WK zeilen: Zilver voor Postma

Stefan (sportfreak)
Pieter-Jan Postma heeft bij het wereldkampioenschap zeilen in Portugal zilver veroverd in de Finn klasse. De Fries ging bij ingaan van de laatste dag nog aan de leiding, maar slaagde in de beslissende race er niet in die vast te houden.

Postma moest voor de wereldtitel voor de Spanjaard Rafael Trujillo eindigen, maar slaagde hier niet in. Trujillo won de race en greep de titel, terwijl Postma genoegen moet nemen met zilver.

In de 470 klasse is het duo Marcelien de Koning en Lobke Berkhout goed op weg naar hun derde wereldtitel op rij. Het duo werd vandaag eerste en tweede en verstevigde daarmee de leidende positie in het klassement. Het Franse duo Petitjean/Douroux staat na zeven races op de tweede plaats, met negen punten achterstand op het sportteam van het jaar 2005. Morgen staan er nog twee races op het programma, waarna vrijdag de medalrace is, waarin dubbele punten te verdienen zijn.

In de Yngling klasse mistte het team van Mandy Mulder net het podium. Het trio, met verder Annemieke Bos en Floortje Hendriksen in het team, ging vandaag als derde de beslissende medalrace in, maar viel door een tegenvallende achtste plek terug naar de vierde plek in het klassement. Het team van de Britse Sarah Ayton greep de wereldtitel.