Lokagentes tegen sisjeugd

Icoon PolitieHet Rotterdamse politiekorps gaat jonge agentes inzetten tegen 'sissende' hangjeugd die meisjes en vrouwen lastigvallen. Directe aanleiding is de mishandeling afgelopen zaterdagnacht van twee tienermeisjes op het Stadhuisplein. Een groepje jonge Marokkanen sloeg de twee meiden toen ze commentaar leverden op seksistische opmerkingen die de jongeren maakten.

De twee grootste partijen in de Maasstad, de PvdA en Leefbaar Rotterdam, zijn voorstander van het plan. Zowel de sociaal-democraten als de Leefbaren zijn het grove en beledigende taalgebruik van de hangjeugd spuugzat en staan een harde aanpak voor.

PvdA-fractieleider Peter van Heemst: ''Op veel te veel plekken in Rotterdam zijn er mensen, vooral vrouwen en meisjes, die met grof en beledigend taalgebruik te maken krijgen, die zich erdoor geÔntimideerd voelen en het gevoel hebben in de steek te worden gelaten door de politie en door het gemeentebestuur. Daarom moet het stadsbestuur een offensief beginnen om dit gedrag zo snel mogelijk in te dammen.''

Lokagentes zijn in de havenstad geen nieuw fenomeen. Eerder al werden schaars geklede agentes in burger ingezet als lokhoeren om hoerenlopers te kunnen bekeuren.