FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 11 juli 2007

Ander wisselmoment: wissels teruggedraaid!

Er is enige onduidelijkheid ontstaan wat betreft het wisselen in de Tourmanager. In tegenstelling tot wat er in de FAQ staat kan er tot 13 juli 0.01 uur worden gewisseld en dus niet tot 12 juli 0.01 uur zoals was aangegeven.

Omdat er al diverse mensen gewisseld hebben is er besloten om alle wissels die al waren gedaan terug te draaien. Dit geldt voor iedereen, individueel teams aanpassen zou teveel werk vergen. Dit betekent dat er één toprenner en twee gewone renners gewisseld kunnen worden voor 13 juli 0.01 uur. Wat betreft de overige wisselmomenten: hierover zal dit weekend een definitief besluit vallen.

Onze welgemeende excuses voor de onduidelijkheid.

Bekende stadspredikant Eindhoven krijgt waarschuwing

Icoon BinnenlandsArnol Kox, de ‘stadsprediker’ in Eindhoven, is dinsdag aangehouden in het centrum van Eindhoven, omdat hij voor geluidsoverlast zorgde en duiven aan het voeren was, terwijl eerder was afgesproken dat hij dat niet meer zou doen. Hij kan een verblijfsontzegging krijgen voor het centrum van Eindhoven voor twee weken als hij opnieuw voor overlast zorgt. Hij heeft nu alleen een waarschuwing gekregen. Arnol is in Eindhoven en omstreken bekend door zijn luide stem waarmee hij al tientallen jaren Gods woord verkondigt, vaak op rijm. Een voorbeeld van zijn uitspraken is "bij de vrouw is het vrouwelijk, bij de man is het mannelijk en bij de Heer is het heerlijk!"

"Ik zal dit moeten respecteren, hoewel het natuurlijk in strijd is met de godsdienstvrijheid in dit land," zegt een verdrietige en verontwaardigde Arnol. "Ze hebben Jezus ook uit Nazareth weggestuurd. Hij had hetzelfde probleem met de rechtsuitvoerders als ik." Woensdag gaat hij naar Veldhoven, waar hij zijn godsdienstige boodschappen zal uiten in het City Centrum.


Arnol in zijn scootmobiel

[Update] Nieuwe versie PSP vanaf september

Tijdens de E3-presentatie heeft Sony bekend gemaakt dat er vanaf september een nieuwe versie van de PSP in de winkels zal liggen. Of deze datum ook geldt voor Europa is nog niet bekend.

De nieuwe PSP is smaller, heeft een betere batterij, is lichter en zal kortere laadtijden kennen. Er zullen wel nog steeds UMD-discs op afgespeeld kunnen worden. De grootste verandering is waarschijnlijk de TV-out waarmee je films en series kunt bekijken op je TV, maar ook gewoon PSP-games kunt spelen op de TV. De nieuwe versie zal ook komen in verschillende kleuren zoals Piano Black en Ice Silver.

De laatste kleur zal in een pack komen met Jak & Daxter, 1 GB Memory Stick en UMD Family Guy film voor $ 199,99. Deze pack zal in ieder geval te koop zijn in de US, en wederom niks bekend over Europa.

Update:
Nu ook een plaatje van de Ice Silver PSP, met dank aan Roi.

Echochrome komt naar de PS3 en PSP

Echochrome is vanavond bevestigd voor zowel de PlayStation 3 als de PSP.

De game is een minimalistische puzzelgame van de Japanse studio van Sony. De game, die geinspireerd lijkt door de schilderijen van Hollandsch Trots M.C. Escher, draait om het veilig doorlopen van een compleet onlogisch level met een mannetje dat de AI van de gemiddelde Lemming heeft.

Om ervoor te zorgen dat het mannetje niet in het onbekende stort kan je het gehele level ronddraaien. Een gat in een trap bijvoorbeeld kan zo "opgevuld" worden door het level zo rond te draaien dat een pilaar voor de afgrond komt te staan. Het mannetje zal zich dan gedragen alsof de trap zelf doorloopt achter de pilaar langs.

De game komt uit op de PlayStation 3 en de PSP, wanneer is nog onbekend.

Oefenwedstrijden 11 juli 2007

In voorbereiding op het nieuwe seizoen spelen de clubs uit het betaalde voetbal diverse oefenwedstrijden. Vandaag speelde onder andere Feyenoord zijn eerste oefenduel van het seizoen.

FSV - Excelsior 0-14

VV Lyra - Feyenoord 0-8
De Guzman (3), Makaay (2), Slory (2), Bahia

AZSV - De Graafschap 0-1

VV ZNC - FC Groningen 0-15
Ozturk (6), Meerdink (2), Nijland (2), Ramic (2), Fledderus, Lovre, Matthijs

Hollandia Tuitjenhorn - SC Heerenveen 0-10

Oranje Nassau - Heracles 0-2

Beek Vooruit - NAC Breda 0-7

VVV-Venlo - NEC 1-1

Regioteam Twenterand - FC Twente 0-11
Huysegems (3), Arnautovic (2), Elia, Engelaar, Heubach, N'Kufo, Zijler, Zomer

Regioteam Harmelen - FC Utrecht 0-9
Caluwé (3), George, Keller, Kopteff, Kruys, Rossini, Vandenbergh

Opa gepakt met hennepkwekerij

Een 73-jarige Nederlander is in België opgepakt met zijn hennepteelt. De man had in diverse huurwoningen in het noordoosten van Vlaanderen hennepplantages opgezet.

In een van de woningen ontdekten de Vlaamse speurneuzen een plantage die al voor de helft was ontmanteld. In een ander pandje was de man met zijn partner net bezig een nieuwe kwekerij op te starten. Hier was plaats voor zo'n 350 plantjes.

Nadat het paar stevig aan de tand was gevoeld, bekenden de twee oudjes dat ze al vanaf 2001 bezig waren met hun illegale handel. In die jaren hebben ze al zestien keer met succes weten te oogsten. De wiet werd weer verkocht in Nederland.

E3: Mario Kart en Wii Fit aangekondigd

Icoon GamesNadat Microsoft als eerste een presentatie had gehouden op de E3 van dit jaar, was het vanavond de beurt aan oude bekende Nintendo.

Na een nogal saai begin van de presentatie met veel statistieken en verkoopcijfers kwam eindelijk het eerste echte nieuws. Nintendo brengt een nieuwe accessoire uit die van je normale Wii controllers een soort light-gun maakt zoals je wellicht nog kan herinneren van Duckhunt. De accessoire moet zo'n 20 dollar gaan kosten. (meer...)


de Wii zapper


Men liet ook los wanneer twee grote titels zullen verschijnen. Mario Galaxy zal op 12 december verkrijgbaar zijn voor de Wii en Super Smash Bros Brawl 3 december. Dit zijn echter de Amerikaanse data, er is nog niks bekend over wanneer deze twee titels in Europa te koop zijn. (meer...)


Super Mario Galaxy


Al langer vroegen de Wii-gamers zich af wanneer Nintendo echt aan de slag zou gaan met het online gamen op de homeconsole en Nintendo heeft daar nu eindelijk een antwoord op gegeven. Reginald Fills-Aime, de Chief Operating Officer van Nintendo America, gaf aan dat zowel de nieuwe Pokemon als Mario Strikers Charged, Madden 08 en FIFA Soccer 08 gebruik zullen gaan maken van Wii-online.

De grootste titel die zich ook in het online-rijtje mag gaan voegen is Mario Kart voor de Wii met de populaire loodgieter. De nieuwste versie van Mario Kart zal voor het eerst online gaan op de console en gebruik gaan maken van een online battle mode. Het spel zullen we in het eerste kwartaal van 2008 mogen gaan verwachten gebundeld met een heus Wii-stuur genaamd 'Wii-wheel'. (meer...)


Mario Kart


Het paradepaardje van Nintendo deze avond was Wii Fit. Nintendo bekende Shigeru Miyamoto (bedenker van o.a. Mario, Donkey Kong en Zelda) werd het podium opgeroepen om deze nieuwste franchise te demonstreren. Wii fit is een kruising tussen een game en een fitness-programma dat gebruikt maakt van een speciale wireless pad. Deze Wii Balance Board registreert verschuivingen in je balans waardoor je verschillende soorten oefeningen kan doen elke dag om in vorm te blijven. (meer...)


Wii fit met rechts het Wii balance board


Voor al het andere nieuws omtrent de E3 kun je natuurlijk ook terecht op FOK!games

Karaoke wordt verboden in Noord-Korea

De Zuid-Koreaanse hulporganisatie Goede Vrienden kwam vandaag met het nieuws naar buiten dat hun favoriete uitgaansgelegenheid straks verboden is bij hun noorderburen. De regering van Noord-Korea heeft namelijk opdracht gegeven alle karaokebars te sluiten. Het communistische land hoopt hiermee buitenlandse invloeden tegen te gaan.

De regering zegt zelf dat de maatregel slechts is bedoeld om te voorkomen dat het 'antisocialisme' te ver doordringt in de Noord-Koreaanse ideologie en cultuur. De Goede Vrienden brachten ook het nieuws dat de autoriteiten van Noord-Korea 's nachts razzia's hebben gehouden om mobiele telefoons en illegale DVD's boven water te krijgen.

Noord-Korea zou ook ruimtes waar films worden vertoond hebben verboden. FOK!kers in dat land zouden dit nieuws niet kunnen lezen, want ook het gebruik van de computer is aan banden gelegd. Wie voortaan gebruik wil maken van een computer, moet toestemming hebben van de autoriteiten. Hetzelfde geldt voor faxapparaten. Dit meldde de Zuid-Koreaanse krant Dong-A Ilbo.

Alle maatregelen ten spijt, is de Zuid-Koreaanse popcultuur aan een opmars bezig in Noord-Korea. Volgens vluchtelingen worden CD's met Zuid-Koreaanse films en televisieseries naar hun noorderburen gesmokkeld.

NCsoft gaat exclusieve games voor Sony maken

NCsoft, de MMORPG developer van bekende verslavende games als City of Heroes, Lineage en Guild Wars, gaat exclusieve games maken voor Sony.

Welke games NCsoft zal maken is nog onbekend, wel werd gezegd dat het om zowel nieuwe als reeds bestaande Intellectual Properties zal gaan. De games lijken ook niet alleen naar de PlayStation 3 te komen, er werd nadrukkelijk gezegd "Sony's supported platforms", waar dus ook de PC onder valt.

Wanneer we welke game mogen verwachten is nog onbekend, maar het valt in de lijn der verwachting dat hier binnenkort meer informatie over naar buiten komt.

Unreal Tournament 3 console-exclusive op de PS3 dit jaar

Sony heeft vandaag laten weten dat ze nauw gaan samenwerken met Epic om de Unreal Engine goed te laten draaien op de PS3 en toegankelijk te maken voor de ontwikkelaars.

Daarnaast zal Unreal Tournament 3 dit jaar alleen verschijnen op de PS3 en de PC. De 360-versie lijkt dus pas in 2008 uit te komen. Tijdens de persconferentie van Sony werden ook nog een aantal beelden getoond van Unreal Tournament 3, maar die staan nog niet online. Wanneer de game precies op de PS3 zal uitkomen is nog niet bekend, maar het zal in ieder geval in 2007 zijn.

WK zeilen: Zilver voor Postma

Pieter-Jan Postma heeft bij het wereldkampioenschap zeilen in Portugal zilver veroverd in de Finn klasse. De Fries ging bij ingaan van de laatste dag nog aan de leiding, maar slaagde in de beslissende race er niet in die vast te houden.

Postma moest voor de wereldtitel voor de Spanjaard Rafael Trujillo eindigen, maar slaagde hier niet in. Trujillo won de race en greep de titel, terwijl Postma genoegen moet nemen met zilver.

In de 470 klasse is het duo Marcelien de Koning en Lobke Berkhout goed op weg naar hun derde wereldtitel op rij. Het duo werd vandaag eerste en tweede en verstevigde daarmee de leidende positie in het klassement. Het Franse duo Petitjean/Douroux staat na zeven races op de tweede plaats, met negen punten achterstand op het sportteam van het jaar 2005. Morgen staan er nog twee races op het programma, waarna vrijdag de medalrace is, waarin dubbele punten te verdienen zijn.

In de Yngling klasse mistte het team van Mandy Mulder net het podium. Het trio, met verder Annemieke Bos en Floortje Hendriksen in het team, ging vandaag als derde de beslissende medalrace in, maar viel door een tegenvallende achtste plek terug naar de vierde plek in het klassement. Het team van de Britse Sarah Ayton greep de wereldtitel.

Metal Gear Solid 4: begin 2008 en laatste deel

Hideo Kojima himself bracht ons vandaag het nieuws dat Metal Gear Solid 4 pas in 2008 op de markt komt.

De voorlopige officiële releasedatum stond nog steeds op november 2007, maar met de nieuwe trailer op de Sony E3 perspresentatie werd duidelijk dat de game pas begin 2008 op de markt komt.

Daarnaast meldde Kojima ook dat MGS4 de laatste game voor Solid Snake zal zijn, en dat het tevens het laatste deel in de serie is. Kojima zal hierna dan ook niet meer meewerken aan eventuele nieuwe Metal Gear games.

Hiernaast nog benadrukte Sony meermaals dat de game toch echt exclusief naar de PlayStation 3 komt.

Sony E3 presentatie live update

Na Microsoft en Nintendo kon Sony natuurlijk niet achterblijven met een E3 presentatie, en deze zal zo dan ook beginnen. Natuurlijk zitten we hier bij FOK! trouw naar de presentatie te kijken, en zullen we deze nieuwspost dan ook live updaten.

De presentatie valt onder andere hier te volgen, en deze link kan je rechtstreeks in je media player plakken.

[20:25] Nog 5 minuten!

[20:32] Ennn we zijn los!

[20:34]Jack Tretton begroet ons vanuit Home, komt nu in het echt op. Maakt grapjes over zn postuur

[20:37]Intro over nieuwe prijs en 80 GB Playstation 3. Nadruk zal bij de presentatie op games liggen

[20:39] God of War 2 is een $200 miljoen franchise, komen nog 160 PS2 games bij.

[20:42] Komen nog 140 PSP games uit dit fiscale jaar, en nu wat footage: SOCOM: Tactical Strike, WipeOut Pulse, Syphon Filter: Logan's Shadow, NBA '08, GoW: Chains of Olympus, Silent Hill: Origins, Patapon, Tiger Woods PGA Tour '08

[20:46] Nog steeds footage op hele kleine schermen: Sonic Rivals 2, The Sims 2 Castaway, SWAT: Target Liberty, Final Fantasy Tactics: The war of the lion, Castlevania: Dracula X Chronicles. En weer terug naar Jack in Home.

[20:48] Kaz "RIIIIIIIIDGE RACER" Hirai op het podium, heeft de geupdate PSP bij zich. Komt in september met 4.3" scherm, UMD, 33% lichter en 19% dunner, betere batterij en sneller laden.

[20:50] Nieuwe PSP krijgt video out, makkelijk om te switchen van PSP naar groot scherm. Werkt met alle media, dus films foto's maar ook games.

[20:52] PSP lite komt in meedere kleuren, onder andere Piano zwart, maar ook in Ice Silver. Zal komen in PSP Entertainment Pack met Ice Silver PSP lite, Jak & Daxter, 1 GB Memory Stick, UMD Family Guy film voor $ 199,99. In de VS in ieder geval.

[20:55] Star Wars fans rejoice! Chewbacca on stage, met de Limited Edition Star Wars Battlefront PSP in zn hand. Pack zal witte PSP met Darth Vader logo bevatten en de nieuwe Star Wars Battlefront, voor $199.99. Voor alsnog alleen in de VS. En dan nu de trailer voor Star Wars Battlefront: Renegade Squadron.

[20:57] Van de PSP naar het PSN, binnen 7 maanden 2 miljoen PSN users. Sinds globale launch 20 miljoen downloads. Phil Harrison gaat het wat meer hebben over het PSN.

