Levenslang voor mislukte aanslagen Londen

Rob (R@b)
TerrorismeIn verband met de mislukte aanslagen van 21 juli 2005 op metro-treinen en een bus in Londen, zijn vandaag vier mannen tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld. De Britse rechter tekende daarbij aan dat het viertal minstens 40 jaar achter de tralies moet blijven.

De mannen, Muktar Ibrahim (29), Yassin Omar (26), Ramzi Mohammed (25) en Hussain Osman (28), waren onderdeel van Al-Qaida. Twee anderen, Manfo Kwaku Asiedu en Adel Yahya, moeten nog terecht staan

De mislukte aanslagen waren gepland precies twee weken na de zelfmoordaanslagen in Londen die aan 56 mensen het leven kostten. Gelukkig weigerden dit keer de ontstekingsmechanismen. Volgens de Britse rechtbank hadden ook deze aanslagen aan meer dan vijftig mensen het leven kunnen kosten.

Het viertal ontkent dat ze echt van plan waren aanslagen te plegen. Ze hadden alleen willen 'demonstreren' tegen de oorlog in Irak. Ze ontkenden ook echte bommen bij zich te hebben gehad. Maar volgens de Britse justitie was er wel degelijk explosief materiaal gebruikt in hun als rugzakjes vermomde bommen.



Minstens 40 jaar in het gevang
Met dank aan Drizzt_DoUrden voor de submit.