'Verdonks TON nu tweede van het land'

Icoon Enqu괥 Rita Verdonk heeft met haar beweging Trots op Nederland (TON) weer een zetel gewonnen in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden zijn, zou Verdonk 25 zetels behalen. De peiling is vandaag gepubliceerd.

Trots op Nederland is daarmee na het CDA (35 zetels) de grootste partij. De PvdA blijft in de peiling op 22 zetels staan. De derde regeringspartij, de ChristenUnie, levert een zetel in en zou op 6 uitkomen.

Ook de Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders verliest één zetel. De 10 zetels waarop de PVV nu uit zou komen, staan in schril contrast met de peiling vlak voor de oprichting van Trots op Nederland. Toen stond de partij van Wilders op 24 zetels.

Uit de peiling bleek verder dat het aantal mensen dat lage verwachtingen heeft van minister Wouter Bos (Financiën) is toegenomen. In juli was dat nog ruim 40 procent; nu gaf ruim de helft van de ondervraagden aan weinig van Bos te verwachten. Ook het vertrouwen in het beleid van zijn partijgenoten Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) en Ronald Plasterk (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) is fors gedaald.

Wat vind jij van politieke peilingen op de FP? Doe mee aan de poll!