[20:59] Meer dan 80 games en gamepacks in ontwikkeling voor het PSN netwerk, komen uit voor maart 2008. Nu 5 uitgelichte games:
Puzzelgame door Japanse studio, Echochrome. Ziet er uit als een game gemaakt door MC Escher. Komt naar zowel PSN als PSP.

[21:02] WipeOut HD, Pain, Warhawk en SOCOM komen nu.

[21:04] Pain lijkt een grappige pijn-doen game te zijn, met als enige doel het pijn doen van characters.

[21:08] Home komt ook naar mobieltjes en browsers, 3D beleving blijft op de PS3. Community features komen dus ook naar andere elektronica.

[21:09] Singstar is groot, $200 miljoen franchise. Singstar zal zich (zoals bekend) erg richten op community features. De game begint met de bluray disk, maar wordt online pas echt beleefd. "iTunes meets myspace"

[21:12] Live media bloggen met Home, foto die net met een telefoon was gemaakt staat nu al in Home. Ook kunnen er foto's in Home zelf genomen worden die dan weer op een website geplaatst kunnen worden.

[21:14] Games kunnen vanuit Home gestart worden, kunnen bijvoorbeeld direct in multiplayer gestart worden (zoals Motorstorm). Waar Phil trouwens niet erg goed in is Gelukkig kan elke game op de hard drive of disk gestart worden, dus ook single player games.

[21:16] En op naar de PS3. Geen bevestiging van de nieuwe prijzen voor PAL gebieden.

[21:19] Meer dan 120 nieuwe games voor de PS3 in de VS, waarvan 15 exclusives. Op naar de games dus!

[21:21] NCSoft gaat werken voor Sony, en wel exclusief. Zal draaien om nieuwe en al bestaande intellectual properties.

[21:22] Haze trailer.

[21:24] Deal tussen Sony en Epic, Unreal Tournament 3 is in ieder geval dit jaar console exclusief voor de PS3.

[21:29] Meer trailers, oa Call of Duty 4, Assassin's Creed, Kane & Lynch, Resident Evil 5

[21:33] Burnout Paradise, Madden NFL '08, Harry Potter, The Simpsons Game, Guitar Hero 3, Medal of Honor: Airborne en Rock Band. Jammer dat de trailers niet full screen zijn...

[21:34] Hideo Kojima komt over Metal Gear Solid 4 vertellen. Werd sterk benadrukt dat de game exclusive is. MGS4 zal de laatste in de serie zijn. Het verhaal over Snake zal hierna eindigen, en Kojima zal zelf niet meer werken aan Metal Gear games.

[21:37] Cue nieuwe trailer, is realtime en niet pre-rendered.

[21:42] Simultaneous worldwide release, begin 2008.

[21:44] Volgende week in Tokyo meer duidelijkheid over de stealth gameplay op een battlefield. Nu op naar de first-party games!

[21:48] Ratchet & Clank, Folklore en dan nu Heavenly Sword.

[21:51] NBA '08, Little Big Planet. LBP trailer richt zich meer op het creëren in de game, en niet zozeer op het spelen.

[21:56] Uncharted trailer, en dan nu een nieuwe game: Infamous, van Sucker Punch, bekend van de Sly Cooper games. Wordt een superhelden game, komt in 2008.

[21:58] GT HD had meer dan 1 miljoen downloads, GT 5: Prologue komt er aan., inclusief trailer.

[22:00] En dan hebben we eindelijk Killzone 2. Alles realtime, aldus Phil.

[22:05] En met Killzone 2 zijn we aan het einde van de games gekomen, tijd voor Ome Jack om het geheel af te sluiten.

[22:07] En dat was hem dan!

Utrecht en Terol praten over beëindiging contract

Joost Terol komt binnenkort waarschijnlijk niet meer voor op de loonlijst van FC Utrecht. De doelman en de club zijn in gesprek over beëindiging van het contract van Terol, dat nog tot medio 2008 doorloopt.

Joost Terol kwam bij FC Utrecht op een zijspoor nadat de technische staf vorig seizoen de voorkeur gaf aan Michel Vorm en Franck Grandel. Hij werd daarop uitgeleend aan Sparta, maar daar belandde hij ook op het tweede plan.

De Utrechtse club liet in een eerder stadium al weten dat Terol mocht vertrekken, maar de doelman heeft nog geen nieuwe club gevonden.

Punten vierde etappe

De vierde etappe van de FOK!Tourmanager is alweer achter de rug. Hieronder de punten.

assie werd etappewinnaar met 201 punten. andre77 eindigt met 196 punten als tweede, drie punten voor Hammer20 die 193 punten heeft.

In het algemeen klassement heeft bloepje met 780 punten de leiding. andre77 staat met 777 punten tweede en Gremen en TheCliffhanger staan derde met 747 punten.

Bij de subleagues gaat de dagwinst naar ShowChat. Bobteam Glas eindigt met 132 punten als tweede. Als derde eindigen vandaag !!! AIM FOR YELLOW !!!.


Bobteam Glas gaat in het algemeen klassement met 901 punten aan de leiding. ShowChat staat tweede met 813 punten. FCZutphen bezet met 724 punten plaats drie.

Voor de volgende ronde kan je wisselen vanaf 8 juli 00.01 uur. Alle wissels worden dan op 13 juli 00.01 uur doorgevoerd.

LET OP: De transferdeadline is dus met één dag verlengd!

Vos pakt derde plaats in vijfde etappe

Marianne Vos is er in geslaagd om tijdens de vijfde etappe van de Giro d'Italia Femminile de derde plaats voor zich op te eisen. Het begin- en eindpunt van deze 104,5 kilometer lange rit was Cittiglio.

De Nederlandse had 52 seconden achterstand op winnares Nicole Brändl. Marta Bastianelli eiste de tweede plaats voor zich op. De Zwitserse ritwinnares vertoeft momenteel op de tweede positie in het algemeen klassement. Zij moet alleen Edita Pucinskaite voor zich dulden. Vos staat op de negentiende stek en moet drie minuten goed maken.

Di Gregorio valt ook uit

Eerder konden wij al melden dat Xabier Zandio zijn strijd in de Tour de France heeft moeten staken. De Fransman Rémy di Gregorio die bij hetzelfde incident betrokken was heeft nu ook moeten opgeven.

Di Gregorio reedt in tegenstelling tot Zandio de etappe wel uit, maar na de finish constateerde de teamarts van FDJeux.com dat er een breuk in zijn elleboog zat.

Hierdoor zullen er donderdag 185 renners starten in Chablis aan de start voor de vijfde rit naar Autun. Eerder knepen de Litouwer Tomas Vaitkus en de Spanjaard Eduoardo Gonzalo Ramirez hun remmen al dicht.

Cruijff: "Krkic een seizoen bij Ajax stallen"

Johan Cruijff heeft laten weten FC Barcelona er goed aan zou doen om Bojan Krkić een seizoen bij Ajax te laten spelen. Het supertalent viert in augustus zijn zeventiende verjaardag en wordt komend seizoen aan de selectie van de Catalanen toegevoegd.

De kans is overigens klein dat Krkić speeltijd gaat krijgen in het eerste elftal van FC Barcelona. Op de positie van aanvaller moet hij namelijk concurreren met spelers als Thierry Henry, Ronaldinho, Lionel Messi en Samuel Eto’o.

"Er zijn altijd clubs die bereid zijn tot een vriendendienst. Bij Ajax zit Henk ten Cate, die hier heeft gewerkt", liet Cruijff, tijdens de presentatie van een voetbalkamp in Barcelona, weten. "Voor Krkić zou het een uitstekende ervaring zijn om in het eerste van Ajax te spelen. Iedereen denkt dat spelers op hun zeventiende al zijn uitgeleerd, maar dan begint het pas."

Krkić wordt momenteel als één van de grootste talenten van deze tijd gezien. In de jeugdelftallen was de speler goed voor gemiddeld 3,5 doelpunten per wedstrijd. In mei wist hij met de Spaanse selectie voor spelers onder de zeventien jaar de Europese titel in de wacht te slepen.

[upd] Mario Kart gaat online en release in eerste kwart 2008

Nintendo heeft Mario Kart voor de Wii aangekondigd. Het zal ook de eerste Mario Kart op de homeconsole zijn die online zal gaan, ook met online battle mode. De game staat voorlopig in de planning voor het eerste kwartaal in 2008. Of dit een wereldwijde release zal worden is nog niet bekend.

De game zal gebundeld worden met een Wii-stuur, en de prijs hiervan is nog niet bekend. De gameplay zal heel toegankelijk gemaakt worden en beginners zullen heel snel pro-rijders kunnen bijhouden in de multiplayer. Veel meer details zijn er op dit moment nog niet bekend, hou FOK!games in de gaten voor meer info.

Nu ook de trailer:

Nu ook een aantal screenshots:Met dank aan BMH voor de screenshots

Drenthe ontkent geruchten

Royston Drenthe heeft ontkend bijna akkoord te zijn met Real Madrid. De Feyenoorder laat weten dat alle berichten over een mogelijke transfer totale onzin zijn.

"De kranten schrijven wel meer waardoor al deze commotie onstaat", aldus Drenthe tegenover Radio Rijnmond. "Ik ben serieus aan het nadenken over mijn toekomst maar ik weet nog niet wanneer ik de knoop ga doorhakken."

Drenthe heeft nog een contract bij Feyenoord tot 2011. De Rotterdamse linksback staat al enkele weken in de belangstelling van Real Madrid en Chelsea.

'Vayrynen vertrekt bij PSV'

De kans is zeer groot dat Mika Vayrynen komend seizoen niet meer bij PSV zal spelen. De Fin wil graag meer speeltijd en denkt dat bij de Eindhovenaren niet te krijgen. Vorig seizoen wilde de middenvelder ook al weg, maar slaagde daar toen niet in.

Dit keer lijkt Vayrynen toch zeker van zijn zaak te zijn. Naar eigen zeggen wil hij kans maken op een basisplaats. Als dat niet het geval is, dan zal hij naar een andere werkgever gaan zoeken.

Vayrynen heeft overigens laten weten dat hij niet meer in de Eredivisie wil spelen als het op een vertrek aankomt. "Ik speel hier nu 6 jaar dus het liefst ga ik nu naar het buitenland,maar ik wil vooral veel speeltijd."

'Ajax wil Nilsson'

Officieel maakt Ryan Babel nog deel uit van de selectie van Ajax. Echter lijkt een overgang naar Liverpool een kwestie van tijd. Lasse Nilsson wordt nu genoemd als zijn opvolger.

Martin van Geel, technische directeur bij Ajax, wil zoals gewoonlijk niet reageren op namen. Voorzitter Koos Formsma van SC Heerenveen heeft ook nog niets gehoord van de Amsterdammers. "Ik wacht rustig af", laat hij vanaf zijn vakantieadres weten.

Gezicht Boonen op onweer

Tom Boonen is er woensdag wederom niet in geslaagd om een etappe in de Tour de France te winnen. De renner van Quick Step fietst overigens nog wel in de groene trui rond, maar tijdens de uitreiking van dit tricot stond zijn gezicht alles behalve vriendelijk.

Een ploegmaat van Boonen, Gert Steegmans, wist wel een dagzege te behalen. Deze overwinning werd door veel mensen als een zege van het collectief beschreven. De verwachting is dat de Belgische media hun messen zullen slijpen, aangezien de trein van Quick Step tijdens de vierde rit opnieuw niet op gang kwam.

Boonen liet zijn ongenoegen hierover duidelijk blijken. De Belgische renner maakte zelfs verwijten naar Steegmans. Bovendien had het er korte tijd alle schijn van dat de laatstgenoemde renner zelfs in de lijn van de Bom van Balen reed.

'Hofland nieuwe aanvoerder Feyenoord'

Er is een kans dat Theo Lucius vanaf komend seizoen niet meer als aanvoerder van Feyenoord zal fungeren. De verdediger van de Rotterdammers moest deze eer tijdens de eerste oefenwedstrijd van het seizoen, tegen vv Lyra, aan Kevin Hofland laten.

Hofland heeft al vaker met de aanvoerdersband op het veld gelopen. Afgelopen seizoen was de verdediger dit namelijk ook al bij zijn voormalige werkgever VfL Wolfsburg.

De trainer van de Rotterdammers, Bert van Marwijk, kon nog geen beroep doen op Giovanni van Bronckhorst, Luigi Bruins, Royston Drenthe en Ron Vlaar. Dit viertal heeft namelijk nog vakantie.

Stel je vragen aan...

Vorige week hebben jullie vragen kunnen stellen aan Lex Schoenmaker. De antwoorden op de vragen zullen jullie snel op FOK!sport kunnen vinden. Deze week kunnen jullie vragen stellen aan NAC Breda-speler Patrick Zwaanswijk.

Wie is Patrick Zwaanswijk?

Patrick Zwaanswijk is een Nederlandse voetballer die sinds 2005 speelt voor NAC Breda. In zijn jeugd speelde Zwaanswijk voor de amateurclub VV schoten uit Haarlem en in de jeugd van Ajax. Verder speelde de verdediger bij FC Utrecht en Oita Trinita in Japan.

Patrick Zwaanswijk maakte zijn profdebuut op 24-jarige leeftijd bij FC Utrecht. Na zes seizoenen bij Utrecht tekende Zwaanswijk een contract bij het Japanse Oita Trinita. Na twee seizoenen besloot hij echter dat het tijd werd om terug te keren naar Nederland. Sindsdien speelt Zwaanswijk bij NAC Breda.

Je kunt je vragen stellen tot zaterdag 14 juli.

Moskou kandidaat voor Jeugdspelen

Moskou gaat zich kandidaat stellen voor de eerste Olympische Spelen voor de jeugd, die in 2010 plaats zullen vinden.

Het Internationaal Olympisch Comité besloot vorige week dat jeugdige topsporters tussen de 14 en 18 jaar een eigen Olympische Spelen krijgen. Met dit evenement, dat zowel een zomer- als wintervariant krijgt, wil men de jeugd stimuleren te gaan sporten en de afnemende interesse voor de Spelen tegen te gaan.

Rechtszaak tegen Microsoft over bekraste Xbox 360 disks

Jorge Brouwer heeft Microsoft in Amerika aangeklaagd omdat zijn Xbox 360 krassen veroorzaakte op z'n game discs.

In het begin ontkende Microsoft alles, en zeiden ze dat de gebruikers de console verkeerd gebruikten. Later gaven ze toch toe dat er een aantal stootkussentjes ontbraken waardoor er inderdaad krassen op de discs zouden kunnen komen.

Het Nederlandse consumentenprogramma Kassa heeft zich hier al eerder over gebogen, en is toen tot de conclusie gekomen dat de Xbox 360 daadwerkelijk krassen op de disc maakt, nadat ze bijna duizend klachten binnen hadden gekregen.

Het is nu dus nog afwachten wat er uit de rechtszaak zal gaan komen. Als we meer nieuws te horen krijgen zal het meteen geupdate worden.


De bekende krassen

Wii-zapper zal FPS genre veranderen

Nintendo heeft vandaag een heleboel dingen aangekondigd, waaronder de Wi- zapper.

De Wii-zapper is een opzetstuk voor de Wiimote, waardoor deze verandert in een soort lightgun. Volgens Nintendo zal de Wii-zapper het FPS genre net zo veranderen als de Wiimote zelf het sportgenre heeft veranderd.

Een aantal games die gebruik maken van de zapper zijn al aangekondigd, zo zal Resident Evil speelbaar zijn met de zapper tijdens de E3, en zal Medal of Honor de zapper ook ondersteunen. Nintendo zelf komt ook nog met een titel, naast nog andere third-party developers.

De Wii-zapper zal voor $19,99 in de winkels komen te liggen, in een bundel met de game van Nintendo.

Amerikaanse data Mario Galaxy en Super Smash Brothers

Twee van de grootste titels voor de Nintendo Wii hebben vandaag een Amerikaanse datum gekregen: Super Mario Galaxy komt uit op 12 november en Super Smash Bros Brawl kom uit op 3 december.

