Eén aanhouding na voetbalrellen

Icoon PolitieDe politie heeft zaterdag naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens de oefenwedstrijd Go Ahead Eagles - Ajax in Deventer één persoon in het stadion aangehouden. De wedstrijd werd halverwege stilgelegd na onder meer spreekkoren met bedreigingen aan de Ajax-spelers.

Eerder troffen 200 Ajax-supporters en 80 aanhangers van Go Ahead Eagles elkaar zaterdag rond 16.00 in de binnenstad van Deventer en richtten vernielingen aan, waarbij onder meer autospiegels en ruiten sneuvelden. Een man werd met een fles op zijn hoofd geslagen en deed aangifte van mishandeling.

In totaal deden vijftien gedupeerden aangifte. De politie verwacht dat meer mensen melding zullen maken van vernielingen. ''Want er is meer kapot dan tot nu toe is gemeld'', aldus een woordvoerder vandaag.

De politie heeft tijdens de rellen afgezien van meer arrestaties om escalatie te voorkomen. De woordvoerder sluit niet uit dat die nog volgen. Een rechercheteam onderzoekt de zaak en maakt onder meer gebruik van particuliere videobeelden.