Cruijff: "Krkic een seizoen bij Ajax stallen"

Sjors (Sj0rSz)
Johan Cruijff heeft laten weten FC Barcelona er goed aan zou doen om Bojan Krkić een seizoen bij Ajax te laten spelen. Het supertalent viert in augustus zijn zeventiende verjaardag en wordt komend seizoen aan de selectie van de Catalanen toegevoegd.

De kans is overigens klein dat Krkić speeltijd gaat krijgen in het eerste elftal van FC Barcelona. Op de positie van aanvaller moet hij namelijk concurreren met spelers als Thierry Henry, Ronaldinho, Lionel Messi en Samuel Eto’o.

"Er zijn altijd clubs die bereid zijn tot een vriendendienst. Bij Ajax zit Henk ten Cate, die hier heeft gewerkt", liet Cruijff, tijdens de presentatie van een voetbalkamp in Barcelona, weten. "Voor Krkić zou het een uitstekende ervaring zijn om in het eerste van Ajax te spelen. Iedereen denkt dat spelers op hun zeventiende al zijn uitgeleerd, maar dan begint het pas."

Krkić wordt momenteel als één van de grootste talenten van deze tijd gezien. In de jeugdelftallen was de speler goed voor gemiddeld 3,5 doelpunten per wedstrijd. In mei wist hij met de Spaanse selectie voor spelers onder de zeventien jaar de Europese titel in de wacht te slepen.