Dit zijn echter alleen de Amerikaanse data en er werd niks gezegd over een Europese datum. Volgens Reggie Fils-Aime van Nintendo zal Super Smash Bros Brawl de beste worden uit de gehele serie. Super Mario Galaxy is aan de ene kant heel uitdagend, maar aan de andere kant heel toegankelijk voor de beginner. Tijdens de presentatie werden ook een aantal nieuwe beelden getoond van beide games, maar deze filmpjes staan nog niet online.

Nintendo komt met Wii Fit

Nintendo heeft in de persconferentie op de E3 Wii Fit aangekondigd. Hiermee zul je kunnen fitnessen met behulp van het Wii Balance board. Dit is een soort weegschaal die ook de verandering in balans kan meten.

In Wii Fit kun je allerlei soorten 'mini-games' spelen die te maken hebben met Fitness. Je kunt bijvoorbeeld steppen (aerobics), maar ook allerlei andere sportieve bewegingen. Wii Fit houdt allerlei statistieken bij die je kunt laten weergeven in grafieken, die je vervolgens kun vergelijken met de andere Mii's (dus bijvoorbeeld andere gezinsleden). Wanneer Wii Fit in de winkels zal liggen is nog niet bekend, net als de prijs van het Wii Balance Board nog niet bekend is.


Screenshots Half-Life 2: The Orange Box

Eind van dit jaar zal Valve eindelijk met de tweede episode van Half-Life 2 komen, en deze zal niet alleen komen.

Hij wordt namelijk in de winkel vergezeld van de langverwachte Team Fortress 2, het innovatieve Portal, en de vorige delen van de Half-Life 2 serie: Half-Life 2 en Episode 1.

Van de drie nieuwe games zijn vandaag enkele nieuwe screenshots uitgekomen, die je hieronder kunt bewonderen.

Half-Life 2: Episode 2Portal
Team Fortress 2
De Orange Box wordt eind van het jaar in de winkel verwacht voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

Nintendo E3 presentatie live update

Elk moment kan de persconferentie van Nintendo op de E3 gaan beginnen en hier op FOK! zullen we regelmatig updates in dit bericht plaatsen over de persconferentie. Je kunt zelf onder andere hier en hier zelf de conferentie volgen.

[18:01] Filmpje waarin ze de Wii pimpen, vooral de verkoopcijfers
[18:03] Reggie is Happy en deze E3 is heel erg belangrijk
[18:06] Reggie heeft het over de stijging van de games-verkopen. In de US 46%, UK 42% en in Japan 114%
[18:07] 69% van de groei komt door Nintendo, 29% door Sony en 2% door Microsoft
[18:09]Uiteraard blijven ze pimpen met cijfers, nu met de DS en hoeveel er gekocht is door verschillende leeftijden. Nintendo bereikt de oudere consumenten.
[18:12]Nog meer cijfers, dit keer vrouwelijke. Normaal is het 80/20 in het voordeel van de mannen, maar bij Nintendo is het 67/33
[18:15]Volgens Reggie zeggen veel mensen dat het slechts een tijdelijke trend is, maar dat is niet zo. 40 miljoen DS-consoles verkocht, en de Wii is al 33 weken lang uitverkocht. Wii zal de nummer 1 wereldwijd worden heel binnenkort.
[18:17]Voor de kerst 140 titels voor de DS en 100 titels voor de Wii in Noord-Amerika. 14 van de 20 top-sellers waren third-party. De helft van de verkochte software was third-party
[18:18] Wii is for me too
[18:19]Filmpjes over hoe positief iedereen wel niet is over de Wii, allemaal juichende en gillende mensen
[18:20]De Wii-zapper. Zal FPS veranderen net als de Wii-controller sports-game heeft veranderd. De zapper kan 'getest' worden met Resident Evil op de E3
[18:20]Medal of Honor maakt gebruikt van de zapper en 20 personen in de multiplayer. Meerdere bedrijven zullen games voor de zapper aankondigen. Nintendo komt ook met een titel voor de zapper. De zapper zal over de toonbank gaan voor 19.99 (dollar)

[18:23]Square Enix Dragon Quest zal begin volgend jaar uitkomen
[18:24]Super Smash Bros Brawl is nu aan de beurt, met een aantal filmpjes. De game komt in Amerika op 3 december uit
[18:25]Een aantal personen te zien in een filmpje die hun mening geven over de Wii en de Nintendo DS. Ze vinden het natuurlijk een fantastische ervaring en kunnen niet meer zonder
[18:27]Zelda op de DS is aan de beurt. Er wordt uitgelegd hoe de touchcontrol in Zelda gebruikt kan worden. In het filmpje worden een paar demonstraties gegeven van de touchcontrols. De game bevat alle Zelda-elementen; goed verhaal, veel side-karakters, enz.
[18:30] De Jade Raymond van Nintendo komt op het toneel om Metroid te tonen. Vizieren kunnen 'on the fly' veranderd worden. Metroid gebruikt lock-on free-aiming. Drie sensitivity-levels om de controls aan je eigen wensen aan te passen. Te lang in Hyper-mode zal zorgen dat je corrupted zal worden. De revolutionare controls zullen zorgen dat Metroid Prime de beste blockbuster FPS zal worden deze herfst aldus Nintendo
[18:33]Nintendo is veel bezig met online, maar volgens Reggie merken we er nog niks van
[18:34]5.5 miljoen DS-gebruikers gebruiken online op de DS, zonder kosten
[18:35]Check Mii Out zal een nieuw kanaal worden. Andere mensen kunnen op jouw Mii stemmen en wedstrijden zullen georganiseerd worden; zoals de beste gelijkenis met beroemdheden
[18:36]Reggie heeft het nu over de vraag wanneer Nintendo echt gaat beginnen over online-gamen. Pokemon is een voorbeeld hiervan, net als Mario Strikers Charged. Andere games zoals Madden en FIFA Soccer 08 zullen deze herfst gebruik maken van Wii-online
[18:38]Mario Kart voor Wii zal uitkomen in het eerste kwartaal van 2008 en zal online gaan
[18:40]Dit is de eerste Mario Kart waarbij een beginner een pro makkelijk bij kan houden. Voor Mario Kart zullen ze een Wii-wheel uitbrengen en de Wii-wheel zal gebundeld worden met Mario Kart
[18:41]Weer filmpjes over hoe populair de DS en de Wii is, in dit geval voor bij de non-gamers (zoals ouderen)

[18:45]Bedenker van Brain Training nu op het toneel. Hij heeft het over een nieuwe doelgroep die ze nu aantrekken
[18:48]Games are for Everyone
[18:50]Miyamoto komt zo met een nieuwe titel
[18:51]Een paar filmpjes van Mario Galaxy worden getoond net als filmpjes van Brain Age 2
[18:53]Reggie is weer terug en zegt dat Super Mario Galaxy de waardige opvolger is van Super Mario 64. Galaxy is aan de ene kant heel uitdagend, maar aan de andere kant heel toegankelijk voor de beginner. 12 november beschikbaar in Amerika

[18:56]High School Musical, naar de gelijknamige film, komt naar de Wii en de DS
[18:58]Veel 'train'-games op de DS, zoals MyWord-coach en MyLife-coach. Maar ook gezichtstraining
[18:59]Weer filmpjes over de Wii, dit keer over de berichten dat de Wii goed is voor je gezondheid
[19:00]Wii Fit is aangekondigd: Wii Fit is It. In de filmpjes is een soort aerobics-plank te zien die je in combinatie met de Wii moet gebruiken. Het lijkt erg op een soort weegschaal, maar dan net anders

[19:03]Miyamoto op het podium, met een talk. Hij wil niet Super Mario Galaxy laten zien, niet Zelda DS en niet Mario Kart, maar Wii Fit. De Wii is een console die belangrijk zal moeten worden voor iedereen in het gezin, videogames moeten belangrijk worden voor iedereen in het gezin. Health is de sleutel hiervoor
[19:05]Drie personen staan nu te fitnessen op de Wii, maar blijkbaar was de calibratie niet helemaal ok. Aerobics is ook mogelijk, door gebruik van timing. Ook bij het derde voorbeeld werkt het apparaat niet helemaal zoals het hoort te werken
[19:08]Het apparaat heet het Wii-balance board. Het apparaat is inderdaad een weegschaal, maar meet ook veranderingen in balans. Je gehele lichaamsbeweging kan gebruikt worden in Wii Fit. Reggie wordt op het podium geroepen voor een full Body-check
[19:10]Reggie is te zwaar, maar dat komt door zware kleding volgens hem. Door het zwaartepunt van je lichaam te bepalen kan de Wii een oordeel geven over je lichaam. Je kunt je data opslaan en zo grafieken maken over de voortgang, ook in vergelijking met andere mensen in het gezin
[19:13]Reggie gaat nu 'voetballen' tegen Miyamoto met Wii Fit
[19:15]Nintendo is Happy maar nog niet satisfied. Zodra videogames de grootste manier zijn van entertainment, dan pas zullen ze eventueel satisfied zijn.
[19:17] Dat was de Nintendo conferentie!

12 jaar eis tegen extreem gewelddadige loverboy

Icoon JustitieTegen een zeer gewelddadige loverboy die actief was in onder meer Utrecht en Zeist is vandaag voor de Utrechtse rechtbank 12 jaar celstraf geëist. De 27-jarige verdachte versierde meisjes die hij daarna tot prostitutie dwong.

Zijn slachtoffers pakte hij zeer hardhandig en sadistisch aan. Zo wordt hij ervan verdacht een van de meisjes te hebben bewerkt met een gloeiende vleesspies en tot abortus te hebben gedwongen. Een ander bewerkte hij volgens het OM met een mes en strooide hij daarna zout en chloor in de wonden. Tevens zou hij een meisje met haar armen over de reling hebben gehangen van een balkon op de achtste verdieping en zou hij dartpijltjes naar een naakt meisje hebben gegooid.

Verdachte Abdessamad El K. was niet bij de rechtszaak aanwezig. Hij is namelijk voortvluchtig. Er loopt een internationaal opsporingsbevel tegen hem.


Met dank aan Mowiek voor de submit.

Top of Flop User's Choice: Over and Done

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De tip van Brammie1 vonden jullie niet OK. Lene Alexandra - My Boobs Are OK was een flop,  dus.

Cristan stuurde ons de volgende tip:

"Ik wil je bij deze wijzen op Deine Lakaien - Over and Done. De clip is misschien wat wazig, maar ik vind de muziek echt superlekker klinken!"

Wessels verslaat Devilder in Scheveningen

Nadat Raemon Sluiter in Scheveningen de als eerste geplaatste Slowaak Dominik Hrbaty naar huis had gestuurd, stuurde vandaag Peter Wessels de als tweede geplaatste Fransman Nicolas Devilder naar huis.

Wessels plaatste zich daarmee voor de derde ronde van het toernooi. In de eerste set baarde Wessels opzien met geweldige returns, diep en direct of indirect winnend. In de tweede set kon Devilder, de nummer 104 van de wereld, beter volgen. Op 4-4 kreeg Wessels desondanks drie breakpoints, deze verzilverde hij niet. Devilder vocht zich terug in de partij, hier en daar met het geluk dat Wessels in scoringspositie miste. De derde set begon het weer gelijkopgaand. Op 2-2 brak Wessels de service van de Fransmann en die gaf zich vervolgens wel erg gemakkelijk gewonnen. 6-2, 5-7, 6-2.

Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3 gaat online

Zojuist is bekend gemaakt dat de Wii-versie van Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3 online te spelen zal zijn. Op de PlayStation 2-versie is dit niet mogelijk als de game uitkomt. In plaats daarvan krijgt de PS2-versie een 'Disc Fusion' systeem, wat betekent dat je met de eerste twee delen en de disc fuser nieuwe gameplay modes vrij kunt spelen. Het is de eerste keer dat een Budokai-game online te spelen zal zijn.
Tour de France: Hushovd wint vierde etappe

Icoon Tour de FranceDe vierde etappe in de Tour de France, van Cotterêts naar Joigny over 193 kilometer, is gewonnen door de Noor Thor Hushovd. Hij bleef in de straten van Joigny Robert Hunter en Óscar Freire voor. De Zwitser Fabian Cancellara behoudt de gele trui.

Om 13.00 uur klonk het startsein voor de vierde Tourrit. Na 30 kilometer ontstond de eerste vluchtpoging. Flecha (Rabobank), Knees, Sprick, Chavanel en Verdugo kregen de zegen van het peloton en hadden na 46 kilometer koers een voorsprong van ruim drie minuten. Na de beklimming van de Cote de Doucy was de voorsprong al weer teruggelopen. Het peloton liet het vijftal nog voor zich rijden, en de koplopers mochten weer uitlopen naar een voorsprong van een kleine vier minuten.

Op 50 kilometer van de finish was het verschil al weer teruggelopen naar een kleine twee minuten, ondanks dat het peloton nog niet voluit ging. In het peloton doen CSC en Quick Step-Innergetic het leeuwendeel van het werk. Ook Predictor-Lotto en Lampre steken een handje toe.

Met nog 24 kilometer voor de boeg sprintte Christian Knees weg uit de kopgroep, zijn vier medevluchters wisten echter weer aan te sluiten. In het peloton was er een valpartij, waar ondermeer Rabo-renner Rasmussen bij betrokken was. Hij kon echter gewoon weer verder rijden. Het peloton liet de kopgroep lange tijd op een minuut voorsprong voor zich rijden.

Met nog tien kilometer te gaan was de voorsprong inmiddels teruggelopen naar 26 seconden. Flecha en Knees probeerden het wederom, terwijl de andere drie leden van de kopgroep werden opgeslokt door het peloton. Het duo redde het echter ook niet en liet zich terugzakken. De sprintersploegen nestelden zich intussen aan de kop van het peloton en aangevoerd door Vansummeren werd er een hoog tempo gereden. In de laatste meters was het echter niet Tom Boonen die met de winst er vandoor ging, maar de Noor Thor Hushovd. Boonen eindigt uiteindelijk als achtste.

Meer Tournieuws lees je natuurlijk op de FOK!sport Tourmanager!

Hushovd wint vierde etappe

De vierde etappe in de Tour de France, van Cotterêts naar Joigny over 193 kilometer, is gewonnen door de Noor Thor Hushovd. Hij bleef in de straten van Joigny Robert Hunter en Óscar Freire voor. De Zwitser Fabian Cancellara behoudt de gele trui.

Om 13.00 uur klonk het startsein voor de vierde Tourrit. Na 30 kilometer ontstond de eerste vluchtpoging. Flecha (Rabobank), Knees, Sprick, Chavanel en Verdugo kregen de zegen van het peloton en hadden na 46 kilometer koers een voorsprong van ruim drie minuten. Na de beklimming van de Cote de Doucy was de voorsprong al weer teruggelopen. Het peloton liet het vijftal nog voor zich rijden, en de koplopers mochten weer uitlopen naar een voorsprong van een kleine vier minuten.

Op 50 kilometer van de finish was het verschil al weer teruggelopen naar een kleine twee minuten, ondanks dat het peloton nog niet voluit ging. In het peloton doen CSC en Quick Step-Innergetic het leeuwendeel van het werk. Ook Predictor-Lotto en Lampre steken een handje toe.

Met nog 24 kilometer voor de boeg sprintte Christian Knees weg uit de kopgroep, zijn vier medevluchters wisten echter weer aan te sluiten. In het peloton was er een valpartij, waar ondermeer Rabo-renner Rasmussen bij betrokken was. Hij kon echter gewoon weer verder rijden. Het peloton liet de kopgroep lange tijd op een minuut voorsprong voor zich rijden.

