de laatste twee seizoenen een felle strijd uit om de afdelingstitel. FC Lisse leek te gaan winnen, maar een goal in extra tijd van Martijn Gootjes bracht "de Uien" alsnog een gelijkspel. Toch zal de titelverdediger uit Rijnsburg niet tevreden zijn met de huidige zesde plaats. Goede zaken deden verder Noordwijk (4-1 in de derby tegen Katwijk) en Quick Boys. Eerder deze week bereikte Quick Boys al de achtste finales van de KNVB-beker, nu werd hekkensluiter TOGR met 6-1 van het veld geveegd. SHO zakte naar de voorlaatste plaats. Een tegenvaller voor het elftal van trainer Arnold Scholten, dat het seizoen met zeven uit drie nog wel zo goed begon. Daarna werd echter vijf keer op rij verloren en daar kwam gisteren thuis tegen ASWH een zesde nederlaag bij. Het werd 2-3 voor de Ambachters, die Sjoerd van der Waal twee keer zagen scoren en weer wat aansluiting vonden met de top vijf.

Topscorers

1. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 8
2. Maarten Bak (Quick Boys) 7
3. Michael van Dommelen (DOTO) 6
Arie Jonker (Katwijk) 6
5. Geert Bakker (SHO) 5
Kevin van der Geest (Noordwijk) 5
Celsius Grant (Noordwijk) 5
Joost Leonard (Noordwijk) 5
Henk Roeland (Capelle) 5
Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 5

In de hoofdklasse B behield Sparta Nijkerk de koppositie. Het ging moeizaam tegen hekkensluiter Nivo Sparta, maar een goal van routinier Raoul Henar was genoeg voor de winst. Achtervolger Hoek won al even moeizaam van het eveneens laag geklasseerde Nunspeet. Sam Ysebaert tekende vijf minuten voor tijd voor de enige goal. IJsselmeervogels (2-0 tegen Geinoord) en DOVO (1-2 bij LRC Leerdam, dat voor het eerst op eigen veld verloor) delen nu de derde plek. Verrassend was het puntverlies van Spakenburg bij AFC Ajax, dat drie minuten voor tijd via Joes Blakborn op 1-1 kwam. Prijsschieten was het voor GVVV tegen Kloetinge. Het werd in Veenendaal liefst 6-0, met een mooie hattrick voor Edwin van Rooijen. Dezelfde cijfers liet Kozakken Boys op bezoek bij Bennekom noteren. Willem Looijen scoorde twee keer voor de bezoekers uit Werkendam. Opmerkelijk was dat bij 0-6 de wedstrijd een tijdje werd stilgelegd, nadat een "supporter" van Kozakken Boys Bennekom-keeper Danny Lücke had geslagen.

Topscorers

1. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 9
2. Ruben Wilson (Spakenburg) 7
3. Mark Dijs (DOVO) 6
Lopes Dinis Magalhaes (Sparta Nijkerk) 6
Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 6
Sam Ysebaert (Hoek) 6

In de hoofdklasse C is Excelsior '31 het spoor een beetje bijster. Na zeven zeges op rij werd vorige week het eerste puntverlies geleden, gisteren kwam daar de eerste nederlaag bij. Op eigen veld werd het tegen Flevo Boys verrassend 1-4. Frank van der Plaats was de grote man van de polderbewoners, met drie treffers. HHC Hardenberg profiteerde en staat weer "gewoon" op kop. De titelverdediger won dik verdiend met 1-4 bij SC Genemuiden, dat weer naar de laatste plaats zakte. Promovendus Staphorst verliet die positie namelijk door een zege bij DOS Kampen. WHC heeft de weg naar boven definitief gevonden. In een spannend duel werd een 0-2 achterstand omgezet in een 4-2 zege tegen Go Ahead Kampen, dat wel topschutter Jurrian Zandbergen opnieuw twee goals zag maken. Be Quick '28 is door een makkelijke 4-0 overwinning op ACV nu derde.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 11
2. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 7
Erwin Looms (Excelsior '31) 7
4. Yves Heskamp (Be Quick '28) 6
5. Tony Alberda (ONS Sneek) 5
Cuneyt Karakaya (PKC '83) 5
Frank van der Plaats (Flevo Boys) 5
Dennis Sepp (Excelsior '31) 5
Iury da Silva (Go Ahead Kampen) 5
Tom IJzerman (HHC Hardenberg) 5

Submitter:  Bron: FOK! Sport