[SBK] Toseland en Biaggi winnen in Brno

In het Tjechische Brno werden dit weekend twee World Superbike races verreden. James Toseland kwam na twintig ronden als eerste over de finish in de eerste race. In de tweede race was Max Biaggi de sterkste. Toseland blijft aan de leiding.

Tijdens de eerste race mocht Noriyuki Haga van pole position vertrekken. Toseland stond samen met Max Biaggi en Troy Bayliss op de eerste startrij. Al vanaf de eerste bocht wist de latere winnaar de leiding te pakken voor Biaggi en Kagayama. De van pole vertrokken Haga verloor terrein en viel terug naar de vierde stek.

Toch lukte het Toseland niet om echt uit te lopen op zijn achtervolgers. In de 6e ronde moest hij Biaggi en Haga zelfs laten passeren, kort daarna moest Toseland ook Kagayama voor laten gaan. Tegen het einde van de race slaagden Toseland en Biaggi erin Haga en Kagayama van zich af te schudden. Toseland, inmiddels weer aan de leiding gekomen, voelde de druk van Biaggi en moest alle zeilen bijzetten om de Italiaan van zich af te houden. In de laatste ronde ging het bijna fout voor Toseland toen zijn voorwiel naast de baan kwam. Hij kon de motor in bedwang houden en daardoor als eerste over de finish te komen.

Max Biaggi wist de tweede race te winnen, Toseland werd tweede. De eerste plek op de startrij was wederom voor Haga. Biaggi en Toseland stonden naast Haga, Net als in de eerste race ook nu een snelle start voor Biaggi, de Italiaan nam gelijk de leiding over van Haga. Biaggi kon niet lang van de eerste positie genieten en zakte zelfs terug tot de zevende plek.
In de laatste ronden nam Biaggi de leiding weer over en liet Toseland achter zich. Lorenzo Fabrizio wist de derde plaats over te nemen van Haga tijdens het slot van de tweede race. In het algemeen klassement staat Biaggi nu tweede achter Toseland. De Japanner Haga is de nummer drie.