Politie India schiet beruchte crimineel dood

Icoon OpmerkelijkDe politie in India heeft één van de meest gezochte criminelen van het land en tien bendeleden doodgeschoten. De crimineel, die de roepnaam Dadua droeg, is in de deelstaat Uttar Pradesh doodgeschoten tijdens een vuurgevecht met een politiemacht die samengesteld was met agenten uit twee deelstaten.

Op het hoofd van de 56-jarige Dadua, wiens echte naam Shiv Kumar Patel is, stond een beloning van 500.000 roepie (ongeveer 9.000 euro). Sinds 1982 was hij voortvluchtig en werd alleen al in Uttar Pradesh gezocht voor ruim 241 misdrijven. Dadua werd gezocht voor moord, gewapende overvallen, afpersing en ontvoeringen. Eén van zijn handlangers die bij het vuurgevecht om het leven kwam, werd gezocht voor 75 feiten.

Politieagenten verklaarden dat Dadua veel steun kreeg van de plaatselijke bevolking. Veel mensen prezen hem als een ‘Robin Hood’ omdat hij vaak rijke mensen beroofde om de arme mensen te helpen. Vooral de arme mensen die tot dezelfde lage kaste behoorden als hijzelf probeerde hij op deze wijze te helpen.