Met nog tien kilometer te gaan was de voorsprong inmiddels teruggelopen naar 26 seconden. Flecha en Knees probeerden het wederom, terwijl de andere drie leden van de kopgroep werden opgeslokt door het peloton. Het duo redde het echter ook niet en liet zich terugzakken. De sprintersploegen nestelden zich intussen aan de kop van het peloton en aangevoerd door Vansummeren werd er een hoog tempo gereden. In de laatste meters was het echter niet Tom Boonen die met de winst er vandoor ging, maar de Noor Thor Hushovd. Boonen eindigt uiteindelijk als achtste.

Uitslag

#NaamTeamTijd
1Thor HushovdCA4:37.47
2Robert HunterBarz.t.
3Oscar FreireRabz.t.
4Erik ZabelMrmz.t.
5Danilo NapolitanoLamz.t.
6Gert SteegmansQstz.t.
7Robert FörsterGstz.t.
8Tom BoonenQstz.t.
9Sébastien ChavenalFdJz.t.
10Mark CavendishTmoz.t.


Gele trui

#naamteamtijd
1Fabian CancellaraCSC19:49.55
2Thor HushovdCaop 0.29
3Andreas KlödenAstop 0.33
4David MillarSdvop 0.41
5George HincapieDscop 0.43
6Bradley WigginsCofz.t.
7Sébastien ChavanelCofop 0.44
8Vladimir GusevDscop 0.45
9Tom BoonenQStop 0.46
10Vladimir KarpetsGcez.t.
12Thomas DekkerRabop 0.51

Groene trui

#naamteampunten
1Tom BoonenQSt98
2Erik ZabelMrm86
3Robbie McEwenPrL84

Bolletjestrui

#NaamTeamPunten
1Stéphane AugéCof9
2Sébastien ChavanelCof7
3David MillarSdv7

Witte trui

#NaamTeamTijd
1Vladimer GusevDsc19:50.40
2Thomas DekkerRabop 0.06
3Benoit VaugrenardFdJop 0.07

Ploegenklassement

#Team Tijd
1Astana59:32.03
2Team CSCop 0.02
3Discovery Channel op 0.05

Zeikpissers in de kroeg.Dat is totaal niet wereldschokkend, want mensen zijn nu eenmaal met die nare eigenschap geboren. Er kwam geen eind aan de storm onnozelheid en net toen ik mijn barkruk hardhandig tegen haar hoofd wilde werpen, kwam de barman eraan. Hij maakte een handbeweging alsof hij het vrouwelijk monster ter plekke wilde neerschieten. Maak haar maar af beste kerel. Schiet haar amandelen als uitgeknepen puisten maar naar buiten alsof het een fluitje van een cent is.

Koning onderuit in tweede ronde Siemens Open

Michel Koning uitgeschakeld heeft zijn tweede ronde partij op het Siemens Open verloren. Zijn tegenstander, Olivier Patience, versloeg Koning in drie sets.

De Fransman die als vierde geplaatst was in Scheveningen won de eerste set in een tiebreak. Ook de tweede set was spannend, Koning won hem met 7-5. In de beslissende set wist Patience Koning twee keer te breaken. 7-6, 5-7, 2-6.

De blessure die Igor Sijsling opliep in zijn eerste ronde partij is vandaag onderzocht. Er blijkt bloed in zijn pijnlijke enkel te zitten, de blessure betekent dat Sijsling niet in actie kan gaan komen op het Dutch Open.

Man vliegt ruim 300 kilometer in tuinstoel

Een man uit het Amerikaanse Oregon is op een wel heel bijzondere manier naar een andere staat gegaan. Zittend in een luie tuinstoel met daaraan 105 met helium gevulde luchtballonnen voer hij zo'n driehonderd kilometer door de lucht.

De schipper Ken Couch maakte hiermee zijn tweede tocht door middel van luchtballonnen. Eerder maakte hij al een tocht van zes uur door de lucht. "Elk kind droomt ervan om met een tros heliumballonnen eens door de lucht te vliegen", meent Couch.

Hoog boven in de lucht hoefde de schipper niet te verhongeren. Hij had enkele snacks meegenomen. Ook was hij getooid met een navigatiesysteem en vier zakken water voor de ballast. Op de grond reisden zijn vrouw en chihuahua hem achterna.

Pas negen uur later bevond Couch zich weer met beide voeten op de grond. Zijn doel, de staat Idaho, werd helaas niet gehaald. Wel wist de man 310 kilometer met zijn tuinstoel af te leggen.


Negen uur in de lucht zonder wc is nog best pittig


Met dank aan Subeta voor de submit.

Nederlander pakt goud op ESWC

In Parijs vond dit weekend de Electronic Sports World Cup plaats en Nederland heeft weer prima gepresteerd. Freek Molema, ook wel bekend als 'Xenogear', pakte goud en mag zich een jaar lang wereldkampioen noemen van het spel TrackMania: Nations. Manuel Schenkhuizen ging naar huis met het brons voor Warcraft III: The Frozen Throne.

Manuel is al drie jaar professioneel gamer en bleef dan ook vrij nuchter over zijn overwinning: “Mijn wens was hier net als vorig jaar top acht te eindigen, dit is gelukt. Ook is dit een goede voorbereiding voor de komende periode”. Hij zal dit jaar ons land nog vertegenwoordigen op meerdere toernooien in China, Duitsland en de Verenigde Staten.
Het leuke aan de overwinning van Freek was dat hij het in de finale moest opnemen tegen drie Fransen, maar deze allemaal verloren. Dit natuurlijk tot grote teleurstelling van het massaal toegestroomde publiek. Op het evenement waren meer dan 7000 juichende toeschouwers afgekomen.

Atsui Atsui

Daar gaan we weer, nieuwe ronde nieuwe kansen. In dit Japanse televisiespel gaan de kandidaten elkaar te lijf op een wel zeer aparte manier.

Even uitleggen ze moeten naar de overkant komen van de smalle brug, onder de smalle brug is heet water de enige mogelijkheid om af te koelen is de bak met ijs.

En mocht je je afvragen wat Atsui Atsui betekend, vrij vertaald, godverdomme heet, heet.

Met dank aan Brammie1 voor de submit

Valverde verliest knecht voor bergen

Alejandro Valverde heeft een belangrijke knecht verloren. De Spanjaard Xabier Zandio is vanmiddag afgestapt in de vierde etappe van de Tour de France.

De renner van Caisse d'Epargne was een belangrijke helper voor Valverde in het hooggebergte. Zandio brak vandaag bij een val zijn sleutelbeen, terwijl hij in de eerste etappe ook al, toen zonder gevolgen, ten val was gekomen. Dit keer was hij minder fortuinlijk: hij is de derde uitvaller van deze Tour. Eerder moesten Eduardo Gonzalo Ramirez en Tomas Vaitkus al opgeven.

Screenshots Hard to be A God

Hard to be A God is een Hack 'n Slash game die gepland staat in Q4 2007 voor de PC. Vandaag zijn er 19 screenshots van vrijgegeven:
De game moet voor €44,99 in de winkels liggen.

Features:
· A medieval universe and non-linear scenario based on the science-fiction novel, Hard to be a God, published in 1964, by the Soviet writers Arcady and Boris Strougatsky.

· A role playing game cleverly combining, adventure, espionage and science-fiction.

· A real and living world thanks to an advanced NPC system.

· Encounters of great depth: the attitude toward the hero changes considering the clothes he is wearing and his appearance, opening up a wider range of dialogues and leading to different possible results.

· A climatic change system featuring day/night alternation.

· More than 200 types of weapons and 200 types of armours. Access to futurist technology replaces the magic system.

· Journey throughout the Empire on horse back and fight.

Schiet er op los in razendsnelle Unreal Tournament 3 trailer

Van de razendsnelle first-person shooter Unreal Tournament 3 zijn een drietal screenshots en een trailer verschenen. Zowel de trailer als de screenshots zijn afkomstig van de PC-versie van de game. De trailer toont ons naast flitsende graphics en actie ook de release datum van de game. Gamers zullen in november van dit jaar, alsof het nog niet druk genoeg was met releases, kunnen gaan genieten van de game.

De trailer bekijk je hier

UEFA legt Legia zware straf op

Legia Warschau kan internationale wedstrijden voorlopig op hun buik schrijven. De Europese voetbalbond heeft de Poolse club uit de Intertoto Cup gezet en voor één seizoen uitgesloten van Europees voetbal. Aanleiding voor de zware straf zijn de ongeregeldheden rond het Intertoto Cup-duel bij het Litouwse Vetra Vilnius.

Poolse supporters konden niet leven met een 2-0 achterstand bij rust en staken vuurwerk af, bestormden het veld, beschadigden het stadion en zochten de confrontatie met de politie. Na een half uur was het weer rustig, maar toen was al besloten om de wedstrijd te staken. Vetra heeft nu een 3-0 overwinning gekregen, de return hoeft daarnaast niet te worden afgewerkt.

Als Legia zich binnen vijf jaar wederom plaatst voor een Europees toernooi, weigert de UEFA de Poolse ploeg toe te laten. Voor die tijd moet Legia tevens de schade aan het stadion van Vetra vergoeden.

Legia kan nog wel in beroep tegen de sanctie.

Bos wil graag nog eens regeren met SP

Icoon PolitiekPvdA-leider Wouter Bos hoopt ''van harte nog mee te maken dat de SP met de PvdA in de regering stapt. Dat zou hartstikke goed zijn, ook voor ons'', zegt hij deze week in een interview met Vrij Nederland.

Bos wil dat de verhoudingen met de partij van Jan Marijnissen worden genormaliseerd. ''In de toekomst zullen we moeten zoeken naar normale vormen van samenwerking, zonder elkaar te sparen. Ook voor de SP zal dat wennen zijn. Wij krijgen direct schichtige reacties uit hun hoek als we ze een keer hard aanpakken. Dan roept Marijnissen dat we leugenaars zijn.''

Het essentiële verschil tussen PvdA en SP is volgens Bos dat zijn partij ook solidair wil zijn met de belastingbetaler, die ervoor moet zorgen dat solidariteit betaalbaar blijft. ''Bij de SP zie ik daar te weinig begrip voor, noch voor de positie van het bedrijfsleven als contribuant van de kosten van solidariteit. En evenmin voor het vraagstuk dat de jonge generaties meer betalen dan de oude en dat de betalende groep steeds witter is en de ontvangende zwarter.''

Bos is er nog altijd voorstander van om de lijsttrekker van de PvdA te laten kiezen op grond van diens eigen programma. In het idee van de VVD om eerst het verkiezingsprogramma vast te stellen en dan de lijsttrekker te kiezen, ziet hij niets. ''Want waarom kies je dan een leider? Die wordt dan niet meer dan een salesmanager. Heel schraal.'''Regeren met SP zou hartstikke goed zijn, ook voor ons'

Liverpool heeft Babel zo goed als binnen

Ryan Babel is met zijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht in Engeland om zijn miljoenentransfer naar Liverpool af te ronden. Ajax heeft een principe-akkoord bereikt met de Engelse club. Het zou daarbij gaan om een transferbedrag van zeventien miljoen euro.

Babel krijgt in Liverpool inzicht in de plannen van trainer Rafael Benítez, hij wordt rondgeleid bij de Reds en hij zal een medische keuring ondergaan. De voetballer is net terug van een vakantie en zou zich aanvankelijk maandag in Amsterdam melden voor de eerste training van het nieuwe seizoen.

Liverpool meldde zich echter deze week bij Ajax en deed razendsnel zaken.

Sierra komt met twee expansions F.E.A.R.

In een persbericht heeft Sierra vandaag bekend gemaakt dat er gewerkt word aan twee expansions voor F.E.A.R.; F.E.A.R. Perseus Mandate voor de PC en F.E.A.R. Files voor de Xbox 360.

De tweede expansion van F.E.A.R. voor de PC heet F.E.A.R. Perseus Mandate. De game loopt echter niet door op de eerste expansion, dus als je eerdere delen nog nooit gespeeld hebt is er geen probleem. Je zult spelen met een geheel nieuw team en je zal een geheel vernieuwde ervaring beleven, aldus Sierra. In de campaign zal je een 'parralel-story' spelen. Dit betekent dat je een andere F.E.A.R. soldaat zal zijn en je kan nieuwe vijanden verwachten.

De eerste expansion voor F.E.A.R. op de Xbox 360 is als F.E.A.R. Files getiteld. Dit is een 'all-in expansion' wat betekent dat F.E.A.R. Extraction Point (de eerste uitbreiding voor de PC-versie) en F.E.A.R. Perseus Mandate samen in de uitbreiding te vinden zijn; dubbele actie dus!

Meer informatie over F.E.A.R. is hier te vinden. De Xbox 360 review is hier te vinden. Verdere informatie met betrekking tot deze uitbreidingen zal in de nu lopende E3 naar buiten komen.
'Wie Ben Ik? komt terug op de televisie'

Icoon TelevisieDe bekende RTL-spelshow Wie Ben Ik? keert mogelijk terug op de buis. Dat beweert roddeljournalist Evert Santegoeds. "Ze zijn in het diepste geheim bezig met de voorbereidingen van de remake", aldus Santegoeds in het radioprogramma Evers Staat Op bij Radio 538.

Wie Ben Ik? was in de jaren negentig een populair programma. Het werd gepresenteerd door Caroline Tensen en later Mariska van Kolck. In de show namen twee teams onder leiding van Ron Brandsteder en André van Duin het tegen elkaar op. De toen nog onbekende Wendy van Dijk toonde de voorwerpen die als aanwijzing golden.

Volgens Santegoeds zou Linda de Mol het programma moeten gaan presenteren en wordt Gordon één van de teamcaptains. "En daar wordt nog iemand bijgezocht, want daar was natuurlijk wel Gerard de ideale kandidaat voor", aldus Santegoeds. Joling is niet meer beschikbaar omdat hij een exclusief contract bij SBS heeft getekend.

Wie Ben Ik?
Wie Ben Ik?

Pool vast inzake moord schoolschoonmaker

Icoon MisdaadIn verband met de moord op schoonmaker Henk Koop in openbare basisschool 'Het Stadsveld' te Enschede is een 23-jarige Poolse zwerver opgepakt. Hij is inmiddels in verzekerde bewaring gesteld.

De 56-jarige Koop werd afgelopen vrijdagochtend levenloos aangetroffen liggend in een plas bloed. Hij werd gevonden door een leraar die de school opende. Het slachtoffer bleek met messteken om het leven te zijn gebracht.

Ondertussen gaat de zoektocht naar de vermiste fiets van Koop door. Het gaat om een meerkleurig model met knijpremmen en donkere fietstassen. Het merk is onbekend.

'SBS betaalt Gerard Joling drie miljoen euro'

Gerard JolingGerard Joling heeft zich voor twee jaar exclusief aan tv-zender SBS verbonden, zo werd gisteren bekend gemaakt. Volgens roddeljournalist Evert Santegoeds een topdeal voor Joling. In twee jaar tijd zou hij in totaal drie miljoen euro bij SBS gaan verdienen.

"Nu is hij in één klap de best betaalde tv-presentator van Nederland geworden", aldus Santegoeds in het radioprogramma Evers Staat Op bij Radio 538. "Met die twee jaar zou een bedrag van drie miljoen euro gemoeid zijn. Anderhalf per jaar. Gerard, toepetje af!"

De zanger en presentator van programma's als Sterren Dansen Op Het IJs en So You Wannabe A Popstar zou er zelf niets over mogen zeggen. "Gerard is zelf de laatste dat hij het mag zeggen, want het staat zelfs in zijn contract dat hij dat niet mag zeggen", aldus Santegoeds. "Maar als je gaat lopen vissen dan kom je uit op dit bedrag."

Santegoeds schat dat Gerard Joling met zijn 1,5 miljoen per jaar ook meer verdient dan een Linda de Mol bij RTL. Bij de commerciële omroepen zijn maar weinig salarissen openbaar. Alleen van Albert Verlinde is bekend dat hij voor Boulevard jaarlijks 900.000 euro opstrijkt. Dat is dan wel een dagelijks programma, terwijl Joling voornamelijk in de weekenden te zien zal zijn.

