Karthikeyan wil Albers vervangen

Met het vrijkomen van een racestoeltje bij Spyker F1 hebben veel namen de media gehaald als potentiële vervangers voor Christijan Albers. Narain Karthikeyan is één van de eerste coureurs die reageert op de vrijgekomen vacature.

"Ik zou het geweldig vinden om weer te racen", vertelt de Indiër, "Laat ik wel zeggen dat ik het uitermate naar mijn zin heb als testcoureur bij Williams, maar racen is toch anders. Colin Kolles en ik hebben er al over gepraat in Silverstone en ik zie het wel zitten."

De manager van Karthikeyan, Mark Perkins, heeft meerdere opties voor zijn pupil. Zo is er ook interesse vanuit Racing Engineering, een team uit de GP2 series. Maar een stoeltje in de Formule 1, wat toch de koningsklasse van de autosport is, geniet de voorkeur van het Karthikeyan-kamp. "Spyker hoopt dat Narain beter werk kan afleveren dan dat Albers deed. We zullen het voor het einde van de week weten. We hopen wel dat als we hier instappen de prestaties van Spyker en de auto zich naarmate het seizoen vordert zullen verbeteren", vertelt Perkins.