Van Marwijk: "De Cler beste linksback"

Bert van Marwijk keek na afloop van het duel tussen zijn ploeg Feyenoord en De Graafschap (2-0) vooruit naar de klassieker tegen Ajax van volgende week. De Rotterdammers en de Amsterdammers gaan namelijk gezamenlijk aan de leiding, wat het volgens de trainer zeer interessant maakt.

Toch sprak Van Marwijk, die na afloop van de eerste helft niet tevreden was, ook over het duel van vanmiddag. "Er gebeurde bijna niets, we deden te weinig. De Graafschap had gekozen voor een defensieve speelwijze. Dat voerden ze goed uit. Wij konden er niet mee uit de voeten. Vooral de aansluiting bij spits Roy Makaay was onvoldoende. Ook maakten we nauwelijks individuele acties."

Na de pauze kon Van Marwijk weer tot rust komen, nadat Jonathan de Guzman en Roy Makaay het net vonden. "We hebben in de tweede helft wel goed gespeeld. Het enige verwijt dat ik mijn ploeg in die fase kan maken, is dat de score niet hoger is uitgevallen. Dat is jammer voor het publiek. We hadden er nog wel drie kunnen maken."

Van Marwijk complimenteerde Tim de Cler, die bij de twee treffers betrokken was, tot slot met zijn vertoonde spel. "Hij speelde een geweldige wedstrijd. Tim maakte in deze wedstrijd het verschil. Hij is de beste linksback van Nederland, vind ik."