De deal tussen Joling en SBS betekent overigens dat er zeer waarschijnlijk een einde komt aan Joling en Gordon Over de Vloer. Dat programma had op het nieuwe RTL moeten worden uitgezonden, maar Joling mag geen uitstapjes meer maken naar andere zenders. Door de exclusiviteitsovereenkomst moet hij met SBS overleggen wanneer hij in tv-programma's van andere zenders, zoals bijvoorbeeld het RTL4-programma Life and Cooking, zijn opwachting wil maken.

Chocolade Jacques stopt als wielersponsor

Chocolade Jacques stapt uit de wielersport. Het bedrijf is sinds 2003 sponsor van een Belgische profploeg, maar heeft besloten om de overeenkomst niet te verlengen.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf zal volgend jaar de marketingstrategie veranderen en daarin zou sponsoring van een wielerploeg niet meer passen. Bij Chocolade Jacques staan geen Nederlanders onder contract.

Educatieve... Games??!!?!?


Met de stijgende populariteit van videogames worden deze vaak gezien door onderwijsinstellingen, ministeries en ontwikkelaars als dé manier om ongeïnteresseerde kinderen weer aan het leren te krijgen. Daar tegen staat dat het gros van de games die met dit oogpunt zijn gemaakt gewoonweg niet goed zijn, ze zijn saai, en het nut er van is niet goed aan te duiden. Dus waarom wordt er zo veel energie gestoken in educatieve games?

Mysterie over 666 op oud graf in kerk Harderwijk

Twee inwoners van Harderwijk hebben een 'groot mysterie' ontdekt dat de plaatselijke Grote Kerk herbergt. Menno Vijlbrief en Rick Elie zagen tijdens een open dag dat op een grafsteen in de vloer van de kerk het nummer 666 stond gegraveerd. Kennelijk was dat nog nooit iemand opgevallen of had er niemand bij stilgestaan.

Het betreft de grafsteen van T. Hooyberg. Het nummer van het beest 666, zoals dat in de Bijbel wordt beschreven, staat in grote letters juist boven de naam van de in 1797 overleden architect.

Vijlbrief en Elie wilden weten wat het cijfer 666 inhield. De koster kon het hen niet vertellen evenmin als het Stadsmuseum. Wel is bekend dat in het overlijdensjaar van de architect Harderwijk werd geteisterd door hevig noodweer. De oostmuur van de kerktoren stortte in, waardoor onder meer het halve schip werd verwoest. Het is de twee vrienden echter nog onduidelijk wat de architect met het noodweer van doen kan hebben gehad.

Ook met het grafnummer is iets vreemds aan de hand. Een oud kerkregister vermeldt dat Hooyberg in graf 104 ligt. Een later register heeft het over nummer 105. Wie echter op zoek gaat naar graf 105 komt een steen tegen waarop geen naam is geschreven. Alleen een dubbel rondje met een kruis... een Keltisch kruis. Het St. Johns kruis, zo blijkt uit nasporingen. Dagblad De Stentor is nu op zoek naar mensen die het mysterie kunnen ontrafelen.

Premiere vijfde Potterfilm succes

Icoon Showbizz In de Bloemendaalse duinen is gisteren ‘Harry Potter and the Order of the Phoenix’ in premiere gegaan. In het openluchttheater werd de haarscherpe digitale film vertoond op een formaat dat in Nederland nog niet eerder in een openluchttheater is vertoond. Een grote groep bekende Nederlanders en hun kinderen werden in de avondschemering verwelkomt door krassende uilen en tovenaars.

In deel vijf van de reeks keert Harry terug naar Zweinstein voor het vijfde studiejaar. Als hij aankomt wordt hem duidelijk dat een groot deel van de tovenaarswereld denkt dat hij zijn laatste ontmoeting met de heer van het Duister (Lord Voldemort) uit zijn duim gezogen heeft. Alsof dat niet erg genoeg is, is er een nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten benoemd door de Minister van Toverkunst (Cornelis Droebel). De gemene professor Dorothea Omber doet haar intrede op Zweinstein

Hoewel het Ministerie van Toverkunst vierkant achter professor Omber staat, leren de jonge tovenaars niet hoe ze zichzelf moeten verweren. Harry wordt door Ron en Hermelien overgehaald om het voortouw te nemen en ze richten een klein clubje op met als naam ‘De Strijders van Perkamentus’. In de wekelijkse lessen leert Harry de anderen hoe ze zichzelf kunnen verdedigen tegen de Zwarte Kunsten. En dat is hard nodig voor het grote gevecht wat ze te wachten staat!

Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson en Ralph Fiennes vertolken de hoofdrollen in deel vijf. David Yates deed de regie, de productie komt op conto van David Heyman. Harry Potter and the Order of the Phoenix is vanaf vandaag te zien in de Nederlandse bioscopen.

Het zevende en laatste deel van de boekenreeks ‘Harry Potter and the deathly hallows' verschijnt op 21 juli. De Nederlandse vertaling komt in de nacht van 16 op 17 november uit.

Verfilming Halo toch?

Gameverfilmingen hebben tot nu toe altijd gezogen. Dead or Alive, Street Fighter, Alone in the Dark. Uwe Boll is voornamelijk degene die het al helemaal bagger maakt. Postal zal voornamelijk een succes worden omdat het de meest debiele/slechte film ooit zal worden.

Microsoft en Peter Jackson wilden daar echter verandering in brengen. Halo zou de eerste game verfilming worden die niet zou zuigen. Helaas wilde de studiobonzen het niet.

Of toch wel? Bekijk de footage maar eens...

EDIT: plaatjes zijn toegevoegd van de trailer. 

 

Zes Chilenen voor twintig duels geschorst

Zes Chileense internationals zijn voor twintig interlands geschorst. De nationale bond van het Zuid-Amerikaanse land heeft dat gisteren bekend gemaakt.

De maatregel werd getroffen omdat ze, na de wedstrijd tegen Brazilië bij de Copa América, die met 6-1 verloren ging, vernielingen aanrichtten in hun hotel. Het betreft Jorge Vargas, Pablo Contreras, Rodrigo Tello, Jorge Valdivia, Reinaldo Navia en Alvaro Ormeño, samen goed voor 168 interlands.

De spelers missen door deze maatregel de gehele kwalificatiereeks voor het WK van 2010. Daarnaast krijgen ze geen wedstrijdpremies van de Copa América.

Levenslang voor mislukte aanslagen Londen

TerrorismeIn verband met de mislukte aanslagen van 21 juli 2005 op metro-treinen en een bus in Londen, zijn vandaag vier mannen tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld. De Britse rechter tekende daarbij aan dat het viertal minstens 40 jaar achter de tralies moet blijven.

De mannen, Muktar Ibrahim (29), Yassin Omar (26), Ramzi Mohammed (25) en Hussain Osman (28), waren onderdeel van Al-Qaida. Twee anderen, Manfo Kwaku Asiedu en Adel Yahya, moeten nog terecht staan

De mislukte aanslagen waren gepland precies twee weken na de zelfmoordaanslagen in Londen die aan 56 mensen het leven kostten. Gelukkig weigerden dit keer de ontstekingsmechanismen. Volgens de Britse rechtbank hadden ook deze aanslagen aan meer dan vijftig mensen het leven kunnen kosten.

Het viertal ontkent dat ze echt van plan waren aanslagen te plegen. Ze hadden alleen willen 'demonstreren' tegen de oorlog in Irak. Ze ontkenden ook echte bommen bij zich te hebben gehad. Maar volgens de Britse justitie was er wel degelijk explosief materiaal gebruikt in hun als rugzakjes vermomde bommen.Minstens 40 jaar in het gevang
Met dank aan Drizzt_DoUrden voor de submit.

Webber houdt vertrouwen in Red Bull

Afgelopen winter stapte Mark Webber over van Williams naar Red Bull Racing om samen met topontwerper Adrian Newey de weg naar de top met de Oostenrijkse renstal te maken.

Dat wil echter nog niet heel erg vlotten. Slechts sporadisch laat de RB3 zien een snelle auto te zijn, maar veel vaker nekt een mechanisch defect de bolide van Webber. De Australiër scoorde tot nu toe dit seizoen pas twee punten en ziet Williams op dit moment boven Red Bull Racing staan.

Toch gelooft Webber dat alles goed zal komen. “In deze sport kunnen de verhoudingen zo snel veranderen. Of we volgend jaar twee Red Bull Racing-auto’s vanaf de eerste startrij zien vertrekken en de race domineren, dat is weer een heel ander verhaal. Dit jaar zal dat in ieder geval niet gebeuren, al weet je nooit wat de toekomst zal brengen. Maar in 2007 zullen we geen races winnen. En in de winter moeten we keihard aan de slag om met de RB4 wel de strijd met McLaren en Ferrari aan te kunnen gaan. Dat is een grote stap, maar we moeten er wel voor gaan.”

Als voorbeeld dat het alle kanten op kan gaan, haalt Webber Renault aan. “Renault stond de afgelopen twee jaar aan de top en sprokkelen nu de puntjes bijeen. Dat laat zien hoe competitief en onvoorspelbaar de Formule 1 is. Op Silverstone werd Renault gewoon op een ronde gereden terwijl ze regerend kampioen zijn.”

Chow Yun-Fat toont zijn moves in Stranglehold trailers

De E3 brengt ons weer trailers, en deze keer van Stranglehold. Dit gebeurt dan ook meteen met drie(!) tegelijk!

Stranglehold is een snelle actie game, waarin zo'n beetje alles kapot kan en acteur Chow Yun-Fat op de meest cinematische manieren zijn vijanden afmaakt. De game zal verschijnen op de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. De console versies zullen daarnaast ook allebei een Collectors' Edition krijgen met allerlei leuke extra's

E3 2007 trailer:

'Hard Boiled Montage'

'Helicopter Joyride Gameplay'

Mourinho wil Robben behouden

José Mourinho, de trainer van Chelsea, wil dat Arjen Robben bij de Londense club blijft. De oefenmeester benadrukte dat de komst van linksbuiten Florent Malouda niets te maken heeft met een naderend vertrek van de Nederlander naar Real Madrid.

"Ik zal het nog één keer uitleggen", zei Mourinho tijdens het trainingskamp van Chelsea in de Verenigde Staten. "De komst van Malouda opent voor Robben niet de deur om te vertrekken. We willen met Malouda en Robben de competitie in. Ik hoop dan ook dat Robben snel zijn in 2009 aflopende contract bij Chelsea verlengt."

Bruiloftsgast jaar te vroeg

Een man uit Canada heeft het hele eind naar Wales gevlogen om bij de huwelijksplechtigheid van zijn kameraad te zijn. Alleen toen hij aankwam, bleek er niemand aanwezig te zijn.

De 34-jarige leraar Dave Barcley uit Toronto ontving eerder dit jaar een email van zijn vriend Dave Best dat deze op zes juli zou gaan trouwen. Barclay had begrepen dat het dit jaar zou zijn. "Dus ik boekte mijn vlucht, betaalde 750 euro, liet mijn pak stomen en mijn haar knippen. Ik was er helemaal klaar voor!"

Maar toen Barclay in het Welshe Cardiff aankwam, kwam hij er pas achter dat de 6400 gevlogen kilometers voor niets waren geweest. Hij had namelijk na het vluchtig lezen van de email het mailtje in de prullenbak gegooid. Achteraf bleek dus dat de bruiloft pas in 2008 plaatsvindt.

"Mijn vrienden smullen van dit verhaal. Ik vond het al zo raar dat de moeder van mijn maatje niet over de bruiloft was begonnen. Volgend jaar zullen ze in ieder geval iets hebben om op te toasten", aldus de verstrooide leraar.

Lindenbergh mag vertrekken bij Ajax

Olaf Lindenbergh mag transfervrij weg bij Ajax. De 33-jarige Lindenbergh, die twee jaar geleden AZ verruilde voor Ajax, heeft bij de Amsterdammers nog een verbintenis tot volgend jaar.

Lindenbergh kwam in zijn eerste seizoen onder toenmalig trainer Danny Blind achttien competitiewedstrijden in actie. Vorig seizoen speelde hij onder de nieuwe coach Henk ten Cate twaalf wedstrijden in de Eredivisie.

Klacht tegen God afgewezen

De rechtbank van het Roemeense Timisoara heeft de klacht van een Roemeen afgewezen. Deze man had namelijk een klacht tegen God ingediend wegens oplichting en misbruik van vertrouwen. Zo wordt God verweten dat hij de gebeden van de man niet verhoort.

Onze Lieve Heer is de Roemeen toch al niet goed gezind. De veertigjarige Mircea Pavel zit momenteel namelijk voor twintig jaar in de cel. Hij diende de klacht in tegen "de genaamde God, gevestigd in de hemelen en in Roemenië vertegenwoordigd door de orthodoxe kerk." Volgens Pavel heeft hij een verbond voor het leven gesloten met God. ""Bij mijn doop heb ik een contract met de beschuldigde gesloten, waarin hij me zou behoeden van het kwade."

De klacht tegen Hem werd ongegrond verklaard. De rechtbank van Timisoara lichtte de afwijzing toe met de woorden: "omdat God geen rechtspersoon is en geen adres heeft."

Brazilië naar finale

Brazilië heeft zich geplaatst voor de finale van de Copa America. De formatie overtuigde in de halve eindstrijd niet, maar nam na een gelijke stand na reguliere speeltijd en verlenging (2-2) de strafschoppen beter dan Uruguay.

In de twaalfde minuut bracht Maicon Brazilië op voorsprong. Diego Forlan schoot Uruguay in de 35e minuut op gelijke hoogte. Brazilië kwam dankzij Baptista nog voor rust op voorsprong maar kon niet voorkomen dat Abreu zijn ploeg Uruguay een verlenging bezorgde waarin niet werd gescoord.

Forlan miste in de strafschoppenserie vanaf elf meter voor Uruguay. Alves (Heerenveen) en Fernando waren namens Brazilië niet trefzeker vanaf de strafschopstip. Garcia kon vervolgens Uruguay naar de finale schieten, maar raakte de paal. Brazilië haalde alsnog de eindstrijd omdat ook aanvoerder Lugano van Uruguay miste.

Ooijer maakt rentree

André Ooijer heeft in de gewonnen oefenwedstrijd tegen Wrexham (2-1) zijn rentree gemaakt bij Blackburn Rovers. De voormalig speler van PSV stond vanwege een gebroken been sinds eind januari buitenspel. Ooijer speelde de eerste helft mee.

Maceo Rigters maakte zijn debuut in het shirt van Blackburn. Na een uur loste hij oud-Ajacied Benni McCarthy af. Rigters, de topscorer van het afgelopen Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar, zag af van een extra vakantie omdat hij vanaf het begin van de voorbereiding aanwezig wil zijn.

Geen schorsing voor Dingsdag

Michael Dingsdag kan op 17 augustus bij de opening van het nieuwe seizoen met SC Heerenveen spelen tegen Willem II. De beroepscommissie van de KNVB oordeelde gisteravond dat de verdediger in het play-offduel met Ajax vorig seizoen niet met opzet op Klaas-Jan Huntelaar was gaan staan.

Aanvankelijk had Dingsdag een schorsing gekregen van vier wedstrijden.

Heerenveen mist tegen de Tilburgers wel doelman Brian Vandenbussche. De keeper kreeg in dezelfde wedstrijd tegen de Amsterdammers rood voor het neerhalen van de doorgebroken Huntelaar. Hij mist één duel.

'Klien test donderdag voor Spyker'

Volgens GPUpdate gaat Christian Klien donderdag testen op Spa-Francorchamps voor Spyker F1. Of de 24-jarige coureur ook de vervanger wordt van Christijan Albers, is nog niet duidelijk. De Oostenrijker is op dit moment nog testcoureur voor Honda Racing F1. In deze rol reed hij gisteren nog een test.

