Kans op nieuwe Homeworld

Christophe (SpankmasterC)
Veel PC gamers kunnen zich de Homeworld-spellen nog wel herinneren, een bijna zen-achtige ervaring in rust en intergalactisch geweld. Homeworld was het eerste strategiespel dat echt gebruikt maakte van de mogelijkheden die een drie-dimensionale gamewereld bood, door een RTS in de ruimte te zijn. Niet langer gehinderd door zoiets arbitrairs als de grond konden aanvallen van voor, achteren, links, rechts, boven en onder komen. Koppel dit met heel erg rustgevende achtergrondgeluiden, een eigen grafische stijl en prachtige ruimteplaatjes en je had een game die zeer goed was.

Na Homeworld 2 (uitgekomen in 2003) is er niks meer vernomen van de serie, maar met wat gewissel van trademarks is er nu weer een kans op een nieuwe Homeworld. Relic-fansite (Relic is de maker van Homeworld, ook bekend van Company of Heroes en Warhammer 40K: Dawn of War) Relicnews vond een document waarin wordt aangegeven dat het copyright op de naam 'Homeworld' is overgedragen van Vivendi Universal naar THQ.

Nu zegt dit op zich vrij weinig, tot je je beseft dat Relic sinds 2004 in handen is van THQ, waarmee zowel de makers van de game als het copyright nu onder hetzelfde dak vallen. Het enige wat nu nog mist zijn de rechten op het intellectuele eigendom, maar grote kans dat deze ook zijn mee verhuisd (anders zouden de rechten op het copyright niet handig zijn).

Wie weet in de toekomst dus meer nieuws over een nieuwe Homeworld.



Misschien was de game toch iets meer Zen in mijn herinnering...