Staande zonnebanken en de Mac

from: Danny
to: Sunchaser
Subject: Staande zonnebanken en de Mac

In reactie op R.I.P. voor de nabestaanden

Hej Sun,

Niet om het een of ander, maar als je werkelijk van plan bent Jannes te gaan draaien op je begrafenis dan kun je mij vast van de gastenlijst schrappen. Scheelt je weer drie euro kipfilet en twee verse worstjes op de In Memoriam Barbecue. Sowieso moet je maar afwachten of dat allemaal door kan gaan, want met het huidige klimaat kun je je poen beter besteden aan een verzwaarde kist met extra afwateringsmogelijkheden. Tenzij je met een snorkel op je smoel begraven wil worden natuurlijk. Steekt er wel een lullig pijpje door je perkje heen, maar de gemiddelde tsunami zou geen probleem meer moeten vormen. Vraag me wel af hoe biologisch afbreekbaar zo'n ding is, want met de huidige milieuhysterie moet je wel milieu-neutraal blijven natuurlijk.

Ik ben trouwens in een redelijk sjagerijnige bui vandaag omdat ik steeds lastig gevallen word. Ik heb een bloedschurfterige tiefushekel aan colporteurs en ander kutvolk dat aan de deur komt, en dat laat ik ze doorgaans subtiel merken ook. Eerst vanmorgen een kerel die meldde dat hij een baan had gekregen. Ik feliciteerde 'm er nog mee, tot hij vertelde dat zijn baan inhield dat hij mij zinloze flutboekjes moest verkopen. Met een welgemeend "blijf dan maar in de WW" mikte ik de deur voor zijn beteuterde gezicht dicht.
Vervolgens iemand aan de deur die kwam melden dat er in het verlengde van een straat die ik niet ken een nieuw winkeltje is geopend. Ik bedank 'm vriendelijk voor zijn gouden-gids-aan-de-deur-dienst maar krijg vervolgens te horen dat het gaat om een zonnestudio die dermate geavanceerd is dat ze zelfs een STAANDE zonnebank hebben. Een staande zonnebank? Wat de fuck?? Dat is even zinloos als lopen op een roltrap (je klimt immers ook niet langs een liftkabel omhoog). Welke idioot gaat in godsnaam stáán in een zonnebank als er miljoenen zonnebanken te vinden zijn waar je heel comfortabel in kunt lìggen?

"Kijk eens meneer, de nieuwe BMW 7-serie. Zo geavanceerd dat u 'm aan de voorkant middels een hendel aan kunt slingeren!"
Flikker toch op met die onzin!
De bedoeling van technologie is dat de wereld luxer wordt. En eenvoudiger. In plaats daarvan gaan we aan de ene kant blijkbaar terug naar de roots (Al Gore wil graag iedereen weer aan de opwindbare wekker) terwijl het aan de andere kant steeds moeilijker wordt om een normale bak koffie of thee te krijgen. Als je iemand volledig leeg en dom wil zien kijken dan moet je vragen om een kopje normale thee. Ik zweer het je; dat snappen ze niet! Het is net als bij de McDonald's meteen je hele bestelling doorgeven. Dat kunnen die hersentjes niet bevatten.

"Een Big Mac-menu, king size met cola en frietsaus. Meenemen graag."
"Medium of king size?"
"King size zei ik al"
Op dat moment zijn ze de weg al kwijt en dus vallen ze terug op de brainwash-training die ze hebben gehad.
"Frietsaus bij de patat? Wat wilt u erbij drinken? Hier opeten of meenemen?"
"Nou, ik zoek wel even een tafeltje, anders sta ik zo in de weg". Eigenlijk zou je het gewoon ter plekke aan die balie op moeten gaan staan vreten. "Meneer, kunt u plaats maken voor..."
"Nee, kut! Hier opeten zei ik toch?"

Of ze luisteren niet, of ze willen niet luisteren, òf ze zijn gewoon te dom voor woorden. Hoe dan ook zou dat soort mensen uit mijn lijden verlost moeten worden. Zag laatst op youtube wat filmpjes over de drive-thru's van McDonald's waarbij men drinken bestelt en dat vervolgens met een luid "Fire in the hole!" terug door het raampje mikt. Hilarisch! Zouden ze bij die kerel van die zonnebanken ook moeten doen.
"Doe mij een half uurtje staande zonnebank," en dan een hoogtezon tegen z'n smoel aan slaan.

Maar goed, de wereld loopt op zijn eind. Men verveelt zich. Knuffelorganisaties klagen Donald Duck aan omdat er in zijn blaadje gezegd wordt dat vlees gezond is. Meteen is half sla-vretend Nederland in rep en roer, want nu worden de kindertjes allemaal opeens mens en gaan ze hun natuur volgen en vlees eten! En dat is slecht! Sla zal men vreten!! En wortelen!! Nee, de tofu-generatie is gelukkig niet mijn generatie. Doe mij maar een paardenbiefstuk, reeruggetje, ossehaasje of stuk konijn. Mannenvoer in plaats van konijnenvoer. In dat opzicht vind ik een barbecue op een begrafenis overigens een puik plan, hoewel de combinatie met een crematie meer voor de hand ligt. Sla vreten is voor mietjes. Pas als ik een flink stuk halfrauw vlees op m'n bord heb voel ik me een èchte kerel. Fuck vegetariërs met hun schijnheilige gewauwel en laat mij lekker genieten op MIJN manier ja!!

Hierbij laat ik 't dit keer even Sunnie, want je zult zien dat dit weer uit gaat lekken en ik weer de vaste groep jankzakken over me heen ga krijgen. Ik hoor je snel weer, mocht je Campzone overleefd hebben. Zo niet ben je in ieder geval in het Walhalla van de gemiddelde nerd ten onder gegaan.

Laterz!
Danny