In 2004 maakte Klien zijn racedebuut bij het Jaguar-team, met financiële steun van Red Bull. Dat team werd aan het einde van dat jaar overgenomen door Red Bull. In 2005 moest Klien nog een racezitje delen met Vitantonio Liuzzi, maar dankzij zijn goede prestaties zou hij in 2006 alle races mogen rijden. Klien kende echter een teleurstellend seizoen en moest drie races voor het einde het veld ruimen voor Robert Doornbos. Klien slaagde er niet in om elders een racestoeltje te vinden en werd vervolgens door Honda ingelijfd als testcoureur.

Klien was niet bereikbaar voor commentaar, en Spyker wil het nieuws niet bevestigen of ontkennen.

Katie Melua in R'dam vereeuwigd met tegel

Icoon ShowbizzVerscheidene beroemdheden gingen de zangeres voor, maar ook Katie Melua krijgt een tegel op de Walk of Fame in Rotterdam. Vrijdag zet zij in een Rotterdams hotel haar handen in het beton. De avond ervoor geeft zij de aftrap voor het North Sea Jazz Festival in de stad.

De afdrukken van de handen van Tina Turner, Joe Cocker, Mark Knopfler en Carlos Santana zijn al te zien in het trottoir van de Schiedamsedijk. Die van Melua komt daar binnenkort ook bij te liggen, aldus een woordvoerder woensdag.

Het festival opent morgenavond met het Midsummer Jazz Gala. Artiesten als Randy Crawford, Elvis Costello en Ibrahim Ferrer gingen Melua voor. De zangeres treedt ook nog later tijdens het evenement op.

Nederlander wurgt zijn vriendin in België

MisdaadEen Nederlander uit een niet nader genoemde plaats heeft afgelopen weekend in België zijn vriendin gewurgd in een caravan op camping Keienven in Gooreind (Wuustwezel). De 39-jarige Frank G. en zijn 45-jarige vriendin Ingrid K. verbleven daar al drie maanden omdat ze in Gooreind café 't Koetshuis wilden overnemen. Ze waren nog bezig zich in te werken.

Zondagochtend ging Frank gewoon aan het werk in het café maar hij zei tegen de eigenaresse van het pand dat zijn vriendin nogal koud aanvoelde toen hij 's ochtends vertrok. Op zijn verzoek ging zij poolshoogte nemen en trof de vrouw dood aan in de caravan. Ze bleek gewurgd.

Volgens buren op de camping was het stel een modelpaar: vriendelijk, hulpvaardig, sociaal en sympathiek. ''Maar als hij gedronken had, was hij een andere man. Zijn drankgebruik heeft haar het leven gekost.'' Frank G. is door een Belgische onderzoeksrechter vastgezet op beschuldiging van moord.

Voortvluchtige haan verleidt lokkip

Icoon OpmerkelijkEr is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de zaak rondom een voortvluchtige haan uit Sittard. De lokkip die door de eigenares van de haan was ingezet om de overlast veroorzakende, voortvluchtige haan te vangen is met de noorderzon vertrokken.

Al weken lang houdt de verstokte vrijgezelle haan de bewoners van appartementencomplex Walramveste en omliggende straten uit hun slaap. Pogingen om het dier te vangen, mislukten omdat het haantje zich steeds uit de voeten maakt.

Gisteren waagde eigenares Nora Hoenen een hernieuwde poging door een echte lokkip in een vangkooi in te zetten. Een sexy kippetje, daarvoor zou hij toch wel terug komen? En inderdaad: de haan kwam terug en liet de kip zijn veren zien. Maar toen Hoenen bij de kooi aankwam, was de vogel alweer gevlogen. Mét de lokkip, die zich door de kooi naar buiten had gewrongen. De avances van de notoire Don Juan zijn klaarblijkelijk onweerstaanbaar.

Het is onbekend wat de volgende stap gaat worden en of de haan ooit nog gevangen zal worden.

Met dank aan Deepad voor de submit.

Zoon (12) gedwongen moeder te verkrachten

ShockingSchokkend nieuws uit de Verenigde Staten over een verkrachtingszaak in Florida. Daar werden op 18 juni een moeder en haar 12-jarige zoon 's morgens in hun woning in West Palm Beach overmeesterd door een groep van tien gemaskerde (jonge) mannen. Ze verkrachtten de moeder en dwongen de zoon daaraan mee te doen. Daartoe zetten ze een pistool op zijn hoofd.

Daarna gaven ze de jongen een pak rammel en spoten ze schoonmaakmiddel in zijn ogen. De verkrachters ontpopten zich ook als rovers want ze vertrokken met medeneming van geld en juwelen.

Deze week heeft de politie na bestudering van DNA-materiaal en vingerafdrukken in deze zaak twee arrestaties verricht. Het betreft de 14-jarige Avion Lawson en de 16-jarige Nathan Walker. De politie denkt binnenkort meer aanhoudingen te kunnen verrichten.Filmpje met beelden van verdachte

Vlemmix geeft cabrio weg in ruil voor eenmalig draaien nieuwe single

Beloofde Johan Vlemmix ons vorig jaar nog dat we voorgoed van hem verlost zouden zijn, vandaag bood hij Edwin Evers aan een cabrio weg te geven als de DJ zijn nieuwe single eenmalig zou draaien. De oranjefanaat wilde niet zeggen hoe lang de nieuwe single duurt. Wel is het zeker dat het plaatje meer dan vijf minuten in beslag neemt.

Vlemmix' negenendertigste single gaat over de Nijmeegse Vierdaagse. Als Evers het plaatje opzet, maar hem halverwege weer afbreekt, gaat de cabrio aan zijn neus voorbij.

Mocht de populaire DJ met het voorstel akkoord gaan, dan wil deze de auto verloten. De cabrio, een tweedehandsje uit 1998, gaat dan naar een gelukkige beller of SMS'er.

Met dank aan SunChaser voor de submit.

Nobilis kondigt Helldorado aan

Zojuist is bekend geworden dat Nobilis een nieuwe game uit gaat brengen; Helldorado. Helldorado is een tactical action & strategygame die zich in het Wilde Westen afspeelt. De game gaat verder waar 'Western Commando' eindigde. Echter, als je 'Western Commando' nooit heb gespeeld is er geen probleem. Helldorado biedt een op zichzelf staand verhaal. Als we Nobilis mogen geloven zit de game vol met "adembenemende omgevingen, gevaarlijke hinderlagen en een zeer uitgebreide ervaring".

De game moet €44,99 gaan kosten en zal in november dit jaaruitkomen op de PC.

Er zijn meteen een aantal screens beschikbaar gesteld:
Halo 3 niet bij speciale Halo 3 editie Xbox 360

Halo 3 is zo'n belangrijke release voor Microsoft dat ze er meteen een special edition 360 voor maken. Deze 360 komt in een soort groene kleur en komt in september in de winkels te liggen.

Zoals je op het plaatje ziet is de Halo 360 niet de enige nieuwe hardware die uit gaat komen. De 360 chatpad kenden we al, maar de roze en blauwe controller zijn ook nieuw. Deze gaan voor de gewone controller prijs weg en komen ook in september uit.

Update

De volledige inhoud van de bundel is bekend:

Halo 3 Special Edition Console
Halo 3 Special Edition Wireless Controller
Halo 3 Special Edition 20GB Hard Drive
Halo 3 Special Edition Wired Headset
Halo 3 Special Edition Gamer Pics and Theme (Exclusive download via Xbox LIVE)
Component HD AV Cable
Ethernet Cable
HDMI Port
Play & Charge Kit
Xbox LIVE Silver Membership
One-month Lbox LIVE Gold Membership

Wat opvallend is, de game Halo 3 zelf wordt NIET meegeleverd.

E3: de Microsoft persconferentie

Icoon GamesHet is zover, de eerste persconferentie van de E3 zit er op. Om half zes vanochtend Nederlandse tijd hield Microsoft als eerste van de drie grote consolebouwers hun persconferentie op de vernieuwde E3 beurs. De show bleek vrij weinig verrassingen te bieden, maar liet de pers wel interessant materiaal zien van al eerder aangekondigde games als Halo 3 en Mass Effect.

De show begon wel met twee nieuwkomers, namelijk "Scene-it" en "Viva
Piñata: Party Animals". Beide games zijn zogeheten partygames, neergezet door Microsoft als games voor de hele familie. Scene-it bootst een quiz na die je met vier man tegelijk kan spelen door middel van een simpele controller. De game plus vier van deze controllers zal over de toonbank gaan voor de prijs van een normale Xbox 360 game (rond de 60 euro).
(meer...)

Viva Piñata: Party Animals is een soort digitaal bordspel met zogeheten mini-games erin verwerkt. Het geheel lijkt veel op de veel bekendere Mario Party serie, maar maakt gebruik van de karakters uit de Viva Piñata wereld.
(meer...) Het originele Viva Piñata spel, voorheen enkel te spelen op de Xbox 360, zal dit jaar ook voor de PC gamers te spelen zijn voor zowel XP als Vista.
Een specifieke datum is echter nog onbekend.
(meer...)

Microsoft kondigde vanochtend in Los Angeles tevens de PC-conversie aan van nog een Xbox 360-topper. De third person shooter Gears of War, die enkele miljoenen malen over de toonbank ging voor de Xbox 360, zal ook de PC aandoen. PC gamers zullen kunnen genieten van de gehele game zoals die ook verscheen op de Xbox 360, maar daarnaast ook van nieuwe multiplayer maps, een nieuwe multiplayer-modus en een aantal nieuwe hoofdstukken voor de campaign-modus. Rond de Kerstdagen zou deze game in de schappen moeten liggen.
(meer...)


Gears of War dit jaar nog op de PC


Er werd eveneens een trailer getoond van het vierde deel in de Call of Duty serie. Dit maal speel je eens niet een soldaat tijdens de tweede wereldoorlog maar mag je gaan strijden in een fictioneel hedendaags conflict. Na de trailer gaf men de controller over aan twee van de ontwikkelaars en speelde men live een klein stukje van een single-player level. Na dit alles had men nog een laatste aankondiging. Er zal een multiplayer beta komen voor Call of Duty 4, dit houdt in dat spelers de kans krijgen om gratis het multiplayer gedeelte van de game te testen.
(meer....)

Grootste nieuws voor Europa was de aankondiging van de Xbox 360 Elite en de video marketplace. De Xbox 360 Elite is een zwarte, luxere uitvoering van de Xbox 360 en zal 24 augustus ook in Europa verkrijgbaar zijn. Een prijs is echter nog niet bekend.
Op dezelfde dag van de launch van de Elite zal Microsoft ook de al in de V.S. verkrijgbare video marketplace in Europa lanceren. Dit houdt in dat ook Europese Xbox 360-bezitters films en TV-series zullen kunnen downloaden in HD kwaliteit.
(meer...)

Uiteraard kon Microsoft de show niet afsluiten zonder iets van Halo 3 te laten zien en liet op het allerlaatst nog een trailer zien met gameplay beelden. Men kreeg eindelijk beelden te zien uit de singleplayer na al weken te zijn doodgegooid met multiplayer materiaal. De trailer is uiteraard te bezichtigen op FOK!games.
(meer...)


Veel singleplayer beelden van Halo 3 aan het einde van de show


Enkele andere trailers die tijdens de show werden getoond:
Project Gotham Racing 4
Halo Wars
Mass Effect
Too Human
Assassin's Creed (live demonstratie)
TimeShift
Resident Evil 5

Voor al het andere nieuws omtrent de E3 kun je natuurlijk de komende dagen ook terecht op FOK!games

Lokagentes tegen sisjeugd

Icoon PolitieHet Rotterdamse politiekorps gaat jonge agentes inzetten tegen 'sissende' hangjeugd die meisjes en vrouwen lastigvallen. Directe aanleiding is de mishandeling afgelopen zaterdagnacht van twee tienermeisjes op het Stadhuisplein. Een groepje jonge Marokkanen sloeg de twee meiden toen ze commentaar leverden op seksistische opmerkingen die de jongeren maakten.

De twee grootste partijen in de Maasstad, de PvdA en Leefbaar Rotterdam, zijn voorstander van het plan. Zowel de sociaal-democraten als de Leefbaren zijn het grove en beledigende taalgebruik van de hangjeugd spuugzat en staan een harde aanpak voor.

PvdA-fractieleider Peter van Heemst: ''Op veel te veel plekken in Rotterdam zijn er mensen, vooral vrouwen en meisjes, die met grof en beledigend taalgebruik te maken krijgen, die zich erdoor geïntimideerd voelen en het gevoel hebben in de steek te worden gelaten door de politie en door het gemeentebestuur. Daarom moet het stadsbestuur een offensief beginnen om dit gedrag zo snel mogelijk in te dammen.''

Lokagentes zijn in de havenstad geen nieuw fenomeen. Eerder al werden schaars geklede agentes in burger ingezet als lokhoeren om hoerenlopers te kunnen bekeuren.

Weer doodvonnis verpleegsters Libië

Icoon BuitenlandsHet hooggerechtshof in Libië heeft het doodvonnis tegen vijf Bulgaarse verpleegsters en een Palestijns-Bulgaarse arts vandaag bekrachtigd. De zes zitten al meer dan acht jaar gevangen in Libië.

Ze zijn veroordeeld wegens hun aandeel in de besmetting van meer dan vierhonderd kinderen met het hiv. Inmiddels zijn 56 van deze kinderen overleden aan aids. Het doodvonnis wordt naar verwachting niet voltrokken.

Onderhandelingen tussen betrokken partijen en staten leiden volgens waarnemers tot een regeling waarbij ze worden vrijgelaten. In ruil daarvoor ontvangen Libiërs smartengeld en andere financiële tegemoetkomingen uit Europa.

De zes werden in 1999 gearresteerd. Zij zouden kinderen in een ziekenhuis in Benghazi besmette bloedproducten hebben gegeven in een poging een geneesmiddel te vinden, zo beweren de Libiërs. De Bulgaarse autoriteiten hebben altijd beweerd dat de besmetting het gevolg is van de slechte hygiëne in de Libische ziekenhuizen.


Een deel van de ter dood veroordeelden.

Hartklep vervangen na tongpiercing

Icoon MedischHet laten zetten van een tongpiercing kan hartproblemen veroorzaken. Die waarschuwing uitten twee chirurgen van het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) vandaag.

Een 30-jarige vrouw die een tongpiercing had laten zetten, moest vier weken later een nieuwe hartklep krijgen in het azM nadat er complicaties waren opgetreden. Een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigde vandaag dit bericht uit de Limburgse kranten.

De azM-chirurgen Jos Maessen en Geoffrey Kloppenburg leggen in het vakblad Journal of Heart Valve Disease uit dat bij het zetten van de piercing de streptokokbacterie in de bloedbaan kwam, waardoor de hartklep ontstoken raakte. De vrouw kwam daardoor in ademnood, waarna in een spoedoperatie de ontstoken hartklep door een kunstklep vervangen moest worden. Als mensen koorts krijgen na het zetten van een tongpiercing, moeten ze volgens de chirurgen snel actie ondernemen, want het kan goed mis zijn.

'Geen werk voor vier op de tien in bijstand'

Icoon EconomieVier op de tien mensen in de bijstand kan momenteel niet aan de slag in een betaalde baan of via gesubsidieerd werk. Door onder meer fysieke of psychische belemmeringen en een hoge leeftijd blijven voorlopig ongeveer 123.000 personen langdurig aangewezen op een bijstandsuitkering.

Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde inventarisatie die de vereniging van directeuren van sociale diensten (Divosa) jaarlijks uitbrengt. Het betekent een lichte verbetering te opzichte van vorig jaar. Toen verwachte Divosa nog dat de helft van de mensen in de bijstand nooit aan de slag zou komen.

Het aantal mensen dat afhankelijk is van de bijstand is gedaald van 328.000 eind 2005 tot 302.000 eind vorig jaar. Met de aantrekkende economie is dit aantal nog afgenomen tot 297.000 dit voorjaar.

Gemeenten zijn door de invoering van de Wet werk en bijstand in 2004 financieel verantwoordelijk voor het sociale vangnet. Sindsdien zijn lokale overheden strikter gaan selecteren aan de poort en worden meer mensen aan een baan geholpen. Maar vooralsnog gaat de meeste aandacht uit naar de meest kansrijken op de arbeidsmarkt.

