[CCWS] Uitslag race Edmonton

Wouter (ziggyziggyziggy)
Sebastien Bourdais heeft de Champcarrace op Edmonton gewonnen. Titelconcurrent Doornbos kon niet verder komen dan plaats elf, na van de baan te zijn getikt.

Bourdais pakte direct de leiding bij de start en liet poleman Power achter zich. Doornbos startte conservatief en bleef tiende, maar schoof een plek op toen Ryan Dalziel spinde. Bourdais kon niet echt loskomen van Power, en ook plaatsen drie tot en met zeven bleven binnen tien seconden van de leider.

In ronde negentien werd de eerste full course caution gegeven, voor rotzooi in bocht zeven. Het complete veld maakte een eerste pitstop, wat Will Power de leiding gaf. Bourdais viel terug naar de zesde plaats, maar wist bij de herstart direct door te stoten naar plaats drie. Mario Dominguez, die was ingestapt voor de geblesseerde Tristan Gommendy, moest zijn rokende bolide parkeren terwijl hij dertiende lag. Ook Legge moest opgeven met mechanische problemen.

Na 47 ronden begonnen achterin het veld de eerste wagens hun volgende pitstops te maken en Jan Heylen en Neel Jani kwamen recht voor de leiders de baan op. Power reageerde door direct ook de pits in te rijden, maar Wilson, Rahal en Bourdais bleven langer op de baan, en verloren wat tijd door de achterblijvers die voor ze reden. Wilson en Rahal kwam de ronde erop binnen, maar Bourdais bleef op de baan, haalde de achterblijvers in en zette een paar razendsnelle ronden neer. Toen hij eindelijk ook zijn stop maakte, kwam hij in de leiding de pits uit.

Bourdais reed naar een comfortabele leiding en verloor opeens twee belangrijke concurrenten toen Power de pits in kwam met een stuurprobleem en Tagliani in bocht 1 met een wat ambitieuze inhaalpoging Doornbos van de baan ramde. Doornbos miste net de muur en kon doorrijden, zij het met veel tijdverlies, maar Tagliani moest in de pits uitstappen met een gebroken wielophanging. In de gelevlagsituatie die volgde, maakten alle coureurs hun laatste pitstops.

Bourdais brak in de laatste ronden naar de finish het ronderecord en won de race met een seconde of zes voorsprong op Wilson. Doornbos werd uiteindelijk elfde.