Spoorwerkzaamheden gereed

Icoon FileDe werkzaamheden aan de oostkant van Utrecht CS lopen uit. Dat heeft spoorbeheerder ProRail vanochtend gemeld. Normaal gesproken zou de besturing van de seinen en wissels om vijf uur weer moeten werken. De hele ochtend is nog geen treinverkeer mogelijk van en naar Hilversum, Baarn en Amersfoort. Reizigers worden met bussen vervoerd en moeten rekening houden met een vertraging van meer dan een uur.

De NS raadt het af om naar Utrecht, Hilversum, Baarn en Amersfoort te reizen als het niet noodzakelijk is. Hoe lang deze werkzaamheden nog zullen duren, kon de woordvoerder van ProRail niet zeggen. Ook rijden er vandaag geen treinen tussen Utrecht en Rotterdam, Den Haag en Leiden, omdat ProRail daar werkt aan een spoorverdubbeling. De werkzaamheden zouden sowieso het hele weekend duren. De treinen tussen Utrecht CS, Arnhem en Den Bosch rijden wel volgens de dienstregeling.

Update 10.12 uur
De werkzaamheden aan de sporen aan de oostkant van het Centraal Station van Utrecht zijn zondagochtend rond 08.30 uur afgerond. Dat heeft spoorbeheerder ProRail laten weten. De treinen rijden volgens een woordvoerder weer volgens planning.