Momenteel geldt volgens de sociale diensten dat circa 30 procent, ofwel 87.000 mensen, in de bijstand binnenkort gewoon aan het werk zal komen. Een even grote groep kan met subsidies aan werkgevers en gesubsidieerde arbeid, bijvoorbeeld via de sociale werkplaats, aan de slag. Maar dan blijft nog circa 40 procent, ongeveer 123.000 mensen over.

Killzone 2 trailer nu beschikbaar

Vandaag liet Sony na afloop van de Microsoft presentatie dan eindelijk Killzone 2 voor het allereerst officieel zien aan de pers. Alhoewel we nog steeds niet weten hoe het precies zit met de screenshot van gisteren zijn er nu twee screenshots vrijgegeven die 100% echt zijn. Kijk en oordeel:

Er zal vast nog veel meer materiaal opduiken de komende dagen, dus blijf FOK!games in de gaten houden!

[update]
Met dank aan de tip van user Fallen, een derde screenshot:

[update]
Daar is ie dan eindelijk, de Killzone 2 trailer

'Apple plant goedkope iPhone'

Icoon DigitalHet is pas een kleine twee weken geleden dat Apple de iPhone uitbracht. Het bedrijf heeft, volgens verschillende websites, nu echter al plannen voor een goedkopere versie van haar telefoon. Deze versie zou zijn gebaseerd op de iPod Nano. Volgens een rapport zou de iPhone Nano, net als zijn iPodbroertje, een cirkelvormig touchpad hebben en kleiner en dunner zijn dan de gewone iPhone.

Juist door de grote gelijkenis tussen de iPod en iPhone Nano kan deze erg goedkoop worden, omdat de technieken, patenten en ontwerpen al in huis zijn. "De Nano hoeft niet veel veranderd te worden. De telefoon zal echter niet zo veel functies hebben als de iPhone", aldus een analist. De prijs zou volgens de analist zo'n 300 dollar bedragen. Apple ontkent de geruchten.

Met dank aan Fresco voor de submit.

Britse grootmoeder huwt zoon Bin Laden

Een Britse vrouw is onlangs met een zoon van Osama bin Laden in het huwelijksbootje gestapt. De vrouw is een Britse oma die met Omar Ossama bin Laden haar zesde man trouwde.

De 51-jarige Jane Felix-Browne zet nu alles in werking om een visum voor de 27-jarige zoon van de meest gezochte terrorist ter wereld te bemachtigen. "Ik hoop dat mensen me niet te hard veroordelen. Ik ben met de zoon getrouwd, niet met de vader", zo verklaarde de vrouw haar opmerkelijke daad.

De vrouw gaat voortaan door het leven als Zaina Mohamad. Volgens oude moslimtradities is ze getrouwd in het zonnige Saudi-Arabië en Egypte. Nu is het wachten op de Saudische autoriteiten om het huwelijk officieel te maken.

Het was liefde op het eerste gezicht toen de Britse te paard aan de voet van de piramide van Cheops in Egypte haar Bin Laden ontmoette. Ze bezocht het land wegens een behandeling tegen multiple sclerose.

Felix-Browne is inmiddels de tweede vrouw voor de jonge Bin Laden. Hij is Osama's vierde zoon, die gezegend is met vijf vrouwen en waarschijnlijk wel zeventien kinderen heeft.

Bezoekster Sensation White overleden

Icoon BinnenlandsEen 24-jarige bezoekster van het dancefeest Sensation White is overleden. De vrouw stierf een niet-natuurlijke dood, liet de politie weten. Het feest werd afgelopen zaterdag gehouden in de Amsterdam ArenA.

De politie doet nog onderzoek naar de exacte doodsoorzaak en of er een verband bestaat met iets dat tijdens het dansfeest gebeurde. Ook organisator ID&T probeert te achterhalen of er iets kan zijn gebeurd tijdens Sensation White. Ze had XTC gebruikt, maar onduidelijk is of ze dit op het feest heeft gedaan.

Tijdens het evenement meldden 95 van de 40.000 bezoekers zich op de EHBO-post. De meesten waren onwel geraakt door alcohol- of drugsgebruik. Twee feestgangers moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht. Het is onbekend of de nu overleden vrouw hiertoe behoorde.

Met dank aan DownForZ, Fresco, agRESSIV-e, MikeV en Woppert voor de submit.

CD: MIMS - Music Is My Saviour

"This is why I’m hot. This is why I’m hot" schalt uit de speakers. Deze uitspraak zal je bij het beluisteren van de gelijknamige single van rapper MIMS ongeveer dertig keer voorbij horen komen. Dan begin je je toch wel af te vragen waarom meneer nou zo heet is. In de single komt MIMS niet verder dan "I'm hot cause I'm fly, you ain't cause you're not": niet bepaald een duidelijk antwoord. Deze redenering is dan ook een goed voorbeeld van de inhoud van het nummer, of liever gezegd het gebrek daaraan. Tuurlijk zal het nummer het goed doen op de dansvloer, of op het plaatselijke schuurfeest (en dan bedoel ik niet een feest in een boerenstal), maar is het album dan nog wel het kopen waard?

Karthikeyan wil Albers vervangen

Met het vrijkomen van een racestoeltje bij Spyker F1 hebben veel namen de media gehaald als potentiële vervangers voor Christijan Albers. Narain Karthikeyan is één van de eerste coureurs die reageert op de vrijgekomen vacature.

"Ik zou het geweldig vinden om weer te racen", vertelt de Indiër, "Laat ik wel zeggen dat ik het uitermate naar mijn zin heb als testcoureur bij Williams, maar racen is toch anders. Colin Kolles en ik hebben er al over gepraat in Silverstone en ik zie het wel zitten."

De manager van Karthikeyan, Mark Perkins, heeft meerdere opties voor zijn pupil. Zo is er ook interesse vanuit Racing Engineering, een team uit de GP2 series. Maar een stoeltje in de Formule 1, wat toch de koningsklasse van de autosport is, geniet de voorkeur van het Karthikeyan-kamp. "Spyker hoopt dat Narain beter werk kan afleveren dan dat Albers deed. We zullen het voor het einde van de week weten. We hopen wel dat als we hier instappen de prestaties van Spyker en de auto zich naarmate het seizoen vordert zullen verbeteren", vertelt Perkins.

SBS wil vierde televisiezender

Icoon TelevisieNa RTL wil ook SBS een vierde televisiezender. Dit najaar of begin volgend jaar beginnen de uitzendingen. Wat voor zender het wordt is nog niet bekend. Het mediabedrijf start alleen maar met nog een zender omdat RTL dat ook doet.

RTL-baas Fons van Westerloo reageert laconiek. "Er is nog plek voor een kleine zender. Voor een grote niet meer. We hebben met de aankondiging van RTL8 veel losgemaakt. Niet vreemd dat SBS nu ook met iets komt."

Gerard Timmer, vanaf september zendercoördinator van de publieke omroep, denkt dat het vierde SBS-kanaal een niche-zender wordt. "Maar hoe marginaal ook, het kost je toch marktaandeel."

Halo 3 E3 trailer met beelden van singleplayer

Microsoft heeft op haar E3 persconferentie een trailer getoond van het derde deel in de extreem succesvolle Halo franchise. De trailer toont voor het eerst de single-player van de game en doet dit met onder andere gameplay beelden.

Je vindt de trailer hier in 720p. De trailer is ook beschikbaar op de Xbox Live Marketplace.

[update]
Inmiddels kun je de video ook hieronder streamen en hier downloaden.

[update]E3 2007 Assassin's Creed live demonstratie

Op de E3 persconferentie van Microsoft demonsteerde men live Assassin's Creed. In deze demonstratie zagen we voor het eerst op bewegende beelden de stad Jeruzalem in de game. In de demo laat men onder andere zien hoe bij een doelwit te komen en men gaat op achtervolging door de straten van Jeruzalem.

[update]
De trailer is ook hier in hogere resolutie te downloaden.

Porno in PC Hooft schokt winkeliers

In de poepchique Amsterdamse winkelstraat PC Hooftstraat (bekend om hun tractoren) is opwinding ontstaan om de opnames van een polderpornofilm. Vandaag zal met de opnames worden begonnen.

De Hollandse seksbom Kim Holland produceert en regisseert er een film. Voor de filmopnames gebruikt de struise blondine een appartement op de tweede verdieping van PC Hooftstraat nummer 29. Het spannende verhaal gaat over een jonge vrouw die een rijke kerel aan de haak heeft geslagen. Als dank voor haar diensten mag ze met zijn creditcard gaan winkelen.

Ondanks dat de pikante taferelen zich afspelen in het appartementje en in een geblindeerde limo, zijn de ondernemers aan de bekende winkelstraat niet blij met de komst van de actrice. "Geen porno in de P.C. Hooft", vindt Oger Lusink, bekend om zijn pakken. "De P.C. Hooftstraat is een professionele winkelstraat waar géén porno in thuishoort. Ik krijg nog niet eens een vergunning om te laden en te lossen en dan wel een pornofilm opnemen?", aldus een woedende pakkenkoning. Ook zijn collega-winkeliers vinden het maar niets dat Kim Holland in hun winkelstraat komt.

De porno-actrice zelf vindt de commotie zwaar overtrokken. "We willen het spannend en ondeugend houden, dus we gaan niet precies van tevoren verklappen wat we gaan doen."


Het zal nog lang onrustig blijven in de PC Hooft

Screenshots Lost Odyssey

Van de Japanse RPG Lost Odyssey zijn een zestal nieuwe screenshots vrijgegeven door uitgever Microsoft. Lost Odyssey moet een epische game worden die zich afspeelt op vele plaatsen over vele generaties. Of ontwikkelaar Mistwalker de beloftes waar weet te maken is afwachten, maar met Final Fantasy maker Hironobu Sakaguchi aan het roer maken ze in ieder geval goede kansen.

Lost Odyssey verschijnt nog dit jaar exclusief voor de Xbox 360

Vijf Fable 2 screenshots

Van het vervolg op de zeer succesvolle RPG Fable zijn een vijftal screenshots vrijgegeven door Microsoft. Fable 2 wordt net als het eerste deel ontwikkeld door Lionhead Studios, de studio die ook verantwoordelijk was voor Black & White en inmiddels in handen van Microsoft is. Dit jaar kunnen we Fable 2 helaas niet meer verwachten, Fable 2 zal in 2008 pas verschijnen, exclusief voor de Xbox 360.

Film: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Harry Potter, wie kent hem niet? Sinds het eerste boek, Harry Potter and the Philosopher's Stone, in 1997 op de markt verscheen is de serie mateloos populair geworden. Elke oplage gaat miljoenen keren over de toonbank, de films brengen flink wat geld in het laatje, om over de merchandise maar niet te spreken. Deze zomer is de hype weer op zijn hoogtepunt, want 21 juli verschijnt het laatste boek in de serie en 11 juli komt ook de verfilming uit van Harry Potter and the Order of the Phoenix, het vijfde deel in de serie.

[update]Mass Effect trailer

Op de E3 persconferentie die zojuist is afgelopen heeft Microsoft aangegeven dat de role playing game Mass Effect in november van dit jaar zal verschijnen, exclusief voor de Xbox 360. Gelukkig voor alle mensen die uitkijken naar deze RPG van de makers van klassiekers als Baldur's Gate II blijken eerdere geruchten over uitstel naar 2008 dan ook niet waar te zijn.

Wil je wat meer weten over de game dan kun je ook onze eerder verschenen preview van de game lezen.

[update]
Op Gametrailers vinden we inmiddels de E3 2007 trailer van de game in hoge resolutie. Je kunt deze trailer hier bekijken, en natuurlijk hieronder in kleiner formaat.

Krome Studios komt met Viva Pinata Party Animals

Microsoft heeft vanochtend tijdens haar E3 persconferentie aangekondigd dat er een party game in ontwikkeling is gebaseerd op de Viva Pinata franchise. Eerder zagen we al een Viva Pinata godgame en er loopt nog altijd een succesvolle kinderserie gebaseerd op de eerste game. De party game, die de titel Viva Pinata: Party Animals met zich meekrijgt, wordt gemaakt door Krome Studios en niet door Rare. Krome Studios is de grootste Australische game developer en was eerder verantwoordelijk voor onder andere enkele Spyro games.

Tevens zijn er een aantal screenshots verschenen van de game en vind je onderaan het bericht de trailer zoals die getoond werd tijdens de persconferentie.


'EU moet meer openstaan voor vluchtelingen'

Icoon EuropaDe lidstaten van de Europese Unie (EU) moeten meer openstaan voor vluchtelingen uit Azië en Afrika. Ook moeten deze landen meer doen om de problemen aan te pakken die de groeiende stroom vluchtelingen veroorzaken. Dit zei de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, gisteren.

De Belgische premier Verhofstadt zei dat de EU moet afzien van haar plannen om te patrouilleren in de Middelandse Zee om zo Afrikaanse migranten af te schrikken. Omdat in het Westen 14 procent van de wereldbevolking woont, die beschikt over 73 procent van het wereldwijde inkomen, is het volgens hem logisch dat mensen naar het Westen willen.

Volgens Verhofstadt zullen strenge maatregelen om de vluchtelingen buiten het land te houden, zoals het hek dat de Verenigde Staten langs de grens met Mexico bouwt, de stroom migranten niet stoppen. Hij pleit voor ontwikkelingshulp en microleningen om de economie in arme landen te stimuleren.

CD: Goldenboy - Healing is a team effort

Een lekker punkrockbandje, zoals we er al vele kennen. Het Noorse Goldenboy heeft hun tweede cd uitgebracht, na debuutalbum Right kind of wrong in 2004. Dit album is grotendeels geproduceerd en afgemixt door de gitarist van de band, Jostein. Een discografie bestaande uit slechts twee platen kan niet erg uitgebreid worden genoemd, maar de vier 'goldenboys' zijn al wel sinds 1999 druk aan het touren. Naast een lading shows in thuisland Noorwegen hebben ze vier keer een rondritje gemaakt door Amerika en drie keer door Europa. Volgende tours zijn gepland, dus hou de concertagenda's in de gaten.

Gears of War E3 special

1UP.com heeft een speciale uitzending van de 1up show online gezet. In deze special behandelt men enkel en alleen de PC-versie van de third person shooter Gears of War. Deze versie voegt flink wat content toe zoals 5 nieuwe multiplayer maps, een nieuwe gamemode én een langere single-player waarin je de enorme Brumak kunt bevechten. Ook zegt men dat Epic wil dat men ook de PC-versie koopt, zelfs als men al de 360 versie heeft gespeeld. Hierdoor wordt het onwaarschijnlijk dat de nieuwe content ooit de Xbox 360 zal halen.

De game zal er daarnaast ook beter uit zien en zal beter lopen als je een goede PC hebt staan. Dit vanwege het feit dat de originele assets van Gears of War gemaakt waren voor high-end PC's en deze daarna werden gedowngrade om ook goed te werken op de Xbox 360.

Klöden slikt kritiek op Jaksche deels in

De Duitse wielrenner Andreas Klöden is deels teruggekomen op de felle kritiek die hij heeft geuit op Jörg Jaksche.

Afgelopen maandag zei de Duitser van Astana tijdens een persconferentie dat zijn landgenoot, die onlangs in het tijdschrift Der Spiegel toegaf jarenlang doping te hebben gebruikt, 'totaal is doorgedraaid'. Voor die woorden heeft hij inmiddels zijn excuses aangeboden.

Klöden, de nummer drie van de Tour de France van vorig jaar, vindt dat hij te heftig heeft gereageerd, maar staat inhoudelijk nog steeds achter zijn kritiek. "Het stoort me gewoon heel erg dat mensen voor veel geld bekentenissen afleggen en zich opwerpen als redders van de wielersport, terwijl ze jarenlang hebben gelogen en bedrogen".

