'SBS betaalt Gerard Joling drie miljoen euro'

Gerard JolingGerard Joling heeft zich voor twee jaar exclusief aan tv-zender SBS verbonden, zo werd gisteren bekend gemaakt. Volgens roddeljournalist Evert Santegoeds een topdeal voor Joling. In twee jaar tijd zou hij in totaal drie miljoen euro bij SBS gaan verdienen.

"Nu is hij in één klap de best betaalde tv-presentator van Nederland geworden", aldus Santegoeds in het radioprogramma Evers Staat Op bij Radio 538. "Met die twee jaar zou een bedrag van drie miljoen euro gemoeid zijn. Anderhalf per jaar. Gerard, toepetje af!"

De zanger en presentator van programma's als Sterren Dansen Op Het IJs en So You Wannabe A Popstar zou er zelf niets over mogen zeggen. "Gerard is zelf de laatste dat hij het mag zeggen, want het staat zelfs in zijn contract dat hij dat niet mag zeggen", aldus Santegoeds. "Maar als je gaat lopen vissen dan kom je uit op dit bedrag."

Santegoeds schat dat Gerard Joling met zijn 1,5 miljoen per jaar ook meer verdient dan een Linda de Mol bij RTL. Bij de commerciële omroepen zijn maar weinig salarissen openbaar. Alleen van Albert Verlinde is bekend dat hij voor Boulevard jaarlijks 900.000 euro opstrijkt. Dat is dan wel een dagelijks programma, terwijl Joling voornamelijk in de weekenden te zien zal zijn.

De deal tussen Joling en SBS betekent overigens dat er zeer waarschijnlijk een einde komt aan Joling en Gordon Over de Vloer. Dat programma had op het nieuwe RTL moeten worden uitgezonden, maar Joling mag geen uitstapjes meer maken naar andere zenders. Door de exclusiviteitsovereenkomst moet hij met SBS overleggen wanneer hij in tv-programma's van andere zenders, zoals bijvoorbeeld het RTL4-programma Life and Cooking, zijn opwachting wil maken.