Premiere vijfde Potterfilm succes

Icoon Showbizz In de Bloemendaalse duinen is gisteren ‘Harry Potter and the Order of the Phoenix’ in premiere gegaan. In het openluchttheater werd de haarscherpe digitale film vertoond op een formaat dat in Nederland nog niet eerder in een openluchttheater is vertoond. Een grote groep bekende Nederlanders en hun kinderen werden in de avondschemering verwelkomt door krassende uilen en tovenaars.

In deel vijf van de reeks keert Harry terug naar Zweinstein voor het vijfde studiejaar. Als hij aankomt wordt hem duidelijk dat een groot deel van de tovenaarswereld denkt dat hij zijn laatste ontmoeting met de heer van het Duister (Lord Voldemort) uit zijn duim gezogen heeft. Alsof dat niet erg genoeg is, is er een nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten benoemd door de Minister van Toverkunst (Cornelis Droebel). De gemene professor Dorothea Omber doet haar intrede op Zweinstein

Hoewel het Ministerie van Toverkunst vierkant achter professor Omber staat, leren de jonge tovenaars niet hoe ze zichzelf moeten verweren. Harry wordt door Ron en Hermelien overgehaald om het voortouw te nemen en ze richten een klein clubje op met als naam ‘De Strijders van Perkamentus’. In de wekelijkse lessen leert Harry de anderen hoe ze zichzelf kunnen verdedigen tegen de Zwarte Kunsten. En dat is hard nodig voor het grote gevecht wat ze te wachten staat!

Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson en Ralph Fiennes vertolken de hoofdrollen in deel vijf. David Yates deed de regie, de productie komt op conto van David Heyman. Harry Potter and the Order of the Phoenix is vanaf vandaag te zien in de Nederlandse bioscopen.

Het zevende en laatste deel van de boekenreeks ‘Harry Potter and the deathly hallows' verschijnt op 21 juli. De Nederlandse vertaling komt in de nacht van 16 op 17 november uit.