Klöden zei ook dat hij zelf nooit doping heeft gebruikt. "Ik werk ook niet samen met een dubieuze 'wonderdokter. Daarnaast heb ik me in het verleden vaak fel tegen het gebruik van doping uitgesproken."

Blue Dragon demo NU beschikbaar

Zojuist is op de Xbox Live Marketplace een demo opgedoken van de Japanse RPG Blue Dragon, gemaakt door Final Fantasy maker Hironobu Sakaguchi. Downloaden zal echter lastig worden op dit moment daar de belangstelling voor alle nieuwe trailers en deze demo het Live netwerk op de knieën heeft weten te brengen. Geduld is dus geboden bij het downloaden van deze demo.

Met dank aan Gamedemon voor het melden van dit nieuws op ons forum

E3 2007 trailer Project Gotham Racing 4

Op de E3 persconferentie van vanochtend heeft Microsoft ook een nieuwe trailer getoond van het vierde deel in de Project Gotham Racing serie. De trailer laat onder andere het racen tussen motoren en auto's zien. Helaas is de trailer niet in erg groot formaat beschikbaar, maar waarschijnlijk zal hij later vandaag te krijgen zijn in een behoorlijke resolutie.

Project Gotham Racing 4 verschijnt nog dit jaar exclusief voor de Xbox 360.

PSV grijpt naast Guardado

Andrés Guardado vetrekt niet naar PSV. De Mexicaanse middenvelder was persoonlijk rond met PSV, maar zijn club Atlas heeft hem voor zeven miljoen euro aan Deportivo La Coruña verkocht.

Atlas-voorzitter Fernando Acosta bevestigde dat tijdens een persconferentie. "Ik ben blij te melden dat het rond is. We hebben lang onderhandeld met PSV en daarna met Deportivo. Met de laatste bereikten we een akkoord", aldus Acosta.

Huntelaar: "In principe blijf ik"

Ajacied Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn vakantie benut om na te denken over of hij bij Ajax blijft of al verkast naar een andere club.

“Ik heb besloten dat ik wil blijven. Tenzij grote clubs als Manchester United langskomen, maar in principe blijf ik”, zegt de Achterhoeker in Het Parool. De afgelopen dagen wordt Huntelaar in buitenlandse media gelinkt aan Villarreal en Fiorentina.

[update] Resident Evil 5 teaser trailer, volledige op 26 juli

Microsoft heeft vandaag een klein stukje getoond van een real-time trailer van Resident Evil 5. Een volledige versie van deze trailer van dit vijfde deel in Capcoms uiterst succesvolle survival horror serie zal op 26 juli verschijnen op Microsofts Xbox Live marketplace. Tot die tijd moeten we het doen met de informatie dat we dit deel zoals verwacht niet meer zullen zien in 2007 maar dat we geduld moeten hebben tot 2008. En tevens kunnen wij je dankzij het Franse Gamersyde ook een aantal, helaas erg kleine, plaatjes bieden geschoten van de teaser trailer die getoond is vanochtend.

[update]
Met dank aan Gametrailers.com ook de teaser in videovorm.

Call of Duty 4 krijgt Xbox Live beta

De first person shooter Call of Duty 4 krijgt een multiplayer beta exclusief voor de Xbox 360. Dit maakte Microsoft vanochtend bekend op hun E3 persconferentie. Voor meer details over deze beta kun je kijken op de officiële beta website. De website is helaas nu nog wel erg sloom door de enorme belangstelling. Verder vind je de eerder vrijgegeven E3 trailer die ook vanochtend weer werd getoond hier in hoge resolutie en nogmaals hieronder.

Je kunt hier de op het podium gehouden gameplay demo downloaden.

Gears of War en Viva Pinata niet meer 360 exclusief

Microsoft heeft op hun E3 conferentie bekend gemaakt dat Gears of War en Viva Pinata niet meer exclusief zijn voor de Xbox 360. Beide games gaan ook verschijnen op de PC.

Gears of War krijgt daarnaast ook nog eens extra content en een game-editor bij deze PC-versie. Ook zijn er 5 nieuwe maps, een nieuwe multiplayer mode en een nieuwe multiplayer arena.

Zowel VP als Gears verschijnen in 2007 nog voor de PC.

Microsoft komt met Buzz-kloon

Microsoft heeft op hun E3 persconferentie een nieuwe partygame aangekondigd. Deze game, Scene It genaamd, komt met vier speciale controllers. De bundel gaat voor de gewone prijs van een Xbox 360 game over de toonbank.

Scene It is een Buzz-achtige game, het is quiz-game waarbij je de goede antwoorden kiest met de kleine knoppen. Als je het antwoord weet druk je op de grote knop.

Scene It moet dit jaar nog in de winkels liggen.

Microsoft E3 persconferentie live update

Beste jongens en meisjes, de jaarlijkse persconferentie van Microsoft op de E3 moet nu ieder ogenblik beginnen en we houden je hier live op de hoogte van het praatje dat daar gehouden gaat worden. Mocht je zelf willen kijken dan kan dat ook: hier en hier

[5:33]Op dit moment is er een korte presentatie van Halo 3, waarin muziek uit de game live gespeeld word. Er vliegen screenshots van de game door het beeld afgewisseld door beelden van de band die de muziek speelt.
[5:36]Pete Moore komt op en bedankt de muzikanten en vertelt over Halo-fans.
[5:39]Hij zet zich nu voor gek met Rock Band.
[5:42]Nadat Peter Moore en een volslanke blonde griet klaar zijn met hun malle vertoning vertelt Peter dingen over Rock Band die jullie natuurlijk allang wisten .
[5:43]Beelden van een compleet nieuwe Viva Pinata partygame.
[5:44]Het heet dan ook Viva Pinata partyanimals
[5:45]Het is tijd voor Mass Effect. Er wordt een erg mooie trailer van deze game getoond.
[5:46]Mass Effect komt in november dit jaar.
[5:47]Er moet natuurlijk ook even met de verkoopcijfers van de 360 gepimpt worden.
[5:49]2/3e van next-gen 3rd party games worden verkocht op Xbox 360. Er is 2,4 miljard dollar uitgegeven aan 360 games en hardware.
[5:50]Er begint een meisje met het noemen van Halo 1 & 2 bij de best verkochte titels naast GTA.
[5:51]GTA, Madden en Halo 3 zullen in 2007 de best verkochte titels worden en alleen de 360 heeft ze allemaal.
[5:52]Er komen trailers voorbij van alle andere titels o.a. Gundam, Stranglehold, Guitar Hero 3, Beautiful Katamari, NBA live 08, Mass Effect, Medal of Honor: Airborne, Ace Combat 6, Assassins' Creed, Spiderman: Friend or Foe, The Simpons Game, Nascar 08, Eternal Sonata, BioShock, Madden nfl 08, Tony Hawk Proving Ground, Crash of the Titans, Harry Potter, The Orange Box, Bee Movie Game, Rock Band, en vele anderen.
[5:55]Jeff Bell, een marketingman, komt op en vertelt over een nieuwe game...
[5:56]Een goed verkocht bordspel: Scene it. Met nieuwe controller! Een echte Buzz-kloon. Gaat niet meer dan een gewone game kosten.


[5:57]Naruto komt exclusief naar de Xbox 360. Er wordt hier een trailer met vage Japanse muziek van getoond.
[6:00]Alle EA games zullen dubbel zo soepel gaan lopen als de vorige generatie EA games. Reggie komt op. Nee, niet die, een of andere NFL-speler.
[6:01]Er moet natuurlijk een potje NFL gespeeld worden...
[6:02]Jeff kreeg z'n ass even gekickt.
[6:03]Het is tijd voor Xbox Live gepimp. Er zijn 7 miljoen Live gebruikers, 1 miljoen meer dan voorspeld. Volgend jaar juli zullen er 10 miljoen zijn.
[6:04]Er wordt wat verteld over Arcade. Aan het einde van het jaar zullen er 100 zijn. Trailer met o.a.: Bomberman Live, Hexic 2, Sonic, War World, Sensible soccer, Geon, Wing Commander Arena, Feeding Frenzy 2, Track N Field, Golden Axe, SPACE GIRAFFE, Super Puzzle Fighter, Marathon: durandal, Switchball, Tetris, Boku Sodoku.[6:07]Er wordt gepraat over 500 uur HD-content aan films en series. Meer dan 25 miljoen dollar aangegeven. Disney gaat ook meedoen aan deze service en biedt zijn films aan over Xbox Live.
[6:09]Alle films die net voorbij kwamen komen vanavond op Xbox Live ... in de VS. Deze herfst komt het naar Europa.
[6:10]Xbox Elite komt naar Europa op 24 augustus.
[6:11]Shane Kim komt op en vertelt natuurlijk over hun samenwerking met grote spelers in de markt en de first-party titels.
[6:12]PGR 4 wordt getoond uiteraard met de motoren.
[6:15]PGR 4 komt uit in september met nieuwe feature waardoor je foto's en video's met je vrienden kunt delen.
[6:17]Er moet natuurlijk nog even gepimpt worden met Fable 2, Halo Wars, etc.
[6:18]Er wordt gepraat over Lost Odyssey en er draait een trailer.
[6:21]Gears of War en Viva Pinata komen naar Windows. Surprise, Surprise... . Er zit ook een bij game editor bij.
[6:22]Ze gaan even GoW spelen op de PC met dat grote monster(Brumak) waar je niet tegen mocht vechten op de 360.
[6:24]Gears of War komt niet alleen naar Vista, maar ook naar XP. Het einde van de gevecht met de Brumak laten ze niet zien.
[6:25]Er wordt gepraat over de ondersteuning van nieuwe partners voor Games for Windows. Xbox Live support zit automatisch in de Unreal 3 engine.
[6:26]Dit jaar nog zestig titels met het Games for Windows en o.a.de volgende komen voorbij in een trailer: Flight Simulator X, Thrillville: Off the Rails, Hellgate: London, AoE 3, Stranglehold, GoW, BioShock, Crysis, Universe at War, Blacksite: Area 51, World in Conflict, Age of Conan, Lost Planet, Kane & Lynch, Company of Heroes uitbreiding, Juiced 2, Viva Pinata, Spider Man: Friend or Foe.
[6:29]Call of Duty 4 wordt getoond in een trailer en komt uit voor 360 en PC.
[6:32]Twee heren van Infinity Ward komen op.
[6:33]Ze gaan uiteraard Call of Duty 4: Modern Warfare even spelen. We zien Pripyat, Oekraine. De speler moet op de straling letten en heeft een volledig camouflage pak aan, uiteraard met Sniper rifle. In stilte wordt er een soldaat neergeschoten. Stealth speelt een grote rol in dit level.
[6:37]CoD 4 krijgt exclusief een beta op de 360.
[6:38]GTA 4 tijd. Trailer 2 werd gecaptured vanaf een 360.
[6:40]Er moet nog even gezegd worden dat er 2 episodes voor GTA aankomen in de lente van 2008.
[6:41]Er komen nog wat verhalen over Japan die iedereen al kende. VF5 kun je spelen op live en Devil May Cry komt naar de 360.
[6:42]Er draait een Resident Evil 5 trailer, deze komt volgend jaar. 26 Juli komt deze naar Xbox Live.
[6:43]Assassins' Creed komt nu voorbij met de Ubi babe Jade
[6:44]De stad wordt getoond en de manieren waarop je bewakers kunt omzeilen. Deze keer door voorbij ze te klimmen. Onze protagonist loopt in de val, maar redt zich er prima uit en zet de achtervolging in. Er zitten nog wat bugs in de game, maar daar is het een beta voor...
[6:51]Er draait nu een trailer van Halo.
[6:52]Halo 3 komt met een nieuwe console... een kotsgroene 360.
[6:53]Peter maakt een einde aan de presentatie en vat de boel nog even samen.

"Our cards are on the table..."

En natuurlijk nog een Halo 3 trailer die het gevecht eindigt om de boel af te sluiten.

Nou Peter, ik ga nog even slapen op de bank. Tot bij de volgende persconferentie

Bejaardenbarbecue

Deze zomer is het weer raak: mijn agressie kan geen enkele kant op. Kinderen sla ik op last van justitie al niet meer, jonge vrouwen laat ik per definitie met rust en dieren zijn me heilig. En toch moet ik de agressie kwijt. De pijn, het verdriet en de woede. Het moet ergens een weg vinden om vervolgens weer nieuwe agressie aan te kunnen boren. Een boksbal bleek geen optie. Zo'n ding voelt immers geen pijn. Oude wijven wel!

Hoger beroep Karl Noten in kinderpornozaak

Karl NotenFitnessgoeroe Karl Noten, vorige week veroordeeld tot 150 uur werkstraf en 3 maanden voorwaardelijke celstraf wegens het bezit van kinderporno, gaat in hoger beroep tegen zijn straf. Ook heeft hij een nieuwe advocaat in de arm genomen. Waarom dat laatste het geval is, is niet duidelijk.

De rechter achtte vorige week bewezen dat Noten in het bezit was van 9 films, 6 afbeeldingen en 201 kleine fotootjes (zogenoemde thumbnails) met daarop kinderporno. Noten heeft zich volgens de rechter echter niet schuldig gemaakt aan het verspreiden daarvan. Het OM had hem dat wel ten laste gelegd.

De kinderporno op Notens laptop werd door de politie gevonden na een tip van het ict-bedrijf dat Notens computersysteem en websites beheert. De filmpjes en foto's werden opgespoord met software waar de fitnesser zelf niet over beschikte. In een vertrouwelijke brief aan alle medewerkers van zijn fitnesscentrum, die inmiddels toch uitgelekt is, schrijft Noten dat er geen kinderporno is aangetroffen op zijn huiscomputer.

Noten in de brief: "Bij een huiszoeking en controle van al mijn pc's en server trof de politie geen verdacht materiaal aan. Wel vonden ze een oude harde schrijf en een externe harde schijf die de medewerker van het softwarebedrijf (zoals hij verklaarde) tussen mijn spullen had geplaatst met daarop 'bewijsmateriaal'. Door speciale politieapparatuur kon worden gezien dat in de prullenbak daarvan een aantal afbeeldingen en filmpjes hadden gezeten."

Noten had de kinderporno gedownload via het programma LimeWire. In de brief schrijft Noten daarover: "Ik heb verklaard tegen de politie dat ik met het zoekprogramma LimeWire muziek, afbeeldingen en filmpjes had gedownload voor mijn werk en daarbij stuitte op kinderporno. Maar zij vonden dat ik bewust bezig geweest met het downloaden van kinderporno omdat de zoekitems al eerder (ook!) kinderporno hadden opgeleverd. Het lastige van LimeWire is dat je pas ziet wat je gedownload hebt wanneer je het aanklikt. Bij analyse van mijn pc-gebruik, is ook gebleken dat deze dubieuze zaken na aangeklikt te zijn direct in de prullenbak verdwenen. Daarmee achtte mijn jurist bewezen dat ik nooit de intentie had om deze zaken te verzamelen."

Na de huiszoeking had Noten tegen de politie gezegd: "Ik ben nu wakker geschud en blij dat dit is afgelopen." Dat werd door verschillende media geïnterpreteerd als dat Noten blij was dat hij nu betrapt was en spijt had van zijn daden. Volgens Noten is dat verkeerd in de media gekomen: "Ik had ook verklaard blij te zijn dat alles nu achter de rug was en dat is als een soort schuldbekentenis in de media gebracht", aldus Noten in de brief.

Zijn baan als presentator van het televisieprogramma 'Nederland in beweging' bij de AVRO, is Noten inmiddels in ieder geval kwijt. De omroep haalde het programma vorige week direct van de buis. Er waren overigens al uitzendingen opgenomen tot december 2007. Inmiddels is bekend dat het programma een doorstart zal maken, maar dan met een andere presentator.

Brief Karl Noten
De brief van Karl Noten (klik hier voor een grotere versie).

Laatste reviews en specials
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #946
special
Random Pics van de Dag #945
special
Random Pics van de Dag #944
©FOK.nl e.a.