Van Basten: Nederland kan EK winnen

Icoon VoetbalMarco van Basten is van mening dat het Nederlands Elftal een goede kans maakt om het EK van 2008, dat in Oostenrijk en Zwitserland wordt gehouden, te winnen. De bondscoach vindt namelijk dat de huidige groep de laatste jaren naar elkaar is toegegroeid.

Bovendien zou de selectie over voldoende kwaliteit beschikken om mee te strijden om de titel. "Ńls wij ons plaatsen, want dat is vanzelfsprekend een eerste vereiste, dan hebben wij kans om het EK te winnen," aldus Van Basten. "Dat komt omdat wij in de afgelopen vier jaar als team goed naar elkaar zijn toegegroeid. We hebben bovendien grotendeels dezelfde selectie als tijdens het WK van twee jaar geleden. Spelers zijn dus ouder, meer ervaren en rijper geworden en dat is positief."

De bondscoach vervolgde met de woorden: "Verder hebben we een kwalitatief goede groep spelers, zowel voorin, op het middenveld als achterin. De onderlinge verschillen binnen de groep zijn klein. Vervolgens is het aan ons, de staf, om hier, samen met de spelers, een eenheid van te smeden. De kwaliteit is aanwezig. Dus dat is ook een positief punt."

Van Basten denkt overigens wel dat er op de eindronde van het Europees kampioenschap veel concurrentie zal zijn. "De beste landen in Europa, en dat zijn in de regel dus de landen die op het EK aanwezig zijn, ontlopen elkaar niet veel. De vorm van de dag, hoe je als team in het toernooi groeit, wat geluk, enzovoort, zijn, als je met zestien goede landen een toernooi speelt, zaken die doorslaggevend zijn."

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!