Van Marwijk: Pluim voor Inia

Adriaan Inia heeft zondag na afloop van het duel tussen Feyenoord en de Graafschap een pluim gehad van Feyenoord-trainer Bert van Marwijk. Volgens de coach van Feyenoord had de assistent-scheidsrechter het juiste karakter getoond om arbiter Erik Braamhaar op een fout te wijzen.

In de 57e minuut van de wedstrijd werd Tim de Cler duidelijk binnen de zestien meter neergelegd. Toch gaf Braamhaar in eerste instantie slechts een vrije trap buiten het zestien-meter gebied. Op het advies van Inia legde de scheidsrechter de bal op de penaltystip.

"Het was een zuivere strafschop en dankzij Inia hebben we die gekregen", meende Van Marwijk. "Je moet wel een beetje persoonlijkheid hebben als grensrechter om dit te doen. Gelukkig had hij het lef om de scheidsrechter te corrigeren."

Jan de Jonge, trainer van de Graafschap, had gemengde gevoelens bij het incident. "Begrijp me goed, het was een terechte strafschop. Maar ik stoor me aan de willekeur. Bij een twijfelachtige ingooi drijven scheidsrechters vaak hun zin door. Er zit geen lijn in en dat betreur ik".